AZ verwacht geopereerde Boadu na de winterstop terug

By
Updated: september 21, 2018

Myron Boadu is vrijdag met succes geopereerd aan zijn rechterenkel. AZ heeft goede hoop dat de aanvaller na de winterstop weer bij de A-selectie kan aansluiten.

Boadu raakte zondag geblesseerd in de topper tegen Feyenoord (1-1). Eric Botteghin zette Boadu met een stevige tackle van de bal, maar kwam daarbij ook hard in botsing met de enkel van de zeventienjarige spits. Boadu schreeuwde het uit van de pijn en moest het veld per brancard verlaten.

Na afloop waren de spelers van AZ en coach John van den Brom zichtbaar aangeslagen. Van den Brom gaf aan dat Boadu vermoedelijk lang uit de roulatie zou zijn. Gevreesd werd dat er een streep door het restant van het seizoen moest worden gezet, maar AZ meldt vrijdag op de officiële website dat de spits naar verwachting na de winterstop weer bij de selectie kan aansluiten.

Boadu begon dit seizoen als de eerste spits van AZ. In vijf competitiewedstrijden was de jeugdinternational goed voor drie doelpunten.

Bron: VI

2 Comments

 1. Brandon

  21 september 2018 at 20:41

  Mooi nieuws, een felicitatie waard.

 2. Gerrit Vooijs

  22 september 2018 at 10:01

  Ik hoop het ook voor die jongen. Hij was goed bezig en je zag hem groeien. 3 goals en zijn 1e assist juist tegen Feyenoord is een prima score in 5 duels. Al helemaal voor zo’n jonge speler die zich nog ontwikkelt.

  Calvin Stengs traint deels mee met de groep. Alle rijd nemen die nodig is voor het juiste gevoel. Een paar weken meer of minder doet er nu ook niet meer toe.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *