Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

By
Updated: december 17, 2018

Met de late overwinning op Excelsior nog vers in het geheugen, sprak John van den Brom maandag met AZ TV over de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle van dinsdag. De trainer ging onder meer in op vragen over de fitheid van zijn ploeg, de komende tegenstander en het bekertoernooi. ”Weten wat het de club kan brengen.”

“Je staat lekker op de volgende dag”, blikte Van den Brom terug op de overwinning op Excelsior. “Een wedstrijd winnen of gelijkspelen scheelt zóveel. En als je relatief kort de tijd hebt in het herstel, is dit ontzettend belangrijk. De jongens waren zondag op de club in winterse omstandigheden. Er lag sneeuw op het veld, maar we konden prima trainen. Er is niemand van afgelopen zaterdag die niet beschikbaar is. Super.”

Goedmaken
Waar AZ zaterdagavond in blessuretijd de winnende goal maakte, is het dit seizoen ook al eens andersom geweest. “Nu krijgen we te maken met een tegenstander waartegen we nog iets goed te maken hebben”, doelde Van den Brom op het 2-2 gelijkspel eerder dit seizoen. “Aan de andere kant is het een wedstrijd op zich. Daarvoor gelden andere wetten. Het belangrijkste is dat we doorkomen. We zijn cupfighters geweest de laatste jaren en dat willen we vasthouden en doorzetten naar het nieuwe jaar.”

Bekertoernooi
De KNVB Beker is dan ook een belangrijk doel voor de Alkmaarse equipe. Van den Brom: “We weten wat het de club kan brengen. We hebben de twee finales gespeeld, maar uiteindelijk wil je ‘m ook een keer winnen. Dat begint dinsdag. Natuurlijk is het nog te vroeg om over een finale te spreken, maar het is wel een stap op weg naar. Dat bewustzijn is bij de jongens aanwezig.”

PEC Zwolle
Over tegenstander PEC Zwolle zei de trainer: “PEC heeft de laatste weken minder gepresteerd en het rommelt een beetje, als je de media moet geloven. Ik heb daar niet zo’n boodschap aan. Wij spelen thuis en moeten winnen, dat is het enige dat telt.”

6 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  17 december 2018 at 19:16

  Flink geoefend op hoge voorzetten en al die ballen op Johnsen. Klaar zijn al in de eerste helft.

 2. Gerrit Vooijs

  17 december 2018 at 21:14

  Idd, start met Johnsen
  Slinger die ballen afwisselend laag en hoogvoor de goal
  Johnsen de hoge ballen en Til de lage ballen
  Hoe moeilijk kan het zijn
  🙂

 3. Gerrit Vooijs

  17 december 2018 at 22:16

  Rotariu heeft het al gezien en wil vertrekken. Wordt gehuurd van Brugge dus zou zomaar eens in de winterstop al weg kunnen zijn.
  Nu wil het toeval dat Mahi van Groningen niet wil bijtekenen en in juli 2019 transfervrij is.
  Kan een doelpunt maken, links, rechts en in de spits spelen. Voor een kleine vergoeding in de winterstop op te halen waardoor het scorend vermogen wordt vergroot want Gudmundsson, Rotariu en Seuntjes scoren er niet op los.

  Nou heb ik een gerucht vernomen dat Max deze site ook leest ……..

  • az woman

   18 december 2018 at 07:55

   Feyenoord heeft er toch een handje van om de eredivisie af te stropen? ik denk dat de Rotterdammers ook wel informeren bij zo’n situatie en zo’n speler. hij is 24 jaar,niet te duur meer qua afkoopsom, kan misschien nog een stapje maken en is dan nog door te verkopen, als alle partijen zich er in kunnen vinden. Misschien dat Oussama hier een rolletje in kan spelen, het waren immers collega’s van elkaar bij FC Groningen en Oussama zal (denk ik) een vervelende nasmaak bij Feyenoord hebben, daar werd hij niet goed genoeg bevonden. Ook Yassin Ayoub heeft het in Rotterdam niet naar zijn zin, wat ik in de media (Veronica Inside) hoor. Dat speelt Feyenoord allemaal niet in de kaart. Waar AZ goed aan doet is door selecteren, gericht aankopen doen wanneer het niet in de eigen opleiding aanwezig is. Echter is er ook de wetenschap dat Helmer weer gaat aansluiten, Boadu er weer aankomt, Druijf nog kan groeien. we zullen zien. In ieder geval succes vanavond AZ, op naar de volgende ronde!

 4. Ruud

  18 december 2018 at 06:46

  Tips zijn altijd welkom! 🙂

 5. Jay

  18 december 2018 at 11:29

  Ik hoop echt dat we deze winnen. Waarschijnlijk is de beker het enige dat dit seizoen nog echt leuk kan maken. Verder denk ik dat AZ na de winterstop sowieso beter gaat voetballen dan nu het geval is. Zou dus mooi zijn als we dan nog op 2 fronten strijden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *