Maher definitief naar AZ

By
Updated: september 12, 2018

Adam Maher keert definitief terug bij AZ. De middenvelder werd afgelopen week al medisch gekeurd en zal vandaag een contract signeren in Alkmaar. In eerste instantie zal de vijfvoudig international een overeenkomst tekenen tot het einde van het seizoen. Of er nog opties in de verbintenis zijn opgenomen is op dit moment nog niet bekend. Dat zal later vandaag tijdens de presentatie duidelijk worden.

Succes

Maher gaf enkele weken geleden al aan open te staan voor een terugkeer, maar had op dat moment nog geen aanbieding gehad. Dat voorstel volgde vorige week alsnog, waarna men snel tot overeenstemming kwam. Het betekent voor de 25-jarige technicus een terugkeer in de stad waar hij zijn grootste successen kende. Maher brak in 2011 door als veelbelovend talent en had in 2013 een groot aandeel bij het winnen van de beker. Na die triomf vertrok hij naar PSV, om vijf jaar later terug te keren bij AZ. Komende zondag zou hij tegen Feyenoord zijn rentree kunnen maken.

Bron: AZ Fanpage

 

7 Comments

 1. Vincent

  12 september 2018 at 18:07

  Geweldig! Een erg sterk eredivisie seizoen, de gehele top 6 heeft een sterke selectie kunnen kopen/behouden.

  • Gerrit Vooijs

   12 september 2018 at 20:35

   Eens, wanneer je als Trainer van een subtopper op je middenveld een keus kunt / moet maken uit Midtsjo, Til, Koopmeiners, Vejinovic en Maher, verkeer je in een luxe positie.
   Aanvallend idem: met Stengs / Gudmundsson, Boadu / Johnsen en Idrissi / Rotariu is de aanvals linie sterk bezet.

   Keepers : Bizot, Velthuizen en Scheldelaan is ook goed.

   Blijft over het zorgen kindje onze laatste lijn.
   Ouwejan / Wijndal is goed.
   Svensson heeft geen concurrentie van enig niveau.
   Vlaar heeft ook nog geen waardige vervanger hoewel Bergsma mij opbouwend wel bevalt. Verdedigend laat hij nogal wat steken vallen net als Hatzediakos, die vind ik opbouwend veel minder als Bergsma dus is het naast Vlaar wel het proberen waard.
   Weigelt en Van Rhijn kan ik op dit moment niet goed inschatten. Wuytens heeft een mysterieuze blessure zodat zijn terugkeer niet te voorspellen is.
   Ik zou wel eens Bergsma naast Vlaar willen zien. Voetballend gaat AZ dan een flinke stap vooruit omdat wanneer hij inschuift dat met overzicht en kunde doet. Hij voegt op die manier iets toe aan het spel van AZ. Bij zowel Wuytens als Hatzediakos dreigt altijd zeer gevaarlijk balverlies wanneer zij over de middellijn komen.

 2. Kaazie1987

  12 september 2018 at 20:06

  Het is te hopen dat hij bij az wel op 10 komt te spelen als hij gaat spelen want rechts op het middenveld wat hij bij PSV en Twente speelde was geen succes. Met maher en de terugkomende stengs wuytens en Vejinovic zie ik het seizoen wel rooskleurig in, genoten gister bij jong oranje van koopmeiners dat is een topspeler in wording als hij deze lijn door zet en zijn koppie erbij houdt

 3. KeesK in Paraguay

  13 september 2018 at 01:49

  Zijn bankrekening gevuld en wat harde levenslessen wijzer zien we hopelijk een volwassenere speler.
  Het verleden laten voor wat het was en spreken met de voeten.

  • Ruud

   14 september 2018 at 08:59

   Mooi verwoord!

 4. Brandon

  13 september 2018 at 15:26

  Wil hem eerst zien om te oordelen omdat hij 2 jaar uit beeld geweest is. Bij Twente was hij niet goed te beoordelen in een zwalkend team en in Turkije ook niet.

 5. Jeroen

  13 september 2018 at 19:59

  Ik ben blij met zijn komst. Laat maar zien wat hij nog in huis heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *