Voorbeschouwing AZ – Feyenoord

By
Updated: september 14, 2018

In aanloop naar de kraker van zondag tegen Feyenoord blikte John van den Brom vrijdagmiddag met de pers terug en vooruit. Over druk zetten, Marko Vejinovic en Adam Maher. “Hij zit erbij.”

AZ trainde vrijdagochtend achter gesloten deuren. “Dat is me eigenlijk heel goed bevalen”, zei Van den Brom. “Het was de eerste dag dat ik de groep weer helemaal compleet had. Alle internationals zijn fit teruggekomen. Na de nederlaag tegen Heracles was ik niet tevreden over ons spel bij balbezit tegenstander. We hebben tijdens de training onder meer accenten aangebracht in de manier van druk zetten, want tegen Feyenoord moet het echt anders.”

Feyenoord
Over de opponent van zondag zei Van den Brom: “Ze zijn moeizaam aan het seizoen begonnen, maar ze hebben zich snel herpakt. Het zit nu allemaal redelijk stabiel in elkaar. Het enige vraagteken is wie er links voorin gaat spelen.”

Toeslaan
Van den Brom: “Feyenoord is er goed in om toe te slaan bij fouten van de tegenstander. Ze zakken in en laten ons komen. Dus wij zullen zondag het spel moeten maken en veel de bal hebben.”

Boadu
Gevraagd naar de concurrentiestrijd om de spitspositie: “Myron Boadu doet het goed, die laat ik nu staan. Hij heeft veel dreiging, is fysiek sterk, heeft snelheid én maakt goals. Er is dus geen aanleiding om daar verandering in aan te brengen.”

Vejinovic
“Zijn revalidatie gaat goed”, zei Van den Brom over Marko Vejinovic, die deze week vader werd van een zoon. “Hij speelt binnenkort een oefenduel om wedstrijdritme op te doen. Het gaat bij Marko niet lang meer duren voordat hij weer beschikbaar is. Ja, hij ligt wat dat betreft voor op Calvin Stengs en Stijn Wuytens.”

Wie zondag al wél beschikbaar is, is de deze week vastgelegde Adam Maher. “Adam heeft veel trainingsminuten gemaakt”, zei Van den Brom. “Maar hij heeft weinig wedstrijdminuten in de benen. Zondag zit hij wél bij de wedstrijdselectie, daar is hij goed genoeg voor.” Bron: AZ.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  14 september 2018 at 15:19

  Ik zit erbij!

  Denk alleen niet dat het een goede keus is om Boadu in de basis te laten. Wat vinden jullie? Ik heb het idee dat we nu echt een aanspeelpunt missen in de aanval.

 2. Brandon

  14 september 2018 at 15:54

  Persoonlijk had ik voor 4-4-2 gekozen met Boadu en Johnson in de aanval.

 3. AZ Alkmaar

  14 september 2018 at 18:53

  een dikke nederlaag het wordt de kerels tegen de jongens. 1-4 winst voor Feyenoord.

  • Gerrit Vooijs

   14 september 2018 at 20:33

   Eens. Het probleem van AZ. Het kan prima ballen maar als een tegenstander de mouwen opstroopt, geen ontzag toont en dat gif koppelt aan kwaliteit, blijven alleen Bizot, Svensson, Vlaar, Wuytens en Midtsjo overeind.
   Alle anderen worden soms letterlijk van de bal gelopen op basis van Duelkracht.
   Duels, daar houden onze jongens niet zo van. Dan proberen ze met 3 man 1 speler uit te schakelen. Allemaal iets doen is het motto totdat ze tegen elkaar oplopen door besluiteloosheid.
   Weghorst bracht, net als Van Galen vroeger, met het nodige gif dat extra wat je nodig hebt in de topduels of als het even moeilijk gaat.
   Hatzi, Ouwejan, Til, Idrissi, Boadu, P zijn lieve vriendelijke jongens maar zullen niet de bakens verzetten, integendeel zelfs. Als het moeilijk wordt zijn zij onzichtbaar. Dat moet veranderen.
   Seuntjes en Koopmeiners zijn hierin wisselvallig. Soms goed maar ook zij staan er in die grote wedstrijden niet.

   Loopt het, dan laten al deze jongens zien hoe goed zij kunnen voetballen.

   Ik hoop op echte strijd. Verliezen met de kop omhoog vind ik niet erg. Als een mak schaap worden weggezet wel.

   • AZ Alkmaar

    14 september 2018 at 21:51

    Verliezen met de kop omhoog en gestreden tot het eind vind ik meestal niet erg maar dit betreft tegen Feyenoord, laatste vijf duels niet van gewonnen en maarliefst 13 tegengoals tegen gehad. Het was tegen Heracales en VItesse ook niet denderend. Toch denk ik dat we niet opgewassen zijn tegen dit volwassen ervaren Feyenoord. Brom gaat weer met de zelfde elf beginnen als afgelopen wedstrijden ik ben benieuwd hoe AZ1 voor de dag komt aankomende zondag.

 4. Vincent

  14 september 2018 at 22:39

  Zie Boadu toch liever op de flank totdat hij wat fysiek sterker is

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *