Voorbeschouwing AZ – FC Kairat

By
Updated: augustus 1, 2018

AZ-trainer John van den Brom schoof woensdagmiddag aan voor de persconferentie voorafgaand aan AZ – FC Kairat. In de Co Adriaanse Persruimte sprak hij met de media over de fitheid van zijn ploeg en de missie van donderdag.

“De positieve verrassing is dat Teun Koopmeiners weer terug is”, begon Van den Brom zijn perspraatje. “Hij heeft deze week weer goed kunnen trainen en gaat ook spelen. Het andere goede nieuws is dat Dorin Rotariu speelgerechtigd is en een prima trainingsweek heeft gemaakt. Hij kan spelen. Mats Seuntjens is niet fit en is er dan ook niet bij.”

Analyseren
Over de heenwedsgtrijd in Alma-Ata zei Van den Brom: “We hebben aan de ene kant een onrustige week gehad, omdat je zo’n wedstrijd altijd met je meeneemt. We hebben het duel in Kazachstan goed en ruim kunnen analyseren met spelers en staf. We hebben daar matig gespeeld, maar we zien nog genoeg aanknopingspunten om de achterstand ongedaan te maken. Als wij in een aantal aspecten beter gaan voetballen, dan moet het te doen zijn. Dat is de insteek.”

Strijdplan
“Dat zit erin”, reageerde Van den Brom op de vraag of hij verwacht dat FC Kairat opnieuw op de counter gaat spelen. “Dat hebben zij vorige week al een beetje gedaan. Daar zijn wij toen niet goed mee omgegaan. Ze hebben, met name voorin, een aantal heel goede spelers. Die hebben het ons heel erg moeilijk gemaakt. Wij moeten dat beter verdedigen door de counter er sneller uit te halen. Dat begint voorin door snel druk te zetten.”

Johnsen
Een dag na de nederlaag in Kazachstan presenteerde AZ Bjørn Johnsen. Hij is dus nog niet speelgerechtigd. “Dat is een gegeven. We moeten altijd praten over de jongens die er wél zijn. We hebben de voorbereiding gedraaid met deze spelers, omdat Wout Weghorst al snel weg was. Ook hebben we er altijd rekening mee gehouden dat Alireza Jahanbakhsh zou vertrekken. We moeten het met deze spelers doen en daar hebben wij alle vertrouwen in. Dat kunnen zij donderdag tonen.”

Vertrouwen
Van den Brom ziet dan ook genoeg aanknopingspunten voor een goede afloop. “Absoluut. Anders kunnen we beter thuisblijven. Dat is gebaseerd op het feit dat we beter kunnen en dat ook al vaak hebben laten zien.”

Live
Het thuisduel met FC Kairat (20:45 uur) is live te volgen via Twitter, RTL 7 én het Facebook-account van AZ, dat met een eigen uitzending komt. Bron: AZ

27 Comments

 1. Jay

  1 augustus 2018 at 16:47

  Vanaf de eerste minuut erop knallen en zo snel mogelijk die 1-0 maken. Als dat gebeurt, dan kunnen we echt nog wel de volgende ronde halen.

  Jammer dat het stadion maar voor ongeveer de helft gevuld is.

 2. Brandon

  1 augustus 2018 at 18:27

  Ze hebben, met name voorin, een aantal heel goede spelers. Die hebben het ons heel erg moeilijk gemaakt. Wij moeten dat beter verdedigen door de counter er sneller uit te halen. Dat begint voorin door snel druk te zetten.”
  Nee Brom wij hebben slechte verdedigers in de midden had graag gehoord wie daar spelen. Dezelfde twee? Dan houden we de 0 niet.

 3. az woman

  1 augustus 2018 at 19:18

  Ik kan me niet voorstellen dat het zelfde duo centraal achterin staat, maar ik ben benieuwd en acht AZ nog niet kansloos. Teun is gelukkig weer fit en Mats kan er helaas niet bij zijn, succes met je herstel Mats. Wat al gezegd werd, zal AZ geholpen worden als er snel een AZ doelpunt valt, dan de nul houden tot de rust, na de rust direct de 2-0 maken, zodat de moet bij FC Kairat in de schoenen zakt. Dan afmaken in het laatste kwart van de wedstrijd. AZ heeft geen keus, AZ moet!

 4. Brandon

  1 augustus 2018 at 19:32

  AZ woman ik denk dat we het wel gemakkelijk gaan halen als de opstelling maar klopt. Dus iig geen Hatzekiados en Vlaar aub.

 5. woonwagenpower

  1 augustus 2018 at 19:57

  IK wil niet de amateur psycholoog uithangen, maar als de staf onoverwinnelijkheid uitstraalt en alle jongens geloven daarin inclusief de reserve spelers, komt het goed. Zeker als we dan ondanks een halfvol stadion (het is vakantieperiode) onze steun door middel van liederen en applaudisseren onze jongens mentaal steunen. Wie morgen zijn kansen pakt kan voorlopig wel eens spekkoper zijn, Jongens succes.

 6. Gerrit Vooijs

  1 augustus 2018 at 20:09

  Wie kan er in het centrum spelen?
  Wuytens – geblesseerd
  Jop – is al weg
  Weigelt – geblesseerd
  Van Eijden – geen ritme
  Bergsma – geen ervaring
  Kramer – geen ervaring
  Seuntjes – geblesseerd

  Vlaar en Hatzediakos zijn dusvde logische kandidaten.

  • AZ’67

   2 augustus 2018 at 02:12

   AZ heeft dit willens en wetens over zichzelf afgeroepen.

   Door de keuze om (tijdig) geen geld uit te geven heeft AZ een zwakke verdediging en een waardeloze aanval met als ultra dieptepunt Fred Friday die niet eens bij degradant Sparta iets kon betekenen.

   Gevalletje van goedkoop is duurkoop, AJAX heeft het dit jaar beter voor de verandering (helaas) beter ingeschat en gaat daarom waarschijnlijk wel veel geld verdienen in Europa en mogelijk ook een goede kans maken om dit jaar kampioen te worden.

   • Gerrit Vooijs

    2 augustus 2018 at 19:24

    Ik verwacht Wuytens en Bergsma als nieuw centraal duo, maar dat heeft nog ff tijd nodig.
    Vandaag moet AZ het doen met Hatzediakos/Vlaar.
    AZ had Sandler op het oog, maar afgezien daarvan hebben dure aankopen zich bij AZ niet vaak bewezen zoals bv Henriksen, Jahanbakshs en Krul in hun eerste jaar. Daarom kun je niet verwachten dat AZ even een succesvolle aankoop doet die onmiddellijk een versterking is zoals de uitzondering Midsjo.
    De verdediger die naar Utrecht is gegaan zou heel goed zijn. Moet toch wel wat gekost hebben. Eens gaan volgen hoe dat uitpakt.

 7. Gerrit Vooijs

  1 augustus 2018 at 20:11

  Koopmeiners kan daar ook spelen, heeft alles in huis. Maar dan krijg je een niet ingespeeld duo en je ontkracht je middenveld.

 8. Brandon

  1 augustus 2018 at 21:38

  Gerrit we spelen tegen een zeer maar ook dan een zeer middelmatige ploeg. Bergsma ken ik niet als voetballer maar zal in ieder geval qua snelheid Vlaar en qua inzicht beter zijn dan Hatzediakos. Dus dat is er 1. De tweede zal er ook wel zijn en op de training zal daar toch wel op getraind zijn? Zie overigens mijn vorige topics van een tijdje terug dat ik hamerde op meerdere aankopen dus niet Weghorst en Jahanbahksh maar achterin moest er vervanging komen. Niets mee gedaan alleen Bergsma dus opstellen die gast komt bij Ajax vandaan zal toch wel iets kunnen. Gewoon liggen slapen TD en niets anders. Iedereen geeft hem de credits nou ik niet want achterin is het kommer en kwel.

 9. Ruud

  2 augustus 2018 at 09:09

  ‘Het moet te doen zijn’ zegt VDB. Dat klinkt als onderschatting…

  • Brandon

   2 augustus 2018 at 09:56

   Dat zal echt niet zo zijn Ruud. Ze zullen er vanaf het begin wel opklappen is mijn overtuiging. Bij 0-2 achter kan dit haast niet. De uitwedstrijd was wel sprake van onderschatting door de 1e 20 minuten waarbij we veel beter waren. Daarna kwam de onderschatting en was het echt een aanfluiting. Koopmeiners en Rotariu er bij zal er niet slechter op worden. Hoop alleen dat Friday niet in de spits staat dan voetbal je met de druk erop met 10 man, luier ken ik ze nl niet. Achterin kent iedereen mijn standpunt.

   • Ruud

    2 augustus 2018 at 10:44

    Het is afwachten of de lessen geleerd zijn. Een man als Arsjavin is niet te onderschatten met zijn ervaring. Friday is voor mij allang afgevallen. Hij speelt een spel dat niet op AZ is afgestemd en dat mag nu wel eens duidelijk zijn voor de beleidsmakers. Echter zal hij soms moeten spelen om in de etalage te staan. Een beetje voetballer moet dit begrijpen.

 10. Brandon

  2 augustus 2018 at 11:56

  Ja onbegrijpelijk dat een Friday nog opgesteld wordt voor deze super belangrijke wedstrijd. Je moet als team opereren en dit is een eenling die echt niet thuis hoort op dit niveau. Door een fout kost Johnson bij niet halen al 5 miljoen, 2,9 miljoen bij bereiken poulefase. Slim he dat je je vergist in 1 dag wat een schande.

 11. Vincent

  2 augustus 2018 at 17:14

  Idrissi, Boadu, Rotariu graag

  • Brandon

   2 augustus 2018 at 18:42

   Klopt Vincent, maar ik ben er bang voor.

 12. Gerrit Vooijs

  2 augustus 2018 at 19:56

  Normale formatie van het afgelopen seizoen.
  Friday en Rotariu zijn de vervangers van Weghorst en jahanbakshs.

  Brom vertrouwd dus op de aanwezige automatismen nu Idrissi weer op links is gezet.

 13. Brandon

  2 augustus 2018 at 20:20

  Dat van Idrissi en Rotariu is ook logisch Gerrit twee weken terug al over gehad. Automatismen zijn er niet zonder Weghorst en Jahanbahksh. Daar staat er 1 die kan het niet en is te lui om iets te doen, terwijl daar een werkpaard stond en Rotariu moet ons allemaal maar gaan verrassen.

 14. Brandon

  2 augustus 2018 at 21:12

  Na 25 minuten zeg ik toch nog even hahaha Friday. Sorry mensen moet dit ff doen. Dit kan toch niet.

 15. Vincent

  2 augustus 2018 at 21:16

  Weer die Griek!!!!

 16. Brandon

  2 augustus 2018 at 21:21

  Na 28 minuten zeg ik Hatzekiados een topper. Wat een drol. Kom er maar in Keet.

 17. Urdal

  2 augustus 2018 at 21:21

  Met friday in je team win je nooit.
  Hatzidiakos…….. nooit meer opstellen, net zo hopeloos als fred.

 18. Joost

  2 augustus 2018 at 22:43

  Wat was dit slecht zeg! Hatzi en Fred zijn vast een fantastisch clownsduo. Lachen gieren brullen

 19. Urdal

  2 augustus 2018 at 22:49

  En een clown van een coach. Zelfs een blinde kon na de 1ste wedstrijd al zien dat vlaar,hatzidiakos en fred niet kan, maar hij stelt ze wederom op.

 20. de echte supporter

  2 augustus 2018 at 22:50

  wat een pijnhoop. die friday kan definitief weg en die griek achterin ook.. wat een wedstrijd. als we zo de competitie ingaan dan wordt dat ook niks.

 21. Ruud

  2 augustus 2018 at 22:51

  Jammer, maar dit mag de beleidsmakers ook aangewreven worden. Leuk hoor miljoenen aan inkomsten, maar dat is niet een prestatie. Als de Premier League zich meldt, is dat een kwestie van een goede deal maken. Nee, de prestatie is zorgen dat de club klaar is voor het nieuwe seizoen. Daar is nu geen sprake van door deze blamage.

 22. Vincent

  3 augustus 2018 at 00:19

  Tijd voor weigelt, aangezien ik geen extra verdediger meer verwacht…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *