AZ door late goal onderuit tegen FC Utrecht (2-1)

By
Updated: oktober 21, 2018

AZ heeft zaterdagavond het uitduel met FC Utrecht verloren. In de Galgenwaard werd het 2-1, door een late eigen goal van Ricardo van Rhijn. Door deze nederlaag blijft AZ hangen in de subtop van de Eredivisie.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht – AZ 2-1 (1-1)
Eredivisie

Opstelling FC Utrecht: David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Jansen, Leon Guwara (83. Mark van der Maarel); Joris van Overeem, Simon Gustafson, Nicolas Gavory; Oussama Tannane (72. Sander van der Streek), Gyrano Kerk, Urby Emanuelson (83. Lukas Görtler).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ricardo van Rhijn, Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson (81. Mats Seuntjens), Bjørn Johnsen, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 2. Johnsen 0-1, 35. Emanuelson 1-1, 88. Van Rhijn 2-1 (e.d).
Gele kaarten: Midtsjø, Ouwejan (AZ), Emanuelson (FC Utrecht)
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 18.294

33 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  21 oktober 2018 at 13:11

  Collectieve crisis bij de traditionele subtoppers. De traditionele top drie staat al op een grote tot haast al beslissende voorsprong op Vitesse, Utrecht, Heerenveen en ook AZ! Om over Groningen maar niet te spreken.
  En dat na nog niet een derde van de competitie!?
  Er wordt nu,terecht of niet, naar Brom gewezen maar wie moeten er dan nog meer de laan uit?

  • AZ4Altijd

   21 oktober 2018 at 16:29

   De laan uit naast vdB?

   – Max
   – van Rhijn
   – Gyros

   Verdere veranderingen.
   – Til aanvoedersband aan Bizot geven
   – In de winter ECHTE Verdedigers halen. Keiharde klootzakken.
   – Daarnaast nog een klootzak, kan middenveld zijn of aanvaller.

   Feit is:
   – Een team Introvertjes
   – Geen klootzakken
   – Mentale weerbaarheid van een kleuter
   – Taktisch onbenul trainer. Je weet dat er rond 75e minuut gewisseld gaat worden. En vaak niet iemand die eruit moet en al helemaal niet diegene die er dan in komt.

   • AZ woman

    21 oktober 2018 at 17:03

    Ik ben ook teleurgesteld, maar welke betaalbare keiharde kl..t z.kk.n zouden haalbaar zijn en hebben tevens zin om in Alkmaar te komen voetballen? Om hoeveel spelers gaat het en wie mag dan eventueel vertrekken? Terwijl er nog spelers uit vorige seizoenen in de uitverkoop staan, bijvoorbeeld Bel Hassani.

    • KeesK in Paraguay

     21 oktober 2018 at 17:57

     Ik bedoel met de laan uit bij al die andere clubs die er niks van bakken op dit moment. Elk seizoen is er de hoop dat een Utrecht, AZ of Vitesse voor een verrassing zorgen maar telkens lukt het niet en nu al helemaal niet.
     Clubs wisselen trainers en zonder resultaat. Geheid dat er nu bij de andere subtoppers ook de hoofden worden geëist van trainers en/of voorzitters. Echter, helpt het?
     Ik denk dat er bij AZ ook zo wordt gedacht. De analyse die de fans maken wordt ook gemaakt binnen AZ. Brom ontslaan wordt zal echter niet zo snel gebeuren. En misschien wel terecht.

    • KeesK in Paraguay

     21 oktober 2018 at 17:58

     Ik bedoel met de laan uit bij al die andere clubs die er niks van bakken op dit moment. Elk seizoen is er de hoop dat een Utrecht, AZ of Vitesse voor een verrassing zorgen maar telkens lukt het niet en nu al helemaal niet.
     Clubs wisselen trainers en zonder resultaat. Geheid dat er nu bij de andere subtoppers ook de hoofden worden geëist van trainers en/of voorzitters. Echter, helpt het?
     Ik denk dat er bij AZ ook zo wordt gedacht. De analyse die de fans maken wordt ook gemaakt binnen AZ. Brom ontslaan zal echter niet zo snel gebeuren. En misschien wel terecht.

     • Gerrit Vooijs

      21 oktober 2018 at 18:11

      Oplossingen om dit om te draaien moeten nooit gestoeld zijn op emotie.
      Betaald voetbal is een bedrijf, een aparte brijfstak maar toch een bedrijf.

      Dat moet commercieel bedreven worden om het hoofd boven water te houden op langere termijn.

      AZ is nu aan een minder seizoen bezig maar kan nog steeds als nummer 5-6 eindigen.

      Genoeg voor de play-offs tussen de nrs 3-4-5-6.

      Max eruit omdat hij een verkeerde inschatting heeft gemaakt. ?
      Wanneer de plussen en minnen worden opgeteld is het duidelijk: Max blijft.

      VDB eruit ?
      Kan, maar tijdens een seizoen wisselen brengt zelden een beter resultaat.
      Kost wel veel geld.

      Er zijn meer opties en die moet AZ binnenskamers bespreken. In ieder geval de rust bewaren !
      Ook dit gaat weer voorbij ook dat is zeker.

 2. Brandon

  21 oktober 2018 at 21:53

  Helemaal eens Gerrit. Maar er moet wel een ander beleid komen m.b.t. de aankopen. Een gelukstreffer zoals Janssen komt eens in de 10 jaar of misschien nog wel langer voor. Er zijn nu kneuzen voor een drol en een knikker aangekocht en dat kost op den duur heel maar dan ook heel veel geld. Hij was te laat voor de Europa League en nog erger niet ingekocht, althans ook weer te zuinig, voor de laatste lijn. Dus goed gedaan is niet aan de orde of je moet die gelukstreffer goed inzicht vinden. Hopelijk heeft AZ daar in de top van geleerd. Groeneveld van Nec werd ook gelinkt maar de zuinigheid doet hem nu spelen bij Club Brugge en echt niet voor de hoofdprijs. Nee Huiberts heeft het op zijn geweten dat AZ nu zo slecht draait. v.d. Brom krijgt de Zwarte Piet toegeschoven en dat is daarop niet terecht. Wel zijn opstellingen want die zijn elke keer anders. 2 Jaar geleden hadden we ook geen team en rommelde hij ook maar wat aan en nu weer precies hetzelfde. Gelukkig nu weer het middenveld zoals het hoort en als er dan een speler niet goed draait ok dan wissel je die in, maar niet zoals nu weer elke week iets anders. Na het seizoen afscheid nemen van v.d.Brom zou kunnen maar noem hier in Nederland eens een betere? Dun gezaaid. Play off plek zal heel moeilijk worden en met dit materiaal het hoogst haalbare. Ik zet Europees voetbal al langer uit mijn hoofd zie mijn commentaren. Aan het begin van het seizoen zei ik al tussen plaats 8 en 12. 12 Is wel erg laag maar 8 misschien wel erg hoog. Gelukkig komen er 2 wedstrijden aan die je thuis moet winnen Heerenveen en de Graafschap, de laatste win je 100% en Heerenveen hopelijk ook en dat zou goed voor de rust en het zelfvertrouwen zijn want dat is ver te zoeken als je Utrecht uit zag.

  • oma

   22 oktober 2018 at 08:30

   Bosch,ter Hag,Verbeek,zelfs van Bommel ook al is hij pas bezig.
   als max wijs is gaat hij heel snel achter Bosch aan ,aantrekken voor het nieuwe seizoen.
   van Seumeren van Utrecht wil hem ook heel graag hebben.

   • Brandon

    22 oktober 2018 at 10:41

    Sorry Oma Bosz, ten Hag, V. Bommel is te hoog gegrepen en die ruilen een topclub niet in voor AZ. Alle drie passen ook niet in het salarissysteem v.d. Brom verdient bij AZ nog geen 1/10 van Bosz. Laat Verbeek lekker interviews geven dat is een uitgelezen boek voor AZ.

    • oma

     22 oktober 2018 at 11:49

     maar die zelfde Verbeek had wel altijd een elftal wat werkte.
     ik weet dat Brom maar een beetje vangt.
     maar ze willen toch met de top meedoen,dan zal je toch een trainer van dat kaliber als ik noemde moeten hebben ,met brom ret je het nooit.die maakt fout op fout.
     ze kunnen een bosch betalen,maar alle aandacht ligt op het trainings complex.
     het eerste sukkelt er maar een beetje bij.
     hoe kunnen ze een spits halen die totaal niet in het systeem past,ze hadden sol moeten hebben.
     maar die was duurder.
     ik weet het dat is een blunder van max daar kan brom niets aan doen.
     maar een speler die totaal uit vorm is,het hand boven het hooft blijven houden terwijl hij een betere speler op de bank houdt deugd voor geen meter,dat is de fout van een trainer.
     zo zie ik het,beste Brandon

 3. NHN

  22 oktober 2018 at 00:27

  Tegen beter weten in hoopten de supporters op enig resultaat in Utrecht. Maar eigenlijk wisten we na die schertsvertoning in de UFO,al dat dit niet zomaar goed gaat komen.
  Bij AZ worden zelden maatregelen genomen of met de vuist op tafel geslagen. In zekere zin onderscheidt AZ zich daarmee van andere clubs.
  In emotionele oorden als Breda of Enschede zou de boel afgebroken zijn,en rollen bestuursleden over straat. Om maar een voorbeeld te noemen.
  Willen we afglijden tot zulke taferelen? de juiste Nee eigenlijk liever niet.
  Maar we blijven als supporter met heel veel vragen zitten.
  Ik neem aan dat de leiding ziet dat het behoorlijke flaters heeft geslagen,in de aanloop naar dit seizoen. Men blijft maar in koor brullen,dat de selectie op orde was bij aanvang van het seizoen.
  Met de huidige selectie had men door kunnen dringen tot de groepsfase van de EL,en de competitie kunnen aanvangen. Het aantrekken van Johnsen was OK,en de verdediging was op volle sterkte.

  Wij weten wel beter…
  Natuurlijk is het langdurig uitvallen van Wuijtens,pech. Maar waarom heeft men in hemelsnaam van Rhijn aangetrokken terwijl hij vorig jaar op huurbasis al weinig liet zien?
  Twee beoogde A-verdedigers ,een zekere Weichelt en de bij de buren afgedankte Bergsma,kunnen nauwelijks meekomen in jong AZ. Heeft men verder niemand kunnen spotten?
  Johnsen voldoet niet omdat die afhankelijk is van vleugelspelers,die de bal in de 16 pompen. Maar daar staan alleen dribbelaars.
  Johnny lacht het allemaal weg. Komt ieder week weer met een feest opstelling. Niemand die hem aanspreekt (zo lijkt het) op zijn gebrek aan visie.
  Hij heeft ook nauwelijks materiaal, maar is er de coach ook niet naar om drastisch in te grijpen,en desnoods op resultaat voetbal terug te (kunnen) vallen.
  Er zou na die 5-0 oorwassing “gepraat”zijn,en er is achter gesloten deuren getraind. Maar het zal een regulier sessietje geweest zijn.
  Niets doet vermoeden dat er werkelijk ergens op gewezen wordt.
  Van Rhijn,die een enorme miskoop blijkt te zijn mag gewoon doorgaan met zijn gemodder. En de rest moddert gewoon mee. Til die geen moment kan overtuigen,blijft gewoon aanvoerder.
  Al met al ploetert AZ voort.
  Het komt wel goed is het motto.
  Dit hebben we eerder gehoord met Verbeek aan het roer, en Stewart als TD.

  AZ leert niet van zijn fouten. Het lijkt een deja vu.
  Waar/Wanneer hebben we dit eerder gehoord.

  Al met al, lijkt het erop dat een vervelend seizoen gaat worden.
  Ik zie geen lichtpunten.
  En Johnny grinnikt gewoon voort.
  Dit kon wel eens goed fout aflopen.

  Maar dit roept AZ over zichzelf af

 4. Ruud

  22 oktober 2018 at 06:19

  Op 24 april jl. vroeg ik op de site om echte kerels die de talenten kunnen ondersteunen. Dat was geen emotie, maar realiteitszin. Momenteel zie ik dat er geen toegevoegde waarde is in de selectie. Ofwel wordt het niet eruit gehaald door de TS. Enige wat nu nog belangrijk is voor AZ op welke wijze EL wordt gehaald. De beste route daarvoor is weer de beker. Is dat reëel? Misschien maar nu ook niet meer. Of we 4e of 8e in de competitie maak ik mij eigenlijk niet zo druk over. Ik denk AZ ook niet als ik de trainer hoor. Volgende week de volgende wedstrijd.

  • Brandon

   22 oktober 2018 at 10:42

   Ruud daar roept iedereen om alleen de TD denkt het met krultangen recht te breien en dat gaat nu eenmaal niet.

 5. WallyAZ

  22 oktober 2018 at 08:10

  Deze wedstrijd kwam me bekend voor tegen Heracles, Feyenoord, begonnen ze ook goed kwamen op voorsprong en zakte ineen als een pudding. Ik kan wel gaan schreeuwen het ligt aan die of aan die maar dat hebben we de afgelopen al genoeg gedaan. Ik zag ook een aantal lichtpuntjes Van Rhijn doet een gooi naar de topscorderstitel :-)maar het belangrijkste zag ik afgelopen vrijdag Stengs in de basis tegen Dordrecht leuk voor die jongen na zoveel blessure leed. Druijf gaat ook lekker onbezonnen hompige spits hou ik wel van hoop dat hij ook een keer een kans krijgt en zoals ik iedere week afsluit de rekening wordt opgemaakt na 34 wedstrijden. En daar moet ik me wel aan vasthouden anders raak ik echt gefrustreerd. Oh ja voor de duidelijkheid dat Stengs op het punt staat terug te keren daar bedoel ik niet mee dat hij de kar gaat trekken en dat alle problemen opgelost zijn, zeker niet maar ik kan gewoon genieten van zijn manier van spelen.

 6. woonwagenpower

  22 oktober 2018 at 08:34

  Fred Friday, Illias Bel Hassani staan nog op de begroting en drukken op de salarishuishouding zonder enige toegevoegde waarde voor AZ. Dat is, laat ik het voorzichtig zeggen, ongezond voor een club als AZ. De winst die AZ maakt op sommige uitgaande transfers, verdampt gedeeltelijk op deze manier. Dan zijn er ook nog spelers die wel regelmatig spelen, maar hoe groot hun toegevoegde waarde voor AZ is mij soms een raadsel. Een raadsel om dat AZ zelf predikt ieder jaar stapjes wilt maken en wel vooruit, niet zoals er nu gebeurt achteruit. Wil AZ een signaal afgeven aan de selectiespelers, achterban, sponsors en voetbal liefhebbend Nederland zal er in de winter de bezem uit de kast moeten worden gehaald. Pantelis Hatzidiakos, Ricardo van Rhijn kunnen zeker uit de selectie. Ron Vlaar hoeft niet te spelen in het eerste, maar kan zich verdienstelijk maken in een andere functie binnen de club en hoeft dus niet weg. Bjorn Maars Johnsen heeft nog 8 competitiewedstrijden,tot aan de winterstop om te laten zien dat hij AZ waardig is, anders ook uit de selectie. Guus Til is nog jong en heeft te maken met een terugslag, waar de meeste talenten mee te maken krijgen, maar geniet nog vertrouwen voor de toekomst. Oussama Idrissi zal dit seizoen meer moeten laten zien dat hij ook oog heeft voor mede AZ spelers wil hij het vertrouwen niet beschadigen, die in hem gesteld was. Met Pantelis , Ricardo, Fred en Illias kan Max zeker gaan venten, Bjorn komt daar misschien bij. Dat scheelt 4 of misschien wel 5 personen in de salaris huishouding. Daar tegen moet de scouting en Max zich momenteel bezighouden met een links en rechtsbenige centrale verdediger die in de winter gehaald kunnen worden. Een pareltje voor de toekomst moet je niet laten schieten, maar prioriteit is nu twee echte gearriveerde kerels, die er gelijk staan. Oussama moet zich wel beter bewijzen anders gaat hij volgende zomer met Max mee om uit te venten. Max het is niet erg om toe te geven, dat je deze zomer niet gelukkig was met het halen van spelers en dat je, je vergist hebt. Maar herstel je fout in de winter.

  • oma

   22 oktober 2018 at 11:57

   misschien een idee,Friday,Bel Hassani en Johnsen en een beetje geld toe ruilen voor Sol.

   • Woonwagenpower

    22 oktober 2018 at 13:26

    Prima idee

  • Gerrit Vooijs

   22 oktober 2018 at 20:00

   WWP,
   De zorgen die jij hier met ons deelt worden denk ik door een groot deel van de supporters ook zo gevoeld.
   We moeten wel oppassen dat we niet doorschieten. Er gaat heel veel niet goed, dat is wel duidelijk, maar niet alles is slecht / verkeerd.

   Idrissi is samen met Bizot de man in vorm. Hij is altijd dreigend, denkt naar voren. Bizot houdt AZ elke week in de wedstrijd met cruciale reddingen.
   Johnsen moet zich het spel van AZ eigen maken dus hij moet ook buiten de 16m actief meedoen.
   Tegen Utrecht heb ik hem meermaals goed zien terug verdedigen waardoor AZ de bal door zijn inspanning terugveroverde. Zeker in de 2e helft deed hij dat goed. Ook Weghorst had hier tijd voor nodig, werd toen door velen bekritiseerd maar slaagde uiteindelijk toch.

   AZ wil elk jaar weer een stapje maken maar dat is natuurlijk knap lastig wanneer je twee sterkhouders ziet vertrekken terwijl hun zeer talentvolle vervangers Boadu en Stengs nog niet wedstrijdfit zijn.
   Bovendien breekt Boadu ook nog eens zijn enkel terwijl hij juist goed in vorm was.

   Op het middenveld hebben alle spelers te maken met een terugslag. Ze zijn niet meer zo goed als vorig jaar. Samen met het hogere verwachtingspatroon zorgt dit voor druk. Dit hoort bij een jeugdspeler maar past niet bij de ambities die AZ heeft.

   Verdedigend was er natuurlijk ingezet op Wuytens / Vlaar die beiden het seizoen 17/18 sterk afsloten.
   Dat de blessure van Wuytens zo zou uitpakken is ook een negatieve uitschieter. Vlaar heeft niet meer kunnen aanknopen aan zijn vorm in de maand mei.

   Tja er is goed verkocht waardoor de continuïteit van AZ werd verstevigd. Maar wij willen het liefst elk jaar op plek 3-4 eindigen en in de wedstrijden tegen de top 3 beter presteren.
   Dat mislukt faliekant en dat is voor de supporters een grote teleurstelling.

   AZ heeft nu te maken met tegenwind en wordt nu dus getest. Groei gaat in stapjes en ook nog eens niet in een rechte lijn naar boven. De directie en de technische staf en de spelersgroep moeten zich gaan oprichten.
   AZ wil stapjes maken en dit seizoen is een leerzaam jaar. Wanneer AZ hier de goede lessen uit trekt dan is er weer een goede basis gelegd voor verdere groei.

   • Ruud

    24 oktober 2018 at 07:32

    Ik vind het prachtig verwoord, Gerrit!

 7. Urdal

  22 oktober 2018 at 12:45

  Ik heb wel het idee dat johnsen er 20 in kan leggen dit jaar, mits je zijn sterke punten gebruikt, en daar zit hem de crux.
  Johnsen is alleen goed met het hoofd, dus moet je hoge voorzetten geven vanaf de zijkant.
  Bij AZ komen de zijkanten naar binnen, en als er al eens een voorzet komt, is het laag, en das nou net het zwakke punt van johnsen.
  Tegen pec werd johnsen gewisseld voor seuntjens, en dan worden er wel hoge ballen gespeeld.
  Dit kan je die slapjanus van een Brom aanrekenen.
  Benut je spits op zijn sterke punten.
  Til moet heel snel die aanvoerdersband afgeven aan Bizot of Midsjo, want die is totaal zichzelf niet, ook dat moet Brom toch kunnen zien.
  Hoop dat we Stengs weer snel mogen begroeten in het elftal.
  Zal niet de verlosser zijn, maar een mooie speler om naar te kijken met een geweldige steekpass.
  Achterin is nog heel veel werk aan de winkel.
  Ouwejan speelt bijna alleen maar terug, dus weinig dreiging, centrum is uitermate zwak.
  Een aardige voetballer die de beuk er in kan gooien zou een joey v/d berg zijn.
  Niet de beste voetballer, maar iig wel een klootzak in het veld die voorop in de strijd gaat, zoals vroeger Wernbloom.
  Voor een trainer zie ik ook graag Bosz komen.
  AZ heeft altijd wel grote namen al trainer gehad, dus waarom Bosz niet.

 8. Kaazie1987

  22 oktober 2018 at 13:29

  Lieve oma Fran sol heeft meerdere keren geroepen dat hij naar de Nederlandse top 3 of naar Spanje wil…

 9. Woonwagenpower

  22 oktober 2018 at 13:34

  Johnson is alleen goed met het hoofd, daar heb je gelijk in, maar dan kom je zwaar tekort aan het profiel wat AZ aan een spits stelt, denk ik. Ik snap AZ (Max) in deze helemaal niet. Als een verdediger alleen kan koppen, wordt hij ook niet gehaald. Die moet ook kunnen opbouwen,het middenveld ondersteunen en mee opkomen om een goede voorzet te geven. Maar Max is tevreden met een spits die alleen kan koppen. Onbegrijpelijk!!!

  • woonwagenpower

   22 oktober 2018 at 13:48

   Kapitaal vernietiging!

 10. Vincent

  22 oktober 2018 at 14:23

  De opstelling is verkeerd! Met zo’n selectie moet je kunnen concurreren met feyenoord en heracles!

 11. Kaazie1987

  22 oktober 2018 at 16:36

  Lieve mensen max zocht een spits die ter ondersteuning zou dienen van myron boadu, denken jullie dat Fran sol ter ondersteuning zou willen dienen? Denk het niet. Als az een 1e spits had gezocht had johnsen never nooit niet bij az gespeeld, welke spits wil nou bij een club komen te voetballen waarbij je bij voorbaat al weet dat een ventje van 17 de voorkeur geniet?

 12. Kaazie1987

  22 oktober 2018 at 20:19

  4 goals uit 10 wedstrijden is volgens mij niet heel slecht voor een spits die eigenlijk gehaald is als 2e spits, en daarbij moet gezegd dat Bjorn als aanspeelpunt steeds beter wordt. Nou alleen nog knappe voorzetten en hij schiet ze er achter elkaar in, en die voorzetten krijgt Bjorn als stengs weer gaat spelen en gudmondsson op 10 komt te staan

 13. Kaazie1987

  22 oktober 2018 at 20:29

  Ik doe weer even een voorspelling en diegene die mij volgen weten dat ik vaak gelijk heb. Na de winterstop speelt az 442 met midstjo en koopmeiners controlerend gudmondsson en stengs hangend in een vrije rol op de zijkanten en johnsen en boadu in de spits. Dan heb je lengte kracht creativiteit en doelgerichtheid, alleen johnsen in de spits als hij deze lijn doorzet. Til en idrissi op de bank. En max contacteert een rechter centrale verdediger die groot is en die naast wuytens in het centrum komt te spelen

  • Brandon

   23 oktober 2018 at 18:54

   Wat een domme uitspraken. Je weet dat ik vaak gelijk heb. Je lult nu zo stom over Johnsen. Nu alleen nog goede voorzetten heb je het over en je speelt zonder buitenspelers maar met 2 spitsen. Johnsen kan alleen doelpunten maken als er voorzetten vanaf de achterlijn komen en zijn kopkracht kan benutten evenals uitgespeelde kansen over de grond en dan ook nog met een linker-en rechterspits die met links en rechts voorzetten.

  • Vincent

   24 oktober 2018 at 02:40

   Met wat had je het goed dan? Graag wat voorbeelden

 14. Kaazie1987

  25 oktober 2018 at 19:09

  Stengs en gudmondsson gaan die voorzetten wel geven i.t.t idrissi en til. Til en johnsen willen die voorzet binnen tikken maar die krijgen ze nu niet want rechts heb je niks en op links heb je idrissi die voor de actie gaat

  • GT

   25 oktober 2018 at 20:37

   En maar doorgaan !

  • Vincent

   26 oktober 2018 at 01:57

   En Maher dan?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *