AZ gaat af in Amsterdam

By
Updated: oktober 7, 2018

Wat moeten we er nog meer over schrijven?

20 Comments

 1. Jeroen

  7 oktober 2018 at 19:22

  Schande. Hoe is dit mogelijk? Ajax heeft zelfs een extra wedstrijd in de benen. Vanaf minuut 1 ging het al fout. Schande. Echt hoe is dit mogelijk?!?!?

 2. Jay

  7 oktober 2018 at 19:33

  Ik had wel rekening gehouden met verlies, maar dit was echt dramatisch! AZ is op alle fronten overklast door Ajax. Het niveau verschil was echt pijnlijk om te zien. Zo’n groot verschil had ik niet verwacht. Weet ook niet hoe we hier op korte termijn wat aan kunnen veranderen.

  • AZ4Altijd

   7 oktober 2018 at 19:53

   Om te beginnen vdB OUT.

   Mn pa heeft al e mail gestuurd naar Max. En daarin aantal feiten op een rijtje gezet.

   Daaruit mag geconcludeerd worden dat we met ons lachende paard niets gaan bereiken en nog een hele hoop kansloze poten verloren gaan. Daarnaast v.Rhijn ook evem bij grofvuil en zo zijn er nog wel een paar spelers die AZ onwaardig zijn.

 3. de echte supporter

  7 oktober 2018 at 19:54

  wat een wanvertoning. AZ alleen maar breien achterin. totaal geen beleving. ik vind dat vd Brom nu moet opstappen. er moet iemand nieuw komen die gif, passie en zin in het elftal kan brengen. Die spits van ADO dan is ook geen verstrekking voor AZ. maar vandaag heb ik niets gezien van AZ geen enkel wil om er een wedstrijd van te maken. als supporter baal ik van deze wanvertoning. willen zo het trouwe publiek behouden??????

 4. Lothat

  7 oktober 2018 at 19:57

  Juist helemaal wél verwacht! Wanneer heeft AZ wél kap gespeeld dan? Tegen NAC en Emmen? Dat lG meer aan de zwakte van die clubs! Is niet op te lossen voor de winterstop. We missen kwaliteit!! Achterin maar zeker ook voorin. Met Weghorst en Jahanbaks had je spelers die uit het niets konden scoren. Nu hebben wij die spelers niet. De tegenstander kan dus een mannetje extra doorschuiven en druk zetten!
  Kwaliteitstekort! Is het grote probleem! Wachten tot de winterstop en een goede spits en goede centrale verdediger halen!!!!!

 5. Lothar

  7 oktober 2018 at 20:02

  Gewoon kwaliteistekort!!!!!!!
  Slecht ingekocht! Scorende spits zet druk op verdediging tegenstander. Dat missen we nu! Laten we het over de verdediging maar niet hebben!!!
  Tot de winterstop zal er geen verbetering ontstaan. Iedereen geeft nu vdB de schuld. Ik zeg Huiberts met zijn waardeloze transferbeleid

 6. Brandon

  7 oktober 2018 at 20:04

  Dit was vooraf al duidelijk. Het is al weken vragen om moeilijkheden. Pec Zwolle liet AZ nog leven maar dat doet Ajax niet. Wanneer er spelers opgesteld worden in de voorafgaande wedstrijden die niet goed genoeg zijn en het vandaag nog een schepje er bovenop was, ja dan krijg je dit. Geloof me ook maar dit is nog lang niet het einde. De selectie van AZ is niet op orde. Vandaag mag Vejinovic, nog wel op het middenveld spelen terwijl hij nog bijna geen wedstrijden in de benen heeft. Zet hem dan achterin en laat Koopmeiners weer op zijn oude stek beginnen. Nu was hij na 30 minuten al helemaal leeg en uitgewoond. Dan ook nog met Johnson beginnen die tegen de top van Nederland alleen mag rondlopen met schoenensmeer om de spelers van Ajax en PSV hun schoenen te poetsen. Meer kan hij ook niet. In t begin van het seizoen gaf ik aan dat het wel eens plek 8 t/m 12 kon worden en daar zal ik niet ver vanaf zitten. JvdB is geen tacticus dat weten we ook allemaal maar met wat voor tweede rang spelers hij opgescheept is kan v Gaal ook geen potten breken. Vlaar, Hatzekiados, Johnson, v Rhijn hebben niets te zoeken in de eredivisie en vervangers voor hen zijn er ook niet.

 7. Gerrit Vooijs

  7 oktober 2018 at 20:53

  Ajax speelde op te hoog niveau voor AZ. De AZ spelers missen voor dat niveau de handelingssnelheid.
  Dan moet je dus anders gaan voetballen. Lange ballen op Johnsen die de bal teruglegt of verlengd op Idrissi of Gudmundsson. Simpel houden dus met weinig risico.

  Maar 3 spelers – Bizot , Midtsjo Idrissi – waren van goed / voldoende niveau.
  Svensson, Van Rhijn , Til en Johnsen waren ronduit dramatisch.
  Anderzijds, AZ kan alleen met Feyenoord en de rest concurreren. Alle ploegen die tegen Ajax en PSV willen proberen te voetballen gaan er hard vanaf.
  Als AZ alle ballen van achteruit had weggerost was de uitslag kleiner uitgevallen. Verloren was er toch.

  AZ eindigt bij de eerste 5-6 als het gaat voetballen naar de mogelijkheden.
  Tegen 15 ploegen kan dat voetballend. Tegen Ajax en PSV volgt zo’n uitslag als AZ niet simpel gaat spelen.

  • Brandon

   8 oktober 2018 at 00:06

   Gerrit drink je soms? Lees even wat je schrijft.

   Als AZ alle ballen van achteruit had weggerost was de uitslag kleiner uitgevallen. Verloren was er toch

   AZ is een prima voetballende ploeg wanneer er 11 spelers op het veld staan die eredivisie waardig zijn. Maar wanneer er zand in de motor zit dan doet die motor het niet. Dat zijn nu net de spelers die door ons besproken worden. Het is een teamsport en AZ is geen team vanaf wedstrijd 1. De volgende wedstrijd is Utrecht uit en dat is momenteel een van de zwakke broeders. Tegen AZ zullen ze net weer een prima wedstrijd spelen en gaan we het weer goed praten. Nee het is de realiteit AZ is niet zo goed als velen denken.

   • Gerrit Vooijs

    8 oktober 2018 at 07:33

    Dus Brandon zijn wij het helemaal met elkaar eens.
    Tegen Ajax en PSV van dit moment heeft AZ geen enkele kans. Maar de rest ook niet als die 2 ploegen decwedstrijs serieus nemen.

    Ik heb het hier al vaker gezegd, AZ kan de top 2 niet aanvallen.

 8. NHN

  7 oktober 2018 at 20:54

  Met twee ruime overwinningen aan het begin van het seizoen,werd ons nog zand in de ogen gestrooid. Okee,toen hadden we Boadu nog,maar die had het ook niet in z’n eentje gekund.
  Nu wordt diem nieuwe spits Johnsen,als miskoop beschouwd,maar niemand die hem met bruikbare voorzetten bediend. Het is nu eenmaal een statische spits,die ballen erinjaagt.
  Dat was bekend van zijn periode bij ADO.

  Bovendien is de verdediging nooit op orde geweest. Iedereen wist dat Hatzidiakos stil is blijven staan,en dat Vlaar op leeftijd is.
  Iedereen hoopte dat voor het verstrijken van het transferwindow,er nog een echte verdediger werd aangetrokken. Maar het bleef bij ene van Rhijn. Een oud bekende die vorig seizoen al op huurbasis een paar wedstrijdjes kon pakken,maar nooit heeft geïmponeerd.

  Nu heeft AZ ook wel pech met blessures. Maar het is wel pijnlijk hoe de overgeblevenen de wei in gaan.
  Er blijft maar de nadruk gelegd worden op oeverloos tikken.
  Zonder overtuiging,zonder idee,zonder snelheid.
  En het blijft maar hetzelfde.
  Er wordt niet ingegrepen
  Onze aanvoerder,Guus Til, is geen schim meer van de scorende middenvelder,van vorig seizoen. Iedereen kan zien dat die Aanvoerdersbanden als een zak aardappelen op z’n rug werkt.
  Maar er wordt niet ingegrepen…

  Het meest schrijnende vond ik vandaag ,de instelling waarmee men Ajax dacht te kunnen “bestrijden”.
  Niemand die de beuk erin gooit.
  Balletje tik,tot de volgende tegengoal.
  Een schandalige instelling.
  Als je je zo geïmponeerd voelt door die betonklomp ,lever je goedbetaalde contract dan in,en ga ballenjongen worden in die afgrijselijke UFO.

  Kortom: AZ heeft fout gedacht ,deze zomer , om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten.
  Daarnaast is van den Brom niet de man die een juist strijdplan uit kan denken. Keer op keer sta je als AZ supporter weer voor lul.

  Ik ben er ziek van.
  Hoe nu verder?? Van den Brom zie ik geen juiste maatregelen nemen.
  En met deze selectie zullen we het moeten doen.

  AZ zal wel punten bijeen sprokkelen,maar die uitspraak dat AZ de top drie wil aanvallen,slaat op deze manier nergens op.

 9. Vincent

  7 oktober 2018 at 21:47

  Mooie omschrijving

 10. AZ woman

  7 oktober 2018 at 21:49

  WAAR-DE-LOOS, wie de schoen past trekt hem maar aan.

 11. KeesK in Paraguay

  7 oktober 2018 at 21:54

  AZ is gedegradeerd tot een modale middenmoter. Gelukkig nog niet verder dan dat maar duidelijk is het wel. De redenen zijn al aangegeven, de supporters zijn niet blind dus de verantwoordelijken weten ook wel waar het aan schort.
  Een realiteit waarvan de vraag is of die er nu ook wat aan gaan doen, gezien er tot nu een zachtaardig windje draaide in Alkmaar, verblind door eigen ‘successen’.

  • Gerrit Vooijs

   8 oktober 2018 at 07:39

   AZ was gelijkwaardig aan Vitesse en Feyenoord. Dat is het niveau van AZ.
   Door de CL miljoenen ontstijgen Ajax en PSV de eredivisie.
   Lyon wordt afgedroogd door Mbappe. Is Lyon nu een slechte ploeg ?
   Niet alleen in NL gebeurd dit.

 12. woonwagenpower

  8 oktober 2018 at 07:34

  Hier zijn geen excuses voor te vinden. Gisteren was het een dag dat alle fouten aan het daglicht kwamen. De fouten van de spelers, de fouten van de staf en de fouten van de verantwoordelijke voor het aan en verkoop beleid. Met een aantal spelers kan zelfs L van Gaal geen oorlog winnen. Een gevolg hiervan is dat de marktwaarde van AZ spelers drastisch is gedaald, belangstelling zal afnemen voor onze spelers, terwijl we nog met een overschot zitten van eerdere seizoenen. AZ doet op die manier, net als kippen achteruit krabben. Wat zullen de sponsors trots zijn op hun AZ. Ik heb het woord trots laten vallen, dat is bij mij verandert in schaamte. Ik hoop in de winter dat de bezem uit de kast wordt gehaald, dan maar je verlies pakken op transfers. Verliezen kan, maar dan moet je de huid wel duur verkopen en niet weggeven. positieve gebeurtenissen vergeet ik niet snel, maar deze negatieve gebeurtenis zal helaas ook nog lang in mijn hoofd spoken. Er moet wat gebeuren door de spelers, staf en de verantwoordelijke voor het aan en verkoop beleid. ACTIE!!!!!!!

 13. woonwagenpower

  8 oktober 2018 at 08:20

  Pijn van binnen,
  als iemand ernaar vraagt, waar moet je beginnen?
  Wat moet ik zeggen?
  dit valt niet uit te leggen.
  Pech kunnen we dit niet noemen,
  voor Ajax zijn de bloemen.
  Voor ons rest er niets, dan de scherven,
  status als uitdager van de top, kunnen wij ons voorlopig niet verwerven.
  We gaan wel heel diep door het stof,
  het was zo slecht, dat het zelfs het woord dramatisch overtrof.
  Spelers, staf en Max,
  dit was een grote anti climax.
  Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en taken,
  handel daarnaar en verwijder de oorzaken.
  De oorzaken van deze wanprestatie,
  dat scheelt veel frustratie.

 14. az woman

  8 oktober 2018 at 08:37

  Ik weet niet of het zo werkt, maar ik heb wel eens gehoord dat als één van de twee elftallen niet komt opdagen, dat het dan schriftelijk wordt afgedaan in een 3-0 overwinning voor de club die wel is aangetreden. Dat had misschien ook iets voor AZ geweest, hielden we er een iets positiever doelsaldo aan over en had het heel veel pijn aan de ogen gescheeld.

  • NHN

   8 oktober 2018 at 12:10

   Zat ik ook aan te denken.
   Waarom reist AZ überhaupt nog af naar die UFO.
   Het is ieder jaar waardeloos. Gisteren had niemand de intentie er een edstrijd van te willen maken.
   Meld je dan gewoon af. Valt de uitslag nog lager uit.

 15. WallyAZ

  8 oktober 2018 at 11:12

  Ik ben niet verbaasd. Al weken is het spel niet goed een eerste indicatie was Heracles uit de balans in het elftal is gewoon niet goed. Ajax uit kan je verliezen en meestal doe je dat ook maar om met 20 meter ruimte in je rug te spelen zoals bij het eerste doelpunt is naief, onkunde of misschien wel allebei. Maar het meest frustrerend voor mij is om de gelatenheid te zien bij de spelers en het onvermogen om over te stappen op een ander tactisch concept. Als lammeren na de slachtbank zonder verweer. Over het aankoop beleid tja paniekaankoop Johnson na de uitschakeling in de EL ik blijf erbij dat ze beter een paar extra centen voor Fran Sol hadden kunnen uittrekken. Is ook geen garantie maar pffff Johnson is wel heel bedroevend en de achterhoede nee laat ik daar maar niets over zeggen daar is al genoeg over geschreven op dit topic. Kortom bedroevend, beschamend en frustrerend zo ervaar ik de AZ tot op heden verliezen kan het is en blijft voetbal maar een beetje strijd mag van mij ook wel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *