Voorbeschouwing VVV – AZ

By
Updated: november 23, 2018

Na de koude vrijdagtraining schoof John van den Brom aan bij de media om vooruit en terug te blikken. Over de afgelopen interlandperiode, de fitheid van zijn selectie en de opponent van zondag: VVV. “Is aan ons om daar doorheen te spelen.”

“We hebben er tijdens de interlandperiode bewust voor gekozen om twee oefenwedstrijden te regelen”, opende Van den Brom. “Tegen FC Groningen hadden we afgesproken om het eerste uur met volle bezetting te spelen. En het duel met Koninklijke HFC was goed om jongens als Calvin Stengs, Jeremy Helmer en Ondrej Mihálik voor het eerst op kunstgras te laten spelen. Die ondergrond hadden ze na hun revalidatie nog niet gehad. Beide duels zijn goed bevallen.”

Johnsen
Zondag kan Van den Brom geen beroep doen op Bjørn Johnsen. “Hij is tijdens de eerste van de twee interlands geblesseerd uitgevallen. Die wedstrijd scoorde hij overigens ook. Hoe ernstig zijn blessure is, kan ik nog niet zeggen. Maar zondag in Venlo is Bjørn er sowieso niet bij.”

Van Rhijn
Ricardo van Rhijn ontpopte zich tijdens genoemde oefenduels met goals en een assist tot een productieve verdediger. Van den Brom: “Ricardo had de laatste weken minder gespeeld in het eerste elftal, maar heeft zich nu goed getoond. Nee, hij staat tegen VVV niet in de spits, haha.”

Vlaar
Ron Vlaar trainde apart van de groep. “Hij is qua fitheid een twijfelgeval. Zaterdag maken we voor de hele selectie definitief de balans op en weet ik wie er zondag kunnen spelen.”

VVV
De aanstaande tegenstander presteert goed dit seizoen, getuige de huidige vijfde plaats in de Eredivisie. “Met hun verdedigende manier van spelen, halen ze goede resultaten”, zei Van den Brom. “Het is hun goed recht dat ze voor zo’n tactiek kiezen. Het is aan ons om daar doorheen te spelen. Kansen gaan we altijd krijgen, maar het is de kunst om tegen VVV zo min mogelijk weg te geven uit counters. Want daar ligt hun gevaar. We moeten dus goed op onze restverdediging letten.” Bron: AZ

10 Comments

 1. az woman

  23 november 2018 at 17:01

  De restverdediging, ja ja ooooooooooooohhhhhhhhhhh ja de restverdediging, die heb je natuurlijk na de verdediging. Net als het reservemiddenveld wat dan eventueel moet aansluiten of inzakken en dan heb je nog de aparte aanvalslinie, indien nodig doen we daar een beroep op. En dat allemaal onderverdeeld in elf posities. Duidelijk toch? Ik hoop in ieder geval op 3 punten, mooi hoeft het niet, maar mag wel.

 2. VakJ

  23 november 2018 at 18:13

  De seizoenkaarthouders hebben gretig gebruik gemaakt van hun voorrang om kaarten te kopen voor de bekerwedstrijd tegen PEC. BESCHAMEND, zo steunen wij dus onze club. Maar wel blijven mopperen nu de club onze steun het meeste nodig heeft!!!!

 3. woonwagenpower

  25 november 2018 at 07:38

  Heracles heeft gisteren geen punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard in Sittard. Als het mee zit, kunnen we vandaag de vierde plaats op de ranglijst innemen, dan zal de Graafschap wel moeten afrekenen met het elftal van Dick Advocaat in Utrecht, FC Utrecht mag in geen geval winnen vandaag en dat is mogelijk gezien de vorm waarin FC Utrecht verkeerd momenteel. Het dubbeltje blijft natuurlijk niet de goede kant opvallen voor Dick. Ook kunnen we nog hinder ondervinden van de Arnhemmers met hun realistische Rus. Die moeten naar Tilburg met die Spaanse spits die werkelijk een plaag is voor de meeste eredivisie verdedigers, Als de Tilburgers in goede doen zijn vandaag kunnen ze minimaal één en misschien wel drie punten overhouden aan de wedstrijd van dit weekend. AZ zal honger hebben en bloed ruiken om voor de kerst die vierde plaats in te nemen en in het nieuwe jaar omhoog te kijken. Ik denk dat het een voordeel is voor AZ dat het als laatste mag voetballen dit weekend, Maar dat geldt ook voor momenteel concurrent en vanmiddag de opponent VVV. Hoewel de goedheiligman in het land is, zullen de noord-Limburgers ons geen schenkingen toe doen. Voor dat AZ aan de wedstrijd kan beginnen hebben ze wetenschap, van wat de concurrentie heeft gedaan, dus heeft AZ geen keus, anders dan om vol voor de overwinning te gaan, om alleen, dan wel gezamenlijk de vierde plaats te gaan bezetten. Ron Beton is een twijfelgeval voor wat betreft zijn inzetbaarheid, Johnson doet niet mee in verband met een opgelopen blessure in de interland die hij speelde voor Noorwegen, ik hoop dat Ferdy Druijf in ieder geval bij de wedstrijd selectie zit. Door dat AZ dit seizoen wat groeipijn doorstaat, is de overwinning belangrijker als het spektakel. AZ SUCCES!

 4. Brandon

  25 november 2018 at 17:24

  In tijden een niet zo goed AZ gezien 0-2 voor met prima spel. Dan Midtsjo weer in de fout en geen dekking achterin waar Koopmeiners en Souvlaki (neem die Dolmedaki het niet eens meer kwalijk) de spits zonder iets in de weg te leggen, sliding of wat dan ook de 1-2 laten maken.

 5. Kaazie1987

  25 november 2018 at 18:43

  Bij die 2-2 staat hatzidiakos compleet verkeerd te dekken en weer grijpt onze vriend halfslachtig in. Gek wordt je ervan als supporter zijnde, wat heeft die kneus ons veel punten gekost Dit seizoen

 6. Brandon

  25 november 2018 at 18:55

  Hatzikidee 2-2

 7. Urdal

  25 november 2018 at 19:20

  2de helft van AZ was weer om te janken. Seuntjes de gehele wedstrijd niks van gezien.
  Waarom Druijff niet proberen.
  Hatzidioki hoeven we niks meer over te zeggen.
  Iedereen ziet dat die er geen reet van kan, behalve onze top trainer.
  Brom is over datum, vervangen graag!!

 8. Brandon

  25 november 2018 at 19:33

  Volgende week allemaal met witte zakdoekjes het stadion in.

 9. de echte supporter

  25 november 2018 at 19:51

  wat een ongelooflijk vertoning.

 10. NHN

  25 november 2018 at 20:22

  Goed begonnen,maar op z’n AZ’s weer niet uit kunnen spelen deze pot.
  Als supporter wordt je er moedeloos van.

  Het ziet er soms wel aardig uit. Maar als het een beetje hectisch wordt,is er niemand die z’n mouwen opstropen,en de boel op orde houdt.

  Iedereen weet dat Hatzidiakos geen topper is. Die man kan gewoon niet beter.
  Maar er is is niks anders.
  Erger is dat de rest hem gewoon laat verzuipen.
  Dit is een team met Kuddedieren.
  Niemand die de kar trekt.

  Zo jammer dit. AZ had goede zaken kunnen doen in de stand op de ranglijst. Maar laat het weer schieten.

  Maar weer hopen op herstel,maar tis weer een treurige afsluiting van het voetbalweekend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *