Van den Brom: “Er zijn geen excuses meer”

By
Updated: december 7, 2018

Voorafgaand aan de laatste training voor het uitduel met Fortuna Sittard, schoof John van den Brom donderdag aan bij de pers. In de bestuurskamer van het AFAS Trainingscomplex sprak de trainer over de fitheid van zijn ploeg, de periode die zijn team doormaakt en de wedstrijd in Limburg. “Ga wel wat veranderen.”

Na afloop van het verloren thuisduel met Willem II bleven enkele spelers en stafleden lang napraten in de kleedkamer. Van den Brom: “Dat is niet anders dan dat we normaal doen. Natuurlijk is er na zo’n wedstrijd meer te bespreken dan wanneer je een fantastisch duel hebt gespeeld. Maar we proberen ook verder te kijken dan het slechte resultaat. Dat zijn normale discussies. Maar van een crisisberaad was geen sprake.”

Statistieken
“Als je de statistieken bekijkt, is het onvoorstelbaar dat we niet gescoord hebben”, voegde de trainer eraan toe. “Dat zegt niets, want we verliezen met 0-2. Dus ergens is er iets niet goed gegaan. We zijn 34 keer in hun strafschopgebied geweest en creëerden zestien kansen. Die kansen moeten we wel gaan benutten. Dat is een kwaliteit.”

Wijzigingen
Na aanleiding van de nederlaag tegen Willem II, gaf Van den Brom aan te gaan wijzigen in zijn elftal. “Dat denk ik wel, ja. Maar dat houd ik nog even voor mezelf. Bjørn Johnsen is nog niet fit en traint momenteel nog individueel. Ron Vlaar is afgelopen zondag weer aangesloten bij de groepstraining en zou wel kunnen spelen.”

Ranglijst
Na veertien speelronden in de Eredivisie bezet AZ de achtste plaats op de ranglijst. “Dat kunnen we onszelf verwijten. Dat is absoluut niet waar we willen staan. Laat dat duidelijk zijn. Dat kan gewoon niet en is niet goed genoeg.”

Fortuna Sittard
Over Fortuna Sittard zei Van den Brom: “Ik vind ze verrassend goed. Het is een team dat goed samenspeelt en de verdedigende organisatie bewaakt. Ze hebben een blok van zes verdedigers en krijgen niet veel goals tegen. Voorin hebben ze veel wisselingen en diepgang. Dus dat wordt een pittige wedstrijd.” Bron: AZ

One Comment

 1. NHN

  7 december 2018 at 15:04

  Gek genoeg heb ik ook nog wel met v/d Brom te doen.
  Okee hij is verantwoordelijk voor de opstelling.
  Maar ga er maar aanstaan. Gebrek aan kwaliteit,gebrek aan vertrouwen en pech met blessures.
  AZ is een dolende ploeg die zich veel te veel heeft gefocust op mooi weer voetballers, en het heilig verklaren van het balletje rondtikken.

  Er is maar 1 remedie : een paar klinkende overwinningen.
  Maar hoe? Weer met dat getik? Daar raakt geen tegenstander van onder de indruk.

  Het doet me denken aan het seizoen 2012/2013. Een krakende verdediging,en voornamelijk getik wat geen enkel resultaat had.

  Maar AZ won wel volkomen onverwacht de beker.
  Daar hou ik me maar aan vast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *