AZ weet niet te scoren tegen Vitesse (0-0)

By
Updated: augustus 26, 2018

AZ heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen Vitesse. In het eigen AFAS Stadion kwm de ploeg van John van den Brom niet verder dan 0-0. Het is het eerste puntenverlies voor de Alkmaarders dit Eredivisie-seizoen. Dat levert voorlopig de tweede plaats op.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – Vitesse 0-0
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar, Thomas Ouwejan (84. Dorin Rotariu); Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Mats Seuntjens (74. Albert Gudmundsson), Myron Boadu (65. Bjørn Johnsen), Oussama Idrissi.
Opstelling Vitesse: Eduardo; Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Jake Clarke-Salter, Alexander Büttner; Thulani Serero, Matús Bero (75. Martin Ødegaard), Navarone Foor; Roy Beerens (65. Mitchell van Bergen), Tim Matavz (78. Oussama Darfalou), Bryan Linssen.

Scoreverloop: –
Gele kaarten: Svensson, Hatzidiakos, Idrissi (AZ), Serero, Bero, Büttner (Vitesse).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter:
Serdar Gözübüyük
VAR: Bas Nijhuis
Toeschouwersaantal: 14.702
Man of the Match: Ron Vlaar

7 Comments

 1. Ruud

  27 augustus 2018 at 06:56

  Op de tribune gezeten merk je toch dat er kwaliteit voorin is verdwenen bij AZ. Een actie om de boel open te breken, komt moeilijker tot stand in vergelijking met vorig jaar. Het middenveld heeft daardoor veel drukker en de verdediging moet regelmatig ingrijpen door verkeerde keuzes. Een simpele ingooi die naar een opkomende Svensson wordt gegooid, maar naar Boadu die zwaar in de dekking stond. Seuntjes die Johnson aangeeft maar vervolgens niet gaat. Idrissi die niet opkomt maar blijft hangen waardoor de aanval wordt afgebroken. Kortom, dat ziet er nog niet soepel uit. Het kan wel een wedstrijd beslissen en dus hard trainen om beter voor de dag te komen. Succes deze week!

 2. Vincent

  27 augustus 2018 at 10:49

  We missen creativiteit om een wedstrijd zoals deze open te breken. Daar is het middenveld te statisch voor… Ik hoop dat maher komt, want die zou dat kunnen verhelpen.

  • Ruud

   27 augustus 2018 at 13:14

   Inderdaad zou hij dat kunnen want Koopmeiners en Til zijn werkers. Kennelijk is het niet de bedoeling om Maher te halen zoals nu de verwachting is.

 3. woonwagenpower

  27 augustus 2018 at 13:23

  Ik weet niet welke smaak ik over hou aan deze wedstrijd, Zout, Zuur, Bitter of Zoet. Ik had van Vitesse meer tegenstand en kunde verwacht, maar is dat de verdienste van AZ, of het niveau van Vitesse? Ook wil ik zeggen dat Vlaar misschien wel de mooiste actie had, toen hij Linssen van het scoren hield. Tevens was Bizot ook zeer alert, complimenten daarvoor. Misschien kan Ron Beton nog meer oefenen op aanvallend en gerichter koppen, dat is toch iets anders dan in de defensie een bal weg koppen, maar het ontbrak niet aan inzet bij onze veteraan. Jammer dat het geen overwinning werd voor AZ, maar ik kan leven met 0-0. Komend weekend de uitwedstrijd bij Heracles, die zullen wat goed willen maken bij hun eigen publiek, zeker na het pak slaag wat ze in Tilburg opliepen. AZ is gewaarschuwd. Dan vraag ik mij af, zou die Troupée iets zijn voor AZ, als back-up van onze noeste Svensson? Ik begreep dat hij weg wil bij Utrecht, maar of hij zin in de Alkmaarse bank heeft? Ook hoop ik dat AZ er op tijd uitkomt met West-Ham United in verband met die centrale verdediger genaamd Oxford.

 4. Gerrit Vooijs

  27 augustus 2018 at 15:01

  Boadu……. had het vizier niet op scherp. Hij kreeg 3 echte kansen waarvan 1 hele grote en 2 voorzetten die hij als de spits had kunnen/moeten raken als hij iets scherper was geweest.
  Daar wordt je als spits op afgerekend 17 of niet.
  Johnsen vergt een heel andere benadering als Boadu en AZ heeft daar moeite mee of wil dat niet.
  Bizot was opnieuw een zeer betrouwbare keeper wanneer AZ besloot om de tegenstander maar even te helpen. Dat concentratie gebrek moet er uit.
  1 goal tegen in 3 wedstrijden is heel knap en absoluut een teamresultaat. AZ is op dit moment een zeer degelijke ploeg die beter is als Utrecht en Vitesse. Komt daar een Stengs in goede vorm nog bij is een herhaling van vorig seizoen heel goed mogelijk.

  Over 2 weken komt Feyenoord en ik hoop dat AZ de beelden van Heerenveen-Feyenoord goed in zich opneemt want Feyenoord zal AZ op dezelfde manier bestrijden.
  Van alle concurrenten heeft Feyenoord op mij de beste en sterke indruk gemaakt. Daarmee belooft dat een heel zware wedstrijd te worden. Feyenoord zal de eerste ploeg zijn die de AZ defensie echt gaat testen.

 5. az woman

  27 augustus 2018 at 18:11

  Matavz had niets te vertellen, zo vond ik zo wie zo Vitesse niet imponeren. AZ was beter, nu verder groeien en in die groei ook punten afsnoepen van de zogenaamde top drie. Weer de nul achterin gehouden, klasse. En nu hopen op die verdediger van West-Ham United. Zijn naam Oxford klinkt al lekker en zal mooi staan op het mooiste shirt van Nederland.

  • Gerrit Vooijs

   28 augustus 2018 at 11:43

   Probleem zal het salaris worden denk ik. Als hij de aanbieding van AZ ziet zal hij denken dat het om een weeksalaris gaat…….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *