Ron Vlaar weer inzetbaar tegen PEC Zwolle

By
Updated: september 28, 2018

John van den Brom schoof een dag na de ruime bekerwinst op Alcides aan bij de pers om alweer over de volgende wedstrijd te praten: PEC-thuis. Wie zijn er fit? Wie gaan spelen? En hoe heeft Marko Vejinovic zijn rentree doorstaan?

“Ron Vlaar is weer fit”, opende Van den Brom met een medische mededeling. “Eindelijk zeg ik erbij, want we hebben hem ruim twee weken moeten missen. Als hij de komende dagen goed doorkomt, staat hij in de basis tegen PEC.” Ook Teun Koopmeiners, die niet fit uit de wedstrijd tegen FC Groningen kwam, trainde vrijdag weer volop mee. “Hij kan zondag spelen.”

De terugkeer van Vlaar houdt in dat Pantelis Hatzidiakos even pas op de plaats moet maken. Van den Brom: “Hij weet zelf ook dat hij de laatste weken een terugval heeft. Dat is overigens niet gek, want het is nog steeds een jonge speler.”

Training
De complete groep die donderdag in actie kwam tegen Alcides, trainde vrijdag in de Zaanse wind. “Omdat we relatief kort de tijd hebben tot zondag, heb ik iedereen naar buiten gestuurd. Ze zijn zonder blessures uit de wedstrijd gekomen.”

Vejinovic
“Ja, dat geldt ook voor Vejinovic,” vervolgde Van den Brom. “Zijn knie heeft het goed gehouden tijdens de 60 minuten die hij meedeed. Door zijn terugkeer zitten we ruim in onze middenvelders.”

PEC
De opponent van zondag kent een stroeve seizoenstart. “Dat heeft ermee te maken dat ze de betere spelers zijn kwijtgeraakt. Maar hun manier van spelen is hetzelfde gebleven. Dat vind ik wel mooi om te zien: een trainer die in goede en slechte tijden achter zijn systeem blijft staan. PEC heeft dit seizoen drie keer gewonnen. Dat waren overigens ook drie uitduels.” Bron: AZ

9 Comments

 1. Urdal

  29 september 2018 at 09:51

  Gelukkig geen hatzidioki.

 2. Brandon

  29 september 2018 at 12:49

  Wat een verademing, eindelijk wordt er gehoor gegeven aan de oproep van duizenden supporters. Die Papadopoulos eruit.

  • AZ4Altijd

   29 september 2018 at 19:04

   Was het maar die Papadopoulos. Dat was nog een goede speler. Onze Gyros komt gewoon MIJLEN te kort.

 3. Gerrit Vooijs

  29 september 2018 at 17:14

  VDB is wel eerlijk door aan te geven dat hij ook gezien heeft dat Hatzediakos een mindere periode heeft. Het mooie van Brommie is dat hij spelers de tijd geeft om zich te verbeteren. Goed AZ krijgt nu voorlopig een beter centrum tot de volgende fysieke terugslag bij Vlaar. Want dat moeten we wel incalculeren en daarom heeft AZ ook Bergsma, Weigelt en later ook nog Van Rhijn erbij gehaald.
  Er is dus keus genoeg.

  Dat geldt ook voor het middenveld waar Guus Til zijn draai in het nieuwe systeem maar niet kan vinden.
  Hij is de aanvoerder dus heeft hij extra krediet.
  Maar Vejinovic en vooral Maher staan klaar om hun basisplek te veroveren. Brommie kennende zullen ze nog geduld moeten uitoefenen.

  Toch, wanneer iedereen top fit is, zou ik graag eens het viertal Midtsjo, Vejinovic, Maher, Gudmundsson op het middenveld willen zien ballen.
  Dat lijkt mij toch het sterkste middenveld sinds jaren, creatief en scorend vermogen.

  • AZ4Altijd

   29 september 2018 at 19:08

   Idd. Til moet gewoon zelf zeggen, he chief, ik merk zelf dat ik loop te klooien dit seizoen nu ik die band om mn arm heb. Ik kan mij niet meer focussen op mijn eigen spel en komt daarom tijdens de wedstrijden te kort omdat ik teveel opgaven en verantwoordelijkheden heb als aanvoeder.
   Zoiets heet zelfkennis. Dan moet je zeggen, chief, ik wil graag die band teruggeven en maak ajb Bizot aanvoeder. Ik ben er nog niet klaar voor.

   Dan kan hij weer vrij spelen en komt vanzelf wel weer vertrouwen. Echter, Midtsjo Maher Vejo en Guddie lijkt mij een fantastisch middenveld en in verdediging Centraal dan Vlaar met als jonge goede CV partner Koopmeinders.

  • Vincent

   29 september 2018 at 21:57

   Til gewoon banken, je four toegeven vd brom

 4. Vincent

  29 september 2018 at 21:29

  Prachtig dit

 5. Ruud

  30 september 2018 at 16:25

  Te weinig lef tegen Zwolle! Opendraaien en vooruit spelen in plaats van tikkie breed. Samenwerking was beroerd. Til kan het niet in zijn eentje, mannen! De enige die zijn niveau haalde vandaag.

 6. NHN

  30 september 2018 at 16:47

  Ik heb het wel gehad met dat gezapige tik voetbal.

  Onvolwassen,om een wedstrijd niet over de streep te kunnen trekken.

  Tegen het nog slechtere PEC.
  Kom op zeg….

  Dat word zeuren volgende week….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *