Voorbeschouwing AZ – sc Heerenveen

By
Updated: oktober 26, 2018

Op het AFAS Trainingscomplex blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit op het thuisduel met sc Heerenveen. Hoe gaat het met Calvin Stengs? Wat is de beste positie voor Teun Koopmeiners? En wanneer is komende week geslaagd?

“Op de bekende blessuregevallen na is iedereen inzetbaar. Nee, dat geldt nog niet voor Calvin. Ik deel de gedachte van de club dat iemand eerst 90 minuten in de benen moet hebben voordat hij weer volledig aansluit bij de wedstrijdselectie. Hij doet vanavond ook niet mee bij Jong AZ omdat ze op kunstgras spelen. Daar willen we nog geen risico mee nemen. De fans, de club en Calvin zelf moeten nog even geduld hebben”, aldus Van den Brom, die aangaf dat Ondrej Mihálik ook nog steeds op de goede weg terug is.

Samen
Van den Brom: “Ik heb vorig weekend goede dingen gezien tegen FC Utrecht, maar we verloren wel. En daarom was het niet goed genoeg. We moeten bijvoorbeeld beter verdedigen en beter afronden. En dat geldt voor het hele team, want verdedigen en aanvallen doe je samen. We hebben deze week in ieder geval scherp en goed getraind, waarbij er veel is gehamerd op vastigheden.”

Koopmeiners
In en tegen Utrecht keerde Koopmeiners terug op het middenveld, na een aantal duels centraal achterin te hebben gestaan. “In de verdediging heeft Teun het goed gedaan, maar we weten allemaal dat hij een middenvelder is. Daar zien we hem het liefst.”

sc Heerenveen
“Ik vind van sc Heerenveen dat ze te laag op de ranglijst staan”, zei Van den Brom over de opponent van zondag. “Het is een mooie club waar altijd jongens lopen die in het oog springen, zoals Arber Zeneli en Sam Lammers.”

Support
Van den Brom: “We hebben zondag een goed resultaat nodig, dat is de enige remedie. We spelen nu drie thuiswedstrijden in één week. Het is heel simpel, dat moeten drie overwinningen worden. Het moet niet alleen een mooie week worden door de resultaten die we willen boeken, maar ook door de manier waarop. We spelen zondag in een vol stadion en de spelers moeten laten zien dat het terecht is dat ze gesteund worden. De mensen zien graag een team dat vol de strijd aangaat en goed voetbalt. Dat, in combinatie met de steun vanaf de tribunes, levert vaak een overwinning op.” Bron: AZ

19 Comments

 1. Jay

  26 oktober 2018 at 15:32

  De komende 3 wedstrijden moeten inderdaad gewonnen worden. Goed dat Brom dat nu ook heel duidelijk zegt.

  • Gerrit Vooijs

   26 oktober 2018 at 16:41

   En met goed voetbal. Hij legt de druk er dus goed op.
   Wanneer AZ de lijn van de 2e helft in Utrecht kan doortrekken, afgezien van de score natuurlijk, heb ik het vertrouwen dat AZ 3 overwinningen behaalt.

 2. Brandon

  26 oktober 2018 at 17:16

  Veel hangt af van de uitslag tegen Heerenveen. Is die goed dan voorzie ik ook 3 overwinningen. Zo niet wordt het ook woensdag voor de beker een moeilijke opgave. Lees helemaal niets van een opstelling gaan we weer toveren?

 3. woonwagenpower

  27 oktober 2018 at 15:21

  AZ Supporters willen dat AZ wint, AZ Sponsors willen dat AZ wint, de AZ directie wil dat AZ wint, de AZ staf wil dat AZ wint, de AZ selectie wil dat AZ wint, de voetbal liefhebber wil dat AZ wint en ik wil dat AZ wint. Genoeg om koste wat het kost de drie punten te pakken, daarbij willen bovengenoemde partijen, ook het liefst, als het mogelijk is vermaakt worden. Het krediet wat AZ vorig jaar heeft opgebouwd in het land, met zoals 99 mensen van de 100 zeiden, met het mooiste voetbal van de eredivisie, is aan het afnemen. Dus staf en selectie, geef ons waar, voor ons geld en begin met drie punten in de tas en daarna misschien heel mooi …….

 4. woonwagenpower

  27 oktober 2018 at 15:30

  Nou Kaazie, wie moet er volgens jou banken? Wie mag er zelfs op de tribune plaats nemen? Met welke basis elf moet John volgens jou beginnen?Met welk systeem komt AZ het beste uit de verf?

  • GT

   28 oktober 2018 at 12:35

   Ben ik ook wel benieuwd naar, want als je Kaazie volgt weet je dat ie vaak gelijk heeft!

 5. KeesK in Paraguay

  27 oktober 2018 at 16:35

  Hoe is het met Fred? Definitief verbannen uit Alkmaar? Of traint hij nog mee? In dit dolende elftal misstaat ie niet eens misschien…

  • az woman

   27 oktober 2018 at 17:31

   Wie het weet mag het zeggen. Morgen hoop ik erop dat Ferdy Druijf ook minuten mag maken.

  • Vincent

   28 oktober 2018 at 13:20

   Traint samen met bel Hassani met Jong AZ mee. En met interlands trainen ze met het 1e mee.

 6. Brandon

  28 oktober 2018 at 16:36

  Met de Mounties achterin wordt het weer lachen.

 7. Brandon

  28 oktober 2018 at 17:20

  Johnsen is wel een aanwinst. Mist een kans waarbij hij echt alles verkeerd doet. Een pupil maakt dit soort kansen maar deze onbeholpen kneus niet en leert het ook nooit. Bij het doelpunt laat hij de bal weer afpakken op een kinderlijke manier en de Mounties achterin stonden alle twee op het verkeerde been, Moussaka en Betonnie stonden als een huis maar wel zo vast als een huis. Lieve AZ supporters dit kan en mag niet in de eredivisie voetballen. Dit is frustratie van mijn kant maar ik verzoek nu toch v.d. Brom weg te sturen en een speelverbod af te kondigen voor zowel Johnsen, Hatzekiados en Vlaar.

 8. Urdal

  28 oktober 2018 at 17:36

  Tijd voor de zakdoekjes voor brom en nog een aantal. Wat een dramatisch voetbal. Lijkt wel of F de Boer aan het roer staat. Tikkie breed, tikkie terug.

 9. az woman

  28 oktober 2018 at 17:36

  Hey Max en Johnny, vermaken jullie zich ook zo opperbest?
  PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF, nog een helft. wel een voordeel, er kan een hoop beter.

 10. Kaazie1987

  28 oktober 2018 at 17:40

  Niks aan toe te voegen, johnsen is een echte spits maar geen az spits dat wordt vandaag heel duidelijk, jammer maar helaas. Hatzidiakos laat elke weel zien dat az een maatje te groot voor hem is maakt fout op fout en het gaat hem allemaal te snel. Voor til geldt ook hetzelfde, de kracht van til is zijn loopvermogen en niet zijn duelkracht en technisch is hij ver onder de maat til is geen nr 10, het wordt tijd voor maher

 11. Brandon

  28 oktober 2018 at 18:27

  Vlaar de pilaar.

 12. Brandon

  28 oktober 2018 at 18:37

  De gedeelde 9e t/m 11e plaats is bereikt. Je wordt voor gek verklaard als je dat voor het seizoen aangeeft plek 8 t/m 12 of heb je er dan echt verstand van.

 13. Urdal

  28 oktober 2018 at 18:56

  Ipv dat je progressie ziet, wordt het elke week bedroevender.
  Totaal geen beleving, maar brommetje zal wel een goed AZ hebben gezien, dat met pech heeft verloren.
  Ik heb een heel slecht AZ gezien die kansloos heeft verloren.
  Achterin is het een gatenkaas, middenveld is slap, voorin een stootkracht.
  Bizot alleen kan het niet alleen.
  Tijd voor verandering, te beginnen met de trainer.
  Druijf in de spits, Maher op 10 om te beginnen.

 14. oma

  28 oktober 2018 at 18:59

  ik zeg niets,dat heb ik verleden week al te veel gedaan.
  ik ga lekker in de winterslaap.
  daarom iedereen een fijne feestdagen toe gewenst en een gelukkig en gezond 2019.

  O wat is het toch fijn om AZ supporter te zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *