Bjørn Johnsen nieuwe spits van AZ

By
Updated: juli 27, 2018

AZ heeft de vervanger van Wout Weghorst binnen.

De Alkmaarse club is akkoord met ADO Den Haag over de transfer van Bjørn Johnsen, bevestigen bronnen binnen laatstgenoemde club. De 26-jarige spits wordt vandaag medisch gekeurd en tekent in het weekend een contract voor vier jaar.

De Alkmaarse club is akkoord met ADO Den Haag over de transfer van Bjørn Johnsen, bevestigen bronnen binnen laatstgenoemde club. De 26-jarige spits wordt vandaag medisch gekeurd en tekent in het weekend een contract voor vier jaar.

Johnsen zou voor ruim twee miljoen euro worden gekocht door AZ. Jeffrey van As, technisch manager bij ADO Den Haag, zou daarmee een van de beste deals uit de clubhistorie hebben gerealiseerd. Van As liet zich de afgelopen weken richting de buitenwereld niet snel gek maken, ondanks dat AZ weinig meer van zich liet horen.

Deze week vonden beide partijen weer een opening in de onderhandelingen en nu wil AZ de transfer zo snel mogelijk afronden. Dat is geen overbodige luxe, gezien het optreden van de Alkmaarders donderdagavond in de tweede voorronde van de Europa League. Daarin leden ze een peperdure nederlaag (2-0) op bezoek bij FC Kairat in Kazachstan, waardoor de derde voorronde opeens ver weg is.

Overigens is Johnsen nog niet inzetbaar voor de return van komende donderdag in Alkmaar. Bron: Telegraaf

29 Comments

 1. Jay

  27 juli 2018 at 10:33

  Nou, daar is hij dan. Ruim 2 miljoen lijkt mij een hoop geld voor een spits van ADO, maar we gaan het zien. Laten we hopen dat hij zijn geld gaat opleveren en hem het voordeel van de twijfel geven.

 2. Vincent

  27 juli 2018 at 10:53

  Nou beetje laat

 3. Lothar

  27 juli 2018 at 11:50

  Zeer beperkte spits. Snap dat ze een aanspreekpunt zoeken maar dit lijkt geen spits die technisch en handig genoeg is om op de helft van de tegenstander te spelen. Weghorst ook niet maar die compenseerde veel door te sleuren en trekken met een tomeloze inzet. Zie ik Johnson niet doen.

  • KeesK in Paraguay

   27 juli 2018 at 18:34

   Ik heb er alle vertrouwen in, ondanks dat AZ wellicht wat gewenningstijd nodig zal hebben.
   Ook voor Jong AZ ben ik hoopvol en verwacht ik naast betere prestaties
   dan vorig seizoen dat er jongens doorstromen naar het eerste.
   We gaan het zien!

 4. Lothar

  27 juli 2018 at 11:53

  *bedoel natuurlijk aanspeelpunt

 5. Brandon

  27 juli 2018 at 11:54

  Laten we eerst Johnson het voordeel van de twijfel geven. Meteen al afkraken help je niemand mee.
  Nu wel meteen doorpakken en voor achterin ook twee nieuwe mensen kopen want ook als stand in komen de twee Hatzekiados en Vlaar te kort. Of wil je de top niet aanvallen Max?

 6. az woman

  27 juli 2018 at 12:03

  Bjorn zet hem op, succes bij AZ .

 7. Ruud

  27 juli 2018 at 12:57

  Dit is mijn app bij ‘AZ kansloos onderuit tegen Ajax (3-0)’ op 29 april 2018 22;46

  Potentiële versterkingen wil ik zien bij AZ. MANNEN. Dat zijn spelers die het elftal dragen, jonge spelers begeleiden (uitschelden) en ook nog hun eigen talenten laten zien.

  Waarom geen fatsoenlijke voorbereiding? Als ik nu lees dat VDB geschrokken is, dan is dat een teken aan de wand. Wat hij dan verwacht? Was de voorbereiding dan zo goed? Ik heb nog veel meer vragen..

  • az woman

   27 juli 2018 at 14:08

   Maak van je hart geen moordkuil, daar is o.a. deze site voor. Ik kan me je gevoel goed voorstellen.

 8. oma

  27 juli 2018 at 13:15

  ik zeg niets.

 9. Kaazie1987

  27 juli 2018 at 15:14

  2.8 miljoen plus 15 procent doorverkoop volgens onze Haagse vrienden, op de fanpage wordt dat bedrag ook genoemd. Vindt ik persoonlijk wel erg veel

 10. Gerrit Vooijs

  27 juli 2018 at 19:34

  Latente Johnsen het voordeel van de twijfel geven. Vorig jaar was elke voorzet laag want Weghorst was ondanks zijn 1.97m een slechte kopper.
  Johnsen is zijn tegenpool. Minder aan de grond maar zeer sterk in de luchtduels. Een engsrlse spits.

  Dat vergt dus een andere benadering en dus zullen De spelers aan deze specifieke spits moeten wennen.
  Bij corners en vrije trappen heb je nu wel iemand die in de lucht een kopduel wint.

  Maar na dat gewenningsproces moet AZ daar de vruchten van gaan plukken. ADO kwam minder in de 16m als AZ maar toch scoorde hij 19 velddoelpunten.

  Mits AZ hem niet op kniehoogte – Weghorst – gaat aanspelen moet hij zeker 20 goals kunnen maken.

  • Keet

   28 juli 2018 at 10:13

   Nou, als AZ zo blijft knoeien in de trechter zoals afgelopen donderdag dan vind ik 20 doelpunten een hoge schatting. Maar dat kan je de spits dan niet kwalijk nemen.

   • Gerrit Vooijs

    28 juli 2018 at 14:07

    Klopt. Het feit dat hij ADO zoveel doelpunten kon maken zegt wel iets over de Nederlandse verdedigers. Die kunnen zo’n klassieke Engelse spits kennelijk niet verdedigen.
    Maar een klassieke spits moet je dan wel, net als ADO deed, aanspelen met voorzetten van de zijkanten.

    Past AZ zich daar niet op aan en blijft het zoals je zegt in de trechter spelen zal hij er niet meer als 10-15 maken omdat daar zijn kracht niet ligt.

    Ben echt benieuwd hoe Brom & Slot die gaan oppakken.

 11. Brandon

  28 juli 2018 at 22:36

  Dat kunnen ze niet oppakken Gerrit. De twee buitenspelers die zijn minder dan vorig jaar omdat we toen nog Jahanbahksh hadden die ales opentrok en er in de hele voorhoede vrijheid kwam. Nu hebben we op dit moment geen spits en geen buitenspeler dus wordt weer moeilijk tegen Kairat. In de competitie hebben we wel een spits en zal het gemakkelijker worden, omdat de tegenstand behalve weer die top 3 van mindere kwaliteit zijn. Dan daarbij nog ons centrum en we zullen zonder vervanging van die twee Vlaar en Hatzekiados niet voor de 1e acht plaatsen gaan spelen.

 12. Gerrit Vooijs

  29 juli 2018 at 12:56

  Brandon, AZ moet even wennen aan de nieuwe spitsen en andersom. Afgelopen seizoen was een teamprestatie. Jahanbakshs heeft heel veel wedstrijden gehad waarin hij er niet veel van bakte behoudens 1 moment.
  Voorbeeld. Voor de Beker uit tegen Fortuna hebben we Baksie 89 minuten niet gezien stand 2-1, de rest is historie. Dat was ook jahanbakshs. Voorzetten die ronduit dramatisch waren, ook dat was Jahanbakshs maar de mooie momenten zullen onthouden en de rest “weten we niet meer”……
  Ik betwijfel zelfs of Baksie zo’n jaarprestatie nog eens kon herhalen. AZ heeft het ijzer gesmeed toen het heet was. Prima.
  Nu krijgen de vervangers hun kans en ik vertrouw erop dat ook zij hun waarde gaan bewijzen.

 13. Kaazie1987

  29 juli 2018 at 15:32

  En vergeet niet rotariu is ook gewoon een klasbak, aan het eind van het vorige seizoen liep hij in belgie gewoon 1 op 2 en daar scoor je minder makkelijk als hier daar heb je betere verdedigers.

 14. Kaazie1987

  29 juli 2018 at 15:34

  Iedereen lult maar over stengs maar er zijn heel veel mensen die twijfelen of hij zijn niveau weer halen gaat, want er zijn er een heleboel die na zo’n blessure hun niveau nooit meer gehaald hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de Braziliaanse Ronaldo en Kevin stroitman

 15. Vincent

  29 juli 2018 at 21:41

  Hele dag artikelen over de beste man gelezen kijk er nu anders naar! Ik hoop dat hij het nu gaat maken! Offtopic: ik zag dat die Weigelt gewoon 1.2 miljoen heeft gekost dat is bizar veel, ik verwacht dat hij snel onze Griek uit de basis gaat spelen…

 16. Kaazie1987

  30 juli 2018 at 11:40

  Max is niet gek Vincent, verleden jaar is max bezig geweest in de winterstop om Sandler te halen dat is helaas mislukt. Maar Sander moest de plek van onze Griekse vriend overnemen. Nu is weigelt gehaald en die zal zsm in de basis staan daar ben ik van overtuigd. Ik verwacht weigelt-wuytens in het centrum

  • Brandon

   30 juli 2018 at 15:21

   Vincent en Kaazie Hatzekiados mag NOOIT een minuut meer spelen die kan het niet en is een recidivist hij blijft dezelfde fouten maken en herhalen. Wanneer die er in staat en dat meen ik echt hoop ik dat AZ geen punt meer pakt des te eerder zijn we van die jongen verlost. Niets op de persoon tegen hoor, in ’t geheel niet maar hij kan het niet.

 17. Kaazie1987

  31 juli 2018 at 09:47

  Vlaar-hatzidiakos is gewoon een matig duo centraal achterin, en naar mijn idee het zwakste gedeelte van het elftal. Laten we hopen dat weigelt een echte typische Duitse stopper is

  • Keet

   31 juli 2018 at 11:50

   Het valt jullie blijkbaar niet op hoe goed Hatzidiakos is in vooruit verdedigen. Het is een speler met een goede techniek die het altijd voetballend probeert op te lossen. Bovendien is het nog een jonge speler, die alleen maar kan groeien. Maar blijven jullie maar volharden in het zoeken naar foutjes. Dan zullen er weinig spelers over blijven die het goed doen in dit elftal.

 18. Brandon

  31 juli 2018 at 12:30

  Keet ben jij de moeder, tante of heb je iets met die slechte verdediger? Iedereen maar dan ook iedereen vindt het een speler die niet aan de AZ voorwaarden voldoet. Alleen jij en niet voor het eerst, probeert deze jongen de hand boven zijn hoofd te houden en zelfs goed te noemen. Van b.v. 50x balbezit van hem speelt hij er 49 terug en hoogstens een vooruit en dan nog over 5 of 10 meter.

 19. Kaazie1987

  31 juli 2018 at 14:14

  Max haalt niet voor niets 2 versterkingen op zijn positie met weigler en bergsma keet. Als supporters beginnen te mopperen dan is het meestal snel afgelopen, hebben we bij van overeen, dos santos, avdic, haye, victor elm meegemaakt. Mijn voorspelling is dat hatzidiakos na De winterstop geen basisspeler meer is

 20. Kaazie1987

  31 juli 2018 at 14:21

  Keet met er maar is op, in thuiswedstrijden houdt az het speelveld altijd heel groot, en dan zie je dat hatzidiakos best aardig kan verdedigen want dan heeft hij meestal meerdere opties om die bal af te geven. In uitwedstrijden waar az onder druk komt te staan en waar az als een blok staat te verdedigen dan maakt hij elke wedstrijden minimaal 1 fout en dat krijgt hij er maar niet uit. Ik vindt zijn uitstraling wel heel Goed, maar meedogenloos is hij absoluut niet en dat zou een verdediger van az wel moeten wezen

 21. Vincent

  31 juli 2018 at 20:16

  Mee eens, alleen die Bergsma is veel te traag om naast Vlaar of Wuytens te spelen dus dat wordt ‘m niet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *