AZ wint met 2-0 van Panathinaikos

By
Updated: juli 19, 2018

AZ kan met een redelijk gerust hart de koffers gaan pakken voor de trip naar Kazachstan, volgende week. Het won woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Panathinaikos overtuigend met 2-0. Zondag speelt AZ nog tegen Zulte Waregem en daarna wacht het eerste duel in de voorronde van de Europa League.

Het duel trok vierduizend toeschouwers naar het stadion en ondanks dat het maar een oefenpotje was konden zij zich best vermaken. Zo zorgde Myron Boadu soms voor opwinding wanneer hij er een van zijn snelle demarrages uitgooide. De 17-jarige aanvaller had een basisplaats als linksbuiten en duidelijk is dat hij met zijn snelheid voor elke verdediging een gevaar kan zijn.

Aanvankelijk bleek dat overigens nog niet, want in de eerste tien minuten leed Boadu vooral balverlies. Maar na ruim een kwartier toonde hij zijn kwaliteiten. Speersnel was hij ervandoor op een steekpassje van Oussama Idrissi. Koeltjes wipte hij vervolgens de bal langs de uitgekomen doelman.

Dat de plek links voorin vrij was, had te maken met een lichte blessure van Teun Koopmeiners. Op diens plek op het middenveld speelde nu Mats Seuntjens, die de laatste tijd linksbuiten was.

Boadu deed in het vervolg van de wedstrijd goed mee, maar kon zich niet meer echt onderscheiden en ging een kwartier voor tijd vermoeid naar de kant. Spits Fred Friday was tien minuten eerder al gewisseld. Ook hij had bij het publiek voor opwinding gezorgd, zij het op een iets andere manier dan Boadu. Friday speelde af en toe achteloos een tegenstander door de benen, maar liet ook geregeld de bal van zijn voet springen en leek soms niet helemaal mee te doen aan het spel. Vooral zijn knullige balverlies leverde rumoer van de tribune op.

Toch was het juist Friday die op slag van rust de 2-0 maakte. Op een voorzet van invaller Mauro Savastano (die na een half uur de geblesseerde Thomas Ouwejan verving) kopte hij van dichtbij keurig netjes raak. Zo liet Friday zien dat het gemis van een nieuwe spits – na het vertrek van Wout Weghorst heeft AZ nog geen vervanger weten te strikken – vooralsnog niet al te zwaar weegt.

Groot voordeel voor AZ is dat het gehele elftal bestaat uit spelers die er vorig seizoen al waren. De automatismen zitten er daarom nog altijd in. Zolang er geen nieuwe blessuregevallen bij komen, kan AZ prima uit de voeten.

AZ-Panathinaikos 2-0

17. Boadu 1-0, 44. Friday 2-0.

AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan (32. Savastano); Midtsjö, Til, Seuntjens; Idrissi, Friday (64. Bel Hassani), Boadu (75. Van Rhijn). Bron: N-H dagblad

42 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  19 juli 2018 at 16:30

  Prima overwinning. Zondag tegen Zulte Waregem hier een vervolg aan geven. Lukt dat dan neemt de druk op Huiberts af om ten koste van ( te ) veel geld een nieuwe spits vast te leggen.
  Wel is duidelijk dat Boadu nog niet een dragende rol in dit AZ kan spelen en al helemaal niet met een dubbel programma.
  Friday is zo’n typische spits die niets doet wanneer de bal niet in zijn buurt is. Dit wekt des te meer ergenis op omdat Weghorst zich de benen uit het lijf liep.
  Mihalik is er ook nog niet en Stengs kan al zelf lopen en een beetje met een bal rommelen. Voor de winterstop verwacht ik die 2 niet speelklaar.
  AZ moet het dus tot aan de winterstop met Idrissi, Jahanbaksh, Seuntjes, Friday en Boadu doen. Dan komen Waarschijnlijk Stengs en Mihalik er bij. Ik ben geneigd om dat te proberen tenzij Baksie vertrekt. Dan moet AZ de markt op.

  • Vincent

   21 juli 2018 at 14:27

   AZ heeft inmiddels de opvolger van Jahanbaksh binnen! Geweldige speler

 2. woonwagenpower

  19 juli 2018 at 16:51

  Mee eens Gerrit, ook een voorstander van proberen en geld vast houden voor het opvangen van Alireza zijn vertrek. Mocht Alireza wel weg gaan, wat niet als een verrassing gezien kan worden, dan direct schakelen en het klaar liggende lijstje erbij pakken. Ik ga ervan uit dat Max zijn lijst compleet is en dan club en speler benaderen en hopen dat alle partijen er tevreden uitkomen. Ook hebben we nog Ferdy Druijf voor de aanval, ik schrijf hem nog niet af.

  • Brandon

   19 juli 2018 at 23:05

   Geheel oneens. Jullie schrijven 4 spelers af. Dan hou je 3 man over waarvan alleen Boadu zou kunnen invallen. Dus tot de winterstop geen blessures en Jahanbahksh die tot 1 september kan wegvallen. Sorry maar wil niet lullig doen, dit is professioneel voetbal hoor en geen spelletje klaverjassen. Er moet een spits bij en wel heel snel.

   • Gerrit Vooijs

    20 juli 2018 at 08:00

    Brandon ik schrijf 2 man af, Stengs en Mihalik, tot aan de winterstop. Friday erger ik mij aan maar hij scoort wel een knappe goal. Het is zo’n balletjes afwachter als vroeger op straat. Je ziet hem niet maar scoort wel.
    Friday samen met Boadu en alleskunner Seuntjens kunnen dat samen goed invullen.
    Seuntjens is de ideale voetballer om blessures/schorsingen op alle plekken op te vangen en dat doet hij nog redelijk goed ook. Wordt in mijn ogen door velen ondergewaardeerd.
    Na de winterstop komen er nog eens twee aanvallers bij. Tja, wat ga je dan doen ?

    Mocht Baksie gaan MOET er direct een ander bij komen, dat ben ik met je eens. Het vertrek van alleen Weghorst kan AZ opvangen.

    • Brandon

     20 juli 2018 at 09:31

     Dan lees ik niet goed Gerrit. Boadu kan niet de dragende rol in dit Az spelen en al helemaal niet met een dubbelprogramma. M.a.w. daar heb je 1x in de week iets aan. Gerrit het is geen speeltuin, het is er staan of niet. Deze jongen komt er 100% en kan ook wel eens de allerbeste spits worden die AZ ooit gehad heeft daar is iedereen het denk ik wel mee eens. Friday kan de eredivisie niet aan dat heeft ook iedereen kunnen zien. Dat hij een doelpunt scoort doet helemaal niet terzake. Het spel wat hij laat ‘zien’ komt schromelijk te kort voor de eredivisie als ik daar dan Mihalik en Stengs bij optel kom ik op 4 spelers die niet aan het criterium voldoen. Dat is waar je vanuit moet gaan en niet zoals jij het schets maar door rommelen met Friday en in mindere mate met Boadu als je van 1 wedstrijd in de week uitgaat, jij weet als geen ander dat vastigheid, daar hamert v.d. Brom al vanaf het begin op, een must is op dit niveau. Dat maakt AZ t.o. andere ploegen ook zo sterk. Boadu zou ons kunnen verrassen dat is een ander gegeven en ik denk dat iedere AZ supporter dat ook wil. Maar Gerrit hij is 17 jaar en de druk op hem, mag hem niet een andere speler maken dan dat hij nu is, lekker onbevangen en gaan met de banaan. We hebben een spits nodig en wel meteen. Voor de EL is het al te laat maar we moeten er met z’n alleen niet aan denken dat hetzelfde scenario gebeurd als vorig seizoen met Stengs dan zitten we meteen in grote problemen.

     • Gerrit Vooijs

      20 juli 2018 at 15:35

      Ik ben het in grote lijnen met je eens. Alleen moet de oplossing dan 5 miljoen kosten ?
      ADO hanteert de hoofdprijs, hun goed recht, voor een speler die voor het eerst in zijn carrière een productieve periode heeft gekend.? 2,5 milj is het risico nog waard maar geen vijf milj. De onderhandelingen lijken vastgelopen al heeft Johnsen niet meer meegespeeld in de oefenduels ivm een “enkelblessure” .
      Stel dat Boadu zich goed ontwikkeld en Stengs en Mihalik sluiten goed aan zit AZ later dit seizoen met een aantal overbodige spelers in de maag die fors op de salarishuishouding drukken.
      Ik vind het moeilijk, ga je voor de korte sportieve termijn en moeten je eigen talenten in de KKD spelen. Of houdt je vast aan de visie dat de eigen jeugd de toekomst heeft.?

  • Vincent

   21 juli 2018 at 14:27

   Max heeft de opvolger al binnen!

 3. Silver

  19 juli 2018 at 18:52

  Tip: misschien Marton Eppel halen, prima spits volgens mij

  • Gerrit Vooijs

   19 juli 2018 at 22:26

   We kunnen hem nu allemaal in 2x 90 minuten beoordelen……. wel in oktober al 27 jaar.

   • Brandon

    20 juli 2018 at 18:48

    Ja Gerrit het is ook een moeilijke kwestie. Alleen is het net als met de Tour de France niemand wacht op je. Tot de winterstop is de halve competitie al voorbij en dan hoor je wel op een plek te staan die vooruitzichten biedt. Het wordt al een moeilijk seizoen i.v.m. EL als je die haalt. Maar 5 of 5,5 miljoen voor een beperkte spits als Johnson zou ik in ieder geval niet doen. We moeten alleen wel oppassen dat Bahkshi weg kan zijn en dan zal het moeilijk gaan worden. Zowel met een vervanger als met het geld want dan begrijpen alle clubs dat de nood aan de man is. Over Boadu maak ik me helemaal niet druk over een jaar spreekt niemand meer over Johnson als Boadu heel blijft. Dat wordt mijns inziens DE SPITS in Nederland.

 4. oma

  20 juli 2018 at 17:48

  jan met de lang staat voor een transfer aldus zijn zaakwaarnemer Amir Haskemi.aldus voetbalprimer die vermeld als bron NH waar Amir Haskemi een gesprek mee had.

 5. hatse

  21 juli 2018 at 12:19

  Volgens het Belgische HLN Nieuws wordt de Roemeen Dorin Rotariu voor een seizoen verhuurd aan AZ met aankoopoptie. Deze zou voor Jahanbakhsh in de plaats komen welke in onderhandelingen is met diverse Engelse clubs w.o Leicester City.

 6. Kaazie1987

  21 juli 2018 at 13:13

  Nee hatze dit wordt absoluut niet de opvolger van jahankbaksh, het ziet er idd wel naar uit dat rotariu naar az komt, maar omdat stengs tot minimaal de winterstop in de lappenmand zit en az veel wedstrijden zal gaan spelen zal rotariu met de opvolger van jahankbaksh gaan strijden om de rechtsbuiten pozitie. En rotariu kan ook heel goed uit de voeten als schaduwspits zoals till dat uitvoert, dus mocht till geblesseerd raken kan rotariu daar ook prima uit de voeten

 7. Kaazie1987

  21 juli 2018 at 13:16

  Vraag me wel af wat ze dan met seuntjens van plan zijn, want dat is ook een speler die als schaduwspits en rechtsbuiten uit de voeten kan

  • Gerrit Vooijs

   21 juli 2018 at 21:17

   Rotariu moet eerst eens bewijzen beter te zijn als Seuntjens.

   • Brandon

    21 juli 2018 at 22:36

    Seuntjes is andere positie Gerrit. Dit is een rechterspits. Seuntjes is valse spits of middenvelder toch?

    • Gerrit Vooijs

     22 juli 2018 at 17:49

     Nou Brandon, Idrissi speelt op rechts i.p.v. Jahanbakshs en Seuntjens op de vrijgekomen positie op Links.
     Dus moet Rotariu eerst maar eens bewijzen dat hij AZ beter laat functioneren met zijn inbreng.
     Maar Seuntjens kan links, rechts, in de spits, op 10 en als CV spelen zonder enige mate van voorbereiding.
     Met Seuntjens in de aanval komen de andere AZ spelers sneller in scoringspositie omdat Seuntjens altijd de combinatie zoekt en ziet.

 8. Kaazie1987

  21 juli 2018 at 13:18

  Heeft az toen met Janssen ook gedaan, toen haalde ze ook ivm het zware programma niet 1 maar 2 opvolgers. weghorst en friday en dat zal nu ook gebeuren

 9. Kaazie1987

  21 juli 2018 at 13:19

  Leicester heeft volgens meerdere Engelse kranten 25 miljoen pond dus 31 miljoen euro op jahankbaksh geboden

 10. Kaazie1987

  21 juli 2018 at 13:21

  Voor dat bedrag heel snel verkopen, komt de toekomst van as alleen maar ten goede. Nu heel snel sparen en dan net als Ajax over een paar jaar meer geld uitgeven aan spelers en gaan scouten in zuid Amerika, daar hebben ze nog mentaliteit

  • az woman

   23 juli 2018 at 16:27

   AZ doet er goed aan om niet van de ingeslagen weg af te gaan. Hier is AZ gezond mee geworden en dat moet zo blijven, dan groeit AZ maar minder snel. AZ moet AZ blijven, dat Ajax nu op stel en sprong aankopen gaat doen met enige naam, Tadic en blind bijvoorbeeld. Ik ben heel benieuwd naar het huidige niveau van Blind. Het voordeel van blind is zijn ervaring, maar of hij nou beter momenteel is als onze Thomas, Fredrik of Teun, ik denk het niet.

 11. Vincent

  21 juli 2018 at 14:09

  Ze spelen vandaag ook nog en zondag de laatste

 12. Vincent

  21 juli 2018 at 14:34

  We hebben 2 keuzes aankomend jaar tot de geblesseerde weer terug komen: Boadu Friday Rotariu(Seuntjes) of Idrissi Boadu Rotariu(Seuntjes). Ik zie liever Boadu in de spits… Dus mijn voorkeur gaat naar aanval nr 2

 13. Kaazie1987

  22 juli 2018 at 12:53

  Vincent een 17 jarig ventje die net terug is van een zware blessure gaan ze echt niet gelijk voor de leeuwen gooien, hoeveel grote talenten zijn er wel niet verpest doordat ze te vroeg een basisboek hebben gekregen. Dat gaat zeker bij az niet gebeuren, boadu zal gebruikt worden als het echt nodig is en in de tussentijd zal hij minuten krijgen bij jong

  • Vincent

   23 juli 2018 at 12:51

   Oneens, goed genoeg =oud genoeg

 14. az woman

  22 juli 2018 at 17:40

  AZ wint in de voorbereiding ook van Zulte Waregem met 1-0. Doelpuntenmaker FRED FRIDAY.

 15. Gerrit Vooijs

  22 juli 2018 at 18:10

  Fred blijft ons positief verbazen !
  Zonder echte concurrentie lijkt hij aan vertrouwen te winnen. Het zelfde scenario als met Weghorst vorig jaar ?
  Toen het vertrouwen in hem als nr 1 werd uitgesproken begon hij beter te presteren.
  Als Fred er in het tweeluik tegen Kairat Almaty over 2 wedstrijden er 2 inschiet zie ik niet in waarom hij de kans niet krijgt.

  • AZ woman

   22 juli 2018 at 21:41

   Het zou me niet verbazen.

  • Brandon

   23 juli 2018 at 12:22

   Donderdag gaan we het zien wat Fred Friday er van bakt. Mijn persoonlijke mening blijft wordt helemaal niets met Fred, maar ik laat me graag verrassen.

 16. AZ woman

  22 juli 2018 at 21:52

  Is Jeroen op vakantie? Meestal lees ik zijn mening op een topic.

 17. Vincent

  23 juli 2018 at 12:53

  Maher traint bij az, ondanks de vele middenvelders een klein contract geven of de oude sentimenten negeren en die jongen weg sturen? Wat is jullie mening?

  • Urdal

   23 juli 2018 at 13:16

   Kan van waarde zijn bij az.
   Als hij tevreden is met een rol als invaller/reserve is hij zeer bruikbaar.
   Kwalitatief is hij goed genoeg en wordt je er niet zwakker op.

 18. woonwagenpower

  23 juli 2018 at 15:25

  Adam een contract geven tot aan de winterstop, met optie tot verlening voor een periode waar beide (zowel Max en Adam zich in kunnen vinden), met die verstande dat hij per gespeelde wedstrijd krijgt betaald tot de winterstop, tevens houdt hij op deze manier zijn conditie op peil en kan zowel Adam en AZ in de winterstop evalueren.Ik denk een win-win situatie, op deze manier.

 19. az woman

  23 juli 2018 at 15:29

  Ruud, kom d’r maar in. Mag ook vanaf een vakantie adres. Genoeg discussie voer, Wel of geen Spits halen? Fred het vertrouwen geven? Wat te doen in de situatie Adam? Ik ben benieuwd.

 20. de echte supporter

  23 juli 2018 at 17:59

  Maher kan zijn conditie op peil houden, maar ik zou hem GEEN contract in welke vorm dan ook hem aanbieden. Hij blokkeert de verder ontwikkeling. qua gedrag zie ik hem ook niet zitten. hij wilde zo graag weg.. blijf dan weg

 21. Woonwagenpower

  23 juli 2018 at 19:54

  Kan iemand mij vertellen of komende Donderdag AZ live wordt uitgezonden en op welke zender? Alvast bedankt.

  • Vincent

   23 juli 2018 at 20:26

   Rtl7! Op fox is Vitesse

   • Woonwagenpower

    23 juli 2018 at 21:40

    Oké bedankt Vincent.

 22. Kaazie1987

  23 juli 2018 at 21:10

  Maher heeft de mentaliteit van een zitzak,hij bleef daar maar rond lopen met ongeveer 8 kilo overgewicht, ondanks dat Twente in zwaar weer zat ging hij elke week nog slechter spelen. De mentaliteit bij az is goed laten we dat alsjeblieft zo houden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *