Voorbeschouwing FC Emmen – AZ

By
Updated: augustus 17, 2018

Na de oefensessie in zomerse omstandigheden sprak John van den Brom vrijdagmiddag met de pers. Over het meetrainen van Piet Velthuizen, het aantrekken van Albert Gudmundsson en de opponent van zondag: FC Emmen.

“Piet traint een paar dagen mee omdat Rody de Boer door zijn schouderblessure langer dan een paar weken aan de kant staat”, zei Van den Brom over de aanwezigheid van Velthuizen op het veld. “We hebben ook Jasper Schendelaar en Mees Bakker als keeperstalenten, maar hen vind ik nu nog te jong om de Eredivisie mee in te gaan als stand-ins achter Marco Bizot.”

Indruk
Van den Brom: “Ik ken Piet goed vanuit onze tijd bij Vitesse. Tot en met woensdag traint hij met ons mee en krijgt hij de kans om een goede indruk achter te laten. Deze kans wil hij met beide handschoenen aangrijpen.”

De oefenmeester zag deze week hoe Fredrik Midtsjø vader werd van een dochter en hoe twee spelers deels aansloten op het trainingsveld: Calvin Stengs en Marko Vejinovic. “Geweldig voor Fredrik, het mooiste dat er is. En we kijken ernaar uit dat Calvin en Marko door de medische staf worden vrijgegeven om weer volledig aan te sluiten bij de groepstraining.”

Gudmundsson
Naast dit tweetal sloot deze week nóg een speler aan bij de groep: Gudmundsson. “We zijn enorm blij dat we hem hebben kunnen binnenhalen. Hij kan op drie posities spelen en zorgt ervoor dat onze groep groter en beter wordt. Zondag zit Albert bij de wedstrijdselectie”, aldus Van den Brom, die verder aangaf geen reden te hebben om het winnende elftal van afgelopen weekend te wijzigen.

Feest
Over FC Emmen zei Van den Brom: “Ze hebben makkelijk van ADO gewonnen, dat zegt wel wat. Emmen speelt georganiseerd en heeft een goed voetballende ploeg. Zondag wordt het hun eerste thuisduel in de Eredivisie. Alle kaarten zijn verkocht en de koploper komt op bezoek, dat wordt een feest.”

Live
FC Emmen – AZ begint zondag om 14:30 uur. Bron: AZ

14 Comments

 1. woonwagenpower

  17 augustus 2018 at 15:45

  Laten wij als AZ de eerste teleurstelling uitdelen aan Emmen in de Eredivisie en in Emmen. AZ laat zien waarom je vorig seizoen derde bent geworden. AZ Vooruit!

 2. az woman

  17 augustus 2018 at 16:59

  Kom op AZ. Emmen zal weten wat de Eredivisie inhoud. Ik voorspel een 1-4 overwinning voor AZ. Emmen zal na het duel in Den Haag zich niet ingraven, zeker als het ook nog thuis speelt. Emmen heeft ook zelf vertrouwen overgehouden aan afgelopen weekend en dat kan AZ in de kaart spelen. Een reserve keeper ? we hebben toch ook nog Schendelaar, of komt Piet als derde doelman? En wanneer lees of hoor ik dat AZ zich versterkt, of interesse heeft in een grote, snelle, tweebenige centrale verdediger?

  • NHN

   19 augustus 2018 at 16:29

   Nou, je bent op je wenken bediend. Een 4-1 overwinning. 3 punten i/d tas en terug naar Noord Holland.

 3. Gerrit Vooijs

  17 augustus 2018 at 19:13

  AZ start dus weer met Boadu als ik VDB goed beluister.
  Johnsen en Gudmundsson op de bank. Wel een sterke bank 🙂

 4. Brandon

  19 augustus 2018 at 00:56

  Boadu ook een goede keuze met zijn snelheid. Tegen den Haag was de keeper erg goed maar de achterhoede liet veel steken vallen. Hoge ballen hebben weinig zin dus Johnson nog even in de wachtkamer. Goede keuze dus.

  • Gerritvooijs

   19 augustus 2018 at 13:08

   Mwah, ik denk zelf dat hoge ballen op een kopsterke spits wel hun nut hebben omdat er maar heel weinig van in Nederland spelen. Nederlandse clubs hebben daar dus problemen mee. Het is niet voor niks dat hij er bij ADO nota bene 19 goals heeft gemaakt.
   De goal tegen NAC liet zien hoe moeilijk dat te verdedigen is. Ouwejan zwiept die bal voor de goal en Johnsen anticipeerde daar heel goed op door hangend in de lucht tegendraads in te koppen.
   Als Svensson en Ouwejan hierop gaan trainen gaat hij veel doelpunten maken.

 5. Brandon

  19 augustus 2018 at 14:23

  Gerrit de keeper is 2.03m dus hoge ballen moeten dan precies goed vallen. Bij een ander soort keeper heb je gelijk maar nu niet.

 6. Ruud

  19 augustus 2018 at 15:10

  Wie stond er nu weer te slapen met die tegengoal bij Emmen? We kunnen de boel niet dichthouden tegen een nieuwkomer in de eredivisie?

  • oma

   19 augustus 2018 at 16:35

   het is zo makkelijk Ruud,wordt er een fout in de achterhoede gemaakt dan geef je Hatzidiskos toch de schuld.
   of hij hem maakte of niet.

 7. Kaazie1987

  19 augustus 2018 at 15:36

  De 1-1 Was weer een fout van hatzidiakos, de zoveelste fout van hem, ik vindt hem vandaag weer erg zwak spelen, is ook bekend bij hem dat als de tegenstander druk zet dan kan hij het niveau niet aan kan

 8. Kaazie1987

  19 augustus 2018 at 15:38

  Als koopmeiners deze lijn door zet dan lonkt in de zomer van 2019 weer een record transfersom..

 9. Brandon

  19 augustus 2018 at 16:27

  Het was een verschrikkelijke wedstrijd om naar te kijken. Zoveel fouten niet te tellen. Over die twee achterin, nogmaals, maak ik geen woorden meer vuil. Bizot was de uitblinker en dat zegt genoeg als je met 1-4 wint.

  • NHN

   19 augustus 2018 at 16:35

   Zit wat in…(over de verdediging).
   Maar een veschrikkelijke wedstrijd vond ik het nu ook weer niet.
   Goed? Nee. Maar 3 punten.
   Genoeg te analyseren voor de volgende wedstrijd.
   En reikhalzend uitzien naar het nieuws voor het sluiten van de transfermarkt.
   Dat er een extra verdediger wordt aangetrokken.

 10. Vincent

  19 augustus 2018 at 23:18

  Altijd drama op vakantie… live stream bleef maar haperen, dus na een kwartier uitgezet was niet te doen…. Maarja 3 punten weer mee naar Alkmaar!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *