Voorbeschouwing AZ – Willem II

By
Updated: november 30, 2018

Wie zijn er fit voor het thuisduel met Willem II? Hoe blikt hij terug op het gelijkspel in Venlo? En wat vindt hij van Adam Maher, die onlangs een basisplaats veroverde? John van den Brom sprak vrijdagmiddag na de training met de pers en gaf onderdak aan dakloze vragen.

Van den Brom kan zaterdag nog geen beroep doen op Bjørn Johnsen en Ron Vlaar. “Ze blijven een beetje kwakkelen. We hopen dat ze volgende week weer kunnen aansluiten. Marko Vejinovic is al wel verder in zijn herstel, want die traint gedeeltelijk weer mee met de groep.”

Spits
Ferdy Druijf, die dit seizoen dertien keer scoorde bij Jong AZ, behoort tegen Willem II tot de wedstrijdselectie. Van den Brom: “Door de blessure van Johnsen hebben we een extra spits nodig. En Ferdy staat er momentele beter voor dan Ondrej Mihálik, die pas net terug is van zijn blessure. Ondrej gaat met Jong AZ naar MVV, want hij moet gewoon minuten gaan maken.”

Maher
Maher stond afgelopen twee duels vanaf het begin aan de aftrap. “Hij doet het goed”, beaamde zijn trainer. “Adam is vast aan de bal en heeft een goede passing vooruit. Hij heeft vertrouwen, dat zie je terug in het veld. Het is heerlijk om zo’n speler in je groep te hebben.”

VVV
“De opstelling laat ik hetzelfde als tegen VVV”, vervolgde Van den Brom. “Over het grootste gedeelte van die wedstrijd ben ik ook tevreden. Alleen hadden we daar beter moeten verdedigen en meer moeten doen met al die kansen die we creëerden. We moeten echt leren om onszelf te belonen.”

Willem II
Van den Brom verwacht niet dat Willem II zich gaat ingraven in het AFAS Stadion. “Uit bij Ajax en PSV zijn ze ook van hun eigen, aanvallende spelsysteem uitgegaan. Het is voetballend een goede ploeg. Dat voetballende gedeelte moeten wij ze onmogelijk maken door goed druk te zetten, veel beweging en diepgang te hebben.  Verder moeten we de aanvoer naar hun spits, Fran Sol, eruit te halen.” Bron: AZ

22 Comments

 1. Jay

  30 november 2018 at 16:56

  Aangezien we zeker weer een doelpunt tegen krijg, is het noodzaak om zo snel mogelijk 3-0 voor te komen. Moet lukken tegen Willem II.

  • Brandon

   30 november 2018 at 18:59

   Wie moet ze maken dan?

 2. Brandon

  30 november 2018 at 18:58

  Come on Sol en straf deze trainer af met het zelfde elftal. Slechte spelers vervang je en superslechte stel je nooit meer op. Ga zo door met die Griek van de Brom hoop voor alle supporters dat het een verlies wordt, voor ons nl het beste, des te eerder ben je de laan uit. Wat een zwaktebod ook van Huiberts hij als directeur voetbal zou ook in moeten grijpen bij zoveel schoffering van de supporters die zelfs de club aanmoedigen in Venlo. Nog ff en er gaat niemand meer mee naar een uitwedstrijd en TERECHT.

  • oma

   1 december 2018 at 09:26

   maar wie moet hij voor die griek zo als jij hem noemt,dan opstellen?ik weet het niet.

   • Urdal

    1 december 2018 at 12:15

    Geef bergsma eens de kans.
    Zal niet slechter zijn dan hatzikidoki.

   • Brandon

    1 december 2018 at 17:08

    Oma je hebt recidivisten en daar is deze Hatzikidee het allergrootste voorbeeld van. Zelfs de verslaggevers op tv komen er elke keer weer op terug dat hij zoveel fouten maakt. Als jij en ik zoveel fouten hadden gemaakt op ons werk waren we of ontslagen of we werden gedegradeerd tot het laagste wat er op de zaak te doen zou zijn. Jij weet zelf ook dat dit niet kan en vervangers hebben ze genoeg alleen deze trainer en dat zei ik vorige keer al, daar is iets mee, wat kan ik de zere vinger niet achter krijgen maar dat er iets is wat niet door de beugel kan, is 100% zeker anders stond deze Gyrosvreter al lang niet meer in AZ1. Daarom hoop ik en velen met mij dat hij vandaag weer fout op fout stapelt zodat er ingegrepen wordt vanaf de Technische Staf. Maar ook al eerder gezegd dat is ook niet het sterkste deel van AZ op technisch vlak. Denk aan het begin van het seizoen dat er geen elftal stond en nu nog niet. Nu maar weer de beste middenvelder achterin en daarnaast die Gyrosvreter. Wanneer houdt dit eens op het kost al heel veel punten, de derde plaats en naar alle waarschijnlijkheid ook Europees voetbal. Moet ik nog ff doorgaan Oma?

    • oma

     1 december 2018 at 17:35

     dank je Brandon,
     voor de opsomming van feiten maar dat vroeg ik dus niet.
     ik vroeg wie moet hij er dan voor neer zetten,ik ben een van deeerste die Brom weg wil hebben dat schreef ik twee seizoen terug al.maar als je een paar jochies krijg zo als die duitser en die afdanker van Ajax dan schiet je op niet veel op.
     ik geef Brom hier niet alleen de schuld van.
     maar ik denk dat de meeste schuld bij Max en die honkbalknuppel ligt.
     alles voor het trainingscomplex en het eerste hangt er maar wat bij.
     Brom maakt ook fouten ben ik met je eens.
     welke trainer houdt Tiel erin terwijl je een speler heb voor die plaats die het wel goed doet.
     maar ik zal mijn vraag nog eens herhalen voor je Brandon wie moet hij er dan neer zetten?

  • Brandon

   1 december 2018 at 21:25

   Bedankt Fran Sol voor je 2 doelpunten misschien gaan de ogen open maar ben bang van niet.

 3. Brandon

  1 december 2018 at 17:49

  Bergsma

 4. Brandon

  1 december 2018 at 17:53

  Justin Bakker kan ook Weigelt scoorde gisteren maar of zij al in AZ1 kunnen weet ik ook niet omdat ik geen trainingen zie maar wel zeker weet dat ze niet slechter kunnen zijn dan die Gyrosvreter.

 5. Brandon

  1 december 2018 at 20:00

  Een quizvraag voor de voetballiefhebbers onder ons:

  Wie is de slechtste voetballer van AZ?
  Wie is de slechtste voetballer van de eredivisie?
  Welke speler is een parodie op een voetballer?

  U mag, nee sorry U moet, 3x dezelfde speler noemen, moeilijk he?

 6. Urdal

  1 december 2018 at 20:17

  Gelukkig hebben wij voor veel geld johnsson gehaald ipv sol.

  • AZ’67

   1 december 2018 at 21:29

   100% mee eens, neem een voorbeeld aan Ajax die hebben wel geïnvesteerd. (heeft een paar seizoenen geduurd maar de resultaten zijn er wel naar.)

 7. Brandon

  1 december 2018 at 20:36

  Wij hebben een zeer goede TD. Lag niet te slapen in de voorbereiding. Ging een spits kopen die niet kan meevoetballen en alleen kan koppen maar AZ heeft geen buitenspelers. 2.5 miljoen + salaris weggegooid geld. Gudmunsson topaankoop wat zullen ze lachen bij Psv 2,5 miljoen + salaris weggegooid geld.

 8. Brandon

  1 december 2018 at 20:37

  Heerlijk dat ze op fox ook weer even aanstippen wie die voetballer is die er geen hout van kan.

 9. hatse

  1 december 2018 at 21:11

  misschien dat AZ, zo kalm aan, eens met John van ’t Schip moet gaan praten…!

  • Woonwagenpower

   1 december 2018 at 21:31

   Lijkt mij ook.

 10. Brandon

  1 december 2018 at 21:28

  AZ moet een trainer zoeken die boven de groep staat.

  Ook nog even dit Druyff kan er helemaal niets van niveau KKD en niet een divisie hoger. Maar dit had ik al eerder gezegd en komt ook vanavond weer uit. Of was dit zijn broer?

  • AZ4Altijd

   1 december 2018 at 22:11

   Weer een lekkere kansloze opmerking van jou, zoals wel vaker.

   Hoe kun je Druijf iets verwijten? Die gast kan er ook niets aan doen dat we die klootviool Gyros in verdediging hebben en voor de rest van het team er weinig van bakt. Ik vind niet dat je hem mag afrekenen op die paar minuutjes die hij tot op heden in eerste heeft gespeeld. Als je Topscorer ben in KKD, dan kun je best wel wat.

   WW was ook niet direct van waarde, maar nu missen we hem.
   Net als dat je Stengs niet mag afrekenen, die uiteraard vandaag niet speelde, maar die heeft tijd nodig om weer op niveau te komen. Druijf moet nog wennen aan dit niveau maar die komt er wel.

   De rest van het team op Bizot en Maher na is Kwaliteit Uitermate Treurig.

   • Brandon

    2 december 2018 at 00:35

    De waarheid is hard. Druyff is geen niveau AZ eredivisie. Kansloze opmerkingen komen alleen aldoor uit.

    • Vincent

     2 december 2018 at 16:49

     Druijf is beter dan alle andere spitsen

 11. Urdal

  1 december 2018 at 22:54

  Druijff kan je niet afrekenen op alleen vandaag. Die jongen heeft geen fatsoenlijke bal gehad.
  Rotarius hoefde nieteens te douchen, en zijn kleertje konde zo weer op de plank. Ging met schoon broekje van het veld. Gudmonsson is echt dramatisch net als seuntjes.
  Til scheen ook te hebben gevoetbalt vandaag, alleen heb ik hem niet gezien. Wat is er met midsjo aan de hand???? Geen schim meer van zichzelf. Bizot had een rustig avondje, alleen 2x een bal uit het net gehaald. Achterhoede speelt alleen nog breed of terug op svensson na.
  Brom moet lekker zijn biezen pakken. Heeft geen flauw idee wat hij moet doen. Sol halen in de winterstop, Rotariu terug sturen naar brugge en een nieuwe trainer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *