AZ boekt nettowinst van twee miljoen euro in seizoen 2017/2018

By
Updated: oktober 9, 2018

AZ heeft in het seizoen 2017/2018 een nettowinst van twee miljoen euro geboekt, zo meldt de Alkmaarse club dinsdag. De omzet bedraagt 25,3 miljoen euro.

Vorig seizoen meldde AZ nog een nettowinst van 10,5 miljoen euro, maar dat was toen voornamelijk te danken aan de extra inkomsten uit de Europa League en de KNVB-beker, waarin de club de finale met 2-0 van Vitesse verloor.

Ook de transfers van Vincent Janssen en Markus Henriksen zorgden toentertijd voor extra inkomsten in Alkmaar. Afgelopen zomer verkocht AZ aanvallers Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh voor hoge bedragen, maar die transfers vielen buiten het boekjaar.

De omzet bedroeg in 2016/2017 31,1 miljoen euro en is vorig seizoen dus gedaald naar 25,3 miljoen euro. AZ laat weten dat het verwacht het huidige seizoen opnieuw financieel positief af te sluiten.

Algemeen directeur Robert Eenhoorn zegt op de website van AZ dat hij net als voorgaande seizoenen duurzame investeringen wil doen in Alkmaar.

“Zo zijn we bezig met een indoorhal op het AFAS Trainingscomplex, waar we verder ook het hoofdgebouw willen uitbreiden”, zegt hij. “Daarnaast blijven we investeren in het eerste elftal en in onze jeugdspelers. Uiteindelijk moeten de duurzame investeringen ten goede komen aan het voetbal.”

AZ is niet de eerste (sub)topper in de Eredivisie die zwarte cijfers presenteert. Onlangs meldden PSV, Ajax, Feyenoord en Vitesse al winst over vorig seizoen.

Het AZ van trainer John van den Brom kent tot dusver een wisselvallig seizoen in de Eredivisie. De Alkmaarders gingen zondag hard onderuit bij Ajax (5-0) en staan zesde met twaalf punten uit acht duels. Bron: Nu.nl

10 Comments

 1. Kaazie1987

  9 oktober 2018 at 17:01

  Genoeg geld op de bank om het contract van John van den brom te ontbinden, peter bosz aan te stellen Ron vlaar zijn contract niet te verlengen, hatzidiakos te slijten en 2 goeie centrale verdedigers te kopen voor 5 miljoen per stuk. Zet hem op max

 2. NHN

  9 oktober 2018 at 17:41

  Nou,liever zulks nieuws, dan info over rooie cijfers,en sponsoren die afhaken.

  Maar verder,ben ik nog strontchagrijnig over het optreden van ons “keurkorps” ,2 dagen terug.

  Als het toch financieel voor de wind gaat,pak dan meteen aan deze winter.
  Het seizoen is redelijk naar de kloten.
  En die recente klap is niet te repareren.
  Zelden is de naam AZ dusdanig te grabbel gegooid.
  Al heeft vriend John hier wel een handje van (kan me ook nog een EL avondje in Frankrijk herinneren)

  Nee,ben er nog niet overheen.

 3. Kaazie1987

  9 oktober 2018 at 18:40

  Ik ben inmiddels al wat sceptischer al doet die nederlaag nog steeds pijn. Maar ik blijf bij mijn mening dat het tijdperk John van den brom na 4 en een half jaar wel voorbij is, hij heeft prima prestaties geleverd samen met zijn assistenten h. Heeft vaak niet het geluk gehad, dit seizoen ook weer met de blessures van boadu stengs Vejinovic en wuytens, heeft gedurfd om onder andere til en koopmeiners te laten debuteren en met name koopmeiners is een schot in de roos, ik vindt koopmeiners op dit moment de meest talentvolle speler bij az. Maar er zijn op dit moment heel veel goeie trainers zonder club en een aantal daarvan zal gerust wel bij az willen trainen, peter bosz zal niet snel lukken denk ik maar Frank de boer zal het wel willen, maar na die teloorgang in de arena weet ik zeker dat de spelers John van den brom niet meer serieus nemen en dan wordt het tijd om afscheid te nemen voordat het rampseizoen wordt en het stadion weer leegloopt

  • Vincent

   9 oktober 2018 at 19:40

   Geen Frank de boer…. Nog liever Cocu

   • AZ4Altijd

    9 oktober 2018 at 20:42

    FdB, Tikkie breed, tikkie terug, buiten FC Snavel heeft hij verder overal gefaald. Vreselijk negatief lelijk voetbal. En dan die interviews. Als ik er al aan denk val ik al in slaap.

    FdB is een van meest overrated trainers. Een goeie speler betekend niet altijd een goeie trainer.

   • NHN

    9 oktober 2018 at 22:13

    Mee eens. Voor mij geen Frank de Boer.
    Zal geen verbetering zijn.
    Dan verval je weer in het tik-voetbal,wat ons nu juist opbreekt.
    Dat je een wedstrijd verdedigend over de streep wil trekken is OK. Maar daar heeft AZ het materiaal niet voor.

    • WallyAZ

     10 oktober 2018 at 09:55

     Frank de Boer heeft al een aantal keer laten weten alleen trainer te willen zijn bij Ajax en daar ben ik blij om. Misschien ben je vergeten wat voor een afbraak voetbal Ajax onder hem speelde dat gaf het woord tikkie terug en compleet nieuwe dimensie. Ik heb het eerder gezegd pas afscheid nemen van John van de Brom als de spelersgroep het niet meer in hem ziet zitten en niet omdat de resultaten tegenvallen en het vertoonde spel tot nu toe. AZ zal samen met feyenoord gaan uitmaken wie derde wordt over 34 wedstrijden.

 4. Gerrit Vooijs

  9 oktober 2018 at 20:22

  Mooie cijfers voor AZ die aangeven dat AZ een gezonde koers vaart.
  Het beste nieuws van vandaag vond ik de rentree van Cavin Stengs. 45 minuten is een goed begin. Nu kijken hoe hij hierop reageert.

  • Vincent

   10 oktober 2018 at 19:38

   Rustig in Jong brengen

 5. Brandon

  10 oktober 2018 at 23:34

  Klopt Vincent als ze maar geen haast hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *