Voorbeschouwing ADO Den Haag – AZ

By
Updated: november 9, 2018

Tussen de twee vrijdagtrainingen door schoof John van den Brom aan bij de pers. Hij sprak onder meer over drie teruggekeerde spelers uit de ziekenboeg, Calvin Stengs en de opponent van zondag: ADO Den Haag. “Nog meer wissels doen.”

Tijdens het partijspel had Van den Brom drie spelers tot zijn beschikking die er door blessures lang uitgelegen hebben: Ondrej Mihálik, Stijn Wuytens en Jeremy Helmer. “Ja, daar ben ik heel blij mee”, zei Van den Brom. “Volgende week spelen we op donderdag een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Dan hoop ik deze jongens ook minuten te laten maken. Het is sowieso de bedoeling dat ze voor de winterstop weer in actie kunnen komen in het eerste elftal.”

Vejinovic
Marko Vejinovic raakte deze week geblesseerd. Van den Brom: “Ik mag vanwege de nieuwe privacywetgeving niet meer zeggen om wat voor blessure het gaat. Hij is er zondag in iedere geval niet bij.”

Stengs
Dat geldt ook voor Stengs, die vrijdagavond in actie komt bij Jong AZ. “Hij kan tegen TOP Oss op gras spelen in ons stadion. De uitwedstrijd tegen ADO is op kunstgras en dat vinden we nog te riskant. Hij zit zondag dus niet bij de selectie. Calvin heeft zijn hele revalidatie op gras gedaan. Voor hem is het overigens geen issue hoor, hij is opgegroeid op kunstgras.”

ADO
In Den Haag treft Van den Brom twee spelers die hij in zijn tijd als ADO-trainer (2010-2011) ook onder zijn hoede had: Lex Immers en Robert Zwinkels. Laatstgenoemde keert zondag terug in de basis. “Dat heb ik hun trainer ook horen zeggen”, reageerde Van den Brom. “Fons Groenendijk is niet tevreden en heeft aangegeven nog meer wissels te gaan doen. Ik ben benieuwd, we gaan het zondag zien. Fons heeft de boel in ieder geval op scherp gezet.” Bron: AZ

6 Comments

 1. Jay

  9 november 2018 at 15:46

  Mooi dat Mihalik, Wuytens en Helmer waarschijnlijk binnenkort weer inzetbaar zijn. Met Stengs er dan ook bij, krijgt AZ toch weer een kwaliteitsimpuls.

  Tegen ADO moet natuurlijk evengoed gewonnen worden, dat lijkt me duidelijk.

 2. Gerrit Vooijs

  9 november 2018 at 19:18

  Dat Wuytens zo gemist zou worden had ik niet verwacht.
  Mihalik kan zijn kansen pakken zolang Boadu nog geblesseerd is en AZ vasthoud aan lage voorzetten.
  Ik verwacht dat Seuntjes zal starten in de spits.

 3. az woman

  10 november 2018 at 08:10

  We zullen het wederom niet cadeau krijgen, maar met Johnsen op de bank zie ik mogelijkheden. Johnsen is v/d week 27 jaar geworden, beter als dit wordt hij niet meer, denk ik. Bjorn heeft nog een contract tot 30-6-2022. Bel Hassani contract tot 30-6-2021. Fred Friday contract tot 30-6-2020. Bron: Transfermarkt.nl. Gelukkig , Jay noemde het al, krijgen we straks misschien wat positieve impulsen. AZ succes.

  • KeesK in Paraguay

   11 november 2018 at 11:21

   Dure sparring partners voor Jong AZ totdat zij hun sportieve carrière prefereren boven de maandelijkse overmaking van de AZ penningmeester.
   Ik hoop dat Björn Johnsen niet hetzelfde eindigt.

 4. Evert

  11 november 2018 at 15:18

  Beste man in het veld Adam Maher, slechtste man in het veld Til, de eerste zal wel worden gewisseld!?
  JvdB logica……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *