Heracles is AZ de baas in Almelo (3-2)

By
Updated: september 2, 2018

AZ heeft zondagmiddag het uitduel met Heracles Almelo verloren. Na een vroege 0-1 voorsprong ging de ploeg van John van den Brom met 3-2 onderuit in het Polman Stadion. De AZ-goals kwamen op naam van Myron Boadu en Bjørn Johnsen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Heracles Almelo – AZ 3-2 (1-1)
Eredivisie

Opstelling Heracles: Janis Blaswich; Wout Droste, Maxmilian Rossmann, Robin Pröpper, Bart van Hintum; Lerin Duarte (87. Stephen Sama), Mohammed Osman, Alexander Merkel (83. Yoëll van Nieff); Brandley Kuwas, Adrián Dalmau (78. Silvester van der Water), Kristoffer Peterson.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar (59. Albert Gudmundsson), Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Mats Seuntjens (46. Dorin Rotariu), Myron Boadu, Oussama Idrissi (63. Bjørn Johnsen).

Scoreverloop: 2. Boadu 0-1, 21. Osman 1-1, 49. 2-1 Peterson, 61. Duarte 3-1, 84. Johnsen 3-2.
Gele kaarten: Duarte, Merkel, Van Hintum, Van der Water (Heracles), Til, Boadu (AZ)
Rode kaarten: –
Scheidsrechter:
Jeroen Manschot
VAR: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 10.462

39 Comments

 1. de echte supporter

  2 september 2018 at 18:11

  wat speelde een aantal az spelers ongelooflijk slecht.
  ik heb geen enkel vuur in het spel gezien.
  ze dachten na 1,5 minuut dat het klaar was.
  schamen moeten ze allemaal voor het geleverde spel.

 2. Jay

  2 september 2018 at 18:12

  Dat was op zijn zachtst gezegd niet best. Nu maar hopen dat ze door dit verlies wakker zijn geworden en wat spelers gaan wisselen en gaan werken aan hun wedstrijd instelling. Het mag allemaal een stuk feller.

 3. Urdal

  2 september 2018 at 18:42

  Weer het al oude probleem…..instelling.
  Totaal geen inzet gezien, alle 2de ballen waren voor heracles.
  Seuntjes was zeer droevig, hatzidioki hoeven we niks meer over te zeggen.
  Ouwejan speelt alleen maar terug en breed.
  Midso heeft nog niet de vorm van vorig jaar.
  Idrissi is veel te wisselvallig en boadu is goed voor 1 helft.
  Rotariu ook nog niks van gezien.
  Til moet af van zijn aanvoerderschap, kan hij weer vrij spelen.
  Vlaar was de beste vandaag.

 4. Kaazie1987

  2 september 2018 at 18:49

  Ik kijk uit naar de rentree van wuytens en stengs, ik denk John van den brom ook nadat ik de persconferentie gezien heb..

 5. KeesK in Paraguay

  2 september 2018 at 19:31

  Helaas weet Feyenoord dat er weer wat te halen valt in Alkmaar over twee weken.
  Gezien de prestaties van Jong AZ zal daar ook geen redder van te verwachten zijn.
  Matige start.

 6. Jeroen

  2 september 2018 at 19:54

  Wat een dramatische wedstrijd. Er ging erg weinig goed.

  Leuk dat Boadu scoort, maar hij is er nog niet klaar voor. Verliest veel te snel de bal. Kan de bal ook moeilijk vasthouden. Dat betekent meer druk op het middenveld en verdediging.

  • oma

   3 september 2018 at 09:35

   goed gezien maar dat mag je hier niet zeggen.

 7. Lothar

  2 september 2018 at 21:19

  Dit was te verwachten. Gewoon niet goed genoeg. Aankopen zijn voor de breedte gehaald. Geen één die ons team direct sterker maakt! Max had met het oog op alle blessuregevallen aankopen moeten doen! Ben bang dat het tegen feijenooit ook weer slecht afloopt! Met deze selectie mag je niet meer verwachten dan plaats 7 of 8. Erg jammer dit maar ongestraft alleen je beste spelers verkopen en in de breedte aanvullen gaat een keer zijn tol eisen. Dit jaar ben ik bang!

  • i.Pjotr

   2 september 2018 at 23:07

   Niet de aankopen,……maar de Instelling van het team……
   Je speelt met 9 basis spelers van vorig seizoen…….
   Na de 1-0 dachten ze dat ze klaar waren………

   Hosana na twee overwinning op Emmen en NAC, ……. knap hoor tegen deze laagvliegers
   Laten hopen op stevige revanche gevoelens komende wedstrijd.
   Ben benieuwd hoe vdBrom dit gaat managen

 8. az woman

  3 september 2018 at 08:55

  Onnodig volgens mij, deze verlies partij. Het gros dacht na de 0-1 het wel op 60% inzet te kunnen doen. Dit kunnen de verantwoordelijke spelers op geen enkele manier uitleggen aan de mee gereisde supporters. Als AZ als club wil groeien, dan zal de mentaliteit, werklust van een aantal werknemers die in het veld staan, drastisch moeten veranderen. In plaats van de huid duur te verkopen, kreeg Heracles het bijna cadeau. In geen bedrijfstak wordt het geaccepteerd dat de werknemer zich voor maar 60% inzet, dus bij AZ ook niet lijkt mij. Aan John en zijn staf de schone taak om in ieder geval de wedstrijd instelling er bij sommige in te stampen, niet goed schiks , dan maar kwaad schiks. Ook moeten de aanvallers zich niet verstoppen, zodat AZ de bal ook voorin bij iemand kwijt kan. Voetballen kunnen ze wel, maar het grootste deel van de problemen speelt zich af in de hoofden van een aantal lieden. Daar moet in de hersenen in het gebied wat de mentaliteit, inzet en werklust aanstuurt echt wat gebeuren. Dat gebied moet geprikkeld worden. Erik Scherder is zo’n deskundige van het brein. Ik zeg niet dat vroeger alles beter was, maar ik krijg het idee, dat je vroeger ook als profvoetballer moest aanpakken of afhaken en dat op thuis piepers met groenten en voor een wedstrijd macaroni of een andere pasta achtig gerecht. Maar tegenwoordig met al die logen en tisten lijkt het wel op pappen en nat houden. Ouderwets de beuk erin, knokken voor iedere meter, de hele wedstrijd lang. Daar ben ik een voorstander van!

  • oma

   3 september 2018 at 09:42

   er zijn jongentjes gehaald die nog niet rijp zijn voor het grootte werk,daar naast een trainer die de gekste beslissingen neemt.
   dan nog het verhaaltje van de jonge dame op deze site waar ze volledig gelijk in heeft.
   tel het bij elkaar op en je heb het AZ van tegenwordig.
   verwacht er niet teveel van,ik las reachtie`s op andere site`s van tweede worden enz,ze leken Ajaxsupporters wel wij zijn de beste.
   vergeet het doe gewoon deze ploeg met deze trainer is goed voor plaats 6 tot en met 8.hoger niet maar je moet het zien willen!

 9. Lothar

  3 september 2018 at 09:34

  Alle reacties terecht! Toch moeten we niet onderschatten wat het verlies van twee basiskrachten EN 40 doelpunten samen voor effect heeft!

  • Gerrit Vooijs

   3 september 2018 at 19:15

   Ach die 40 doelpunten . Boadu en Johnsen hebben 5x gescoord in 4 wedstrijden. Over 34 wedstrijden zijn dat 42 doelpunten.. onzin natuurlijk. Zo werkt het niet. Maar Baksie en Wout schoten met name.in het slot van de competitie met scherp.
   AZ heeft gisteren zoals hierboven door bijna iedereen gezien zonder inzet gespeeld. Het dacht op halve kracht van Heracles te winnen.
   Tja dan wint Ajax er niet van en verliest AZ .
   Laat het een les zijn geweest. Met de juiste inzet kan AZ heel ver komen. Zonder inzet van alle ploegen verliezen.
   Ouwejan, Til en Midtsjo zijn slecht aan dit seizoen begonnen. Hatzediakos kan waarschijnlijk niet beter.

   Dat het anders kan liet AZ bij de openingsgoal zien. Alles werd tot in de perfectie uitgevoerd. Zo kan het en zo moet het.

 10. Kaazie1987

  3 september 2018 at 13:36

  Wij zijn een opleidingsclub wat wil zeggen dat een verkochte speler altijd beter is dan zijn vervanger. Maar wat ik de afgelopen w weken gezien heb is een mentaliteits probleem, ik ben meer van 2 a 3 wedstrijden niet presteren is een tijdje op de bank zitten de selectie is er groot genoeg voor..

 11. oma

  3 september 2018 at 17:03

  natuurlijk krijg je mindere spelers terug maar die zijn wel verder als die jochies die nu gehaald zijn.

 12. Brandon

  3 september 2018 at 23:15

  Het tweede doelpunt van Heracles zegt genoeg over de chaos bij de achterhoede van AZ. Hatzediakos gaf de voorzet en vroeg of ze de bal er aub in wilden schieten. Met deze prutser speel je elke week met een man minder en dat is toch echt een nadeel en dat is echt iets anders dan ieder nadeel heeft zijn voordeel.

 13. Kaazie1987

  4 september 2018 at 18:01

  Even een serieuze vraag, heeft iemand hatzidiakos wel eens een sliding zien maken?

  • Brandon

   4 september 2018 at 20:01

   De man kan helemaal niet voetballen dus ook geen sliding maken.

 14. Kaazie1987

  4 september 2018 at 18:06

  Maja goed ik heb de wedstrijd jong Volendam jong az terugzetten te kijken en ik kan jullie allemaal melden dat bergsma en weigelt niet bepaald beter zijn dan hatzidiakos en vlaar. Ik zat laatst willem2 te kijken en ik wist niet wat ik zag fernando Lewis centraal achterin was een openbaring, ik stel voor om Lewis in de winterstop terug te halen

  • Brandon

   4 september 2018 at 20:08

   Kaazie weer het oude liedje voor een dubbeltje op de 1e rang willen zitten. Het geluk blijft niet altijd bestaan. De aanval op de derde plaats is nu al mislukt, misschien zijn er hier nog optimisten dan lees ik dat graag, maar de 16e plek is ook de derde plaats en ook goed voor play-offs alleen wel voor degradatie. Falende Technische Staf en TD.

   • oma

    4 september 2018 at 21:09

    dit is wel erg somber gedacht.

    • Brandon

     5 september 2018 at 14:41

     Oma het is cynisch bedoeld. De 16e plek zal het echt niet worden, maar wil wel onderstrepen dat de Technische Staf en TD HOPELOOS gefaald hebben. Dit wordt door velen weer ondergeschoven maar is de realiteit. Het zal nog moeilijk genoeg worden de play offs te halen. Vervangers voor achterin zijn er nauwelijks en daar begint het voetbal aanvallend als je dan met Vlaar en Hatzediakos moet spelen is dat heel moeilijk. Vlaar is een prima verdediger maar te traag om snelheid in de ploeg te brengen en Hatzediakos kan het helemaal niet. De slechtste speler van de eredivisie en dat zal straks aan het einde van het seizoen blijken uit de cijfers. Wanneer die opgersteld blijft worden voorspel ik GEEN play offs. Hopelijk gaat Boadu in de aanval niet het kind van de rekening worden maar ben er bang voor want een jonge speler durft nog niet zijn mond open te trekken dus v.d. Brom gaat daar vermoedelijk voor kiezen. 4-4-2 Zou het beste zijn om meer evenwicht in het team te krijgen en dan ga ik voor Boadu en Johnson. Idrissi is een drol in een pispot en dat heb ik al eerder aangegeven toen kreeg ik diezelfde pispot over me heen maar het is uitgekomen die moet of op rechts, de achterlijk wordt niet gehaald, of als nr 10 achter de twee spitsen. Til aanvoerdersband afnemen en aan Midtsjo geven.

 15. Ruud

  5 september 2018 at 09:16

  Degradatievoetbal is niet nodig en daar heeft de ploeg de kwaliteiten niet voor. AZ zorgt wel voor een mooie plek in de eredivisie dit jaar, maar geen plek drie meer. Op 29 april van dit jaar vroeg ik in een app om kerels die zorgen dat de talenten worden aangepakt en ze zelf ook een kwaliteit tonen om de ploeg te dragen. De laatste wegstrijd is een voorbeeld van wanneer dat nodig is. De keuzes zijn gemaakt door Huiberts en het resultaat is dat we als opleidingsclub blijven haken in een patroon. Soms plagen we de landelijke clubs, maar blijven een provincieclub met soms een geweldig leuke uitspatting met een kampioenschap. Als dat het is, dan is dat zo en moeten we verder niet zeuren. Dan worden we met z’n allen een oude grammofoonplaat die blijft hangen. Vlaar trok de boel vorige week en werd speler van de wedstrijd, maar dat kan hij niet wekelijks waarmaken en zeker niet op kunstgras. Daar had van der Brom wel iets op kunnen verzinnen lijkt me. Dit kon hij aan zien komen met al zijn kennis om hem heen. De les van deze week is dus om alle omstandigheden mee te nemen en alleen trainen op kunstgras niet voldoende is om de winst te behalen. Denk ook dat Til iets meer in de luwte moet worden gehouden. Ik zie dat hij zijn energie verspeelt op verkeerde momenten en als de scheidsrechter te woord gestaan moet worden, dan is hij er niet bij op de meeste momenten. Gun hem dus de rol van vice aanvoerder zodat hij aan zijn groei kan werken.

  • oma

   5 september 2018 at 22:04

   ik ben het voor een klein stukje met je eens verder ook niet maar dat mag.
   sorry ik ga hier verder niet op door ik respecteer je mening daar niet van.

 16. WallyAZ

  5 september 2018 at 11:21

  Ik heb de wedstrijd gezien in Almelo en buiten het begin was ik niet Happy. Ik vroeg me constant af of het de bedoeling van AZ is om de bal al combinerend over de doel lijn te krijgen. Ik ben niet zo somber de derde plaats zit er nog steeds in Feyenoord is ook niet bepaald in goede doen en ik denk dat AZ eer kwaliteit heeft moet er wel uitkomen. Wat me wel opviel in Almelo was de slechte kwaliteit van het kunstgras het leek wel alsof ze er stroop op hadden gesmeerd het is absoluut geen excuus maar het viel wel op. Op naar Feyenoord 🙂

 17. Vincent

  5 september 2018 at 17:05

  Ik hoef niks meer te zeggen

 18. Kaazie1987

  5 september 2018 at 17:22

  Wij zijn niet beter als Feyenoord, zij hebben spelers als berghuis en van persie dat hebben wij niet. Zij hebben hebben ook een 2 betere centrale verdedigers, hun selectie is nagenoeg hetzelfde als vorig jaar en zij hebben de kuip

 19. Kaazie1987

  8 september 2018 at 16:51

  Maher is medisch gekeurd en zal spoedig een contract tekenen bij az. In mijn ogen de ideale 12e man op dit moment, als het niet loopt kan hij met zijn steek ballen iets forceren dat is iets wat Guus til niet heeft. En je kunt hem naast de spits of achter de spits of linksvoorin neer zetten, prima gedaan door az

  • Gerrit Vooijs

   8 september 2018 at 17:51

   Een fitte Maher is beter als Guus Til. Guus moet het hebben van lopen en sleuren. Hij mist de techniek voor de kleine ruimtes.
   Het is afwachten hoe fit hij nu is natuurlijk. Maar Midtsjo / Vejinovic en Til / Maher hebben nu serieuze concurrentie.
   Daar kan AZ alleen maar beter van worden.

   • Ruud

    8 september 2018 at 21:57

    Maher en Til zijn niet te vergelijken in mijn ogen. Til heeft les nodig in efficiënt bewegen op het veld. Dan zal zijn rendement toenemen en kan hij een geweldige box-to-box speler worden. Dan krijgt hij ook meer tijd om handelingen te doen in het veld die Maher al beheerst.

  • Vincent

   9 september 2018 at 09:23

   Mooi til op 8 Maher op 10 en midtjo 6 Koopmeiners centraak achterin naast vlaar

   • i.pjotr

    9 september 2018 at 19:42

    Dezelfde gedachte………

 20. Kaazie1987

  10 september 2018 at 16:15

  Vejinovic is ook beter als til, dat heeft marco in die paar wedstrijden vorig jaar bewezen.

  • Chris

   11 september 2018 at 09:27

   bla…bla…bla…bla…bla

 21. Brandon

  11 september 2018 at 18:24

  Guus Til haalde verleden jaar het Nederlands Elftal nu Jong Oranje kan die er ineens niets meer van? Alleen Ruud snapt er iets van de rest lulkoek. Totaal niet te vergelijken deze twee.

  • Gerrit Vooijs

   11 september 2018 at 19:02

   Het leuke is dat veel mensen die zelfde mening hebben: bijna niemand snapt het maar gelukkig is er iemand die het wel snapt 🙂
   Maar zonder dollen, Guus steekt op dit moment niet in zijn beste vorm. Kan hij beter ? Zeker, maar op dit moment heeft hij het niet en hij wordt beoordeeld op dit seizoen.
   Maar goed er is concurrentie en dat helpt om de spelers op scherp te zetten en te houden.
   De variant met Koopmeiners naast Vlaar is wat mij betreft het proberen waard.

   Dan kun je spelen met Vejinovic-Til-Midtsjo of Til-Maher-Midtsjo.
   In dat opzicht heeft AZ een betere selectie als vorig jaar.

   Ook voorin heeft AZ op elke positie meer keuzes als vorig jaar, zeker als ook Stengs fit wordt.

   Daarom ben ik niet somber gestemd over het komende seizoen.
   De TS heeft meer mogelijkheden.
   Tegen Feyenoord komt na Vitesse de tweede echte testcase.

   • Brandon

    11 september 2018 at 23:47

    Klopt Gerrit Ruud snapt het. Het is appels met peren vergelijken Maher en Til. Ga er niet veel over zeggen maar in het kort: Maher is technisch zeer vaardig, kan steekpasses versturen, een man uitspelen waardoor er een overtal ontstaat etc etc. Til is de man waardoor Maher zo goed kan spelen omdat hij sleurt en de ruimte maakt voor andere spelers en mits in vorm de box to box speler is die ook zijn doelpuntje meepakt. Tot zover anders zit ik hier morgen nog te typen.

    • WallyAZ

     12 september 2018 at 08:25

     Hebben we het over dezelfde Maher die de laatste 5 jaar de pannen van het dak af speelde ? Eerst nog maar eens zien of hij ooit terug komt op zijn oude niveau.

 22. Ruud

  12 september 2018 at 10:04

  Mannen, het wordt nu echt tijd voor een nieuw artikel op de site 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *