Voorbeschouwing PSV – AZ

By
Updated: december 21, 2018

Na de natte en winderige vrijdagtraining schoof John van den Brom nog één keer in 2018 aan bij de pers. Hoe staat zijn ploeg er fysiek voor? Wat zegt hij over het bekertoernooi? En met welke opdracht stuurt hij zijn ploeg zaterdag het veld in op bezoek bij PSV?

“Dit wordt onze laatste in een serie van drie duels in een week”, zei Van den Brom over het treffen in Eindhoven. “Daarin kan ik dezelfde jongens gebruiken als afgelopen week. Door de gunstige tussenstand konden we dinsdag tijdens AZ – PEC al anticiperen op zaterdag. We hebben Calvin Stengs en Ron Vlaar dus tijdig rust kunnen geven.”

Bekertoernooi
Door de bekerwinst op PEC Zwolle, schaart AZ zich in het rijtje met Feyenoord, Ajax, sc Heerenveen, Vitesse, Willem II, Fortuna Sittard en FC Twente. Van den Brom: “Een sterk deelnemersveld. Zo hoort het ook. Natuurlijk is het altijd leuk als er via een stunt nog een amateurclub bij de laatste acht zit, maar dit is het beste voor het Nederlandse voetbal.”

PSV
Zaterdag neemt AZ het in het Philips Stadion op tegen koploper PSV. “Zij zijn in hun stadion bezig aan een ijzersterke reeks met een goed doelsaldo. Dat ziet iedereen. Ik vind het belangrijk dat wij heel gedisciplineerd spelen. Want wat ons uit tegen Ajax gebeurde, kan écht niet. Dat was vernederend en past niet bij een club als AZ. Ik wil zien dat de jongens echt als een collectief spelen. Samen dus. Dan komen onze kwaliteiten naar boven en zijn we écht een goede ploeg. Dat bewustzijn moet er zijn. Geloof in jezelf hebben, dáár gaat het om.”

Wuytens
Deze week sloot Stijn Wuytens op het trainingsveld grotendeels weer aan bij de ploeg. “Dat is heel goed bevallen”, zei Van den Brom. “Echt een lichtpunt richting komende periode. Stijn zal de komende weken doortrainen. Tijdens het trainingskamp in Belek sluit hij weer helemaal aan bij het eerste elftal.”

Boadu
En over Myron Boadu: “Ook zijn herstel verloopt goed. Hij mag in januari weer het veld op. Het trainingskamp komt voor hem echter nog wat te vroeg.”

11 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  21 december 2018 at 14:55

  Is een gelijkspel al een stap vooruit?

 2. woonwagenpower

  21 december 2018 at 15:09

  Een klein kansje op een stuntje, maar mocht het allemaal meezitten, hoop ik voor Stengs dat hij de winnende maakt.

 3. Jay

  21 december 2018 at 16:48

  Het is bij mij al zo erg dat ik tevreden ben met 1-0 verlies. Alles beter dan dat zou echt geweldig zijn.

 4. Gerrit Vooijs

  21 december 2018 at 19:37

  Ajax en PSV zijn een aparte divisie.
  Beide ploegen zijn veel te sterk wanneer zij gegeconcentreerd spelen. Tegen PSV in Eindhoven is AZ in principe kanonnenvoer. PEC kreeg in de eerste helft bij 0-0 twee enorme kansen. Tegen PSV had het na 12 minuten 2-0 gestaan en wedstrijd gespeeld.

  Nee, ik verwacht helemaal niets, zelfs geen 1-0 nederlaag.
  Misschien onderschat PSV deze wedstrijd, daar moet AZ het van hebben ……..

 5. Vincent

  22 december 2018 at 02:05

  1-5

  • Vincent

   22 december 2018 at 02:05

   Mocht ik willen natuurlijk bedoel 5-1

 6. az woman

  22 december 2018 at 08:37

  Als AZ nu al in de schulp gaat kruipen, ben ik bang voor een afstraffing, maar wil AZ dat? Ik denk het niet. Als we behoudend spelen en niet de poorten wagenwijd open zetten, ben ik benieuwd. Kansen krijgen we altijd en als die er nu wel invliegen kunnen we het PSV nog heel moeilijk maken. AZ gaat de wedstrijd in als underdog, maar wel in alle selectie hoofden de intentie om in Eindhoven punten te roven. Ik moet wel toegeven, dat het dan allemaal wel een beetje mee moet zitten bij AZ en PSV een avond beleeft van pech en tegenslag. Maar niets is onmogelijk, ook niet in het voetbal. RETTEKETET AZ Vooruit!

  • Gerrit Vooijs

   22 december 2018 at 15:29

   Ik wil best optimistisch zijn maar de realiteit :
   PSV 16 wedstrijden 45 punten Doelsaldo. 57-7……
   AZ. 16 wedstrijden 25 punten Doelsaldo 29-23….

   PSV scoort 2x zoveel en krijgt 3x zo weinig tegen
   5-2 of 6-2 ligt dus voor de hand als PSV vol uit gaat in deze afsluiting.

   Voor een punt is dus een mirakel nodig. Maar goed hoop doet wel leven 🙂

 7. woonwagenpower

  22 december 2018 at 17:41

  Inzet, strijd, werklust, passie en niet vergeten collegialiteit door middel van elkaar helpen en foutjes van anderen opknappen. als ik dat zie kan ik ook nog met een nederlaag leven. Maar ik hoop natuurlijk op een wondertje.

 8. Brandon

  22 december 2018 at 21:39

  Prima gespeeld maar tegen een brabantse scheidsrechter kan je dit never winnen.

 9. AZ woman

  22 december 2018 at 21:56

  Trots op de jongens van AZ. Penalty was een kerst geschenkje van de scheidsrechter en de tweede van de Eindhovenaren is ook discutabel. Waar was de var met die momenten? Maar gedane zaken nemen geen keer. AZ spelers en staf, geniet van de winterstop en de tweede seizoenshelft vol voor de overwinningen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *