Onnodig puntverlies AZ tegen Zwolle (2-2)

By
Updated: september 30, 2018

AZ heeft zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Al vroeg in het duel zette Oussama Idrissi de thuisploeg op voorsprong in het AFAS Stadion. Na de Zwolse de gelijkmaker leek Guus Til de wedstrijd in de 76e minuut te beslissen, maar vlak voor tijd kopte Zian Flemming raak.

Voorafgaand aan het duel met PEC werd Van den Brom gehuldigd voor zijn 182e officiële wedstrijd als trainer van AZ. Daarmee is hij recordhouder als het gaat om gecoachte wedstrijden voor de Alkmaarders. Hij laat kampioentrainers Louis van Gaal (181) en Georg Kessler (177) achter zich.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – PEC Zwolle 2-2 (1-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar (56. Adam Maher), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø, Gudmundsson, Til; Bjørn Johnsen (56. Mats Seuntjens), Oussama Idrissi.
Opstelling PEC Zwolle: Mickey van der Hart; Kingsley Ehizibue, Thomas Lam, Bram van Polen, Kenneth Paal; Gustavo Hamer, Denis Genreau (64. Zian Flemming), Rick Dekker (83. Gianluca Scamacca); Younes Namli (78. Stanley Elbers), Mike van Duinen, Vito van Crooij.

Scoreverloop: 10. Idrissi 1-0, 36. Van Crooij 1-1, 76. Til 2-1, 88. Flemming 2-2.
Gele kaarten: Svensson (AZ), Paal, Dekker, Van Crooij (PEC Zwolle).
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 15.354

20 Comments

 1. Jay

  30 september 2018 at 16:48

  Bijna alle spelers speelden vandaag onder hun kunnen. Na de 1-1 was het voorbij. Totaal onnodig en volgens mij een gebrek aan vertrouwen. Deze had je gewoon moeten winnen wil je blijven aanhaken bij de top 3.

 2. Lothar

  30 september 2018 at 17:10

  Eens Jay, iedereen speelde onder zijn kunnen. Dat kan gebeuren. Maar wat mij pas echt stoorde was de lamlendigheid waarmee werd gespeeld. Dat is toch het minste dat wij mogen verwachten? We zijn niet goed genoeg om alleen op talent te winnen en hebben geen spelers die het dan op individuele kwaliteiten beslissen!
  Begint echt met bloed, zweet en tranen!!!

 3. NHN

  30 september 2018 at 17:28

  Men wil maar volharden in het tik-voetbal. Maar op deze manier schrikt geen enkele tegenstander daarvan.

  Bovendien is de achterhoede nog steeds niet op orde.
  Zijn we blij dat Hatzidiakos eindelijk naar de bank is verwezen, heeft Vlaar het niet.
  Van Rhijn: ook niet een rots in de branding.

  Het is zo onnodig. AZ had de 2-1 ook in deze staat gewoon over de streep kunnen trekken.

  Dit seizoen is nog jong. Dus alles kan nog. Maar het blijft kwakkelen.
  Bovendien vrees ik een afstraffing volgende week.

 4. Kaazie1987

  30 september 2018 at 17:28

  Dat vindt ik niet, tot aan de1-1 Is er niks aan de hand. Daarna werd iedereen onzeker waarschijnlijk omdat ze niet naar voren durfde te voetballen omdat de verdediging zo lek als een mandje is en vlaar en h9edemakers niet de snelste zijn, ik ben van mening dat je met een goed centraal duo dit nooit gebeurd is, je zag de vertwijfeling toeslaan en ze durfde de bal niet meer naar voren te spelen

 5. Kaazie1987

  30 september 2018 at 17:36

  Als je moet komen dan ga je met 30 a 40 meter in je rug verdedigen en dat konden vlaar en zijn maatje niet belopen daardoor werden ze onzeker, ook vindt ik die ruit op het middenveld zwaar tegenvallen. Ooit is die ruit bedacht door Johan Cruijff omdat je dan altijd een afspeelnogelujkheid heb, ik heb dat vandaag bij az niet kunnen zien. En Johnson is een prima spits als hij aanvoer krijgt vanaf de zijkanten, idrissi is een moderne vleugelspits die naar binnen komt en dan vaak schiet daar heeft johnson niks aan, en gudmondson heeft een fraaie rol on de bal op te eisen en in de gaten te duiken daar heeft Johnson ook niks aan, ik stel voor om seuntjens in de spits te zetten volgende week in de arena want met Johnson speel je met 10 man

 6. Kaazie1987

  30 september 2018 at 17:49

  Volgende week gewoon met van Rijn en hatzidiakos centraal, midstjo en koopmeiners daarvoor maher op 10 en gudmondsson vrij op rechts en seuntjens in de spits, en Johnson wordt de 12e man. Ik heb heel veel respect voor ron vlaar ik heb hem ook zijn gehele carrière gevolgd, geweldig wk heeft hij gespeeld onder koeman bij Feyenoord de ideale aanvoerder in Engeland bij Aston villa speler van het jaar maar door de vele operaties komt hij bij het wenden en keren niet meer van zijn plek om nog maar te zwijgen over zijn startsnelheid dat hebben we allemaal vandaag in 90 minuten kunnen zien. Ron neem je verlies je hebt een geweldige carrière gehad maar je speelt bij de nr3 van Nederland en we hebben gewoon betere spelers als jou, je wordt op deze manier een karaktatuur van jezelf. stop ermee

  • GT

   30 september 2018 at 21:16

   …borreltje op kaazie ????

   • woonwagenpower

    1 oktober 2018 at 08:59

    Weet jij nog, welke dop op welke fles hoort?

 7. Kaazie1987

  30 september 2018 at 17:54

  Ik volg jong az redelijk vaak en die bergsma kan mij wel bekoren, hij is verdedigend heel sterk maar alleen niet zo snel op de 1e meters. Die weigelt daarin tegen kan der helemaal niks van regelrechte miskoop

 8. Kaazie1987

  30 september 2018 at 18:10

  Beste Ron vlaar ooit was je 1 van de beste rechter centrale verdedigers van Nederland en van de Engelse competitie, als ik je nu zie verdidegen doet het pijn in mijn ogen want ik weet dat je veel beter kon met nadruk op kon. Je werd in Nederland vergeleken met jaap stam dat is waarschijnlijk de beste verdediger in Nederland ooit, nu wordt je vergeleken met michel breuer en dat is sneu heel sneu zelfs. We weten ook dat je een winnaar bent en dat is waarschijnlijk ook de reden dat je je contract met 2 jaar verlengd heb, we weten ook dat heel lastig is voor jou ivm je knie om op kunstgras te spelen. Maar we weten ook dat er in de selectie spelers zijn die jou taak beter kunnen vervullen als jij, en ik weet ook beste Rob vlaar dat jij op een dag de beste trainer van Nederland bent, bij az het liefst. Daarom vraag ik je rond vlaar hang die schoenen aan die wilgen en hou je bezig met de jeugd want we willen als supporters zijnde dat er weer is een nieuwe rom vlaar opstaat en jij kan die jonge gasten daar prima bij helpen, sterker nog ik zou niemand anders weten die dat beter kan als jij

 9. Gerrit Vooijs

  30 september 2018 at 19:51

  Er is veel gemopper op onze defensie maar het zijn juist de spelers op het middenveld – Midtsjo en Svensson – die heel veel ellende hebben gecreëerd.

  Midtsjo speelde zijn slechtste wedstrijd en Svensson is aanvallend belangrijk maar was defensief een ramp. Svensson levert ballen in die als assist mogen worden gezien.
  Het lijkt wel of hij niet in de gaten heeft voor welke goal hij staat.

  Zonder Midtsjo en Svensson had PEC niet gescoord.
  Verdedigen begint voorin. Wanneer de mannen voor jou zo slecht spelen ben je als verdediger de klos.

  • Ruud

   30 september 2018 at 20:08

   Eens Gerrit, mitsjo had iets verkeerds gegeten denk ik en Svensson vocht tegen zichzelf en dacht alleen maar achteruit. Til was de beste speler maar kan het niet in zijn eentje. Alleen hij jaagde de boel af. Zittend in het stadion was het soms tenenkrommend. Daar trainen ze dan de hele week voor. Jammer! Hoop een ander AZ te zien volgende week en meestal lukt dat wel met Ajax als tegenstander.

  • Evert

   1 oktober 2018 at 11:16

   Gerrit, helemaal mee eens. Normaliter spelen zij erg goed maar vandaag was het 1 foutenparade.

 10. Kaazie1987

  30 september 2018 at 20:13

  Ben ik niet met je eens Gerrit, midstjo is altijd een degelijke speler die altijd een voldoende haalt en heeeeeel veel ballen onderschept en dat is ook zijn taak bij balverlies en dat deed hij vandaag ook gewoon redelijk goed. Het probleem zat hem achterin na die 1-1. Az staat erom bekend dat ze in thuiswedstrijden ver naar voren spelen met 30 a 40 meter in de rug, maar na die goal gingen koopmeiners en vlaar 20 meter voor de eigen goal staan waardoor het veld heel groot werd en voor pec ideaal want die hebben spelers die heel makkelijk tussen de linies kunnen spelen daarmee hielp je hun in het zadel, neemt niet weg dat die ruit op het middenveld totaal verkeerd werd ingevuld door met name svensson die maar aan die rechterkant bleef hangen

 11. woonwagenpower

  1 oktober 2018 at 08:53

  Zoals de kop al zegt was dit (weer) onnodig. Maar om bij ieder punt verlies deze foto van John v/d Brom erbij te zetten vind ik ook flauw worden. Er zijn dit seizoen al vaker punten verloren, die mijn inziens behouden hadden kunnen worden.
  Het vizier gisteren de eerste helft iets meer op scherp, had meer rendement opgeleverd en had alle geloof en hoop op een redelijke uitslag bij Zwolle afgenomen. Maar één troost voor ons als AZ liefhebbers. Eigenlijk zijn er maar twee ploegen die redelijk tot goed voetbal in de eredivisie laten zien, dat zijn PSV en Ajax. De laatst genoemde is onze volgende tegenstander, in de laatste wedstrijd van volgend weekend. Feyenoord wist ternauwernood van een zwaar gehavend Vitesse te winnen in de eigen Kuip, daar loopt het ook nog lang niet soepel, net als Heerenveen en wat te denken van Utrecht en Groningen die bij de onderste drie staan. De normale subtop clubs hebben een moeilijke start dit seizoen. Ik denk dat John er goed aan zou doen met dit materiaal om van achteruit het elftal neer te zetten. Als je met Vlaar, Hatziflatsie of van Rijn wil verdedigen, moet je meer zekerheid inbouwen door met vijf verdediger aan te treden, waarschijnlijk met tevredenheid van onze zeer goeie degelijke keeper Bizot. Dan maar minder aanvallend/mooi voetbal. Drie middenvelders, Fredrik, Til en Maher. Voorin Idrissi en de nieuwe Ijslander. Ook zou ik graag eens Druif ipv Bjorn zien invallen. Myron zijn we nog even kwijt. Tot en met 21-12 moeten we het met deze jongens doen, dan is het winterstop en kan er verhuurt/verkocht gaan worden, wat ruimte bied in de salarishuishouding. Ik weet niet hoe de vorm van Wuytens is, als hij herstelt is. Maar laat de scouting maar overuren maken, want in de winter zullen er wel wat mutaties moeten plaats vinden. Ik weet dat in de vijver waar AZ in vist, het druk is, allemaal opzoek naar dat goedkope pareltje. Momenteel een punt meenemen uit Amsterdam geeft mij tevredenheid.Laten we met zijn allen kritisch blijven, maar vooral onze club steunen. Toestanden als bij Groningen, NAC of Utrecht is geen club bij gebaat.
  Bij Utrecht dachten ze met Dicky Bitterbal de wonderdokter in huis te hebben gehaald, wij weten inmiddels wel beter. Overigens gaat het gerucht dat Utrecht volgend seizoen graag onze John (recordhouder) v/d Brom wil hebben, ik ben benieuwd. Als laatste wil ik van deze kant John van harte feliciteren met zijn record (meeste wedstrijden) als coach van de mooiste club van het land.

 12. az woman

  1 oktober 2018 at 09:18

  John, we zoenen niet, maar ik wil je wel mijn felicitaties geven met je record bij AZ. Over Bjorn had ik mijn bedenkingen al geschreven nog voor dat hij getekend had. Binnen de zestien moet hij ze vanaf de zijkant hebben, het liefst op zijn hoofd, maar voor de rest ………Misschien een foutje van de scouting? Ik moet Kaazie gelijk geven, dat Ron misschien de eer aan zichzelf moet houden en in overleg met Max iets anders doen bij de club en zelf lekker ballen bij Apollo 68 in Hensbroek, gezellig met een vriendenteam en daarna de derde helft. Maar beste mensen het kan altijd erger, kijk maar naar FC Twente bijvoorbeeld. We zijn misschien even te verwent geweest, maar heel logisch, smaakt dat naar meer. Alles komt goed, laten we Ajax verrassen en geniepig 3 punten meenemen uit de Hoofdstad, lekker stunten. Al weet ik dat Ajax dat waarschijnlijk niet laat gebeuren. Ik schat de kansen voor AZ in huidige doen op 10% voor een overwinning en 30% op een gelijk spel. Maar we beginnen met 11 tegen 11 en 0-0 op het scorebord. AZ succes volgende week!

 13. urdal

  1 oktober 2018 at 09:31

  Johnsen moet het idd hebben van hoge ballen vanaf de zijkant, alleen speelt AZ met spelers die naar binnen komen, of een voorzet laag over de grond geven.
  Toen Seuntjens er in kwam, werden er ineens hoge ballen gespeeld.
  Dit vind ik een fout van Brom.
  Als je de tactiek op Johnsen afsteld, maakt hij er 20 of meer, alleen niet op deze manier en lijkt hij een miskoop.
  Voetballend is hij minder dan Weghorst ( en die was voetballend al niet best) alleen is Johnsen een veel betere kopper.
  Voorzetten vanaf de zijkant, en Johnsen maakt ze wel.

 14. Brandon

  1 oktober 2018 at 12:45

  Bij AZ moeten ze eens in de spiegel kijken. Aan het begin van het seizoen zijn er met het aankoopbeleid zeer grote fouten gemaakt en daarvoor krijgen we nu de rekening betaald. We hebben geen 2 midden verdedigers achterin en daar is ook niet op ingekocht. Wel ingekocht maar weer voor een dubbeltje op de 1e rang. Vlaar en Gyros kunnen niet meer en het elftal wordt nu op zijn sterke punten uit elkaar getrokken. Koopmeiners naar achteren is een noodgreep en dan moet ineens Svensson naar het middenveld. Geheel ongeschikt daarvoor want die kan prima als opkomende back als hij het spel op zich af ziet komen. Daardoor gaan de andere middenvelders die prima op elkaar ingespeeld waren met Koopmeiners ook anders voetballen en wordt het een chaos op het middenveld. Midtsjo en Til zijn hier de slachtoffers van. Johnson kan net als FF terug naar Jong AZ want die mist elke techniek op eredivisie niveau zoals AZ speelt. Bij Ado waren het lange ballen op de vleugels en kwam de bal voor bij AZ is het combinatievoetbal en daar is hij ongeschikt voor. Dus conclusie: De technisch directeur is hier verantwoordelijk voor en niemand anders.

 15. Vincent

  1 oktober 2018 at 17:48

  Van rhijn overal in het elftal van de week… hoe vraag je je dan af

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *