Voorbeschouwing Alcides – AZ

By
Updated: september 26, 2018

De opstelling van AZ zal er donderdag tegen Alcides op diverse posities anders uitzien dan de afgelopen weken. Trainer John van den Brom wil enkele bankzitters de kans geven zich te laten zien.

Veranderingen zijn er onder meer in het centrum van de verdediging. Het ziet ernaar uit dat Léon Bergsma en Ricardo van Rhijn het centrale duo vormen in de bekerwedstrijd in Meppel. De afgelopen weken waren Teun Koopmeiners en Pantelis Hatzidiakos de centrale verdedigers. Maar Koopmeiners kan donderdag niet spelen. Hij heeft te veel last overgehouden aan een harde botsing met keeper Marco Bizot, afgelopen zondag. Hatzidiakos is wel fit, maar moet vanaf de bank toekijken.

Voor Bergsma wordt het zijn eerste basisplaats. De speler die afgelopen zomer werd overgenomen van Jong Ajax, kwam tot dusver tot één invalbeurt. In de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen NAC, viel hij in de slotfase in. Daarna moest hij zijn minuten maken bij Jong AZ.

Welke wijzigingen hij doorvoert, zei Van den Brom woensdag niet. Hij bevestigde alleen dat Dorin Rotariu in de basis zal staan. ,,We hebben een grote selectie, dus die wil je gebruiken. Dat heeft niets te maken met onderschatting van Alcides. Ik denk juist dat de ‘nieuwe’ jongens zich zullen willen tonen, om het mij moeilijker te maken. Ze móeten zich tonen, want als ik ze opstel en ze bakken er niks van, zijn ze voorlopig niet meer aan de beurt’’, zegt Van den Brom.

AZ bekeek en analyseerde Alcides, dat uitkomt in de hoofdklasse A (zondag), zoals elke tegenstander. ,,We hebben beelden van ze bekeken en afgelopen weekend hebben we hun competitiewedstrijd gezien. Dus we hebben een beeld van hoe ze spelen. We moeten ervan uitgaan dat we veel de bal hebben en dat we veel in de kleine ruimte zullen spelen.’’ Bron: NHD

13 Comments

 1. Vincent

  26 september 2018 at 21:47

  Gok ook Maher in de basis

 2. Brandon

  26 september 2018 at 21:50

  Wat de opstelling ook moge zijn het is altijd een goeie. Geen gyros.

 3. az woman

  27 september 2018 at 06:11

  Alcides uit, altijd lastig. Ook alcides wil Europa in. Alle gekheid op een stokje, AZ is verplicht deze wedstrijd binnen 90 minuten winnend af te sluiten. Dus excuses zijn niet mogelijk, het is maar dat de mannen het van te voren weten.

 4. Jay

  27 september 2018 at 11:28

  Minimaal 0-3, anders heb je het als AZ zijnde gewoon niet goed gedaan.

 5. Gerrit Vooijs

  27 september 2018 at 14:06

  Heerenveen wint ternauwernood met 0-1 in de verlenging.
  Bekervoetbal staat elk jaar garant voor verrassingen.

  AZ hoort idd eenvoudig te winnen alleen zit dat misschien ook in de koppies?

 6. Gerrit Vooijs

  27 september 2018 at 17:53

  0-4 na 44 minuten, kortom het is een eitje, zoals het hoort.

 7. Ruud

  27 september 2018 at 19:28

  Ja de kop is eraf. Weer op naar de Kuip?

 8. Kaazie1987

  27 september 2018 at 20:50

  Lekkere goal van onze golden boy Adam maher. Ik gok en hoop dat hij Guus til naar de bank speelt, met alle respect maar ik hou meer van technisch vaardig spelers op die positie dan dragers…

 9. Kaazie1987

  27 september 2018 at 20:50

  Dravers

 10. Ruud

  27 september 2018 at 22:39

  Guus Til zijn interview op VI verraadt dat hij nog een jongen is in dat gespierde lichaam. Ook zie ik nog geen rijping om aanvoerder te zijn. Dat vraagt tijd en geduld, maar vooral ook gogme om in te grijpen waar nodig is als aanvoerder. Gudmundsson zag dat tegen Feijenoord, waar Til steeds wegliep van de situatie. Elke keer klaar staan om te draven inderdaad. Ik ben het eens dat hij nuttig is Sturm und Drang. Daarom wil hij naar de Bundesliga. Nu eens die steekpass gaan leren beheersen in plaats van dat gehol. Het zou hem meer waard maken…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *