Crisisoverleg bij AZ, grens is bereikt in Alkmaar

By
Updated: december 3, 2018

De 0-2 nederlaag tegen Willem II in het eigen AFAS Stadion is hard aangekomen bij AZ. Trainer John van den Brom, assistent Pascal Jansen en de spelers Pantelis Hatzidiakos, Guus Til en Teun Koopmeiners bleven na afloop lange tijd in de kleedkamer hangen voor crisisoverleg, schrijft De Telegraaf.

Na ruim een uur praten ging het licht uit in de kleedkamer. “We moeten zo snel mogelijk de koppen bij elkaar steken en elkaar de waarheid gaan vertellen. We kunnen het wel telkens op ‘het team’ gooien, maar het houdt ook een keer op”, spreekt Til klare taal in gesprek met de ochtendkrant. Volgens de AZ-captain zijn de spelers ‘te lief’ voor elkaar. Als het aan Til ligt, komt daar verandering in. “De speler die verzaakt, moet daar vanaf nu op worden aangesproken. Zo simpel is het.”

Willem II had de wedstrijd na een half uur al naar zich toegetrokken door twee goals van Fran Sol. Til oordeelt hard over de AZ-verdediging. “In minuut drie mag je nóóit een goal uit een standaardsituatie tegen krijgen”, stelt de captain. “En als je kijkt wat er allemaal gebeurt bij die 0-2. Dat kan gewoon niet. De rode loper wordt uitgerold. Defensief moeten we echt beter gaan staan.”

Zelfkritiek
Til kijkt echter ook naar zichzelf. De middenvelder brak vorig seizoen door, haalde het Nederlands elftal en werd afgelopen zomer tot aanvoerder benoemd. Zijn niveau van vorig seizoen heeft hij echter nog niet aan kunnen tikken, beseft hij. “Omdat ik vorig jaar belangrijk was, wordt er van mij meer verwacht. Dat mag ook. Dat moet ook zelfs”, vindt de in Zambia geboren middenvelder. “Ik ben één van de spelers die zou moeten opstaan. Daarom is er kritiek op mij en dat begrijp ik.”

 

5 Comments

 1. Brandon

  3 december 2018 at 10:20

  Tijd voor verandering. Trainers, spelers en ook in het technisch hart. Trainer kan niet verder na dit seizoen, van sommige spelers moet en had je al afscheid moeten nemen en kosten AZ vele miljoenen Hatzidiakos, v Rhijn zijn twee voorbeelden en de TD moet een man naast hem hebben die verstand van aankopen oftewel inpassen van spelers heeft. Verkoop prima maar inkoop schandalig slecht en te laat.

 2. Jay

  3 december 2018 at 11:34

  Het ziet er erg naar uit dat AZ heeft gegokt op de eigen jeugd en de aankoop van jonge onervaren spelers, en daarmee keihard heeft verloren. De jeugd heeft nog niet het gewenste niveau, er zijn geblesseerde spelers waar blijkbaar geen rekening mee is gehouden en de aankopen komen voorlopig niet verder dan niveau Jong AZ.

  Kortom, dit is echt een seizoen waarbij alles tegen zit. Helpt het om dan de trainer te ontslaan? Waarschijnlijk niet zo veel, maar hoe lullig het ook is, de trainer is hoofdverantwoordelijk voor de resultaten en meestal de eerste die geslachtofferd wordt.

  In de winter moet de directie de gemaakte inschattingsfouten zoveel mogelijk herstellen door directe versterkingen te kopen, anders zijn die ook niet geloofwaardig meer en zal hun positie ook gaan wankelen.

 3. az woman

  3 december 2018 at 12:50

  Elkaar nu de waarheid vertellen, NU PAS?????????????????????
  En ze noemen zich professionals, wat is dit voor knuffelzooitje? Jullie krijgen jullie brood, maar jullie horen het te verdienen en voor te vechten!

 4. Brandon

  3 december 2018 at 13:08

  De media over een speler van AZ in dit geval voetbalprimeur :

  Pantelis Hatzidiakos (AZ)
  AZ zakte in eigen huis door het ijs tegen Willem II. Fran Sol, de directe tegenstander van Hatzidiakos, scoorde twee keer en had in de tweede helft ook nog z’n derde kunnen maken. De laatste linie van de Alkmaarders oogde sowieso zeer kwetsbaar

 5. Keet

  3 december 2018 at 21:21

  Lekker makkelijk om het altijd maar op de verdediging te af te schuiven. Ik erger me veel meer aan het combinatievoetbal tot in den treuren. Niemand die eens een pegel op doel geeft. Geen buitenspelers die buitenom gaan en gewoon een voorzet geven. Zelfs bij corners wordt de combinatie gezocht. Ze willen hem tot over de doellijn combineren. Een schot uit de tweede lijn is verboden lijkt het. Geef mij maar opportunistisch voetbal, met buitenspelers als Boussatta of Meerdink. Veel meer spektakel dan het door de kenners gepropageerde combinatievoetbal. In drie passes voor de goal staan. En als je daar staat ook gewoon op doel rammen, in plaats van weer iemand zoeken die er beter voor zou staan. Dan maakt het niet uit als je eens een paar tegendoelpunten om je oren krijgt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *