AZ-trainer John van den Brom heeft de puzzel voor duel met FC Groningen nog niet gelegd

By
Updated: september 21, 2018

Terwijl zijn selectie de vrijdagtraining afwerkte ging Boadu onder het mes, zo vertelde Van den Brom na de oefensessie tijdens de persconferentie. ,,Myron gaat nu werken aan zijn herstel, wij gaan door met de competitie. Zo gaat dat nu eenmaal. Hoe vervelend zijn situatie natuurlijk ook is’’, aldus de trainer.

Hoe lang de aanvaller precies uit de roulatie is, weet Van den Brom niet. ,,Ik heb geen ervaring met enkelbreuken. Heb ook nog niks over de operatie gehoord. Revalideren hangt bovendien van de persoon af. Het was in ieder geval goed dat hij maandag direct op de club was, dat iedereen hem gelijk weer even zag. Ondanks alles maakte Myron toen een montere indruk, maar dat doet hij altijd.’’

Het gaat tussen Bjørn Johnsen (’een totaal ander type speler dan Myron’) en Mats Seuntjens (’een multifunctionele speler waar ik als trainer veel kanten mee op kan’) als het gaat om de vacante positie voorin. Zijn keus hangt af van meerdere dingen, zo zei de oefenmeester. ,,Wat doet FC Groningen bijvoorbeeld? Die ploeg heeft al in verschillende formaties gespeeld dit seizoen.’’

Belangrijker lijkt de vraag of Van den Brom wil vasthouden aan de wijzigingen die hij zondag tegen Feyenoord doorvoerde in zijn elftal. Teun Koopmeiners speelde toen centraal in de verdediging, Ricardo van Rhijn was rechtsback, Jonas Svensson rechtshalf en voor Albert Gudmundsson was er een vrije rol op het middenveld. ,,Dat is mij heel goed bevallen’’, blikt de trainer van de Alkmaarders terug op het resultaat van zijn geschuif met poppetjes. Dit opgeteld bij zijn omschrijving van het grote verschil tussen Johnsen en Boadu lijkt Seuntjens een streepje voor te geven.

Het was echter de Noor, over wie de trainer de afgelopen weken veelvuldig zei dat hij nog moest wennen aan de speelwijze van zijn nieuwe ploeg, die tijdens de training bij ’de hesjes’ hoorde. ,,Bjorn is inmiddels ook weer drie weken verder. Het kan inderdaad een bijkomend voordeel zijn als iemand er plots moet staan, maar je moet een speler er alleen inzetten als deze het aankan. Hij wordt dan namelijk wel door iedereen beoordeeld. Bjorn is een speler die het meer moet hebben van voorzetten vanaf de zijkant. Dit jaar hebben wij niet een echte rechtsbuiten, zoals we die vorig seizoen hadden met Alireza Jahanbakhsh. Maar goed, Jonas Svensson kan daar vanuit het middenveld natuurlijk wel komen. Of Ricardo van Rhijn als rechtsback. Dat zag je ook tegen Feyenoord. Ik ben er daarom nog niet uit wie er gaat spelen. Maar uiteindelijk blijft het een poppetje vervangen voor een poppetje. Net zoals we dat afgelopen zondag hebben gedaan’’, sluit Van den Brom af met zijn overpeinzingen.

Bron: NHD

13 Comments

 1. Ruud

  21 september 2018 at 20:36

  Pakken jullie het weer op Jay en Jeroen?

 2. Brandon

  21 september 2018 at 20:43

  Dat er nu niet in journalist de vraag stelt of die pupil Hachediekiedadee ook weer mee gaat doen.

 3. Urdal

  21 september 2018 at 20:49

  Weet iemand hoe ver het met stengs is.

  • oma

   22 september 2018 at 11:21

   beste urdal,
   traint weer met de groep mee maar kan nog niet alle oefeningen
   meedoen.
   aldus azfans,wat je kan ontvangen op je telefoon.

   • Urdal

    22 september 2018 at 20:19

    Dank je wel oma.

 4. Kaazie1987

  22 september 2018 at 10:57

  Ik vindt dat brom het absoluut goed gedaan heeft bij az, maar ik ben nu wel klaar met hem. Ik denk dat heel veel trainers met dit materiaal beter zullen presteren en eerder maatregelen zullen nemen dan brom. Frank de boer deed het bij Ajax ook goed maar iedereen zag dat het nog veel beter kon en ik denk dat az dat met brom ook heeft…

  • hatse

   22 september 2018 at 16:48

   Schoenmaker blijf bij je leest!

  • Vincent

   23 september 2018 at 09:33

   Wie zie jij graag dan?

  • Brandon

   23 september 2018 at 13:56

   Kaazie je hebt gelijk zie onderaan zowel Brom als die Griek out.

 5. Brandon

  23 september 2018 at 13:55

  Hoop voor het eerst van mijn leven dat AZ gaat verliezen. Weer die ongelofelijk slechte Griek opgesteld. We moeten van alle twee af zowel Brom als Hatikidakopoulosiosoosssosos

 6. Brandon

  23 september 2018 at 14:32

  De 1e pass gezien van die Plumpudding. Grrrrrrrrrrrrrrr.

 7. Kaazie1987

  23 september 2018 at 15:13

  Ik zou max en zijn scoutingsapperaat willen adviseren om een wedstrijdje van fortuna sittard bij te wonen, en als ze er dan toch zijn zou ik zeggen let even 90 minuten op de spits van hun novakovich. Daar gaat de hele wedstrijd dreiging van uit leidt weinig balverlies is ijzersterk en maakt doelpunten, een typische az spits dus.

  • Gerrit Vooijs

   23 september 2018 at 23:18

   Ok, dus die miljoenen van Johnsen gooien we na 2,5 wedstrijd maar weg. Johnsen heeft nauwelijks gespeeld en heeft toch al 2x gescoord. Scoorde vandaag ook weer fraai. Helaas de VAR zag dat zijn grote teen buitenspel stond.
   Die Johnsen komt er wel maar heeft simpel weg wat tijd nodig. Baksie en Henriksen bakten er bv in hun hele eerste seizoen niet veel van.
   Svensson en Ouwejan vinden zijn hoofd tot nu toe wel. De andere spelers nog niet, maar die willen het liefst over de grond tot op de doellijn combineren en daarvoor mist hij de techniek.
   Maar laten we hem nu een eerlijke kans geven net zoals Weghorst die heeft gehad. Het is nu veel te vroeg om hem al af te schrijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *