Voorbeschouwing AZ – Excelsior

By
Updated: december 14, 2018

In aanloop naar het laatste Eredivisie-duel van 2018 in het AFAS Stadion, sprak John van den Brom met de pers. Over zijn aangekondigde vertrekt en de wedstrijd van zaterdag tegen Excelsior.

“Dit is een heel belangrijke week”, opende Van den Brom over het voetbalrestant van 2018. “Binnen zeven dagen spelen we drie keer, waarvan twee keer in eigen stadion. Nu heeft eerst Excelsior-thuis onze absolute prioriteit.”

Fitte groep
“Nee, ik hou zaterdag geen rekening met de bekerwedstrijd van dinsdag”, vervolgde hij. “Vrijwel iedereen is fit. Ik heb een groep van 22 á 23 beschikbare spelers, dus daar hoef ik niet mee bezig te zijn.” Marko Vejinovic, Bjørn Johnsen en Jeremy Helmer behoren na hun blessures weer tot de wedstrijdselectie. Stijn Wuytens, Myron Boadu en Rody de Boer staan nog aan de kant.

Formatie
Van den Brom gaf aan geen wijzigingen in zijn basisformatie door te voeren ten opzichte van het gewonnen uitduel met Fortuna Sittard. Of er bij Excelsior veel gaat veranderen? Van den Brom: “Nou is het natuurlijk wel zo dat ze de laatste weken aardig wat goals om de oren hebben gekregen. Maar of ze daardoor defensiever gaan spelen? Als ik naar hun selectie kijk, denk ik niet dat ze veel opties hebben om dat te doen. En zo zit hun trainer ook niet in elkaar. Excelsior zal gewoon willen aanvallen, al zullen ze geen druk gaan zetten op onze opbouw.”

Vertrek
Deze week werd bekend dat Van den Brom bezig is aan zijn laatste seizoen als AZ-trainer, hetgeen hij al sinds afgelopen zomer wist. “Het was natuurlijk wel lastig om het voor mezelf te houden. Ik wil namelijk altijd open zijn naar iedereen. Zo zit ik in elkaar. We zouden het in de winterstop aan de staf, spelers en de buitenwereld bekendmaken. Vervelend dat het nu eerder is uitgelekt.” Bron: AZ

2 Comments

  1. AZ woman

    15 december 2018 at 17:36

    Wie durft er voor de wedstrijd een voorspelling te doen, die in de huidige tijd realistisch is?

  2. AZ4Altijd

    15 december 2018 at 19:56

    Even een ander ding. Waarom wordt er amper gecommuniceerd over hoever Wuytens is in revalidatie? Weet iemand wat?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *