Piet Veldhuizen duikt op bij AZ

By
Updated: augustus 17, 2018

Piet Velthuizen is de komende dagen te zien op het trainingscomplex van AZ. De 31-jarige doelman vult het gat dat Rody de Boer achter heeft gelaten op. De Boer (20) heeft een blessure opgelopen en staat voorlopig aan de kant.

AZ laat via de officiële kanalen weten dat Velthuizen daarom meetraint in Alkmaar. ‘Na de trainingsstage wordt bepaald of het verblijf van Velthuizen in Alkmaar een tijdelijk vervolg krijgt’, schrijft de club.

Velthuizen zit zonder club na zijn vertrek bij Omonia Nicosia uit Cyprus. De Nederlandse doelman liet zijn contract begin december ontbinden en is er nog niet in geslaagd iets nieuws te vinden. Velthuizen vertrok omdat de club zijn salaris niet betaalde.

Velthuizen is in Nederland bekend vanwege zijn periode bij Vitesse, de club die hij tien jaar lang diende. De doelman speelde bij het Spaanse Hercules Alicante samen met Royston Drenthe. Als AZ met Velthuizen in zee gaat, dan wordt hij waarschijnlijk tweede keeper achter Marco Bizot.

Bron: Voetbalprimeur

14 Comments

 1. WallyAZ

  17 augustus 2018 at 11:44

  Geen commentaar 🙂

 2. Ruud

  17 augustus 2018 at 11:51

  Jay, ik kon het niet laten. 🙂

  • Jay

   17 augustus 2018 at 12:09

   Goed bezig Ruud! Toch fijn als de site iets vaker up to date is.

   On topic: Laten we maar met z’n allen hopen dat Bizot de komende maanden niet geblesseerd raakt.

 3. Woonwagenpower

  17 augustus 2018 at 12:37

  Piet, alsjeblieft niet.

 4. AZ woman

  17 augustus 2018 at 12:42

  Hoi Ruud, heel mooi is je inzet voor deze site, maar kun je in het vervolg leuker nieuws plaatsen? Grapje. Piet een grotere Nederlandse grabbelaar is er niet. Neeeeeeeeeeeee.

  • Ruud

   17 augustus 2018 at 13:08

   🙂

  • WallyAZ

   17 augustus 2018 at 13:46

   Maar dan past hij wel in het rijtje grabbelaars die we bij AZ de laatste jaren onder de laat hebben staan. En ja dat is Bizot ook.

   • Gerrit Vooijs

    17 augustus 2018 at 14:39

    Vreemd dat Bizot een grabbelaar wordt genoemd. Vorig seizoen heel regelmatig de nul gehouden. Zet daar willekeurig elke andere keeper die naar AZ wil komen neer achter Hatzediakos, Vlaar en Ouwejan en dan maar eens kijken of hij het beter doet als Bizot……….
    Zul je raar opkijken !

    • Gerrit Vooijs

     17 augustus 2018 at 14:42

     Ach ja bijna vergeten. Achter genoemd trio was hij de op een na minst gepasseerde keeper. Op wiens conto mogen we dat opschrijven ?

    • WallyAZ

     17 augustus 2018 at 15:39

     Hey Gerrir en hoe vaak heeft hij AZ punten gekost zeker in de grote wedstrijden. PSV uit / Feyenoord thuis / Feyenoord uit hij heeft soms de neiging om als een dolle zijn doel uit te rennen waar het juist niet moet. In de E.L. komt hij ook als een dolle uit niet erg maar zorg dan wel dat je de bal hebt. Goede lijnkeeper absoluut maar komt hij zijn doel uit dan gaat het vaak mis

     • Gerrit Vooijs

      17 augustus 2018 at 17:12

      Klopt, maar dat geldt helaas
      voor alle keepers wanneer die hun goal uit moeten. Met hele goede verdedigers voor je en duidelijke afspraken kan de schade beperkt worden.
      Helaas weet Bizot niet wat hem te wachten staat, dat maakt het een stuk moeilijker natuurlijk.
      Misschien ken je deze niet: Oranje keeper Piet Schrijvers hete in zijn dagen “ de Beer van de Meer”.
      Hij heerste in het strafschopgebied, spelers waren bang voor hem. Niet veel later werd hij “het lek van PEC”
      Kon hij niet meer keepen? Zeker wel, maar hij werd tureluurs van die Verdedigers voor hem waardoor hij er belachelijk slecht uitzag.

      Ik vind Bizot de beste AZ keeper van de laatste jaren. Hij is een puntenpakker gebleken met cruciale reddingen. Vorig jaar de op een na minst gepasseerde keeper en met de meeste clean sheets.

      Kritiek mag, maar om hem als grabbelaar weg te zetten vind ik onjuist. Beoordeel hem op de feiten en die spreken toch echt in zijn voordeel.

 5. Gerrit Vooijs

  17 augustus 2018 at 14:50

  Piet Velthuizen als 2e keeper is voor mij een vraag. Piet is iemand die zich laat gelden, erg fanatiek was hij toen en de vraag is is natuurlijk wat op dit moment zijn niveau is.
  Maar goed, AZ gaat niet over een nacht ijs en beoordeeld hem op een trainingsstage of hij past bij deze selectie.
  Dat is verstandig.

 6. Ruud

  17 augustus 2018 at 19:41

  De Moneyball methode zal vast gebruikt zijn voor Piet. Overigens ben ik over Marco zeer te spreken in zijn eerste jaar. De meeste spelers hebben een jaar nodig, maar hij heeft rust gebracht na alle toestanden met keepers de afgelopen jaren. Ook hij zal dit jaar verder groeien als de verdediging door Max op orde wordt gebracht.

  • az woman

   17 augustus 2018 at 22:18

   Ruud, daar zeg je wat, in je laatste zin. Ik hoop dat het niet bij als blijft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *