AZ in een dip, ook verlies tegen Heerenveen (2-3)

By
Updated: oktober 28, 2018

AZ heeft zondag verloren van sc Heerenveen: 2-3. Na een vroege voorsprong van de Alkmaarders, waren het de gasten uit Friesland die de drie punten meenamen naar huis. Thomas Ouwejan en Albert Gudmundsson verzorgden de AZ-goals.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – sc Heerenveen 2-3 (1-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos (69. Marko Vejinovic), Ron Vlaar, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø (60. Adam Maher), Guus Til, Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson, Bjørn Johnsen (60. Mats Seuntjens), Oussama Idrissi.
Opstelling sc Heerenveen: Warner Hahn; Sherel Floranus, Daniel Høegh, Dave Bulthuis, Kik Pierie; Ben Rienstra, Michel Vlap (85. Pelle van Amersfoort), Morten Thorsby; Yuki Kobayashi (87. Jizz Hornkamp), Sam Lammers, Arber Zeneli (66. Mitchell van Bergen).

Scoreverloop: 16. Ouwejan 1-0, 30. Vlap 1-1, 56. Vlap 1-2, 80. Gudmundsson 2-2, 84. Lammers 2-3.
Gele kaarten: Hatzidiakos, Koopmeiners (AZ), Floranus, Rienstra, Kobayashi (sc Heerenveen)
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 16.535
Cavallaro Napoli Man of the Match: Ouwejan

12 Comments

 1. Jay

  28 oktober 2018 at 19:19

  Oei, dit was wel weer heel slecht hoor. Ik ben normaal gesproken best optimistisch, maar nu zie ik ook geen lichtpuntjes meer. Het lijkt nu toch tijd om in te grijpen. De komende 2 wedstrijden verliezen en het seizoen is voorbij.

  • Brandon

   28 oktober 2018 at 19:38

   Dat is al voorbij hoor. Met die 2 achterin win je er geen 6 meer. Nog 3 puntjes en je speelt play offs wel voor degradatie maar wat geeft dat. Alles mag en kan toch? Er moet toch van hogerhand ingegrepen worden? Of laat de TD dit ook over zijn kant gaan?

 2. Ruud

  28 oktober 2018 at 19:40

  We staan nog in het linker rijtje!

  • AZ4Altijd

   28 oktober 2018 at 19:43

   Ja maar na volgende week niet meer. Wordt een heel lang vervelend seizoen.

   Maar Max houdt lekker die Flapkut vdB aan als trainer. Iedereen ziet dat het niet werkt, maar nee, AZ zelfe moet rust in tent bewaren en ontslaat niet gouw zijn trainer. En dat terwijl het echt niet meer anders kan dan nu die pipo te ontslaan.

   Plek 10 is hoogst haalbare als we deze Prutser aanhouden maar ik denk eerder plek 12-14 gaat het worden en gaat de boeken in als 1 van slechtste seizoenen van afgelopen 10 jaar.

 3. woonwagenpower

  28 oktober 2018 at 19:52

  als je met Bjorn Johnson begint, begin je met 10 man ipv 11. Maar ja, Bjorn niet opstellen is weer kapitaal vernietiging, net als met Fred en Illias. Onbegrijpelijk dat Bjorn moest komen, in dit geval beter niets, dan iets, dat scheelt ook veel pijn aan de ogen. Max, hoe heb je dat kunnen doen? Voorin nagenoeg niets in te brengen en dat is vandaag niet voor het eerst. het centrale verdedigingsduo is van tweede divisie niveau. Er zijn mensen bij AZ die hun huiswerk niet naar behoren hebben gedaan, wie de schoen past trekt hem maar aan.Tegen VVV voor de beker blijf ik thuis, daar mogen ze bij AZ eens gaan over nadenken.

 4. NHN

  28 oktober 2018 at 20:03

  Kon er niets van zien. Zit in Litouwen. Maar ik begrijp dat er weinig veranderd is. Het tik kan niet geleerd worden. Wie je ook opstelt,het is kiezen tussen slecht en nog slechter.
  Dit wordt een seizoen omlaag kijken.
  Knokploeg en als de Graafschap e.d. sprokkelen hun punten wel bij elkaar. AZ investeerders alleen in salon en mooi weer voetballers.
  Dit gaat gevaarlijk worden …
  Dat v/d Brom geen oplossing weet te vinden zal niemand verbazen.
  Maar hij vindt het “heerlijk werken” bij AZ….
  Ik zie het niet meer zitten.

 5. az woman

  28 oktober 2018 at 20:04

  Het voetballeven voor de AZ liefhebber is verre van leuk, wat zeg ik, het is zwaar K.T. Ik krijg het idee dat tegen Bjorn en de andere is vertelt voor aanvang van het seizoen, bij AZ is het mogen en niet moeten. De man op houten stelten kan geen bal normaal aannemen, die springen spontaan drie meter van zijn been/voet, het liefst naar de tegenstander. Nou zijn er nog sommige mensen die het koppen als zijn specialiteit zien, maar vandaag verloor hij bijna alle kopduels, de GROTE MISKOOP. IK blijf van de week bij mijn kerel wwp thuis. Misschien een voorbeeld voor andere mensen, die een signaal af willen geven aan de verantwoordelijke bij AZ. De gifbeker is blijkbaar nog niet leeg. We weten als AZ liefhebbers waar het aan schort, maar zijn wij nou zo dom, of is de staf met de directie zo slim? En zeg niet dat we glory hunters zijn , want in de Hout met trainer Henk Wullems waren er ook, maar toen waren de middelen er gewoon niet, nu wel maar daar wordt anders/ verkeerd mee geinvesteerd in de selectie.

  • Brandon

   28 oktober 2018 at 20:32

   Henk Wullems super aardige man en veel mee gelachen.

 6. KeesK in Paraguay

  28 oktober 2018 at 23:17

  Goede tijden, slechte tijden. Bijna geen enkele club ontkomt eraan.
  Zal een andere trainer het tij keren bij Real Madrid of Manchester United? We gaan het misschien zien.
  Wie zou Brom moeten opvolgen en gaat deze opvolger de lijn van eigen jeugd doorzetten of wordt het een Dick Advocaat-scenario?
  Natuurlijk krabt Brom zich achter de oren en krijgt hij ongewild een berg vragen, adviezen en lompe kritiek. Hij wordt uiteindelijk beoordeeld door de TD die nu ook zelf wordt bekritiseerd door fans en wellicht vertrouwelingen.
  Dus gemakkelijk is de situatie op de burelen niet. Maar dat hoort bij de slechte tijden. Hopelijk blijven die niet.

 7. Vincent

  28 oktober 2018 at 23:23

  Telkens weer terug op de keeper kan toch niet! Zit stiekem frank de boer op de bank??

 8. Gerrit Vooijs

  29 oktober 2018 at 11:57

  De ploeg heeft geen vertrouwen. Bij balverlies begint iedereen achteruit te lopen totdat ze in het doel staan. Niemand durft een duel aan te gaan of doen dit zo vertwijfeld dat ze met 1 kapbeweging worden uitgespeeld. Die houten Klaas Bulthuis liep zelfs 3 AZ spelers voorbij en dan is de toon wel gezet.

  En het begon nog zo goed. Binnen 20 minuten had AZ met 3-0 voor moeten staan.
  Slechts Ouwejan scoorde. Heerenveen herstelde zich na zoveel onkunde van AZ en de eerste kans voor Heerenveen was meteen 1-1. AZ brak. Weg geloof en Heerenveen voelde dat AZ rijp was voor de KO.

  Wat daarna gebeurde hebben we ook vaak genoeg onder Verbeek gezien. Los zand, iedereen uit de positie, geen enkele controle meer, onderling onbegrip / verwijten over en weer.

  Deze ploeg is geen team meer. Hierdoor komen de aanwezige kwaliteiten er niet meer uit.

  Een loodzware opdracht voor de TS, want ook Slot weet het dus niet.
  Een nieuwe trainer ? Wanneer AZ deze lijn doortrekt zal hij sneuvelen, dat is een oude voetbalwet.
  Helpt dat ? In het lopende seizoen meestal niet wanneer je de statistieken bekijkt.

  Eenhoorn en Huiberts zijn niet te benijden maar juist nu zullen hun kwaliteiten boven komen drijven.

 9. WallyAZ

  31 oktober 2018 at 10:52

  Wat mij verbaasd is dat AZ bijna iedere wedstrijd goed begint op voorsprong komt. Heracles, Feyenoord, Zwolle, Utrecht en Heerenveen en vervolgens raken ze in paniek en weten ze het niet meer en het spel wordt daarna niet meer om aan te gluren. Een wonderlijke situatie. En daar gaan we weer bij AZ achterin het kan gewoon niet meer ik heb het grootste respect voor Ron Vlaar maar hij heeft de snelheid van een E-fiets zonder batterij en de draaicirkel van een vrachtwagen. Toevoegen aan de technische staf en onze Griekse vriend pffff geen idee, beetje moedeloos wordt ik hiervan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *