AZ spoelt wrange nasmaak weg en wint van Fortuna

By
Updated: december 7, 2018

AZ heeft eerder op de avond met 3-0 gewonnen van Fortuna. Later meer..

12 Comments

 1. Ruud

  7 december 2018 at 21:43

  Ik heb nog niets gezien van de wedstrijd, maar wil de jongems feliciteren met de overwinning. Gewoon schieten tussen de palen miste ik vorige week zittend op de tribune. Nu dat wel gebeurde, kwamen de doelpunten dus terug. Laat dat een les zijn voor de komende weken. Als je niet schiet, dan ga je niet scoren. Balbezit alleen word je geen kampioen mee.

 2. az woman

  8 december 2018 at 06:18

  Drie punten in de tas, gelukkig. overtuigend vond ik het allemaal nog niet. Centraal achterin blijft mijn inziens het grootste zorgenkind. Fredrik is nog niet de verbindingsspeler van vorig seizoen, maar dat komt ook mede door het feit, dat nu de aanval voornamelijk uit andere spelers bestaat. wout ging 90 minuten lang de opbouw van de tegenstander verstoren, Alireza sloot daar regelmatig bij aan, dat gebeurt momenteel in veel mindere mate of nauwelijks, vergeleken met Wout en Alireza. Oussama trok zich daar aan op en al doet hij verschillende pogingen, wat gewaardeerd wordt, verplaatst het spel zich te makkelijk voor de tegenstander, mede doordat Celvin nog met (begrijpelijk) angst voor blessures speelt, de Roemeen nog veel te veel een jochie is en de Ijslander eerder en vaker om zich heen moet kijken, als nu het geval is. Vorig seizoen was er met Stijn een linksbenige centrale verdediger, dat wordt o.a. gemist, maar hoe komt Stijn terug? Stijn zei na vorig seizoen al misschien eens ergens anders (zijn vaderland) te willen voetballen. Bjorn werd wederom totaal niet gemist! Nog twee competitiewedstrijden voor de winterstop, waarbij ik op hoogstens 3 punten reken (Hoop), want bij PSV in Eindhoven zie ik ons niet eens kans hebben op een gelijkspel en nog een Bekerwedstrijd thuis tegen Zwolle, ik hoop op overwinteren in de beker, maar een dolend AZ in onbalans kan Zwolle ons zomaar de das omdoen. Dan breekt de tijd aan voor MAX. Fred, Illias, Bjorn, de Griek en Roemeen ERUIT! Waar is Bergsma voor gehaald, om jong AZ in de Keuken kampioen divisie te houden? Leg het verlies maar uit aan meneer Neelissen en zie het als duur lesgeld. Ook mag mede de scouting zich afvragen, of ze hun werk in deze naar behoren gedaan hebben. Ron een andere functie binnen de club. Ik mag er toch vanuit gaan dat Max zijn huiswerk grotendeels al heeft gedaan en dat er in de winterstop de gewenste versterkingen gepresenteerd worden.

  • Gerrit Vooijs

   8 december 2018 at 09:26

   3 mooie doelpunten en 3 punten dat zijn de hoogte punten.
   Maar opnieuw lwas gisteren te zien dat Fortuna spelers op het middenveld soms moeiteloos 2-3 AZ spelers voorbij liepen of ze er niet stonden.
   Daar, veroverde AZ nooit de bal. Gevolg, de verdediging moest keuzes maken. Achteruit lopen of uitstappen waardoor het centrum uit elkaaar viel.

   Dus AZ woman eens, er moeten karakter jongens komen die wel een bal kunnen veroveren.
   Waardoor de opbouw van de tegenstander vroegtijdig onderbroken wordt.

   Later op de avond PSV gezien en dan zie je het verschil. De tegenstander is de bal heel snel kwijt omdat de aanvallers en middenvelders gezamenlijk op de bal jagen en duels aangaan. Meelopen en achteruitlopen, je ziet het daar niet.
   Duels aangaan en winnen. Dit moet bij AZ terugkeren.

 3. az woman

  8 december 2018 at 06:42

  Karakterjongens met gif in hun lijf zijn meer dan welkom in de verdediging, die niet erg vinden om terug gefloten te worden door de scheidsrechter vanwege gevaarlijk spel. Jongens die pijn willen lijden voor iedere overwinning, net als wielrenners, (kick)boksers. Mannen die direct opstaan na een valpartij en weer doorgaan. Mannen die na het laatste fluitsignaal gaan kijken hoe het eventueel met een kwetsuur is gesteld . Max succes.

 4. Albert

  8 december 2018 at 14:27

  Was weer dramatisch slecht voetbal. I.p.v. 1-1 werd het 0-2. Ook Stengs hoort nog niet in de basis. Laat Stengs gewoon wedstrijd ritme opdoen in Jong AZ.

  • Brandon

   8 december 2018 at 14:44

   Stengs was gisteren op bepaalde momenten briljant, maar daar moet je wel oog voor hebben. Perfect dat hij 90 min gespeeld heeft en hij zal hierdoor alleen maar beter worden.

   • Gerrit Vooijs

    8 december 2018 at 14:58

    Eens, zijn balaannames zi uit de lucht waren van bovengemiddeld niveau.
    Zijn doelpoging, ook vanuit de lucht, zuiver geplaats, prima.

    Natuurlijk hij is er nog niet maar wel beter als wat een Gudmundsson of Rotariu tot nu toe hebben laten zien.

 5. Brandon

  9 december 2018 at 12:04

  Het wisselen van JvdB blijft soms een raadsel. v Rhijn is toch echt afgeserveerd zou je zeggen en de toekomst na een goede invalbeurt van Bergsma een pre voor AZ maar toch v Rhijn de voorkeur geven, vreemd en onlogisch.

 6. Kaazie1987

  9 december 2018 at 13:19

  Gudmondsson is beter dan stengs op dit moment Gerrit, je ziet aan alles dat stengs de duels niet aandurft waardoor hij telkens de bal terugspeelt. Gudmondsson is veel dwingender en een behoorlijk stuk beter in de kleine ruimtes

  • GT

   9 december 2018 at 18:08

   Nou……..….. ik heb mijn twijfels hoor Kaazie

  • Gerrit Vooijs

   9 december 2018 at 20:30

   Gudmundsson is goed gestart en is minder geworden. Zijn onbevangenheid is weg. Gudmundsson heeft veel speeltijd gehad en geen overtuigende indruk achter gelaten.
   Stengs laat een stijgende lijn zien.
   Stengs zoekt het doel en durft wel af te ronden ondanks dat hij zijn vorm nog niet heeft. Stengs verdiend nu dezelfde kans die Gudmundsson is geboden.
   Ik heb het vertrouwen dat Stengs zijn kans wel gaat grijpen.

 7. Brandon

  9 december 2018 at 22:38

  v d Brom en AZ aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Nu de Technisch Directeur en die Honkballer nog en AZ is weer schoon. De twee laatste zullen mogen zitten maar deze twee zijn de twee hoogst verantwoordelijke van de ondergang dit jaar. Verder hoef ik geen commentaar te geven de resultaten en de aan-en verkopen van dit seizoen zeggen genoeg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *