AZ alweer uitgeschakeld in de Europa League

By
Updated: augustus 2, 2018
Europa-League-voetbalnieuws

AZ is door FC Kairat uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Europa League. Na de 2-0 nederlaag in Kazachstan, kwamen de Alkmaarders donderdag in het AFAS Stadion niet verder dan 2-1. Guus Til en Teun Koopmeiners (penalty) maakten de goals.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – FC Kairat 2-1 (1-1)
2e voorronde Europa League

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (57. Myron Boadu), Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Dorin Rotariu (53. Iliass Bel Hassani), Fred Friday, Oussama Idrissi.
Opstelling FC Kairat: Vladimir Plotnikov; Yan Vorogovskiy, Sheldon Bateau, Siarhei Politevich, Gafurzhan Suyumbayev; Andrey Arshavin (70. Stanislav Lunin), Juan Felipe, Bauyrzhan Islamkhan (61. Ákos Elek), Islambek Kuat, Isael; Alderinsola Eseola (74. Márton Eppel).

Scoreverloop: 28. Islamkhan 0-1 (pen.), 41. Til 1-1, 90%2B4. Koopmeiners 2-1.
Gele kaarten: Bizot, Ouwejan, Midtsjø (AZ), Plotnikov, Isael, Vorogovskiy (FC Kairat).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter:
Dimitar Meckarovski (Mac)
Toeschouwersaantal: 9.437

92 Comments

 1. de echte supporter

  2 augustus 2018 at 23:00

  ja wat moeten we nog schrijven over deze wanprestatie

  • WallyAZ

   6 augustus 2018 at 14:27

   Pff. Ik had verwacht dat AZ erop zou klappen maar niets was minder waar ze liepen te voetballen het eerste half uur alsof ze met 5-0 voor stonden met uitblinker Friday voorop. Uitblinken ja in buitenspel lopen, geen bal kunnen vasthouden, uit positie lopen en voor het doel altijd een stapje te laat. Na anderhalf jaar AZ en een half jaar Sparta is hij ineens spits nummer 1 bij AZ ?? Als de TD gewoon tijdig Johnson had aangetrokken en niet was gaan steggelen over een paar ton had me dat een boel frustratie gescheeld en ik ga niet eens spreken over het centrale duo achterin want daar is genoeg over gezegd maar Vlaar kan echt niet meer. Mooi man 50 miljoen op de bank en uit Europa. Mag ik misschien pissig zijn heel misschien Grrrr om heel eerlijk te zijn ben ik pislink omdat dit niet had gehoeven.

 2. Jay

  2 augustus 2018 at 23:01

  Ben toch wel geschrokken van het niveau. Er ging zoveel mis en het was zoveel slechter dan het spel van vorig seizoen.

  Er moet echt nog veel gebeuren, anders gaan we een teleurstellend seizoen tegemoet.

 3. Ruud

  2 augustus 2018 at 23:01

  Jammer, maar dit mag de beleidsmakers ook aangewreven worden. Leuk hoor miljoenen aan inkomsten, maar dat is niet een prestatie. Als de Premier League zich meldt, is dat een kwestie van een goede deal maken. Nee, de prestatie is zorgen dat de club klaar is voor het nieuwe seizoen. Daar is nu geen sprake van door deze blamage.

 4. Brandon

  2 augustus 2018 at 23:07

  Je hebt in Europa helemaal niets te zoeken als je van deze tegenstander niet over twee wedstrijden kan winnen. Maar er moet bij gezegd worden en ik weet het ik treed in herhaling met spelers als Friday, Vlaar en Hatzekiados kan je van niet een tegenstander winnen. Friday bleef de gehele wedstrijd staan dan val je als coach dus door de mand. Wanneer je dus 1 dag te laat een spits koopt val je als TD door de mand. Wanneer je als TD alleen vervangers koopt voor vertrekkende spelers dan val je door de mand. Dus conclusie:

  De TD heeft gefaald. De coach ziet niet dat er spelers in staan die niet capabel zijn. Boadu deed in 15 minuten meer dan die lachbek in 90 minuten, hoezo de coach heeft gefaald. Wanneer er achterin niet gekocht gaat worden eindigt AZ tussen plaats 8 t/m 14. IK stop want kan niet tegen mijn verlies.

 5. Lothar

  2 augustus 2018 at 23:31

  Het was heel slecht. Wat nog meer zorgen baart is het gebrek aan potentie om het weer op orde te krijgen! AZ is kwetsbaar en dat is te zien als twee van je betere spelers vertrekken. Het systeem valt in elkaar. Zuinig is OK maar Max, laat je trainer en supporters niet in de steek en koop een goede rechtsbenige aanvaller en een goede verdediger! Het gaat hem anders echt niet worden! Ik maak mij grote zorgen om mijn club!

  • az woman

   3 augustus 2018 at 06:03

   Mooi verwoord.

  • 1AZ1

   3 augustus 2018 at 10:41

   Kuwas en een snelle sterke breekijzer achterin kopen a.u.b. + laat Maher maar contracteren.

   Stuur Friday, Bel Hassani, Dos Santos , vd Eijden , Rienstra naar een andere club want hier hebben ze geen toekomst en drukke op de begroting.

 6. Joost

  3 augustus 2018 at 00:12

  Wat was dit slecht zeg! Hatzi en Fred zijn vast een fantastisch clownsduo. Lachen gieren brullen. Timon kom er maar in…….

  • Vincent

   3 augustus 2018 at 00:25

   Timon is al heel lang weg… Maar er moet echt een verdediger bij…

 7. AZ4Altijd

  3 augustus 2018 at 01:29

  Dank je wel he Max, met je geweldige aankoop beleid. Miljoenen op de bank en niet in het veld. Alleen maar afdankertjes gehaald. En van een Johnson verwacht ik okk niet veel. Ik heb veel respect voor Vlaar maar het is echt klaar met mijn geduld. Die kerel moet beginnen aan trainers opleiding. Beginnen bij de jeugd en dan wellicht in toekomst bij het eerste. Maar hij en Gyros kunnen echt niet. Met dit clownsduo en die waardeloze voorhoede verwacht ik plek 10-14. Meer zit er echt niet in. Boadu is een diamant, maar kun je nog niet vol belasten. Dan hebben we Stengs, maar die zullen we pas vol in Januari op zn vroegst zien. Vejo, ook groot vraagteken. Mihalik horen we ook niets over. Had dan aantal goede spelers gehuurd voor aantal maanden om het gat op te vullen. Nee wat doet Max, die haalt afdankertjes en een eendagsvlieg.

  Ik heb nu al geen zin in nieuwe seizoen.

 8. woonwagenpower

  3 augustus 2018 at 07:23

  Goed, we zijn net zover als vorig seizoen voor aanvang van de competitie, maar een illusie armer. John had Friday moeten laten banken en met Myron moeten beginnen en als de wedstrijd er om vroeg Druiff moeten inbrengen, maar bij hele hoge nood had Fred zijn onkunde nog mogen laten zien. Waarom geen Leon Bergsma in plaats van Vlaar of Hatzie Flatsie? Leon Bergsma is toch niet gehaald als supporter lijkt mij en het kan gauw beter . Dat is John aan te rekenen. Wuytens is linksbenig, geblesseerd en heeft aangegeven dat hij misschien terug naar België wil. Dan is de motivatie om 100% voor AZ te willen voetballen aan het afbrokkelen en moet dan maar gaan. Maar om John en zijn staf met zo’n lichamelijk kwakkelende en op bepaalde posities kwaliteitsarme selectie aan het seizoen te laten beginnen is de technisch directeur aan te rekenen. Dat heeft Max onderschat en het zou hem sieren, als hij dat durft toe te geven. En dat allemaal, terwijl Max in de media vertelde dat de selectie op peil moest zijn, omdat we op 3 fronten ten strijden gaan. Onze technisch directeur heeft nog tot eind deze maand om materiaal binnen te halen waar mee AZ niet voor schut gaat staan dit seizoen, want dit gaat ten koste van het merk AZ en alle gevolgen van dien. Mijn inziens een links en rechtsbenige snelle centrale verdediger, die bewezen hebben de domme keuze al voorbij gegroeid te zijn. Dan komen we al een heel eind denk ik. Het middenveld met Fredrik, Teun en Guus staat er net als vorig seizoen. Voorin heb ik wel vertrouwen in onze Roemeen en Idrissi. Met Johnsen hoop ik dat het goed uitpakt en anders gauw Myron erin. We hebben voor de aanval ook nog Druijf, Mihálik en Stengs die aan het terug komen zijn van een blessure. Eventueel onze alles kunner Seuntjes. Daarom ligt volgens mij de prioriteit bij het centrale duo achterin. Voor Max is nog genoeg te verkopen, onder andere: Dos Santos, Friday, Bel Hassani, Wuytens, van Eijden en Hatzidiakos. Ron Vlaar kan door de weeks de jeugd gaan begeleiden en in het weekend de komende tegenstander van AZ analyseren. De verantwoordelijke(n) hiervoor dienen nu de handschoen op te pakken en te bewijzen dat ze capabel genoeg zijn. Aan het drukke programma kan het niet meer leggen, dus als Max zijn werk naar behoren gaat doen, mogen we als AZ liefhebbers er vanuit gaan dat we zowel in de Beker als in de competitie lang mee gaan doen en hoge ogen gooien. Ook krijgt de UEFA nog een veeg uit de pan van mij, want ik vind het belachelijk dat een land wat in Azië ligt, mee doet aan de Europa League!

 9. az woman

  3 augustus 2018 at 07:33

  van Eijden, Friday, Bel Hassani, Wuytens, Santos en het Griekje. Wat zal het opleveren? Zou het genoeg zijn voor twee goeie centrale verdedigers, of zou Max een greep uit de kas moeten doen, met toestemming van meneer Nelissen?

 10. az woman

  3 augustus 2018 at 07:34

  Een bezoekje aan de huisarts heeft in nu ook geen zin, ondanks dat ik me heel beroerd voel.

 11. Ruud

  3 augustus 2018 at 07:46

  Ouwejan: ‘Er zijn vier punten die we echt moeten verbeteren, ik zal ze hier nu niet noemen, maar als we die verbeteren dan kunnen we bijna niet verliezen.’

  Als voordenken mogelijk was, is nadenken te laat…

  • Gerrit Vooijs

   3 augustus 2018 at 08:28

   Liefst 9 man van het succesvolle team van afgelopen seizoen stonden op hun eigen plek.
   Behoudens het kwartier voor rust heb ik dat niet terug gezien. Ik heb mij kapot geërgerd aan Friday, Hatzediakos en Ouwejan. Vlaar kan niet beter.
   Pas toen Vlaar er uitging dacht Ouwejan, ok dan moet die bal maar naar voren……. werkelijk alle ballen die op Ouwejan werden ingespeeld gingen linea directa weer terug naar Vlaar. Ruimte zat maar Idrissi meteen inspelen ho maar. Hatzediakos is een leuke jongen maar heeft zijn krediet verspeeld.

   Ik zou Seuntjes wel eens willen zien in het centrum. Hij heeft het postuur, overzicht, ervaring en de rust aan de bal om op die positie goed te kunnen spelen. Hij leidt ook zelden balverlies in een persoonlijk duel. Hij is ook sneller als het centrum wat er nu staat.
   Hopelijk is zijn blessure van korte duur. Zou hij samen met Bergsma tegen Excelsior, de angstgegner van AZ, eens geprobeerd kunnen worden.

   Vorig jaar viel alles goed, maar nu moet AZ doorselecteren. De laatste linie, behoudens Svensson, heeft geen ballen door hun eigen onvermogen. De opbouw komt daardoor niet tot stand waardoor het middenveld niet kan excelleren.
   Maar 3 man tegelijk vervangen is wenselijk maar ook risicovol natuurlijk..

   Ik wens Brom, Slot en Huiberts veel wijsheid toe.

 12. az woman

  3 augustus 2018 at 08:24

  Max, kom maar met transfer nieuws, zowel in als uitgaande transfer nieuws is welkom.

  • Vincent

   3 augustus 2018 at 21:57

   Van eijden is verkocht

 13. Jeroen

  3 augustus 2018 at 09:14

  Wat slecht! Wat een triest spel. Ik had Friday al binnen 10 min gewisseld. Schande dat hij voor onze club speelt. Daarnaast erger ik mij kapot aan Hatze.

  Ik zie het op dit moment somber in, en vind dit een gigantische inschattingsfout van het bestuur. Je weet val heel lang dat Friday niet zoveel kan. Dus waarom wacht je zo lang met het aantrekken van een spits? Je kunt ook te zuinig zijn. Dit zijn de consequenties…

 14. Jay

  3 augustus 2018 at 09:28

  Die zuinigheid gaat je nu waarschijnlijk nog veel meer kosten, omdat je de EL inkomsten misloopt. Inderdaad een foute inschatting van Max. Die dacht nog wel even tijd te hebben, omdat Kairat toch wel verslagen zou worden met het huidige elftal. Nou, niet dus!

 15. Ruud

  3 augustus 2018 at 09:38

  Directie van AZ wordt gekraakt: ‘Verkeerde zuinigheid of onderschatting’

  AZ vond donderdag zijn Waterloo in de Europa League. De club uit Alkmaar won met 2-1 van Kairat Almaty, maar dat was na de 2-0 nederlaag in Kazachstan niet voldoende om de tweede voorronde te overleven. De binnenlandse kranten zijn kritisch op onder meer het bestuur van de Noord-Hollanders.

  De Telegraaf spreekt van een ‘beschamende uitschakeling’ en stelt vast dat AZ de selectie niet op tijd rond heeft gekregen. AZ verkocht Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh, maar ‘steggelden’ met ADO Den Haag over een transfersom van iets meer dan twee miljoen euro voor de Noor Björn Johnsen.

  Meer: ‘Ontzettende pijn’ bij onthutsend zwak AZ: ‘Het is echt nog niet klaar’ | AZ na ontluisterende nederlaag ver verwijderd van volgende voorronde

  “Het valt met de wetenschap van nu moeilijk uit te leggen dat het binnen hengelen van Johnsen zó lang duurde dat de ADO-spits niet speelgerechtigd was voor het tweeluik met de ploeg uit Kazachstan (…) Na de uitschakeling kan de directie-keuze te wachten met Johnsen als verkeerde zuinigheid óf als onderschatting van Kairat worden gezien”, oordeelt de scribent.

  Het Algemeen Dagblad spreekt over een ‘blamage’ en vraagt zich eveneens af of AZ ‘te gemakkelijk’ heeft gedacht over het vertrek van de twee topscorers naar respectievelijk VfL Wolfsburg en Brighton & Hove Albion: “Hun vertrek was lang van tevoren aangekondigd maar hun vervanging is nog niet op orde, zo kan geconcludeerd worden na de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen.”

  In Kazachstan is men uiteraard enthousiaster. “Missie geslaagd”, luidt de conclusie van Sports. Oud-voetballer Kuralbak Ordabaev stelt vast dat Kairat ‘een van de leidende Europese ploegen’ heeft verslagen: “Ik wil iedereen hiervoor bedanken, zeker de fans die in het stadion waren.” De secretaris-generaal van voetbalbond KFF zag dat Kairat ‘tweehonderd procent’ gaf: “Heel Kazachstan juichte voor Almaty en is hongerig naar nieuw succes.”

 16. Kaazie1987

  3 augustus 2018 at 11:09

  Dit bedoelde ik dus met het foutje die hatzidiakos elke wedstrijd minimaal 1 keer maakt, dat is gewoon een telkens terugterugkerend probleem bij hem. Rotariu speelde zijn eerste wedstrijd wat onwennig, maar bij vlagen zag je wel zijn klasse en hij wordt echt een hele goede. Idrissi gaat dit seizoen opstaan daar ben ik van overtuigd, vanaf links naar binnentrekken en dan met rechts uithalen is echt zijn kwaliteit. Vlaar en friday dat kan echt niet meer…

 17. Ruud

  3 augustus 2018 at 11:31

  Ik wil de club niet afkraken, maar dit is ten dele verkeerd uitgevoerd beleid en dus is met open ogen in het mes getrapt. Hoogmoed komt voor de val en de inschatting van Brom was dan ook volledig verkeerd zoals ik vooraf al vermoedde. Ik vroeg dan ook om kerels die het vak verstaan op 29 april 2018. Daar had niet mee hoeven gewacht tot de verkopen waren gedaan. Zo armlastig is AZ nu ook weer niet. Jammer, maar het is zoals het is en de tijd kan niet meer worden teruggezet.

 18. Gerrit Vooijs

  3 augustus 2018 at 11:56

  AZ heeft het traditioneel elk jaar moeilijk in hun eerste Europese ronde omdat de ploeg niet klaar was. Vaak met veel mazzel die ronde overleeft. Nu ging het mis en de vaderlandse pers en de supporters vallen over AZ en met name de directie heen.
  Dat is nieuw voor Huiberts die tot vandaag geprezen werd voor zijn gevoerde beleid.
  Nu zit het tegen en krijgt hij de wind van voren. De nieuwe aanwinsten Weichelt en eerder al Mihalik zijn geblesseerd, Stengs duurt veel langer als gehoopt.
  Johnsen 24 uur te laat aangetrokken als hij AZ gisteravond naar de volgende ronde had kunnen helpen.

  Dat laatste betwijfel ik echter. Johnsen is een andere spits als Weghorst en dat vergt aanpassing. Dat lukt niet binnen 1 week.

  Nee, het resultaat is een enorme afknapper en de kritiek is groot. Nu rustig blijven en de gevolgen onder ogen zien.
  AZ zakt op de Europese ladder waardoor de tegenstanders volgend jaar weer zwaarder worden. Dat vergt dus een andere voorbereiding / aankoopbeleid.
  .

 19. Brandon

  3 augustus 2018 at 16:18

  Met 10 man Gerrit of met de door jou in twijfel getrokken Johnson? Wat is beter? Je probeert elke keer alles met een zalfje af te doen maar heb al eens eerder gezegd dit is geen kinderspeeltuin maar PROFESSIONEEL voetbal. Wat er nu gebeurd is kan alleen bij de speeltuinvereniging. De waarheid is hard. Kan jij voor 1 euro je witgoed kopen nee toch nou AZ wil wel voor dat DUBBELTJE OP DE 1E RANG ZITTEN. Volledig gefaald. Rustig blijven is nu juist verkeerd vanaf gisteravond doorpakken en spijkers met koppen slaan, dat is iets anders.

  • Ruud

   3 augustus 2018 at 16:57

   Het zou mij inderdaad verbazen als er nu niet wordt doorgepakt. Straks tegen en half elftal vol Manchester City huurlingen (NAC) niet weer denken dat het wel goed komt. Opnieuw de flow zien te vinden zal niet makkelijk worden, maar is de enige weg naar boven.

  • Gerrit Vooijs

   3 augustus 2018 at 18:10

   Brandon,
   Ik trek Johnsen niet in twijfel maar de manier waarop hij gebruikt zal worden. Bij ADO ging veel via de flanken door de lucht, bij AZ juist veel – zo niet alles – over de grond en door het midden.
   Dat vergt aanpassing en dat doe je niet in een paar trainingen. Friday had van mij veel eerder gewisseld mogen worden. Maar goed.

   Tav het doorselecteren ben ik eens dat er iets gebeuren moet. Alleen dat moet wel op basis van goed beleid zijn en niet omdat iedereen dat roept spelers kopen om te kopen.
   Rustig blijven dus en goed handelen. Overal waar AZ nu aan de deur klopt moet AZ fors betalen omdat de competitie al bijna begint en omdat AZ handelt uit nood.

   De schade is er. Nu kijken hoe je dat goed gaat opvangen.

   • Brandon

    3 augustus 2018 at 21:14

    Gerrit het is heel gemakkelijk te analyseren hoe je Johnson moet gebruiken. Nl een rechterspits met een rechterbeen en een linkerspits met een linkerbeen de achterlijn te laten halen. Over de grond heb je gelijk in kan hij niet veel. Maar zoals het nu staat heb je niet veel aan Johnson. Ik mag toch hopen dat ze dat bij AZ ook inzien. Zo niet zal mijn kritiek hevig losbarsten. Maar ik weet er wel een hoor Memisevixc van Groningen grot sterk en nog snel ook. Zal 1 a 2 miljoen kosten. Kijken of ze meelezen.

 20. az woman

  3 augustus 2018 at 17:24

  Net wat Gerrit zei, DOOR SELECTEREN! Niet wachten tot morgen, maar vandaag beginnen. Jammer voor diegene die mogen uitkijken naar een andere club, maar waar gehakt wordt, vallen spaanders, desnoods met de botte bijl. Zachte heelmeesters, maken stinkende wonden. Daarmee geef je als directie direct een signaal af, dat je nooit gemakzuchtig mag worden, je tegenstander niet mag onderschatten en dat je werklust en 100% inzet toont. Denk en/of doe je anders, wordt dat niet getolereerd, anders kun je vertrekken naar een club in de Keukenkampioen Divisie, of de kelder van de Eredivisie! In alle geledingen van de club 100% in zet, dat geldt ook voor de technisch directeur. Als (technisch)directeur moet je soms impopulaire maatregelen nemen, helaas hoort dat ook bij je vak, maar een capabele directeur loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheden!

 21. vak z

  3 augustus 2018 at 21:04

  De geschiedenis herhaalt zich (helaas) telkens weer.
  Directie (en trainer) te “bang” om geld uit te geven aan echte versterkingen en dromen voort op het een jaar eerder behaalde goede resultaat.
  Alleen met jeugd red je het niet en helaas met deze trainer ook niet.
  Ben bang dat als AZ inderdaad niet snel een aantal directe versterkingen haalt we inderdaad bovenaan het rechter rijtje zullen eindigen en we de supporters weer “op de kast jagen” met spel wat niet om aan te zien is. Ging net weer goed met de verkoop van seizoenkaarten, maar dat wordt dan ook weer van korte duur.
  Een erg teleurgestelde supporter.

 22. oma

  4 augustus 2018 at 08:32

  er staat een leuk stukje op VP,
  met als kop,AZ directeur verdedigt belijd.
  (ik weet dat je het met ei moet schrijven bewust gedaan)

  • Brandon

   4 augustus 2018 at 10:53

   Ook even gelezen Oma wat een onzin kraamt die Max uit zeg. Probeert zich te verdedigen op zijn fouten. Voor de rest reageer ik er maar niet op, te zielig voor alle woorden.

 23. Kaazie1987

  4 augustus 2018 at 09:48

  Ja ik heb het gelezen. Denk wel dat hij gelijk heeft met johnsen, denk ook wel dat johnsen een goede spits voor az gaat worden, maarb johnsen had er niet gelijk gestaan. Maar centraal achterin had er een speler van naam moeten komen. Sainsbury of letschert dat soort spelers. Voor de rest ziet het er bij az gaat uit voor de toekomst. Koopmeiners til idrissi Ouwejan, die gaan az heel veel geld opleveren waardoor er straks meer geld uitgegeven gaat worden net zoals er in amsterdam nu gebeurt

  • Vincent

   4 augustus 2018 at 13:18

   Ouwejan???

  • AZ,67

   5 augustus 2018 at 06:01

   Idrissi? Dream on een “onze-trick” voetballer, zo voorspelbaar, gaat hem niet worden.

 24. Kaazie1987

  4 augustus 2018 at 09:52

  Huiberts had nog wel meer spelers kunnen halen maar dan raakt de balans uit het team, als bel Hassani en friday weg gaan zijn evengoed alle posities dubbel Bezet, je kan bijv. Ryan Thomas wel halen maar waar ga je hem neerzetten vejinobic komt ook weer terug

  • Brandon

   4 augustus 2018 at 10:55

   Ryan Thomas wordt nooit gehaald Kaazie is veels te duur en dat is ook te verdedigen.

 25. Kaazie1987

  4 augustus 2018 at 09:54

  Alleen een rechtsback moet er nog bijkomen, ik zou als ik huiberts was ehizibue ophalen bij Pec. Is jeugdinternational en kan ook als rechtsbuiten spelen

  • Vincent

   4 augustus 2018 at 13:19

   We hebben al Svensson

 26. Brandon

  4 augustus 2018 at 11:37

  Soms moet je wel reageren op onzin die Max uitstraalt. Hou het kort: Hij stelt in het NHD dat hij 6 spelers moet kopen nee Max je had op moeten letten en Johnson op tijd moeten kopen en het bedrag dat je nu betaald hebt had je hem ook dan voor gehad. De twee achterin zagen we allemaal, alleen jij zeker niet, het vorig jaar al dat die niet meer mee konden en daar heb je alleen Weigelt voor gehaald of is Bergsma een miskoop want daar horen we je niet over. Je hebnt het over Kazachastan dat zijn geen koekenbakkers nou ik wil om alles met je wedden dat ze de volgende ronde niet halen, heb je de keeper gezien? Gewoon gefaald en niet goed opgelet i.v.m. spelen Johnson.

  • Vincent

   4 augustus 2018 at 13:20

   Ik zei het al Bergsma is een miskoop! werd helemaal afgebrand, maar ze zullen zien!

 27. Kaazie1987

  4 augustus 2018 at 15:20

  Ik moet het nog zien met bergsma, vorig jaar toch aanvoerder van kampioen jong Ajax en de halve eredivisie wilde hem er graag bij hebben. Dat bergsma geen goede uitstraling heeft kan hij ook niets aan doen, het gaat er om of hij zijn man uitschakeld en dat deed hij vorig jaar niet verkeerd, en daarbij alles beter dan vlaar en hatzidiakos

 28. Kaazie1987

  4 augustus 2018 at 15:23

  Persoonlijk kijk ik meer uit naar de rentree van wuytens dan naar de rentree van stengs, ik vindt wuytens de minst gewaardeerde speler van az

 29. Kaazie1987

  4 augustus 2018 at 15:26

  Terwijl koopmeiners elke week beter wordt vindt ik Guus til echt stilstaan in zijn ontwikkeling wat vinden jullie

 30. Brandon

  4 augustus 2018 at 17:22

  Kaazie wel bij de les blijven Koopmeiners is tijd geblesseerd geweest.

 31. az woman

  4 augustus 2018 at 17:44

  Er zijn zoveel voorbeelden te noemen van jonge talentvolle spelers, waarbij de ontwikkeling even stroef loopt. M Reiziger is weg gegaan bij Ajax en werd verhuurt aan Volendam en Groningen waarna zijn ontwikkeling weer verder groeide. D Blind was ook op een zijspoor bij Ajax geraakt en ging zich bij Groningen weer verder ontwikkelen. R Haps werd net als J v Overeem door AZ verhuurd om verder te groeien. Een vrij vaak voorkomend proces, dat sommige jonge spelers even stil staan. Ik verwacht ook geen wonderen van jonge veel belovende voetballers. Maar het juiste klimaat voor talenten en jonge spelers is mijn inziens belangrijk.

 32. Kaazie1987

  4 augustus 2018 at 17:48

  Een middenvelder die fysiek sterk is en veel overzicht heeft en een mooie strakke pass heeft en een kanonskogel in zijn voeten heeft daar houden ze in Engeland van, aan het eind van het seizoen staan de Engelse clubs in de rij voor koopmeiners dat voorspel ik je alvast

 33. Kaazie1987

  4 augustus 2018 at 17:51

  En Guus til heb ik mijn bedenkingen bij, ik denk niet dat Guus het gaat redden op een hoger niveau. International of niet, het enigste waar hij goed in is, is in de 16 staan als het nodig is en heel veel lopen

 34. Kaazie1987

  4 augustus 2018 at 17:53

  Een aanvallende middenvelder moet een aanvaller voor dat doel steken met een heerlijke pass m en dat kan hij niet

 35. Vincent

  4 augustus 2018 at 22:46

  • woonwagenpower

   5 augustus 2018 at 06:51

   Het zou mij benieuwen, misschien heeft AZ plannen met Adam, maar wie wordt er dan geslachtofferd? Een andere vraag is, waarom stelt John Adam op in een oefenwedstrijd, als Adam alleen bij AZ kwam om zijn conditie op peil te houden? Niets is zonder reden, maar wat is hier de reden van?

  • Jeroen

   5 augustus 2018 at 10:59

   Maher kan wel voor de nodige creativiteit zorgen. Dat ontbreekt er nu wel aan nu Alireza weg is.

   Anyway, er moet nog een hoop veranderen voordat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

   • Vincent

    6 augustus 2018 at 03:05

    Maher op de plek van Til nr 10 dus en Til naar de plek van Koopmeiners een lopende 8 dus. Koopmeiners naast Vlaar zetten in de verdediging. Zijn we meteen van Hatziblunder af….

 36. woonwagenpower

  5 augustus 2018 at 07:23

  Wat doet mijn cluppie?
  op de eerste rang willen zitten voor een duppie.
  Van dat beleid,
  komt misschien spijt.
  Ieder jaar moet je door selecteren,
  nieuwe jongens contracteren.
  Ook moet je spelers verkopen,
  voordat ze uit hun contract lopen.
  Ook als je al ver van te voren weet dat sommige spelers weggaan,
  moet je, je huiswerk al hebben gedaan.
  Ook moet je oog hebben voor de ontwikkeling van je spelersmateriaal,
  Voor sommige geldt dan, het ontslagverhaal.
  Of zien dat spelers niet meer mee kunnen vanwege hun leeftijd,
  ook daarvoor geldt afscheid nemen, tot mijn spijt.
  Wil je als club door groeien,
  moet je soms de knip trekken en niet de boel verknoeien.
  Vorig seizoen werden we nog door iedereen geprezen,
  nu missen we bepaalde kwaliteiten, dat heeft de laatste tijd bewezen.
  DE tijd is voorbij van grollen en grappen,
  AZ zal nu uit een ander vaatje moeten tappen.
  Om het seizoen nog glans te geven, is het nog niet te laat,
  Maar het is dan wel zaak, dat Max de markt op gaat.

 37. woonwagenpower

  5 augustus 2018 at 07:33

  En nog even iets anders. Waar ik ook sch..tziek van wordt, zijn sommige reacties van mensen op voetbal site’s. Supporters uit Rotterdam, Utrecht, Arnhem en noem maar op die nu even vertellen dat het een schande is voor het Nederlandse voetbal wat AZ heeft gedaan cq is overkomen. Ze zijn blijkbaar hun eigen wanprestaties uit het verleden gauw vergeten. Gadverdamme wat walg ik van die gasten, die nu even vertellen hoe het allemaal moet, terwijl AZ nog enigszins punten verzamelde voor het Nederlandse voetbal.

  • az woman

   5 augustus 2018 at 08:56

   Wijzen naar een ander is makkelijker, dan jezelf een spiegel voorhouden. Wie ging er ook alweer vroeg uit tegen de mannen van Petrol.l? En wie werden eruit geknikkerd door de amateurs uit Luxemburg? Welke twee Nederlandse clubs namen de Europa League niet meer serieus? Welke clubs heeft Nederland Europese punten gekost? Laat ze die vragen eerst maar beantwoorden.

 38. Gerrit Vooijs

  5 augustus 2018 at 16:46

  Volgens VP onderhandelde AZ gisteravond / op dit moment met Tannane. Een creatieve speler dus die iets kan openbreken op de rechtervleugel. 1,5 miljoen is te doen.

 39. Brandon

  5 augustus 2018 at 17:24

  Waar haal je 1,5 miljoen vandaan Gerrit kan dat niet vinden?

  • Gerrit Vooijs

   5 augustus 2018 at 22:05

   Transfermarkt.nl

 40. Kaazie1987

  5 augustus 2018 at 19:34

  Zal tannane beter zijn als semedo van fortuna ik beteijfel het. Kan nog leuk worden dan tannane en bel hassani weer bij elkaar, die 2 hebben volgens mij slaande ruzie gehad.

  • Vincent

   6 augustus 2018 at 03:07

   Onzin gerucht we hebben genoeg buitenspelers! Alleen een cv is nodig

 41. az woman

  6 augustus 2018 at 09:17

  Een links en rechtsbenige centrale verdediger, graag. Weer een middenvelder cq aanvaller erbij, is niet nodig. We doen toch nog maar op twee fronten mee.

 42. Kaazie1987

  6 augustus 2018 at 09:32

  Onzin gerucht?? Alleen die Roemeen is een echte rechtsbuiten, en stengs die zien we dit seizoen niet meer in az1. Seuntjens zou er ook kunnen spelen maar heeft niet de snelheid, bij az willen ze snelle lichtvoetige buitenspelers

  • Jay

   6 augustus 2018 at 12:13

   Hoezo zien we Stengs niet meer terug dit seizoen? Ik verwacht dat hij eind dit jaar/begin volgend jaar wel weer zal aansluiten bij AZ1. En ik mag toch hopen dat AZ prioriteit geeft aan het aantrekken van 1 of zelfs 2 verdedigers.

 43. Kaazie1987

  6 augustus 2018 at 17:16

  Ja pcies jay, wanneer hij fit is zal hij aansluiten bij jong totdat hij weer op zijn niveau zit, als hij dat uberhaubt weer haalt. Vergeet niet dat strengs in een geweldige vorm zat toen hij bij het 1e kwam, stengs was de man bij jong wat op dat moment alles had gewonnen in de 2e divisie

 44. Ruud

  6 augustus 2018 at 18:02

  Ik heb vandaag het stuk nog eens gelezen, waarin Max Huiberts zich verdedigt. Aan het einde van het stuk stelde hij geen aankopen meer te doen, want . Mocht Tanane echt komen dan spreekt hij zichzelf tegen.

  • Brandon

   6 augustus 2018 at 19:31

   Wanneer dat echt zo is Ruud zitten we vast aan Hatzediakos en Vlaar of JvdB andere mensen moeten gaan proberen. Met deze twee kan je in ieder geval de competitie niet in. Kan je verzekeren dat je het tegen NAC al moeilijk genoeg krijgt dan.

 45. Kaazie1987

  6 augustus 2018 at 20:35

  laten we maar hopen dat weigelt een topper is, en dat wuytens snel op niveau terugkomt.

 46. Jeroen

  7 augustus 2018 at 12:39

  De urgentie om nu nieuwe spelers te kopen is door onze uitschakeling flink gedaald. Waarom zou je een brede selectie nodig hebben als je alleen competitie en beker speelt? Ik denk dat Maher nog een kans gaat krijgen bij AZ, en voor de rest verwacht ik er weinig van.

  Hatzi krijgt waarschijnlijk nog een kans, en als hij die niet pakt, dan zal hij worden vervangen door een jeugdspeler of wellicht door 1 van de nieuwe aankopen.

  • hatse

   7 augustus 2018 at 18:26

   Ik denk dat je het bij het rechte eind hebt Jeroen.
   ‘k Zie hier zoveel scenario’s voorbij komen…. terwijl we gewoon moeten afwachten wat er daadwerkelijk gaat gebeuren.

 47. Vincent

  8 augustus 2018 at 02:51

  AZ gaat denk ik idd niemand meer halen. Hoop alsnog wel dat Maher gecontracteerd wordt heeft de benodigde creativiteit dat nodig is om een stugge tegenstander open te breken.

  • az woman

   8 augustus 2018 at 07:55

   Mocht het zo zijn, dan hoop ik dat onze Duitser snel opstaat en genezen is. Tevens zal het mij benieuwen waar de overbodige spelers belanden. want als er geen interesse is of Max komt er niet uit met een andere partij, lijkt me dat ook niet gunstig op de werkvloer. Werken met een te grote selectie lijkt mij niet optimaal. En alle overgebleven spelers naar jong AZ overhevelen, lijkt me ook niet gezond, als het al kan.

 48. Kaazie1987

  8 augustus 2018 at 17:28

  Elk team heeft een leider, ook wel een verlengstuk van de trainer genoemd. Vorig jaar hadden we wout weghorst wat echt wel een modderfiguur was en jahankbaksh kon de boel ook wel op stelten zetten, ik ben benieuwd wie die rol dit seizoen op zich gaat nemen, buiten midstjo en blaar zijn er weinig echte ervaren extraverte spelers in dit team en dat is wel heel belangrijk vooral als het even niet loopt

 49. Ruud

  9 augustus 2018 at 07:26

  Het resultaat van uitschakeling is dood in de pot. Alles valt stil en de Eredivisie blijft over. Max heeft zich erbij neergelegd. Ik ben nog bezig.

 50. Brandon

  9 augustus 2018 at 11:41

  Zijn jullie ook zo benieuwd naar de opstelling van zondag?

  • Ruud

   9 augustus 2018 at 13:59

   Daarin liggen misschien een aantal antwoorden in het verschiet. We wachten het af.

 51. Gerrit Vooijs

  9 augustus 2018 at 17:44

  Het seizoen gaat weer beginnen. Wat zijn de kansen ?
  AZ start dit seizoen met de 5e begroting – 24 miljoen.
  Vitesse met 27 is de directe concurrent. Utrecht en Heerenveen < 20 miljoen.
  Maar het gat naar boven is ontstellend groot.
  Feyenoord 67, PSV 73 en, schrik niet, Ajax 90 miljoen.

  Kortom de begroting in R’dam groeit per jaar waardoor het gat met de subtop wel erg groot wordt.

  Realistisch gezien teken ik vooraf voor een 4e plaats.
  Zelfs met Weghorst en Jahanbaksh zou AZ niet hoger scoren. Ik geloof namelijk niet dat Baksie zijn prestatie zou kunnen herhalen. Einde van het seizoen vlogen alle ballen erin.

  Nee, sorry Max, structureel 3e worden zit er gewoon niet in daarvoor is ons AZ gewoon te klein. ( stadion en begroting) .

  Ik hoop op net weer zo’n seizoen waarin AZ ons trots maakt . Goed voetbal op de eerste plaats en een leuke eindklassering.

  • WallyAZ

   10 augustus 2018 at 11:35

   Begroting zegt niet zoveel. Je moet kijken naar de spelersbegroting. Feyenoord is een heleboel geld kwijt aan andere zaken zoals de huur van het stadion. Natuurlijk betalen ze spelers meer dan bij AZ maar na gisteren avond kan je je ook afvragen of dat gerechtvaardigd is.

 52. woonwagenpower

  9 augustus 2018 at 18:35

  Het geld regeert, helaas. daarom ben ik er een voorstander van dat er een cao komt in overleg met de FIFA, EUFA en alle bonden. Met daarin loonschalen die die voor iedere voetballer gelden en in ieder land. Het zal wel een droom blijven, maar het lijkt mij wel eerlijker. Nu worden prestaties gekocht. Bijvoorbeeld, dat als ADO Den Haag vierde wordt, is dat een veel grotere prestatie, als dat Ajax kampioen wordt, maar met de prestatie blijven de Hagenezen zonder prijs. De rijke clubs zullen dit systeem willen blijven handhaven, maar kunnen ze zonder de kleine clubs? De rijke clubs kunnen ook afspreken om een eigen Europese competitie af te werken, The Big Euro League. bijvoorbeeld. Mocht het ooit zover komen dan zal de minder rijke club die daaraan meedoet zich het ADO Den Haag in die kringen voelen. Ook de UEFA en FIFA houden het huidige systeem in stand. Soms vraag ik me af, of het nog om het voetbal gaat of om het geld.

  • Gerrit Vooijs

   9 augustus 2018 at 21:27

   De supporters gaat het om het voetbal, de directies, de KNVB en zeker de UEFA en FIFA gast het om het geld. Clubs zijn B.V.O’s. Zonder geld gaat helemaal niets. Daarom ben ik wel blij met het beleid van AZ. Binnen de bescheiden mogelijkheden van AZ presteert de club financieel en sportief bijna maximaal. I

 53. Jeroen

  9 augustus 2018 at 23:06

  Nou we zijn niet de enige… Feyenoord is ook hard onderuit gegaan.

  • az woman

   10 augustus 2018 at 07:20

   Feyenoord 67 miljoen begroting, verliest 4-0 van club met begroting van 2 miljoen. Qua stadion, grote van aanhang en begroting is Feyenoord (nog) groter als wij AZ, maar voor de rest……. Jammer voor het Nederlandse voetbal, dat net als wij Feyenoord dit presteert. Feyenoord heeft in theorie nog een kans, maar dan zal alles mee moeten zitten. Vitesse verliest thuis met 0-1 van FC Basel en krijgt het in Zwitserland heel moeilijk. Ajax laat in een uitwedstrijd een 0-2 voorsprong uit hun handen glippen en mag ook rekening gaan houden met uitschakeling. Luik zal zijn kansjes gaan krijgen in Amsterdam, als Ajax wordt uitgeschakeld was daar niet op gerekend door Overmars, gezien zijn investeringen in Blind en Tadic. Ajax mag wel doorgaan in de Europa League. Mocht dat zo zijn dan mogen ze in Amsterdam hopen op een gunstige loting, alleen geeft dat ook geen garanties, kijk maar naar Feyenoord. Wat PSV doet is nog even afwachten. Misschien zou de bond er goed aan doen om een adviescommissie in het leven te roepen, die een plan van aanpak construeert en bewaakt, die het Nederlandse voetbal in het algemeen naar een hoger niveau brengt. Met mensen als Willem van Hanegem, Hugo Hovenkamp, Frank Rijkaard, Foppe de Haan en Ernie Brands bijvoorbeeld. Waar denk ik iedere Nederlandse club goed aan zou doen is dat er meer tijd en aandacht wordt besteed is aan de Wiel Corver methode, een half uurtje per dag, zou misschien al een hoop opleveren.

   • az woman

    10 augustus 2018 at 07:25

    Sorry, Wiel Coerver bedoelde ik.

    • woonwagenpower

     10 augustus 2018 at 07:46

     DE KNVB zou er goed aan doen om het trainer/coach diploma af te schaffen. Dat diploma bestaat al jaren en met welk resultaat? Laat het aan de clubs zelf over, of ze een gediplomeerde of ongediplomeerde trainer willen. Een voorbeeldje , wel is waar op een ander gebied is Benny Andersson, de creatieve geest van ABBA. Hij kon geen noot lezen. Maar zijn inbreng bracht vele hits op. Tevens zou de bond er goed aan doen om vrouwelijke scheids en grensrechters bij het Eredivisie voetbal te betrekken, een frisse wind, door een stoffige organisatie kan geen kwaad. daarom AZ Woman, zou het ook goed wezen om een dame in die advies commissie te laten plaats nemen. het roer moet om en dat begint bij de bond.

 54. Brandon

  10 augustus 2018 at 00:21

  Mijn stukje eerder :

  Soms moet je wel reageren op onzin die Max uitstraalt. Hou het kort: Hij stelt in het NHD dat hij 6 spelers moet kopen nee Max je had op moeten letten en Johnson op tijd moeten kopen en het bedrag dat je nu betaald hebt had je hem ook dan voor gehad. De twee achterin zagen we allemaal, alleen jij zeker niet, het vorig jaar al dat die niet meer mee konden en daar heb je alleen Weigelt voor gehaald of is Bergsma een miskoop want daar horen we je niet over. Je hebnt het over Kazachastan dat zijn geen koekenbakkers nou ik wil om alles met je wedden dat ze de volgende ronde niet halen, heb je de keeper gezien? Gewoon gefaald en niet goed opgelet i.v.m. spelen Johnson.

  2-0 verloren van Sigma Olomouc het zijn geen koekenbakkers maar wat zijn het dan Max?

  • WallyAZ

   10 augustus 2018 at 11:40

   Ik had liever Fran Sol gezien als nieuwe spits. Maar goed zondag 16.45 uur gaan we zien hoe het gaat uitpakken. Ben wel blij dat AZ voor het eerst sinds jaren geen loodzware seizoen start krijgt maar een relatief makkelijk programma. maarja wat is nu nog makkelijk in deze vorm.

 55. Kaazie1987

  10 augustus 2018 at 07:57

  Nou haalt max voor 2.8 miljoen een spits op bij ADO, en dan zit ik gister trencin-feyenoord te kijken en dan speelt er bij trencin een echt gevaarlijke spits die 3 keer scoorde en die loopt volgend jaar uit zijn contract, antonio mance is de naam 22 jaar 1.90 lang en hij scoort al een paar jaar aan de lopende band en is voor 1 miljoen op te halen. Ik vraag me dan af wat is de scouting aan het doen dan??

  • az woman

   10 augustus 2018 at 08:36

   Er waren verschillende spelers bij Trencin die mij in positieve zin opvielen. v Beek, Nieuwkoop , v/d Heijden en de jongeling Verdonk hadden hun handen vol aan de meeste spelers van Trencin. Daar moet ik wel bij zeggen dat ook het middenveld bij Feyenoord verzaakte, ook Berghuis bijna niet gezien, net als Vente. Maar wie weet is dat juist wel de verdienste van Trencin. Natuurlijk had Feyenoord wat afwezigen, maar dat mag in deze geen excuus zijn. Trencin was vorig seizoen de nummer 5 van Slowakije.

 56. Gerrit Vooijs

  10 augustus 2018 at 12:51

  Tja het drama van Feyenoord lijkt wel geregiseerd. Feyenoord laat zijn belangrijkste spelers thuis, komt heel laat aan, doet daardoor niets aan enige vorm van voorbereiding en start aan deze wedstrijd of het zaterdagamateurs waren.

  Ik kan mij niet onttrekken dat Feyenoord dit bewust laat lopen. Het gokt op de competitie met een RVP die niet teveel wedstrijden kan spelen.
  Trencin zag er goed uit omdat Feyenoord dat toeliet.

  De gevolgen van de te vroege uitschakeling van AZ, Vitesse en Feyenoord kunnen groot zijn.
  Nog maar 4 clubs Europa in …….
  Mogen Feyenoord, Vitesse, Utrecht en AZ onderling in de play-offs uitmaken wie Europa in mag.

  Dat zou een heel slecht scenario zijn. De Beker wordt dan nog belangrijker.

 57. Kaazie1987

  10 augustus 2018 at 17:23

  Plek 4 zie ik dit seizoen niet gebeuren, concurrentie behalve Feyenoord is zienderogen sterker geworden en wij zijn absoluut niet sterker geworden, 40 goals verkocht. Plek 6 zou een mooie prestatie zijn zeg ik op voorhand

 58. Kaazie1987

  10 augustus 2018 at 17:27

  Ik denk dat dit seizoen koopmeiners en midstjo en idrisdi de blikvangers bij az zullen zijn, vooral idrisdi heeft heel veel potentie hij heeft iets robben achtige, verder verwacht ik gewoon 15 goals van johnsen. En til gaat gruwelijk door de mand vallen samen met hatzidiakos

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>