AZ na 5-0 overwinning op NAC koploper Eredivisie

By
Updated: augustus 12, 2018

AZ is het Eredivisie-seizoen zondag begonnen met een 5-0 zege op NAC Breda. Al voor de rust wisten Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos en Myron Boadu het net te vinden. In de slotfase waren het Teun Koopmeiners en debutant Bjørn Johnsen die scoorden.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – NAC Breda 5-0 (3-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (81. Léon Bergsma), Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø (76. Dorin Rotariu), Guus Til, Teun Koopmeiners; Mats Seuntjens, Myron Boadu (81. Bjørn Johnsen), Oussama Idrissi.
Opstelling NAC Breda: Mark Birighitti; Fabian Sporkslede, Menno Koch, Karol Mets, Greg Leigh; Arno Verschueren, Mounir El Allouchi, Anouar Kali; Mikhail Rosheuvel, Mitchell Te Vrede (70. Jordan van der Gaag), Gervane Kastaneer (46. Luca Ilic).

Scoreverloop: 26. Svensson 1-0, 30. Hatzidiakos 2-0, 42. Boadu 3-0, 79. Koopmeiners 4-0, 86. Johnsen 5-0.
Gele kaarten: El Allouchi, Sporkslede (NAC Breda)
Rode kaarten: –
Scheidsrechter:
Danny Makkelie
VAR: Jeroen Manschot
Toeschouwersaantal: 14.299
Man of the Match: Jonas Svensson

12 Comments

 1. Woonwagenpower

  12 augustus 2018 at 20:24

  Lekker begin. Op naar Emmen.

 2. De echte supporter

  12 augustus 2018 at 20:36

  Uitstekende eerste helft gezien, begin tweede helft zakte az in maar na 25 minuten kwam het vuur weer en werden we nog getrakteerd op twee doelpunten. Uitstekende start van het seizoen nu doorzetten en drie punten meenemen.

 3. Brandon

  12 augustus 2018 at 22:15

  Prima overwinning op een zeer zwakke tegenstander. Kwam ook omdat AZ vanaf 1 de touwtjes strak in handen nam maar neemt niet weg dat dit een van de zwakste tegenstanders was gezien de andere wedstrijden. AZ verbaasde mij wel met de inzet en strijd die tegen Kairat niet echt aanwezig was. Het geloof leek weer helemaal terug. Toch niet te snel juichen want de echte wedstrijdjes moeten nog komen en dat was vandaag zeker niet zo. Emmen uit is dan een prima vervolg , wanneer er weer vanaf minuut vol opgeklapt wordt.

 4. Gerrit Vooijs

  12 augustus 2018 at 22:41

  Ik heb een degelijk AZ gezien. De linkerkant Ouwehand- Koopmeiners- Idrissi voerde de taken goed uit maar creëerde 85 minuten lang heel weinig. Til is ook nog niet in de vorm van het vorig seizoen maar hij werkte hard.
  Nee, de creativiteit en het gevaar kwam van de rechterkant met een uitstekende Svensson en Seuntjens met Midtsjo die goed waren.
  Boadu is nog onwennig en was vandaag niet balvast genoeg om als aanspeelpunt te fungeren. Wel stopte ook hij er veel energie in en daar mogen we de hele ploeg een dik compliment voor geven.
  Met Johnsen heb je nu wel een sterke spits in de lucht. Ouwejan dacht plots van hè die lange staat er en hij slingerde de bal voor het doel. Weghorst had die nooit gemaakt maar Johnsen kopte die bal hangend in de lucht tegendraads in. Perfect !
  Rotariu liet in die paar minuten zien dat hij technisch begaafd is. Baksie had ook 1 jaar nodig om heel goed te worden.
  Mooie start, Utrecht en Feyenoord op 3 punten en een gat geslagen in het doelsaldo. Prima zaken gedaan.
  Nu verder en volgende week in Emmen de zaken net als vandaag vanaf de start goed oppakken.

 5. KeesK in Paraguay

  12 augustus 2018 at 23:57

  Brom snoert de criticasters.
  EL echec vergeven en vergeten.
  De al tot kampioen gebombardeerde Bijlmer krabt zich achter de oren en in de haven zoekt men misschien nu al wanhopig raad bij die overloper.
  Het kan snel verkeren allemaal.

 6. az woman

  13 augustus 2018 at 07:55

  Dit doet het hart van de AZ liefhebber goed, dit smaakt naar meer. Op voetbalprimeur stond dat AZ een ijslands talent van PSV gaat overnemen.

 7. oma

  13 augustus 2018 at 08:56

  dat staat ook op nu.nl sport,
  het zou gaan om Gudmundsson gaan.
  vandaag schijnt hij gekeurd te worden het transfer bedrag schijnt 2 miljoen te zijn.

  lekker wedstrijd eindelijk strijd en vechtlust van AZ.
  Boadu viel mijn tegen die mag nog wel werken aan zijn bal aanname.
  nu maar hopen dat ze dit door zetten.

 8. Kaazie1987

  13 augustus 2018 at 09:25

  Over 2 weken Vitesse thuis, met deze 2 centrale verdedigers wordt je ondersteboven gelopen, tegen NAC was het bij vlagen ook erg slordig bij die 2

  • Gerrit Vooijs

   13 augustus 2018 at 11:39

   De eerste helft deden die twee het goed. Geen enkel risico, bij twijfel werd de bal de tribune in of naar voren gerost.
   Hoe anders de tweede helft. AZ nam flink gas terug en ja hoor, Hatzediakos en Vlaar probeerden voetballend probleempjes op te losse. Fout ! Het eerden plots problemen. Brom / Slot moeten die twee vertellen dat zij niet kunnen voetballen en dat zij die bal gewoon weg rossen zoals in de eerste helft.

   Pure overmoed van beiden.

 9. Brandon

  13 augustus 2018 at 12:19

  Ga over die twee geen worrdewn meer vuil maken. Geef alleen even aan en kijk t maar na in de 1e minuut vijf keer de bal naar elkaar gespeeld zonder dat er een tegenstander in de buurt was.
  Boadu vond ik wel goed spelen, aannames konden wel beter klopt helemaal, maar hij blijft in beweging werkt zich een slag in de rondte en maakt daardoor ruimte voor andere spelers. Het is niet voor niets dat verdedigers daardoor doelpunten maken. 17 Jaar en al zo ver en goed. Johnson zal wel 1e spits worden maar a.s. zondag zal v.d.B wel weer met Boadu beginnen.

  • WallyAZ

   14 augustus 2018 at 10:56

   Ik blijf erbij dat Vlaar te langzaam is dat gaat AZ opbreken en onze Griekse vriend Hamz moet toch eens gaan proberen de ballen naar voren te spelen in plaats van breed of achteruit. Koopmeiners speelde in mijn ogen een hele goede wedstrijd vind ik teveel onderschat hij is zo’n speler die heel veel meerwaarde heeft en waar je pas achter komt als hij niet in het veld staat.

   • Vincent

    19 augustus 2018 at 01:47

    Mee eens met Koopmeiners waren we doorgegaan in de EL

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *