Jahanbakhsh vertrekt voor 25 miljoen van AZ naar Brighton

By
Updated: juli 25, 2018
Alireza Jahanbakhsh verruilt AZ voor het Engelse Brighton & Hove Albion. De Alkmaarders hebben via de officiële kanalen het vertrek van de Iraanse Eredivsie-topscorer bekendgemaakt.
Jahanbakhsh heeft aan de Engelse zuidkust voor vijf seizoenen getekend. Over de transfersom doet AZ geen mededelingen. Het Algemeen Dagblad berichtte zondag echter dat de Alkmaarders 25 miljoen euro bij kunnen schrijven na het vertrek van hun topscorer. AZ heeft hiermee de tweede grote uitgaande transfer van deze zomer afgerond. Eerder vertrok Wout Weghorst naar het Duitse VfL Wolsfburg.
Directeur voetbalzaken Max Huiberts is trots op de ontwikkeling die Jahanbakhsh in drie seizoenen AZ heeft doorgemaakt. “De bekroning was natuurlijk afgelopen seizoen, waarin hij met zijn hoge aantal goals en assists liet zien klaar te zijn voor een volgende stap”, vertelt Huiberts aan de clubsite van AZ. “Alireza heeft alles in zich om ook in de Premier League te kunnen slagen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

39 Comments

 1. Jeroen

  25 juli 2018 at 20:22

  Wat een geld! 25M euro… Laten we hopen dat we dit op een verstandige manier gaan investeren. Ik denk wel dat het elftal nog versterkt moet worden. Je verliest namelijk wel 40 doelpunten

  • Gerrit Vooijs

   25 juli 2018 at 23:50

   Niet helemaal waar want Jahanbaksh is geen machine. Dikke kans dat hij in het nieuwe seizoen zijn prestatie niet had kunnen evenaren.
   Voorbeeld Kasper Dolberg. Heeft zijn piek niet meer gehaald en isnu veel minder waard.

   Normaal is 10-15 voor Baksie.
   Dus moeten de vervangers samen 30 goals maken.
   Dat zou moeten lukken met Stengs in goede doen.

 2. Woonwagenpower

  25 juli 2018 at 21:30

  Een nieuw record qua inkomsten met een uitgaande transfer. Waarschijnlijk zal Johnsen erbij komen, tsja…. Houdt Max het hierbij qua het aantrekken van spelers van buitenaf?

 3. KeesK in Paraguay

  25 juli 2018 at 23:20

  Er ontpopt zich een mogelijk Ajax scenario zo. Veel geld op de bank, maar eigen jeugd en relatief goedkopen aankopen in de selectie.
  Duidelijk dat in de Bijlmer nu genoeg gepot is dus afwachten wanneer dit bij AZ het geval is.
  Nu ook het goede voorbeeld volgen in de EL. De Nederlandse competitie heeft de punten hard nodig.

  • oma

   26 juli 2018 at 07:27

   ik dacht dat AZ het geld in een eigen stadion gestoken heeft en het jeugd complex.
   als dat ook een bank is?
   geeft die bank hoge rente?
   dan breng ik het beetje geld wat ik heb er ook heen.

 4. az woman

  26 juli 2018 at 08:18

  Als Ajax succes gaat halen met de aankopen die 28 en 29 jaar zijn in deze, zal dat waarschijnlijk naar meer smaken. Dat zal misschien op korte termijn wat opleveren, maar de de restwaarde van een Tadic en Blind zal afnemen, gezien hun leeftijd, een keeper kan soms wat langer mee. Om die goede smaak te behouden, is het verleidelijk om weer te kopen , zolang er centen zijn en ben je als club de zaak aan het uithollen. Daarbij komt dat op de gekochte posities geen ontwikkeling plaats vindt van eigen opgeleide spelers. Jonge talenten zien dan hun kans om wedstrijden te spelen in het eerste aanzienlijk afnemen, wat hun keuze zal beïnvloeden, voor wat betreft de clubs met interesse. Ajax is tevens een beurs genoteerd bedrijf met aandeelhouders en aandeelhouders willen winst meer winst steeds meer winst. Ik lees dat Ajax 17,1 miljoen betaald heeft voor Tadic (bron voetbalprimeur) voor Blind 16 miljoen + ruim 2 miljoen bonus voor Blind zelf (bron voetbalzone) dat wordt ongeveer 35 miljoen euro. Volgens VI heeft Ajax een eigen vermogen van 158,9 miljoen euro, dan slinkt de spaarrekening snel. Ajax heeft nog kapitaal op het veld staan, met Frenkie de Jong, Zyech, v/d Beek Neres en de Ligt bijvoorbeeld. Mochten die nu of volgend seizoen vertrekken is het aannemelijk dat Ajax dat niet allemaal aanvult met jongens uit de eigen opleiding, wat betekent dat Ajax weer behoorlijk de knip met opentrekken om de smaak van succes te behouden, met spelers waarvan hun restwaarde waarschijnlijk is gedaald, als Ajax het blijft zoeken in ervaren jongens van 28/29 jaar. omdat ondertussen de talenten inzien dat er bij Ajax weinig kansen zijn om door te breken, en minder snel voor Ajax kiezen, wordt de opleiding ook uitgehold. Daar komt ook bij dat een dure aankoop geen ernstige blessure moet oplopen, want dat is kapitaal vernietiging. Laat de jeugd maar naar AZ komen, AZ blijf AZ, geen gekke bokkensprongen, ook dan kun je succes behalen.

  • Brandon

   26 juli 2018 at 16:57

   Het elftal van Ajax was te jong en had routine nodig. Gisteren een Eiting zien spelen? Ajax en AZ is een groot verschil Ajax moet kampioen spelen dus moeten ze zich versterken. Bij AZ ligt dat geheel anders die moeten niet die mogen. Of dat gaat veranderen zullen we in de toekomst gaan zien.

  • Vincent

   27 juli 2018 at 10:57

   Je haalt foutieve cijfers tadic is 11.4 miljoen met alle bonussen 13.7 en blind 16 miljoen met alle bonussen 20.5

 5. Kaazie1987

  26 juli 2018 at 09:33

  Laten we onszelf nou niet gaan vergelijken net Ajax, zij lopen inmiddels mijlenver op de rest. Wat zij nu doen met blind en tadic is goed voor de competitie maar vooral voor hunzelf, ik denk dat zij de komende jaren het Bayern van Nederland zullen worden, wij moeten zorgen dat we daarachter aanhaken op dezelfde manier, flink sparen en dan de begroting opschroeven en duurdere spelers aankopen

 6. Kaazie1987

  26 juli 2018 at 09:36

  Ik denk dat voor az de enige manier om aan te haken is op dit moment, heel grote talenten ophalen op hele jonge leeftijd, en ze dan zelf klaarstomen, en daarnaast gerichte aankopen doen tot 4 a 5 miljoen

 7. Kaazie1987

  26 juli 2018 at 12:23

  Ik weet niet hoe de telegraaf en vi op 25 miljoen komt, in Engeland zeggen alle kranten 17 miljoen pond. 20 miljoen euro dus

  • Gerrit Vooijs

   26 juli 2018 at 15:22

   AZ heeft 2x een bod geaccepteerd.
   22 miljoen pond door Brighton bron ad
   25 miljoen pond door Leicester bon ad

   AZ heeft het aan Jahanbaksh overgelaten welke club het zou worden. Wel zo sjiek.
   22 miljoen pond is iets meer als 24 miljoen euro.

 8. Kaazie1987

  26 juli 2018 at 12:32

  Het juiste bedrag is 19 miljoen euro incl doorverkooppercentage dus lang geen 25 miljoen

 9. Brandon

  26 juli 2018 at 17:17

  Vlaar heeft zijn tijd gehad. Dit mag toch niet zo’n stijve hark.

  • AZ’67

   26 juli 2018 at 18:47

   Klopt, laat hem maar trainer bij de jeugd worden.

 10. Ruud

  26 juli 2018 at 18:47

  En omdat AZ de selectie niet tijdig op orde heeft, krijgen we meteen de rekening gepresenteerd. Over een week return tegenstander met kont in de goal en weg EL avontuur…

  • Brandon

   26 juli 2018 at 19:16

   Ruud lees mijn berichten nog maar eens na. Helaas had ik dit al voorspeld. En nu nooit meer die Friday opstellen + Vlaar en Hatzekiados ook nooit meer wanneer dit wel gebeurd dan voorspel ik nu dat AZ tussen plaats 10 en 14 eindigt en echt niet hoger.

   • AZ’67

    26 juli 2018 at 19:27

    Ja als je durft te beweren dat Friday de eerste keus in de spits is dan heb je de boel duidelijk niet op orde en behoor je ook niet in de Europa League te voetballen.

 11. Kaazie1987

  26 juli 2018 at 19:28

  Max je moet nog langer wachten op die spits, en verdedigend was het ook weer lekker max. Max zag je die hatzidiakos en vooral ron vlaar ook zo geweldig spelen. Nu stoppen met dat arrogante gedoe max, wil je meedoen zal er met geld gestrooid moeten worden, in amsterdam lukte het niet in Eindhoven zal het ook niet lukken en bij az zal het ook niet lukken om voor weinig geld toppers te vervangen

 12. Ruud

  26 juli 2018 at 19:51

  Arme Erwin Walbeek viert zijn vijftigste verjaardag in Almaty

 13. Gerrit Vooijs

  26 juli 2018 at 20:02

  AZ speelde ronduit slecht.
  Ligt dat aan de voorbereiding ? Anderhalve dag om aan het hoogte verschil te wennen lijkt mij te kort. AZ had in de 2e helft geen lucht meer om nog maar een beetje te versnellen.
  Toch, Til mag 2x vogelvrij vanaf de rand 16m schieten. 2x gaat de bal het stadion uit. Daarnaast zit het ook nog tegen wanneer AZ in minuut 60 een zuivere strafschop wordt onthouden.
  Dat hoort erbij als je beroerd voetbalt. De enige die die serieus een paar doelpogingen heeft ondernomen was Seuntjens, naast Svensson de beteren bij AZ.

  Tja de return, bijna kansloos. 1 tegengoal betekent 4x scoren binnen 90minuten.
  Toch maar met de moed der wanhoop proberen voor misschien een half gevuld stadion.
  Als het niet meer lukt, dan ieder geval met rechte rug het veld af.

  • Brandon

   26 juli 2018 at 20:38

   Gerrit het voetbal begint van achteruit. Als je daar spelers hebt staan die alleen maar achteruit of tikkie breed spelen dan kom je niet aan voetballen toe. Heeft nergens anders mee te maken. Ik lees nu niets van je over Fred Friday je bent er nu toch wel achter dat deze droplul er helemaal niets maar dan ook niets van kan he. Elke keer uit de spits lopen en dan een tikkie terug geven en alles alleen maar dichtlopen voor een ander en ook nog eens niet vervangen worden. Wat een coaching om te huilen. Iedereen lult over Max Huiberts dat hij het prima doet ik zeg dat hij er verantwoordelijk voor is dat er en geen spits is gekocht en geen vervangers voor achterin. Lees elk bericht van mij er op na wanneer het over de achterhoede ging Hatzekiados (mag NOOIT meer opgesteld worden) en Vlaar kwamen verleden jaar al te kort en nu is het zelfs schrijnend om te zien. Geen Europees voetbal kost ook miljoenen Nu denk ik de wedstrijd gezien te hebben dat het thuis alsnog opgelost kan worden maar je zult met ruimte achter in je rug moeten spelen en dan kunnen deze twee losse flodders echt niet meer. Ik stop wil nog veel meer zeggen maar zo ff genoeg. Beste mensen stop nu ook met Hatzekiados te verdedigen want hij kan niet verdedigen.

 14. Urdal

  26 juli 2018 at 20:24

  Seuntjes heeft ook dramatisch gespeeld, die houd de boel op. De enige die zijn niveau heeft gehaald is svensson.
  Ik werdt ook weer gek van tikkie breed, tikkie terug.
  Friday is gewoonweg lachwekkend, dat kan echt niet.
  Had druiff maar de kans gegeven, slechter dan fred zal hij toch niet zijn.

 15. AZ woman

  26 juli 2018 at 21:03

  Wat een bagger wedstrijd, er is nog een hoop werk te verzetten op korte termijn. Fred helaas ook in de uitverkoop. Ron iets met de jeugd laten doen. Hatzie flatsie in de verkoop. Waarschijnlijk komt Johnsen, die kan zich makkelijk in positieve zin onderscheiden vergeleken met fred. Max je hebt het zelf ook kunnen zien. Er moet wat gebeuren, aan u deze schone taak.

 16. AZ woman

  26 juli 2018 at 21:10

  Weet iemand namen van een linksbenige en rechtsbenige centrale verdediger voor Max? Of is Leon bergsma al gereed? Durven we het aan met Johnsen, Druiff, Mahalik en Myron? In de spits. Help Max waar U kunt.

  • Brandon

   26 juli 2018 at 21:43

   Bergsma kan niet slechter zijn dan deze twee. Dan het liefst voor Hatzekiados want echt die blijft dezelfde kinderlijke fouten maken. Dat er een verdediger van kaliber bij moet is een feit.

 17. Woonwagenpower

  26 juli 2018 at 21:18

  Het kan en moet thuis goed gemaakt worden. Maar niet met de zwakste schakels in deze selectie. Max sommige hebben hun kans gehad, maar niet gegrepen, jammer maar toedeledokie. Aan U Max om deze selectie van kwaliteit met mentaliteit te voor zien. Het is Europees 5 voor 12 , en Europese inkomsten zijn ook lekker voor de club. Mocht het niet voor handen zijn, dan kopen.

 18. Gerrit Vooijs

  26 juli 2018 at 21:49

  De teleurstelling is erg groot. Maar om nu AZ af te branden gaat mij te ver. Ik hoop dat de hoogte hierin zijn rol heeft gespeeld. Anders is het niet te verklaren dat veel AZers over het veld sloften zodra de bal niet in de buurt was.
  Alleen Svensson bleek in staat extra meters te maken.

  Maar, moet AZ hierdoor over gaan tot paniek aankopen?
  Nee, juist nu moet AZ laten zien dat dit een incident was. De rust bewaren is nu het devies. Deze groep heeft vorig jaar een fantastisch seizoen gedraaid met Weghorst en Jahanbakshs. De basis was echter de groepsprestatie. Ook Weghorst en Jahanbakshs konden AZ. Dan zakte de groep door het ijs net als vanavond.

  Goed beleid getuigt van een visie en die hangt niet af van een rondje Europees voetbal.
  Heerenveen heeft in het verleden geprobeerd met duurdere spelers toppers te vervangen. Zij weken af van hun visie en gingen voor een stapje hoger en de korte sportieve termijn. Waar heeft dat Heerenveen gebracht? Zijhebben al hun geld verspeeld waardoor de club tot op het bot moest saneren.

  AZ wil de top aanvallen en de huidige sportieve positie bestendigen. Op lange termijn en structureel. Dan moet je ook met een dip kunnen omgaan.
  Ik hoop niet dat AZ hiervan in de war raakt en gewoon A ltijd Z ichzelf blijft dan komt het goed.
  Kwestie van vertrouwen in mensen die al jaren heel goed bezig zijn en de club hebben gebracht waar die nu is.
  Zij verdienen meer krediet als 1 slechte wedstrijd in juli.

 19. Gerrit Vooijs

  26 juli 2018 at 21:52

  Ook Weghorst en jahanbakshs konden AZ in de topwedstrijden niet helpen . ( tekst weggevallen )

 20. Brandon

  26 juli 2018 at 22:15

  Gerrit je mag je verdedigen omdat je het nu een keer helemaal bij het verkeerde eind hebt. Voetbal is oorlog zei de grootste trainer ooit. Met Vlaar, Hatzekiados en Friday win je niet een oorlog. Waarom? Omdat ze in de loopgraven blijven zitten en als ze eruit komen lopen ze achteruit. Oftewel tikkie breed en tikkie terug. Je hebt het nu over de topwedstrijden dus is je verklaring nog verontrustender. Dit was een ploeg die in Nederland om de degradatie plekken speelt. Maar doordat er twee achterin stonden die alles verkeerd deden scoorden ze gelukkig voor ons maar twee keer. Het is AZ helemaal niet afbranden het is helaas voor iedereen zichtbaar, ook in de nabeschouwing op tv werden deze namen genoemd, voor iedereen duidelijk. Goed beleid daar hoort ook bij je mindere spelers vervangen en dat kan niet voor een dubbeltje op de 1e rang, anno 2018. Het gaat ook niet om de mensen die het goed gedaan hebben want je kent dat spreekwoord toch? Resultaten uit het verleden…… Het is gewoon fout gegaan en dat kan nog hersteld worden anders is het seizoen heel snel gespeeld. Ik heb het idee dat Ron Vlaar de hand boven z’n hoofd gehouden wordt door dat verleden en dat is fout. Hatzekiados heb ik nooit begrepen kan er niets van nu niet en ook vorig jaar niet. Gewoon fout.

 21. Woonwagenpower

  26 juli 2018 at 22:48

  Ik wacht af hoe Max hier mee omgaat . Paniek is nooit goed. Maar waarom kon svensson het wel opbrengen? Is er in de voorbereiding te weinig aandacht besteed aan de conditie? Daarbij de knulligheid van sommige, al vond ik Seuntjes nog iemand met initiatieven. Ik geloof nog in overleving, maar het roer moet om, in de basis elf zeker. Maar met wie, het is aan Max ,met welk materiaal John moet werken.

 22. Brandon

  26 juli 2018 at 23:24

  Paniek, paniek, paniek. WWP er is helemaal geen paniek. Alleen de waarheid is erg hard voor sommige spelers. AZ lees TD en TS hebben daar te gemakkelijk over gedacht maar vergeten dat Jahanbahksh en Weghorst twee sterkhouders waren in het team van 2017-2018. Nu deze twee er niet meer zijn is het echt een stuk minder, niet vreemd toch? Dat er tijd in gaat zitten om weer met andere spelers op dit niveau te komen is voor iedereen te begrijpen. Dus geen paniek daarover. Idrissi moet weer naar links waar hij verleden jaar prima speelde en op rechts Rotariu. De spitspositie is dus verkeerd gegaan ook iedereen zal het daar over eens zijn. Koopmeiners deed helaas door een blessure niet mee vandaag en wanneer die weer terug is staat hetzelfde middenveld als verleden jaar. Achter in komen we tekort maar dat heb ik al meerdere keren besproken. Twee andere spelers en we hebben weer een winnend team staan maar ik zou ook Wijndal op links back zetten dan hebben we over twee kanten twee backs die aanvallend en verdedigend heel goed hun werk doen. Op dit moment is Ouwejan niet op zijn niveau van begin verleden jaar. Paniek nee en aankopen Ja.

  • woonwagenpower

   26 juli 2018 at 23:44

   Ik ben niet in Paniek hoor, Brandon. Maar wat ik wou aangeven is dat ze zwakke plekken vanavond wel duidelijk zichtbaar werden. Maar ik zei, Paniek is nooit goed, om aan te geven dat ik niet in paniek ben.

 23. Brandon

  26 juli 2018 at 23:52

  Nee bedoelde jou hier ook niet mee hoor. Wilde alleen even aangeven dat er van paniek geen sprake is.

 24. Ruud

  27 juli 2018 at 08:00

  De slotconclusie is en blijft voor mij hetzelfde. Met een vroege EL start MOET je vroeg handelen op de situatie. Nu krijg je de rekening gepresenteerd als je denkt dat het wel zal meevallen.

 25. Ruud

  27 juli 2018 at 08:08

  Brandon, dit is mijn app bij ‘AZ kansloos onderuit tegen Ajax (3-0)’ op 29 april 2018 22;46

  Potentiële versterkingen wil ik zien bij AZ. MANNEN. Dat zijn spelers die het elftal dragen, jonge spelers begeleiden (uitschelden) en ook nog hun eigen talenten laten zien.

 26. oma

  27 juli 2018 at 09:00

  zit je te slapen?
  Max Pontens Wernbloom zit sinds 1-7- 2018 zonder club.bron transfer markt
  dat heeft AZ nodig een ijzervreter niet die kleuters die jij binnen haalt.
  of ben je vroeger vakkenvuller bij A.H geweest en let je nog steeds op de kleintjes.

  • Vincent

   27 juli 2018 at 11:01

   Idd!!

  • Keet

   28 juli 2018 at 10:24

   Zal ook wel een reden hebben dat hij zonder club zit. Waarschijnlijk is hij niet zo goed meer. Hier zit iedereen te janken dat Ron Vlaar ook niet meer mee kan. Zelfde leeftijd en ook over zijn hoogtepunt heen. Gaan we hier over een half jaar Pontus dan ook afzeiken? Kijk ook wat er overgebleven is van El Hamdaoui en De Zeeuw. Ik zou er niet aan beginnen en er zelfs niet eens over nadenken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *