Tegenstrijdige berichten over transfer Johnsen

By
Updated: juli 24, 2018

Zijn AZ en ADO Den Haag er nu wél of niet bijna uit over Bjorn Johnsen? Het Noorse VG weet dat de twee Eredivisie-clubs in grote lijnen een akkoord hebben bereikt over de transfer van de spits. Het bericht wordt door Omroep West ontkracht. 

Eerder deze maand werd bekend dat AZ Johnsen – afgelopen seizoen goed voor 19 goals in de Eredivisie – op het oog heeft als opvolger van Wout Weghorst. De Alkmaarders weigeren echter te voldoen aan de vraagprijs van ADO. Dat leidt tot het nodige moddergooien via de media.

VG claimt dat Johnsen nu op het punt staat om naar Alkmaar te verkassen. AZ zou water bij de wijn hebben gedaan en bereid zijn om ruim twee miljoen euro op tafel te leggen voor de international van Noorwegen.

Voorbarig
Omroep West weet echter dat het bericht van VG ‘voorbarig’ is. ‘Er is op dit moment geen contact tussen ADO en AZ over een overgang van Johnsen naar Alkmaar. De clubs liggen qua prijs (nog) te ver uit elkaar’, meldt verslaggever Jim van der Deijl via Twitter. Bron: Voetbalprimeur

 

23 Comments

 1. Jay

  24 juli 2018 at 16:15

  Wat een soap. En dan ook steeds weer de berichten over een eventueel vertrek van Jahanbakhsh. Ben benieuwd hoe het afloopt.

  Zelf ga ik er natuurlijk vanuit dat jahanbakhsh uiteindelijk wel zal vetrekken. Of AZ er goed aan doet om ruim 2 miljoen te betalen voor Johnsen, dat is nog maar de vraag. Vraag me af of je zoveel moet investeren, terwijl je met Friday, Mihalik en de eigen jeugd misschien wel genoeg spelers voor de spits positie hebt. Zo’n aankoop moet dan echt wel van meerwaarde zijn en dat vraag ik me bij Johnsen af.

  • Gerrit Vooijs

   24 juli 2018 at 16:56

   Johnsen is veel sterker in de lucht als Friday, Weghorst, Boadu, Druijff, Seuntjes en Mihalik.
   Bijna even lang als Weghorst maar hij wint wel de luchtduels die Weghorst juist vermeed.
   Kortom je hebt met Johnsen een wapen bij hoekschoppen en vrije trappen. Dat is tegenwoordig vaak beslissend in topduels.
   Voetballend is hij minder maar als aanspeelpunt en kaatser heb je aan hem een goede.

 2. AZ woman

  24 juli 2018 at 20:49

  Björn Johnsen, ik word er niet erg enthousiast van. Maar misschien gaat het wel niet door, zijn de ADO Den Haag supporters ook blij en mocht het wel door gaan, dan zal ik ook Björn aanmoedigen en toe geven dat ik er naast zat met mijn twijfels, dan zie ik nog liever Veerman van Heerenveen erbij komen en het gaan uit vechten met ons grote zeventien jarig talent, Druiff, mahalik en Fred Friday .

 3. AZ woman

  24 juli 2018 at 20:51

  Ik heb op voetbal primeur of voetbalzone gelezen, dat Heerenveen ongeveer 400.000 vraagt voor Veerman.

  • oma

   25 juli 2018 at 08:16

   vind je dit geen AZ onwaardige spelers?
   met weghorst zaten ze al op het randtje.
   Johnsen,Veerman.

   • az woman

    25 juli 2018 at 08:53

    Als AZ toch geld wilt uitgeven, dan geloof ik meer in Henk Veerman als in Johnsen, zo had ik het bedoeld.

    • oma

     26 juli 2018 at 07:03

     dankje voor je uitleg.
     maar ik heb het niet rot bedoeld.
     het was gewoon een vraag.

 4. Woonwagenpower

  24 juli 2018 at 21:00

  Henkie Henkie Henkie een subtiele stormram groot, sterk en niet de langzaamste,scoort uit alle standen en ook met het hoofd. Tevens niet duur en kan in Volendam blijven wonen. Robert Muhren ook een fijne volendammer, stelde zich altijd keurig op en met Pier Tol nog een Volendammer waar AZ plezierige herinneringen aan heeft. Henk Veerman kan uitgroeien tot een cultheld. Max ik ben benieuwd en laat me verrassen.

 5. Kaazie1987

  25 juli 2018 at 13:22

  Bjorn Johnson is een echte az spits, de beste spits in de lucht in de ed, beter dan luuk de jong. Ik heb vorig seizoen meerdere keren ADO zien spelen omdat zij toen vaak op vrijdag moesten spelen, en Johnson verraste mij elke keer positief. Weghorst is een zelfde soort spits alleen levert hij meer arbeid, maar bij weghorst ergerde ik me er vaak aan dat hij vaak niet op de juiste plek stond of dat hij geen kracht meer had, dat hoef je bij Johnson niet te verwachten. Johnson laat zich terugzakken houdt dan de bal vast, tikt hem naar de zijkant en wacht dan totdat de bal voor het doel komt en voor de rest hoef je niet veel te verwachten. Maar een spits hoort wat mij betreft de balletjes in het net te prikken daar wordt hij ook voor betaald

 6. Kaazie1987

  25 juli 2018 at 13:31

  Hoe komen jullie erbij dat johnsen een 1dagsvlieg is, kijk zijn statistieken is na. Overal waar hij gespeeld heeft maakte hij zijn doelpunten, en hij is gewoon international van Noorwegen, kan iemand mij uitleggen waarom er zo negatief over hem wordt gesproken??2 jaar terug had ik deze discussie ook al toen weghorst kwam…

  • Vincent

   27 juli 2018 at 11:03

   6 interlands….

 7. az woman

  25 juli 2018 at 15:01

  BzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ, Volgens Wikipedia heeft Bjorn Johnsen sinds 2011 t/m 2018, dus een periode van acht jaar, in totaal elf clubs versleten. Zou dat aan de clubs liggen? Clubs uit de Noorse 2 Division, Spaanse competities Primera Andaluza en Tercera División, Segunda División B, Portugese competities Campeonato Nacional en Segunda Liga, Bulgaarse competities A Grupa en B Grupa, Schotland Premiership en Nederland de Eredivisie.
  In Totaal met Europese en Beker wedstrijden heeft hij in 214 wedstrijden 70 doelpunten gemaakt. hij loopt dus 1 doelpunt op 3 wedstrijden en daarbij niet uit het oog verliezen dat de competities die hij versleten heeft, nu niet de naam hebben van hoog niveau. Ik weet dat onze eigen Eredivisie ook wel de Micky Mouse competitie wordt genoemd, maar die schat ik toch hoger in dan menig competitie waar Bjorn Johnsen heeft rond gelopen. Maar ik heb het al eerder geschreven, mocht AZ hem halen en ik heb mij vergist, ben ik een van de eerste die dat zal toegeven. Mijn voorkeur gaat uit naar het huidige materiaal een kans geven, aangevuld met als spits Henk Veerman. IK ben benieuwd of Max nog naar een back-up aan het zoeken is voor de rechtsback positie of is Levi Opdam de beoogde reserve?en zou er nog een centrale verdediger moeten komen? BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZ.

 8. az woman

  25 juli 2018 at 15:08

  Als Henk Veerman goed bediend wordt ben ik ervan overtuigd dat hij er bij AZ ook om en nabij de 20 inlegt.

 9. az woman

  25 juli 2018 at 15:11

  En Heerenveen heeft een vraagprijs die marktconform is en in mijn beleving gaat ADO in het begin al veel te hoog in de boom zitten.

 10. woonwagenpower

  25 juli 2018 at 15:49

  Scoren….
  Zo een fantastisch gevoel.
  Spelers, staf en supporters trekken een blije smoel.
  Henk scoort er heel veel achter elkaar.
  De wedstrijd is nu klaar.
  het verschil in punten is heel veel.
  Ja, in Alkmaar/Zaanstreek voordeel.
  John zegt tegen Henk: “super goed gespeeld,
  dankzij jou heeft het publiek zich geen moment verveeld”.
  Ron Beton zegt: “Henk je bent een echte voetbal kei”,
  de felicitaties maken Henk echt blij.
  Henk beseft dat hij speelt bij AZ,
  met zijn voeten stuurt hij de bal iedere keer tegen het net.
  De aanvalsgolven gaan heel snel,
  het bevalt Henk wel.
  Ook tegen Ajax scoort hij ze beeldschoon,
  maar Henk blijft gewoon.
  Ook tegen PSV verloopt het goed,
  precies zoals het moet.
  AZ en Henk waren weer goed begonnen,
  later bleek dat we door Henk hadden gewonnen.
  Henk kreeg de bal weer vaak in het net,
  iedereen juicht voor AZ.
  Henk blijft gewoon en voelt zich geen held,
  we doen het met zijn allen en dat is wat telt.

  (niet geheel van mij zelf)

 11. Jay

  25 juli 2018 at 16:43

  Wie het uiteindelijk ook wordt, eigenlijk had hij morgen al mee moeten spelen natuurlijk. Normaal gesproken wil je de selectie op orde hebben voordat het serieuze werk weer begint, lijkt mij.

  Uiteraard kan ik niet zien waar ze mee bezig zijn geweest en welke redenen er zijn waarom het zo lang duurt, maar dit roept wel vragen op.

  • woonwagenpower

   25 juli 2018 at 16:49

   Misschien horen we later over het hoe en waarom, Als we het al horen of lezen, zal dat wel na de periode zijn wanneer Max de selectie volwaardig vindt.

  • Gerrit Vooijs

   25 juli 2018 at 18:35

   Voetbalprimeur heeft vandaag gemeld dat Max weer contact heeft opgenomen met ADO.
   Ben niet helemaal zeker:
   Als AZ Johnsen aanmeld voor de wedstrijd van morgen mag hij in de return meedoen.

   Dat kan het verschil maken want op de AZ site valt te lezen dat Kairat sinds 2015 thuis niet verloren heeft in competitie, Beker en EL wedstrijden……

   Tja dan is het handig om een klassieke stormram achter de hand te hebben in de thuiswedstrijd

 12. Kaazie1987

  25 juli 2018 at 19:33

  Az woman heb je ook gelezen op wikipedia dat Johnson bij zijn laatste 6 clubs in 139 wedstrijden 65 goals heeft gemaakt? Heb je gelezen dat Johnson vanaf 2017 international is van Noorwegen en 6 interlands heeft gespeeld?

  • AZ woman

   25 juli 2018 at 21:40

   Hoi kaazie, ik heb het totaal plaatje gezien en het aantal werkgevers. Ook heb ik gezien dat hij in 6 interland wedstrijden 1 keer het net heeft gevonden. Maar dat is helemaal niet erg, als ik het verkeerd inzie zal ik dat later echt wel toe geven. Maar ik ben gewoon nog niet van zijn kwaliteiten overtuigd.

 13. Kaazie1987

  25 juli 2018 at 19:35

  Spitsen die goed kunnen voetballen en snel zijn en doelpunten kunnen maken en een bal vast kunnen houden kosten te veel geld snap dat nou toch is aub. Johnson is een spits die doelpunten maakt en dat willen we toch

  • hatse

   25 juli 2018 at 21:37

   Ieder heeft z’n eigen visie… snap dat nou toch ‘ns svp !

 14. Jeroen

  25 juli 2018 at 20:23

  Hij scoorde bij ADO toch wel erg makkelijk. Je zou verwachten dat hij bij AZ dan zeker 25 goals zou kunnen maken. Ik heb er wel vertrouwen in. Hoop alleen dat we nog met een sterke vleugelspeler gaan komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>