AZ en Vince Gino Dekker al na half jaar uit elkaar

By
Updated: januari 2, 2019
Dekker-9

Vince Gino Dekker is alweer vertrokken bij AZ. De vleugelaanvaller kwam tijdens de afgelopen zomer over van Ajax, maar zijn contract is per direct ontbonden.

Dekker (21) was in de eerste seizoenshelft een vaste waarde voor Jong AZ, waarvoor hij dit seizoen zestien wedstrijden speelde en een keer scoorde. Bovendien was hij goed voor vijf assists. Dekker zou volgens het Noordhollands Dagblad ‘met zijn instelling en mentaliteit voor de nodige irritaties zorgen’. Daarnaast had hij weinig perspectief op speelminuten bij het eerste elftal. Het is nog onduidelijk waar de aanvaller zijn carrière gaat vervolgen.

Sadiroglu
Naast Dekker neemt Jong AZ ook afscheid van de 19-jarige Ogulcan Sadiroglu. De Turkse middenvelder zat dit seizoen zeven keer op de bank bij Jong AZ, maar maakte nog geen minuten. Bron: RTV N-H

24 Comments

 1. Jeroen

  4 januari 2019 at 10:04

  Zullen we niet missen denk ik zo. Geeft wel weer aan dat het aankoopbeleid niet al te best is. Laatste tijd veel afscheid genomen van spelers die niets hebben weten te bereiken.

  • Gerrit Vooijs

   5 januari 2019 at 13:13

   Tja niet alles is een Vincent Jansen. In de vijver waar in AZ moet vissen zitten tussen de vele niet / net niet spelers de enkele ruwe diamanten.
   Elke club heeft dat probleem zelfs onze buurman die met veel meer geld in de betere vijver zit te vissen.

   Deze jongen was het net niet bij onze buren maar dacht waarschijnlijk dat hij bij AZ gemakkelijk moest kunnen slagen. Alleen hij had met Idrissi de beste speler van AZ voor zich en dan nog Seuntjens, dus geen perspectief. Toch, bij JAZ heeft hij 16 wedstrijden basis gespeeld. Dwz, er is daar geen betere…….

   AZ heeft op dit moment, op Wijndal en Bergsma na, geen enkele speler in JAZ die de potentie heeft om volgend jaar door te stromen. Dat betekent dat AZ het komend jaar de beurs moet gaan trekken om de afscheid nemende / vertrekkende spelers op te vangen: Vlaar, Wuytens, Idrissi, Stengs ( als hij de opgaande lijn doortrekt), en zeer waarschijnlijk Maher.

   Alleen voor Stengs en Idrissi krijgt AZ geld. De overige 3 nemen afscheid zonder een vergoeding. Maher was de laatste wedstrijden op dreef en samen met Stengs en Idrissi de allerbeste speler van AZ.
   Dus nu paniek aankopen doen kan slecht uitpakken. AZ gaat in de zomer erg veel geld moeten uitgeven om deze mutaties op te vangen nu JAZ geen oplossing biedt.

   Ondanks het vertrek van jahanbakshs en Weghorst en alle kritiek op het spel scoorde AZ dit seizoen gemiddeld meer toeschouwers als vorig seizoen toen AZ geroemd werd door alle pers en media….. vorig jaar was qua bezoekersaantallen het slechtste jaar onder VDB.
   Wie dat begrijpt mag het zeggen.

   .

 2. oma

  6 januari 2019 at 09:21

  ik begrijp het heel goed er zijn verleden jaar minder seizoen voor dat seizoen verkocht door het slechte seizoen van het jaar daarvoor.
  afgelopen seizoen spelden ze goed voetbal en zijn er voor dit seizoen weer meer seizoenkaren verkocht.dat werkt allemaal door.
  heel simpel toch?

  • Gerrit Vooijs

   6 januari 2019 at 18:55

   AZ heeft dit jaar iets meer als 10.000 seizoenkaarten verkocht. De overige gemiddeld 5000 losse kaarten worden toch verkocht ondanks het vertrek van de vedetten, het mindere voetbal en de kritiek.

 3. Jay

  7 januari 2019 at 12:10

  Ik geloof niet dat Stengs deze zomer al vertrekt. En wat betreft Maher ga ik er vanuit dat hij nog een contractverlenging krijgt. Door het vertrek van Vlaar zal AZ eindelijk eens in de buidel moeten tasten voor een goede verdediger, dus dat juich ik alleen maar toe.

  • Gerrit Vooijs

   7 januari 2019 at 18:54

   Maher heeft een aanbod van AZ maar heeft AZ in de wachtkamer gezet.
   AZ helpt Maher en andersom in dit lopende seizoen. Hij wil komende zomer beslissen wat hij gaat doen.

   Stengs is een parel. Heeft hij straks in de 2e seizoenshelft weer de vorm van vorig jaar en wordt hij beslissend in de Beker en de play-offs, dan zal Stengs te groot zijn voor AZ.
   Het zou in mijn ogen onverstandig zijn om dit scenario te negeren.

 4. Kaazie1987

  7 januari 2019 at 19:18

  Ik vondt stengs helemaal niet zo goed spelen, was zeker niet het niveau van 2 jaar terug en een stuk minder dan idrissi die veel belangrijker is. Er zijn bij concurrende subtoppers op dit moment veel betere rechtsbuitens dan stengs. Berghuis, kerk, zenelli, Linssen, hebben betere statistieken dan stengs

  • Gerrit Vooijs

   7 januari 2019 at 21:04

   Met alle respect Kaasie, Stengs is op de weg terug en hij heeft pas 3 wedstrijden in de basis gespeeld. Wel verbeterde zijn vorm elke wedstrijd weer. Berghuis is de enige speler die vergelijkbaar speelt als Stengs.
   Kerk…… je vergelijkt hem met Stengs?
   Een Kia tov een Audi ? :-)

   • hatse

    7 januari 2019 at 22:09

    Mee eens Gerrit !!!

 5. Gerrit Vooijs

  9 januari 2019 at 17:02

  Rob Jacobs over het voetbal van Feijenoord:
  Los nog van PSV en Ajax met hun hogere budgetten, zie ik ook AZ beter voetbal spelen, Vitesse bij vlagen.

  Grappig hoe de perceptie van buitenaf is.

  • Jay

   11 januari 2019 at 11:31

   Als iedereen fit zou zijn, dan denk ik ook dat AZ beter kan voetballen dan Feyenoord. Hopelijk is iedereen tijdens de tweede seizoenshelft weer fit en kunnen we dat nog even laten zien!

 6. Vincent

  9 januari 2019 at 21:39

  Denk niet dat Stengs de kar kan gaan trekken dit seizoen.. waarschijnlijk/ik hoop volgend jaar wel

 7. woonwagenpower

  11 januari 2019 at 17:30

  Linksbenige Wesley Hoedt mag vertrekken bij Southampton, Max misschien een keer een bakkie gaan doen met Wesley.

  • Gerrit Vooijs

   12 januari 2019 at 12:13

   Zou heel mooi zijn maar wil Wesly 70% inleveren als AZ hem een topaanbieding doet?
   Als hij de benen om hoog gooit heeft hij de komende jaren nog een zeer goed gevulde portemonnee …….
   Overdreven natuurlijk, maar het verschil is wel een paar miljoen over die periode.

   • woonwagenpower

    12 januari 2019 at 15:13

    Ik weet niet over wat voor contract Wesley beschikt en hoe lang hij nog een contract heeft, maar niet geschoten is altijd …

    • Gerrit Vooijs

     12 januari 2019 at 20:21

     Tot 2022 WWP.
     Vorig jaar voor 16,4 milj overgenomen door Southampton .
     Dus blijft er misschien eventueel een soort van huurconstructie over zoals nu met Maher.
     Beide partijen kunnen elkaar helpen.

 8. woonwagenpower

  13 januari 2019 at 09:30

  Maher was toch transfervrij en heeft toch voor één seizoen getekend, als ik mij niet vergis? Stijn gaf vorig seizoen al aan, dat hij ook wel ergens anders (vaderland) wil gaan kijken, dus zou het zomaar kunnen, dat Stijn ons in de zomer gaat verlaten. Wesley is dan een optie, al zal kopen er dan waarschijnlijk niet inzitten, maar een seizoen huren, om meer tijd te maken, met het opleiden/zoeken naar een waardige linksbenige verdediger voor in het centrum, is misschien een middel. Wesley is er sportief niet bij gebaat om op zijn zitvlees te gaan rusten en dat zit ook niet in zijn karakter. Max leest deze site gerust wel, dus wie weet, brengen we hem op een idee. Wel jammer dat er mensen waren die, toen Wesly bekend maakte geen contract te tekenen bij AZ, zich gingen uiten op een manier die niet mijn manier is. Maar mocht Wesley in het Alkmaarse shirt het veld betreden, juich ik hem toe.

 9. Gerrit Vooijs

  13 januari 2019 at 18:02

  Eens. Wat betreft Maher: is idd een 1 jarig contract waarmee beide partijen elkaar uit de brand helpen.
  Ik zie dat als een soort van huurperiode want AZ kan geen rechten doen gelden. Maher is vrij om te gaan.

 10. woonwagenpower

  14 januari 2019 at 10:50

  Teun Bijleveld is teleurgesteld in het feit dat Ten Hag hem niet mee nam op trainingskamp in het Amerikaanse Orlando. Hij gaat het aankoopbeleid in Amsterdam goed in de gaten houden, zijn contract loopt na dit seizoen af, maar Ajax kan een optie lichten, voor nog een jaar (bron voetbalprimeur). Het hele leven is keuzes maken, dat geldt ook voor Teun. Zou Teun zich vergist hebben, of verkeerd gegokt toen hij naar de slangenkuil in Amsterdam ging? Zou Max er goed aan doen als hij hem terug probeert te halen? Hij is linksbenig en mijn inziens in zijn AZ tijd een prima voetballer.

  • woonwagenpower

   14 januari 2019 at 10:51

   Misschien Teun omscholen tot linker centrale verdediger.

 11. Ruud

  14 januari 2019 at 18:43

  Vincent Janssen is weer beschikbaar. Ik zeg halen!!! Friday naar het buitenland!!!

  • oma

   15 januari 2019 at 07:38

   en jij denkt dat AZ daar geld voor heeft?
   de voorzitter wil hem niet verhuren maar verkopen zo dat ze nog geld terug halen van Janssen zijn transfersom.
   zie telegraaf site van vandaag.

   • Ruud

    15 januari 2019 at 15:51

    Het is niet realistisch inderdaad, oma. Helaas! Dromen mag op zijn tijd… :)

    • oma

     15 januari 2019 at 22:36

     natuurlijk jongen je droomt meer een eind heen,ik vind het prima.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>