Zwak AZ verliest eerste Europa League duel (0-2)

By
Updated: juli 27, 2018

AZ heeft het zichzelf op het internationale vlak meteen lastig gemaakt. De subtopper uit de eredivisie verloor in Almaty de eerste wedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de Europa League van FC Kairat. In Kazachstan werd het 2-0 voor de thuisclub.

AZ had het vooral lastig met de snelheid van Aderinsola Eseola, op wie het spel van Kairat grotendeels was afgestemd. De Oekraïner scoorde in de 12e en de 50e minuut.

Aanvankelijk leek AZ zich nog wel aardig te herstellen van de eerste tegenslag. De formatie van coach John van den Brom combineerde aardig door de linies van de tegenstander heen en kreeg ook wel wat kansen. Zo schoot Guus Til over, kon Fred Friday in goede positie net niet bij de bal en had doelman Vladimir Plotnikov de nodige moeite met een schot van ver van Mats Seuntjens.

Aan slagvaardigheid ontbrak het echter nog bij AZ, dat met Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh de voornaamste schutters van vorig seizoen zag vertrekken. Bovendien viel de club na de tweede tegentreffer ver terug en mocht blij zijn dat de achterstand niet nog groter werd.

De return is over een week in Alkmaar.

4 Comments

 1. Jay

  27 juli 2018 at 09:19

  Zo, daar zakten ze even flink door de ondergrens heen zeg. Wat mij betreft toch onverwachts. Maar zo zie je maar dat oefenwedstrijden niet veel voorstellen.

  Uiteraard moet er nu meteen actie worden ondernomen. Een spits en verdediger zijn noodzakelijk.

  Ik kan me niet voorstellen dat AZ volgende week weer zo zwak speelt en daarom denk ik dat we zeker nog wel kans maken om een ronde verder te komen.

 2. Vincent

  27 juli 2018 at 10:54

  Hatzidiakos verkopen kan er niks…

 3. Albert

  27 juli 2018 at 11:35

  Die wandeling voor de wedstrijd door Alma Ata was net ff teveel ;-))

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *