AZ onderuit in Eindhoven (3-1)

By
Updated: december 23, 2018

EINDHOVEN- AZ heeft zaterdag de laatste wedstrijd van 2018 verloren van PSV. Het duel met de koploper eindigde in 3-1. Mats Seuntjens opende de score in het Philips Stadion, maar de Eindhovenaren trokken na rust aan het langste eind.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
PSV – AZ 3-1 (1-1)
Eredivisie

Opstelling PSV: Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Nicolas Isimat-Mirin, Nick Viergever, Angeliño; Érick Gutiérrez (86. Donyell Malen), Jorrit Hendrix, Gastón Perreiro (28 Michal Sadilek),  Hirving Lozano, Luuk de Jong, Steven Bergwijn (90+2 Cody Gakpo).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (78. Bjørn Johnsen), Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (78. Owen Wijndal); Adam Maher, Guus Til, Fredrik Midtsjo; Calvin Stengs (85. Albert Gudmundsson), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 16. Seuntjens 1-0, 40. Bergwijn 1-1, 47. Sadilek 3-1, 84. Lozano (pen.) 3-1.
Gele kaarten:  Svensson, Ouwejan, Koopmeiners, Idrissi, Vlaar (AZ), Hendrix, Lozano, Sadilek, Bergwijn (PSV).
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 34.300

14 Comments

 1. Kaazie1987

  23 december 2018 at 08:41

  Jammer, genoten van het middenveld van az, maher en midstjo speelde zeer sterk. Idrissi speelde goed in dienst van het team, jammer dat we geen echte afmaker hebben op dit moment. En Guus til vindt ik een hele beperkte aanvallende middenvelder..

  • woonwagenpower

   23 december 2018 at 11:25

   Guus Til was gisteren één van de stoorzenders van opbouwend PSV, Guus maakte veel vuile meters, dat is hele nuttige arbeid wat ik ook wel zie. Al met al vond ik dat niemand verzaakte, een team prestatie.

   • hatse

    23 december 2018 at 15:28

    Goed gezien WWP !

 2. woonwagenpower

  23 december 2018 at 10:00

  Sinds het naar buiten brengen van het feit dat John AZ gaat verlaten, lijkt het of er een ballast van de ploeg is afgevallen. Op deze wijze, met wat ik afgelopen week heb gezien, heb ik meer vertrouwen in de tweede seizoenshelft. . Ik zag een AZ die wat voor elkaar over heeft. Je kon zeker in het begin duidelijk zien dat er van te voren afspraken gemaakt waren en waar ieder zich aan hield. PSV had er geen antwoordt op. Met hulp van de scheidsrechter en de var (Blom) kon PSV alsnog de winst over de streep trekken. Daarbij wil ik ook benadrukken dat met iets meer geluk die ballen op de lat er wel in waren gegaan. AZ ondanks het verlies gisterenavond, heb ik wel waardering voor het vertoonde spel en inzet. Iedereen bij of in de organisatie van AZ en alle AZ liefhebbers wens ik (ook namens AZ woman) een fantastische kerstfeest en een heel gelukkig nieuwjaar. Op naar de tweede seizoenhelft, AZ AZ AZ.

 3. Gerrit Vooijs

  23 december 2018 at 10:09

  Geen punt gehaald maar dat is niet verrassend.
  Maar wat mij wel positief heeft verrast is dat AZ er een wedstrijd van heeft gemaakt en dat is tegen de top 2 al heel lang niet meer echt gelukt.
  AZ heeft zich laten zien en mag terugkijken op een goede wedstrijd waarin het niet meezat.
  Bij 2-1 knal van Midtsjo op de lat en rebound naast, Johnsen op de lat. Aan de andere kant moest Bizot een paar voortreffelijke reddingen verrichten. Dit is een waardig verlies waar AZ genoeg positieve punten uit kan halen.

  In ieder geval trok AZ de goede lijn door. Zo spelend plaats AZ zich gemakkelijk voor de play-offs en heeft het goede kans in het Beker avontuur thuis tegen Vitesse.
  Nadeel van de Bekerloting: het lijkt er op dat Ajax en Feyenoord zich zullen plaatsen voor de halve finale.

  • woonwagenpower

   23 december 2018 at 11:30

   Feyenoord weer thuis, het houdt niet op. Ik had gehoopt op een loting waarbij Ajax thuis het tegen Feyenoord mocht opnemen, maar helaas. Eerst Vitesse oprollen en dan maar weer afwachten…….

  • Brandon

   23 december 2018 at 22:23

   Door Bizot halen we geen punt Gerrit 2x grove blunder.

 4. oma

  23 december 2018 at 10:30

  in het begin van de eerste helft toen het 0-1 stond heerste AZ,P.S.V had niets in te brengen.
  toen het gelijk werd kantelde de wedstrijd.
  helemaal dat de scheidsrecher voor P.S.V begon te fluiten.
  maar je heb er nu eenmaal mee te maken.
  o wat zou ik toch graag Maher op 10 willen zien .
  Til op Maher zijn plaats dan komt er na mijn mening nog meer uit.
  Til is net z`n speler als Jos jonker vroeger was.
  maar geen 10.

  prettige kerstdagen toe gewenst en een heel goed uiteinde en gelukkig nieuwjaar.

  • woonwagenpower

   23 december 2018 at 11:46

   Oma, ik denk dat Guus dat als een compliment mag zien. Jos Jonker, de linkerkant was zijn kant. Net als Jos Jonker heeft Guus Til ook geen vedette neigingen. Deze mannen zijn puur, je krijgt wat je ziet en geen flauwekul. Een niet te opvallende schakel, maar even goed zeer belangrijk. Ach, vervlogen tijden, misschien dat erover 40 jaar ook zo over Guus geschreven wordt, dat zal ik niet meer meemaken, maar ik ben wel dankbaar met wat ik wel allemaal mocht meemaken bij , met en over AZ. Één ding heb ik wel altijd jammer gevonden, dat is dat het oude loge zo nodig veranderd moest worden, ik vond en vind de toren met molen zo mooi en jammer dat de naam ingekort moest worden volgens sommige. het liefst hield ik het bij AZ’67. Maar de herinnering blijft. Misschien dat er ooit nieuwe bestuurders het voor het zeggen krijgen, die alles voor wat betreft naam en logo terug draaien. Ik blijf hoop houden, maar wie ben ik.

 5. Jeroen

  23 december 2018 at 13:03

  AZ speelde een goede wedstrijd. Als ze zo spelen, dan heb ik er veel minder moeite mee dat we naar huis gaan zonder punten. We waren overigens wel een paar keer dichtbij een doelpunt.

  ps. Die penalty sloeg natuurlijk helemaal nergens op. Zelfs de VAR is blind.

  • Vincent

   23 december 2018 at 19:33

   Idd belachelijk desondanks mooi einde van 2018

 6. Brandon

  23 december 2018 at 19:53

  Prima wedstrijd ben het met iedereen eens. Het had zo mooi kunnen zijn en ook nog eens verdiend als er 1 punt gepakt zou zijn. Maar door een falende Bizot werden het er geen. Jammer dat Bizot vandaag als enige niet bij de les was. Je mag het hem niet kwalijk nemen want vele keren heeft hij ons ook gered. Bij de 1e goal moet hij de bal klemmen en anders naar de zijkant boksen de 2e was nog ongelukkiger om te zien waar hij moet blijven kijken naar de bal en niet meegaan met de voorzet dan pakt hij dit rollertje ook gewoon op. Jammer, jammer, jammer dan hadden we misschien wel twee pingels tegen gekregen want van die van Boekel hadden we het toch niet kunnen winnen. Wel van Psv maar zoals bij zovele wedstrijden van Psv was de thuisfluiter uit dezelfde provincie weer eens aanwezig op het verkeerde moment.

 7. Urdal

  24 december 2018 at 12:27

  AZ heeft idd goed gespeeld, alleen was er nier 1 maar 2 die niet hun niveau haalde. Bizot zat duidelijk 2x mis, maar seuntjes heb ik,behalve van zijn goal, ook totaal niet gezien.
  Elke keer als Bizot de bal naar voren schoot, verwacht ik een spits die een kopduel aangaat, maar dit was totaal niet het geval.
  Psv kon de bal gewoon aannemen en door voetballen.
  De enige die stoorwerk deed was idd Til.
  De rest van het team stond verder goed.
  Het was trouwens wel heel duidelijk dat Psv moest winnen.
  Bijna alles werdt in het nadeel van AZ gefloten, met de penalty als hoogtepunt.
  Later in de wedstrijd nog wat compensatie kaarten aan Psv uitgedeeld.
  Kijken wat AZ in de winter gaat doen.
  Ik hoop dat Sol wordt gehaald, en een killer in de verdediging.
  Verder wens ik iedereen een hele fijne kerst toe, en wil ik jeroen weer bedanken voor deze top site.

 8. Gerrit Vooijs

  31 december 2018 at 19:34

  Ik wens iedereen hier een mooi uiteinde, de beste wensen en een spetterend begin van het nieuwe jaar !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *