Vooralsnog geen concrete interesse in Jahanbakhsh

By
Updated: juli 13, 2018
Jahanbakhsh

De kans bestaat dat Alireza Jahanbakhsh ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt. AZ-directeur Max Huiberts meldt dat het stil is en koestert hoop op een langer verblijf van de topscorer uit Iran.

“Op dit moment speelt er niks”, laat Huiberts weten aan NH. “De enige speler die is vertrokken, is Wout Weghorst (VfL Wolfsburg, red.). Vooralsnog is er geen concrete interesse in Ali. Een aantal weken heeft er wel iets gespeeld, maar nu is het stil.”

De directeur voetbalzaken van de Alkmaarders hoopt dat Jahanbakhsh blijft. “Het zou heel mooi zijn als hij op het veld staat bij de eerste Europa League-wedstrijd”, zegt hij. “Laten we hopen dat er heel weinig interesse voor hem komt, al kan ik mij dat niet voorstellen. Dan zou het zomaar kunnen zijn dat hij nog een jaar bij AZ speelt.”

Jahanbakhsh beschikt over een tweejarig contract. Afgelopen seizoen kroonde hij zich tot topscorer van de Eredivisie (21 goals), maar op het WK met Iran slaagde hij er niet in zich in de picture te spelen. Rond 20 juli moet de 24-jarige aanvaller zich weer melden bij AZ.

 

38 Comments

 1. Ruud

  13 juli 2018 at 10:29

  Ik vind het prima als hij blijft. AZ kan wel wat explosiviteit gebruiken voorin en heeft daarmee ook meer variatie in de aanval. De jongens in opleiding voor de aanval kunnen nog wel wat lessen gebruiken van Ali.

 2. de echte supporter

  13 juli 2018 at 15:39

  Bijzonder dat het stil is.. ik ben wel blij als hij nog een tijdje bij AZ blijft. misschien dat hij ook een verbeterd contract wil tekenen dan verliest AZ misschien niet veel transfergeld.

 3. Brandon

  13 juli 2018 at 20:28

  Liegen is ook een vak he in de voetbalwereld. Op de fanpage staat dat hij al gekeurd is bij Leicester City. 22 Miljoen als het gaat gebeuren. Daar zal je toch dit weekend wel een spits voor kunnen kopen? Of gaan ze met die Fred flapdrol verder?

  • az woman

   14 juli 2018 at 06:57

   Hoi Brandon, ik vind het ook bijzonder dat AZ Fanpage deze informatie brengt, vaak brengen ze nieuws wat wel klopt, dus ik heb ook mijn grote twijfels of iedereen altijd even eerlijk is. 22 miljoen voor Alireza, is een hoop geld. Je zou dan toch menen dat Max niet in de categorie hoeft zoeken van die Noor en dergelijke spelers.

   • Brandon

    14 juli 2018 at 18:09

    Hoi AZ Woman, ik begrijp dat het moeilijk is een goede spits aan te trekken. Maar wat ik bedoel te zeggen is dat er een lijstje van spitsen klaar moet zijn. In de A categorie dus PL en Spanje daar kunnen wij van dromen. Maar in Scandinavie, Oostblok en Zuid Amerika zal toch wel iets rondlopen? Misschien als de deal Jahanbahksh rond is worden we ook wel verrast hoor. Overigens wel leuk dat Boaudu tegen Lokeren scoorde.

 4. Ruud

  13 juli 2018 at 20:45

  Hoe AZ zijn eigen koers vaart op de dolgedraaide transfermarkt

  12.00 uur

  Jonas Svensson vliegt naar de bal voor de voet van Feyenoorder Jan-Arie van der Heijden. Voor anderhalf miljoen een buitenlandse voltreffer.

  Dit artikel krijg je gratis van ons omdat je een VI-account hebt. Veel plezier!

  Door:

  Simon Zwartkruis

   

  @simonzwartkruis

  Met een aanzienlijk lagere begroting dan de traditionele topclubs, moet AZ zich staande zien te houden in het transfergeweld. Met een mix van talentontwikkeling in de opleiding en realisme op de markt komen ze in Alkmaar een heel eind. ‘We zijn ons goed bewust van de mogelijkheden én de onmogelijkheden.’

  BEREID JE VOOR OP DE FINALEIN DE WK-OMGEVING

  Ontdek nu

  In de week dat de transferuitgaven van 2018 bij Ajax de totale jaarbegroting van AZ overstegen, terwijl de teller bij PSV voor alleen al aangekochte backs op elf miljoen euro staat, plukte Max Huiberts een speler weg uit de Duitse Tweede Bundesliga. Henri Weigelt (20) heet de linksbenige centrumverdediger, afkomstig van Arminia Bielefeld. Twee dagen later contracteerde AZ tevens een Tsjechische jeugdinternational: middenvelder Richard Sedlacek (19) van Sparta Praag. Daar gaat het niet bij blijven in Alkmaar, want de club zal de beurs gaan trekken in de zoektocht naar een opvolger voor spits Wout Weghorst. Maar op de dolgedraaide transfermarkt moet AZ het vooral hebben van creatief handelen en sportieve aantrekkingskracht. Het grote geld rolt elders in Nederland.

  De afkomst van Weigelt en Sedlacek is geen toeval. AZ heeft het jachtgebied verruimd, nu het steeds lastiger wordt gunstige deals te sluiten in de vertrouwde buitenlanden. De laatste jaren wist de club vooral in Scandinavië goed de weg, eerder was ook België bekend terrein.

  ‘Daar blijven we actief met onze scouts, zegt technisch directeur Max Huiberts. ‘Maar we merken dat ook in die landen steeds meer moet worden betaald voor spelers. In een land als Tsjechië ligt het prijsniveau nu nog wat lager.’ Een half jaar geleden sloeg AZ ook al toe op de Tsjechische markt, met het aantrekken van Ondrej Mihalik, tot medio 2022. Al heeft trainer John van den Brom nog weinig profijt gehad van die transfer: de twintigjarige spits scheurde kort na zijn komst in Jong AZ een kruisband af.

  Met de komst van Carlos Aalbers als nieuwe hoofdscout haalde AZ meteen ook diens internationale netwerk binnen. Aalbers kwam deze zomer over van FC Groningen als opvolger van Michel Doesburg, die bij Ajax aan de slag is gegaan. Eerder was de Gelderlander actief als technisch directeur van Willem II en NEC. Bij laatstgenoemde club was Aalbers in 2013 verantwoordelijk voor de komst van een destijds volslagen onbekend talent uit Iran, die twee jaar later de overstap naar AZ zou maken: Alireza Jahanbakhsh, de Eredivisie-topscorer van vorig seizoen. Ook dichter bij huis, in Duitsland bijvoorbeeld, heeft Aalbers de markt in kaart. ‘Vanwege het grote aanbod van kwaliteit in Duitsland, krijgen jonge jongens daar minder snel een kans’, weet Huiberts. ‘De grootste talenten zijn voor ons natuurlijk niet haalbaar. Maar in de categorie daaronder en in de Tweede Bundesliga lopen genoeg interessante spelers rond. Jongens die weten dat een transfer naar Nederland goed kan zijn voor hun ontwikkeling en voor hun kans op speeltijd.’

  VIJFTIG PROCENT

  Vooropstaat dat AZ de nadruk blijft leggen op de eigen opleiding. Volgens het laatste beleidsplan dient de A-selectie voor vijftig procent uit eigen kweek te bestaan, een aantal dat inmiddels ruimschoots wordt overtroffen. En veel van de doorgebroken talenten hebben hun contract in Alkmaar verlengd. Zo liggen Guus Til en Owen Wijndal vast tot 2023, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Thomas Ouwejan en Jeremy Helmer tot 2022 en Pantelis Hatzidiakos tot 2021. Huiberts: ‘Eigen kweek gaat bij AZ vóór aankopen en dat zal altijd zo blijven. Daarom speelt bij ons de jeugdscouting ook zo’n belangrijke rol. Hoe eerder je talenten binnen hebt, hoe beter je ze kunt scholen in het voetbal en de mentaliteit die bij AZ past. Maar een elftal kan niet alleen uit talenten bestaan. Voor geroutineerde spelers met toegevoegde waarde zal je meestal verderop moeten kijken.’

  ‘Eigen kweek gaat bij AZ vóór aankopen en dat zal altijd zo blijven’

  Vorig jaar had AZ in die categorie met Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø twee buitenlandse voltreffers. Voor respectievelijk anderhalf en twee miljoen euro weekte Huiberts de ervaren Noren, een half jaar na elkaar, los van Rosenborg BK. Waarbij de sportieve ambities van beide spelers de doorslag gaven. ‘Bij Midtsjø duurden de onderhandelingen met Rosenborg zeker drie maanden’, herinnert Huiberts zich. ‘Fredrik wilde graag naar AZ, maar zijn club wilde kijken of er geen hogere biedingen kwamen. Dat is hun goed recht. Dus wij moesten geduld hebben. Want van ons hoefden ze geen hoger aanbod te verwachten, wij kunnen en willen daar niet in mee. We hadden het geluk dat er geen andere clubs met een bod kwamen. Waardoor Fredrik alsnog tegen onze voorwaarden naar Alkmaar kwam. Later riep de voorzitter van Rosenborg dat ze geen spelers meer aan AZ gaan verkopen. Hij was kennelijk niet helemaal tevreden met de opbrengst. Hij vergat erbij te zeggen dat de club bij een volgende transfer van Fredrik meeprofiteert.’

  Fredrik Midtsjø.

  REALISME

  Huiberts heeft ook andere tijden in Alkmaar meegemaakt. In de periode dat voorzitter Dirk Scheringa en diens DSB-bank aan de touwtjes trokken, was de oud-speler bij AZ werkzaam als scoutingcoördinator. Het was de tijd dat de club, in 2007, zes miljoen euro neertelde voor Graziano Pellè, nog altijd de duurste aankoop ooit. Een record dat overigens zou zijn verpulverd als een half jaar later de aankoop van SC Heerenveen-topscorer Afonso Alves (achttien miljoen euro) niet op het allerlaatste moment was afgeketst. Na het latere faillissement van DSB trok AZ langs de rand van de financiële afgrond, met Huiberts inmiddels in de rol van technisch coördinator. Sindsdien wordt het beleid in Alkmaar gekenmerkt door realisme. Inkomsten uit Europees voetbal blijvenbuiten de begroting, lucratieve spelers-verkopen worden deels geïnvesteerd in de organisatie en het fundament van de club. Zo kocht AZ in 2017 het stadion terug van Stadion Alkmaar Beheer BV, mede mogelijk gemaakt door de transfers van Vincent Janssen en Marcus Henriksen, die gezamenlijk 27 miljoen euro opbrachten.

  Twee weken geleden rinkelde de kassa opnieuw, met het vertrek van Weghorst naar VfL Wolfsburg. Opnieuw geldt dat slechts een deel van de transfersom, elf miljoen euro in dit geval, in het aankoopbudget terechtkomt. ‘Alle clubs houden elkaar in de gaten en weten dus wanneer er extra inkomsten zijn binnengekomen’, weet Huiberts. ‘Dan zie je de vraagprijs omhooggaan als je je meldt. Maar ons transfer-budget gaat niet ineens omhoog na een goede verkoop van een speler. AZ blijft investeren in de lange termijn van de club: de opleiding, de trainingsfaciliteiten, het stadion. We zien transferopbrengsten als incidentele inkomsten. Die zullen ook nooit in de begroting worden opgenomen. We zijn gezond en dat willen we zo houden.’

  ‘Ons transferbudget gaat niet ineens omhoog na een goede verkoop van een speler’

  Komend seizoen werkt AZ opnieuw met een totale begroting van 24 miljoen euro, waar Ajax en PSV meer dan het drievoudige tot hun beschikking hebben, terwijl ook Feyenoord financieel ver uit zicht is. Op de door Ajax en PSV gedomineerde ranglijst van recordaankopen in de Nederlandse voetbalhistorie, staat AZ met Pellè op de 32ste plaats. Jaloezie ten opzichte van de rijkere clubs is Huiberts echter vreemd. ‘Het is juist een mooie uitdaging het maximale rendement uit ons budget te halen. Wij zoeken spelers in een lastige categorie. Het moet echt een meerwaarde zijn ten opzichte van de spelers die we zelf opleiden. Het moet betaalbaar zijn. Een aankoop moet technisch, tactisch en mentaal voldoen aan de specifieke eisen die we bij AZ stellen. Want het voetbal dat wij nastreven wordt lang niet overal gespeeld in Europa. De ene keer loopt het stuk op voetbal-inhoudelijke aspecten, de andere keer valt een doelwit af omdat we tijdens onderhandelingen over de transfersom weinig concessies doen. Het heeft geen zin daar gefrustreerd over te gaan doen. We zijn ons goed bewust van de mogelijkheden én de onmogelijkheden op de markt.’

  De Alkmaarse troefkaart op de oververhitte markt is het sportieve plaatje

  De focus ligt in de AZ-scouting op spelers met kortlopende contracten bij hun club. Langlopende verbintenissen vergen hogere afkoopsommen en de club zit al snel aan de limiet. De Alkmaarse troefkaart op de oververhitte markt is het sportieve plaatje. ‘Laat duidelijk zijn dat we prima salarissen betalen’, benadrukt Huiberts. ‘Maar dat doen heel veel clubs. Bij gesprekken met spelers leggen we de nadruk op wat we sportief te bieden hebben. Dat geldt zowel voor onze jeugdspelers als voor potentiële aankopen. Daarbij betrekken we ook de entourage van een speler. We stellen een sportief plan op en alles wat we daarin beloven komen we na. Daar hechten we zeer aan bij AZ, dat benadruk ik ook vaak in die gesprekken. Het heeft ook voordelen dat spelers meestal niet uit financiële motieven naar ons komen. Dan heb je dus te maken met gasten die hun sportieve ontwikkeling voorop stellen. Dat zijn precies de jongens die we hier graag hebben. Bij buitenlandse spelers is het Nederlandse voetbal overigens ook nog steeds een pluspunt. Het voetbal in ons land heeft betere tijden gekend, maar het is niet alléén maar kommer en kwel. Het imago van de Nederlandse competitie is over de grens nog steeds goed. Het verzorgde en aanvallende voetbal, het trainingsniveau, de kans op speeltijd en latere vervolgstappen in een carrière; dat spreekt nog altijd aan in het buitenland.’

  Max Huiberts: ‘We betalen prima salarissen.’

  PRIORITEIT

  Naast Weigelt en Sedlacek deed AZ deze zomer tot nu toe zaken op de Nederlandse markt. De huur van Marko Vejinovic werd omgezet in een vast contract tot 2022, van Telstar kwam keeper Rody de Boer en van Jong Ajax Leon Bergsma, Mauro Savastano en Vince-Gino Dekker. De laatste twee zijn opgenomen in de selectie van Jong AZ. Van de huidige A-selectie houdt AZ rekening met een vertrek van Jahanbakhsh, al heeft Huiberts de hoop op een langer verblijf van de meeste waardevolle Eredivisiespeler van vorig seizoen nog niet opgegeven. ‘Er hebben zich clubs gemeld voor Alireza, maar die voldeden niet aan onze wensen’, zegt de td. ‘Er kan van alles gebeuren, maar het liefst houden we hem nog een jaartje hier. Desnoods een half jaar. Van de doorgebroken jongens uit eigen jeugd ben ik niet bang dat ze deze zomer gaan vertrekken. Die liggen langdurig vast en ze hebben aangegeven nog niet uitgeleerd te zijn bij AZ.’

  Aan de aankoopkant heeft een puntaanvaller prioriteit. Fred Friday is terug van zijn huurperiode bij Sparta, maar heeft ook daar weinig indruk gemaakt. Mihalik (21) en Ferdy Druijf (20) moeten zich nog bewijzen bij AZ en de grote belofte Myron Boadu is pas zeventien jaar.

  Op de lijst van directe versterkingen staat Ricky van Wolfswinkel, maar FC Basel lijkt niet van plan de Nederlandse aanvaller te laten gaan. Ook ADO Den Haag-topscorer Bjørn Johnsen staat op de radar. Huiberts: ‘We hebben voor elke positie een profiel. Gebaseerd op onze manier van spelen. In zijn algemeenheid kun je zeggen: je hebt spitsen die puur goalgetter zijn en verder weinig inbreng hebben in het combinatiespel of niet meedoen aan het verdedigend druk zetten. Je hebt spitsen die minder vaak scoren, maar assists leveren of helpen tegen-goals te voorkomen met defensief werk voorin. Dat laatste type past het best bij AZ. Het liefst heb je natuurlijk een spits die álles in zijn spel herbergt. Maar dan kom je al snel terecht in een categorie die voor ons niet haalbaar is. Ook hier geldt dat we onze financiële grenzen niet gaan overschrijden. Wij doen geen gekke dingen. We geloven in de weg die AZ is ingeslagen. Op de korte én de lange termijn is dat het beste voor deze club.’

  Bjørn Johnsen in het shirt van ADO Den Haag in duel met Marko Vejinovic. De eerste is kandidaat om Wout Weghorst op te volgen, de tweede kreeg een vast contract bij AZ.

  PRESTATIES AZ WINNEN VAN EIGEN BEGROTINGDe laatste vijf seizoenen nam AZ de zesde plaats in op de ranglijst van Eredivisie-begrotingen. In een eerder stadium, na het landskampioenschap in 2009, kende de Alkmaarse club een incidentele piek in het budget: de begroting steeg van 28 naar 40 miljoen euro. Daarmee streefde het Feyenoord voorbij en was AZ in het seizoen 2009/10 financieel de derde club van Nederland. Met het faillissement van hoofdsponsor en club-eigenaar DSB keerde de club terug in de realiteit. Het budget werd in 2010 teruggeschroefd naar 25 miljoen. Dankzij een driejarenplan onder leiding van toenmalig algemeen directeur Toon Gerbrands kwam de club, een jaar eerder dan gepland zelfs, in 2012 financieel weer in rustiger vaarwater. De cijfers van de zes clubs met de hoogste begroting in de afgelopen vijf seizoenen:2013/14AjaxPSVFeyenoordFC TwenteVitesseAZBegroting656235463026Aankopen6,814,336,3-4,8Verkopen23,844,8-14,826,518,8Eindklassering1423882014/15AjaxPSVFeyenoordFC TwenteVitesseAZBegroting656235463028Aankopen13,35,58,75,50,51,5Verkopen28,94,931,725,6-3,5Eindklassering21610432015/16AjaxPSVFeyenoordFC TwenteVitesseAZBegroting707059282623Aankopen11,420,210,5-1,54,7Verkopen657,518,921,7819,6Eindklassering21313942016/17AjaxPSVFeyenoordFC TwenteVitesseAZBegroting808559272623Aankopen35,65,33,50,40,64,3Verkopen80,516,52,614,55,727,4Eindklassering2317562017/18AjaxPSVFeyenoordFC TwenteVitesseAZBegroting807064302624Aankopen28,114,526,50,54,55,7Verkopen81,343,831,34,12111Eindklassering2141853*Bedragen in miljoenen euro’s
  **De totale transferbedragen zijn exclusief variabele bonussen

 5. woonwagenpower

  14 juli 2018 at 06:25

  Hoi Ruud, mooi stuk. Bedankt voor het delen daarvan.
  Ik hoop dat Max snel met nieuws kan komen, maar of de namen die nu her en der aan AZ gelinkt worden om Wout op te volgen, AZ naar een hoger plan tillen? Misschien moet AZ het seizoen maar ingaan met de jongens die er nu zijn. Ik weet nog goed dat Louis van Gaal voor de TV zei, dat ze serieus werk maakte van de komst van Ronaldo naar Ajax, helaas voor Louis koos de Braziliaan voor PSV. Louis overlegde met zijn staf en ze besloten om met een jonge jongen uit de eigen opleiding de vacature in te vullen. Die jonge jongen zijn naam is Patrick Kluivert, het pakte voor Ajax en Patrick Kluivert fantastisch uit. Dit zijn natuurlijk geen garanties, maar het is het overwegen waard, denk ik. Zeker als andere marktpartijen het onderste uit de kan willen.

  • Ruud

   14 juli 2018 at 07:05

   Als de balans in het elftal klopt tussen jong en oud, opleiding en ervaring, ontwikkeling en spelinzicht, aanval en verdediging, etc., dan kan dat worden geprobeerd. Daar zal AZ vast naar kijken.

 6. az woman

  14 juli 2018 at 06:42

  Die spits van Den Haag wordt in November 27 jaar, als hij al komt dan wil hij waarschijnlijk ook wel wat zekerheid en daardoor minimaal een driejarig contract en salaris eisen, dan ook nog de kans aanwezig dat het een ééndagsvlieg is. Daarmee misschien de ontwikkeling in de weg staat van andere jongens uit de eigen opleiding. Ik vind de nadelen zwaarder wegen als de voordelen in deze, het risico te groot. Zouden Ajax, PSV en Feyenoord hier zenuwachtig van worden als AZ op bezoek komt, ik denk het niet.

 7. hatse

  16 juli 2018 at 11:44

  Maandag 16 juli… ‘k ben nou toch echt wel benieuwd naar AZ’s transferontwikkelingen en/of de overgang van Alireza naar Leicester-City bewaarheid kan worden.

 8. de echte supporter

  16 juli 2018 at 13:04

  ik ook. er moet nu echt wel wat gaan gebeuren. EL komt er ook aan

 9. az woman

  16 juli 2018 at 14:03

  Max, kom maar met breaking news. De tijd tikt onverbiddelijk door. Het nieuwsgierige gedeelte in mijn brein wordt behoorlijk op de proef gesteld, in deze situatie. Zeker 4 X per dag kijk ik of er nieuws is, maar steeds ………….. is het stil, voor wat betreft de opvolger van Wout en het eventuele aanstaande vertrek van Alireza. Max ik hoop spoedig iets te lezen of te horen en ondertussen gaat de tijd ……………………………………..

 10. Gerrit Vooijs

  16 juli 2018 at 18:46

  Sol heeft een aanbieding van diverse clubs waaronder, jawel ! , ook AZ naast zich neer gelegd.
  Hij wil perse naar een Spaanse club.
  Johnsen kost 5 miljoen zodat het lijstje van AZ , van Wolfswinkel, Sol, Johnsen in de prullenbak kan.
  Het blijkt dus makkelijker om een lijstje te maken als om de goede deal af te ronden.

  Huiberts beseft net al iedereen heus wel dat AZ iemand in de spits nodig heeft maar dat gaat niet ten koste van veel geld en/of onzorgvuldigheid gebeuren. 1 Friday is genoeg geweest. Deze aanvaller staat naar verluidt voor een (te) forse prijs op de loonlijst .

  De 3 genoemde spitsen zijn voor de eredivisie zekerheidjes. Nu komt AZ met het beperkte budget weer in de risicogroep uit.
  Ik hoop op een type Haller uit de Franse 2e divisie. Daar spelen fysiek erg sterke spitsen met een redelijke basistechniek waartegen Nederlandse verdedigers het sowieso erg moeilijk hebben.

  • Vincent

   16 juli 2018 at 21:13

   Franse spelers zijn altijd wel leuk! allemaal grote van Afrika origine spelers super sterk en Idd goede basistechniek

 11. hatse

  16 juli 2018 at 19:02

  Persoonlijk ben ik wel gecharmeerd van Pelle van Amersfoort. Speelt
  dan wel op ‘t middenveld bij Heerenveen maar speelt ‘t liefst in de aanval.

 12. az woman

  16 juli 2018 at 19:33

  Er zit niets anders op dan wachten

 13. woonwagenpower

  17 juli 2018 at 07:44

  Als Ado Den Haag zijn poot stijf houdt, waar ik alle begrip voor kan opbrengen, want die moeten dan tenslotte ook weer naar wat anders opzoek (ik ben geen fan van Johnsen en vind 5 miljoen veel te veel), Sol terug gaat naar Spanje en van Wolfswinkel nog niet terug gaat naar de Eredivisie, wordt het lijstje met centrumspitsen wel karig. Ik weet niet hoeveel namen er op het lijstje staan bij de categorie centrumspitsen, maar als er meer namen op staan komen we dus uit bij optie 4 of 5. Of gaat Max met meneer Nelissen om tafel en vraagt om een uitzondering te maken om een ruimer spelersbudget dit seizoen en kan Max in een andere vijver vissen? Of is Max mede afhankelijk van de verkoop van Alireza? In ieder geval lijken mij optie 4 en 5 in de huidige situatie geen optie, probeer het dan met Mats Seuntjes, Myron Boadu en Ferdy Druif.

  • az woman

   17 juli 2018 at 08:08

   WWP, je vergeet trouwens dat we ook nog Ondrej Mihálik onder contract hebben staan, als zijn blessure volledig genezen is doet hij ook mee voor die positie.

 14. az woman

  17 juli 2018 at 08:01

  Ik hoop dat we snel iets horen of lezen, ook als het de mededeling betreft dat er geen nieuwe spits bij komt, dan weten we waar we aan toe zijn en ga ik evengoed vol goede moed en overtuiging achter ons mooie AZ staan dit seizoen. Overigens lees ik op “club achter de duinen” dat Alfons Groenendijk de handelswijze van AZ niet kan waarderen. Volgens Groendijk brengt AZ Johnsen het hoofd op hol en wil zo dat johnsen daar een transfer gaat forceren. Mocht dat op waarheid berusten, dan ben ik daar niet trots op! Want ik weet hoe dat voelt als Ajax die tactiek hanteert als ze een speler van AZ benaderen. Ajax doet dat ook nog het liefst, vlak voor dat er een confrontatie is tussen Ajax en AZ. daar houd ik niet van.

  • Gerrit Vooijs

   17 juli 2018 at 08:31

   Zo gaat dat met transfers. Nu zien wij dat vanuit de andere kant en zijn wij de partij die het niet netjes speelt in de ogen van de betreffende club. Maar zo werkt het. AZ benaderd een club en speler in de juiste volgorde. Dan zijn er gesprekken maar helaas lopen die op niets uit omdat vraag en aanbod tevergeefs uit elkaar liggen.
   Tja dan houdt het voor nu even op. Johnsen is natuurlijk tekeugesteld, zijn club heeft geen 5 miljoen waar zij stiekem wel op hoopten en AZ heeft geen spits. Allemaal verliezers maar goed ik zou niet weten hoe je dit beter kunt doen..

 15. az woman

  17 juli 2018 at 08:57

  Hoi Gerrit, Wat zijn jouw verwachtingen, voor de spitspositie? Laat Max het hierbij en gaan we met het huidige materiaal aan het seizoen beginnen, of zal Max nog met een verrassing komen en wat heeft jouw voorkeur?

 16. Gerrit Vooijs

  17 juli 2018 at 15:29

  AZ is op zoek naar een goede passende spits. Ze hebben het bod op Johnsen verhoogd en daarmee zou Johnsen de hoogste uitgaande transfer van ADO worden aldus Huiberts.
  Tot nu toe was dat voor ADO 2,2 voor Kramer, dus denk ik dat AZ 2,5 geboden heeft en dat is voor AZ begrippen na 2009 een hoge transfersom.

  Mijn gevoel zegt dat Max hem sowieso wil binnenhalen maar tegen de laagst mogelijke prijs.
  Dus we gaan het zien wat hij bij AZ gaat presteren.

  Dus de komende voorronde EL gaat hij niet halen en staat daar Seuntjes/Boadu met op rechts Jahanbaksh.
  Dat moet lukken hoop ik toch.

 17. az woman

  17 juli 2018 at 16:48

  Als AZ in Bjorn Johnsen gaat investeren, geloof ik niet dat we in staat zijn om minimaal weer derde te worden in de competitie. Ik weet dat toen we vorig seizoen derde werden , we geen europees voetbal speelden en dit seizoen wel. Maar met Johnsen een serieuze aanval op plek 1,2 of 3 geloof ik niet in. Welke doelstelling wil Max met deze spits halen? Mocht hij floppen, dan kan John v/d Brom hier niets aan doen, al zal hij door sommige er wel voor aangekeken worden. En wat Als John v/d Brom hem niet opstelt? Daar zal Max ook niet vrolijk van worden. IK hoop dat ik het helemaal mis heb in deze, Als Bjorn Johnsen werkelijk naar Alkmaar toe komt. Dan liever met Seuntjes, Druif, Mihálik en Boadu. Dan houdt AZ de centen ook in de knip. Maar nogmaals, als Johnsen komt, hoop ik dat hij me het tegendeel bewijst, dan zal ik als een van de eerste toegeven dat ik het mis had.

  • Gerrit Vooijs

   17 juli 2018 at 19:34

   Minimaal derde is een te hoge doelstelling. Structureel mee doen om de 3e en 4e plaats is het hoogst haalbare en daarnaast heel lang meedoen in de KNVB beker zou voor AZ met een begroting van slechts 25 miljoen een topprestatie zijn.
   Als toetje het halen van de groepsfase EL, en daardoor bijna 6 miljoen extra inkomsten, waardoor AZ voor de winterstop 12 Europese wedstrijden speelt.

   DAAR liggen de grenzen van ons AZ in mijn ogen. Door het halen van de groepsfase zal AZ voor de winterstop meer punten verspelen omdat de bankspelers minder van kwaliteit zijn.

   De top 2 aanvallen is in mijn ogen een grote brug te ver. Feyenoord, Utrecht en Vitesse zullen AZ voorbij willen. AZ zal haar handen vol hebben om aan bovenstaande doelstellingen te voldoen door het drukke programma.
   We hebben een fantastisch seizoen achter de rug maar dit evenaren met een Europees programma en met deze kwalitatief (te) smalle selectie wordt lastig.
   Of AZ moet in de groepsfase van de EL veel gebruik maken van de jonkies om deze te laten ruiken aan een hoger niveau en de “oudjes” rust geven. Dat is een kwestie van de juiste keuzes maken.

   Op voorhand zou ik tekenen voor de 4e plaats, een Bekerfinale en het halen van de groepsfase (inkomsten).

 18. az woman

  17 juli 2018 at 21:02

  het was Max toch die in de media aangaf de top drie te willen aanvallen?

 19. Gerrit Vooijs

  17 juli 2018 at 22:06

  Ja klopt maar daar hoort Feyenoord bij….nou dat is gedeeltelijk gelukt. Eerst moet AZ punten gaan pakken tegen de top 3. Daarna komt een hogere klassering in beeld.
  Maar realistisch gezien kan AZ nooit echt de strijd aan gaan met clubs als PSV en Ajax zolang het budget verschil zo groot is. Als Feyenoord er in zou slagen om de begroting ook naar 75+ miljoen te tillen zal ook die club structureel buiten bereik zijn.
  Die hebben dan kwalitatief zo’n brede bank dat zij moeiteloos blessures/schorsingen kunnen opvangen.

  De top 3 aanvallen is een koers met meerdere etappes tot de aankomst in Alkmaar :-)

 20. Gerrit Vooijs

  17 juli 2018 at 22:08

  Maar eens in de 28 jaar…………

 21. hatse

  18 juli 2018 at 00:38

  Duidelijke uitleg Gerrit, bedankt voor je visie.

 22. woonwagenpower

  18 juli 2018 at 16:00

  Ado Den Haag heeft een ongemakkelijke voorbereiding, ze verloren een oefen wedstrijd van Dordrecht met 2-0. Eerder verloor ADO Den Haag al van de amateurs van VV Goes. Groenendijk deed tegen Dordrecht geen beroep op Bjorn Johnsen. Volgens Groenendijk heeft Johnsen last van zijn enkel. Voor wat betreft die enkel, “daar geloof ik niks van”. Ik krijg het idee dat Johnsen met zijn hoofd in Alkmaar is en als dat zo is, zegt dat wel wat over zijn mentaliteit, als hij faked over zijn enkel. Wil AZ zo’n speler met die mentale eigenschappen? Natuurlijk, ik ben geen dokter, maar ik weet ook, dat toeval niet bestaat.

  • oma

   18 juli 2018 at 17:36

   maak je niet druk woonwagenpower,
   deze johnsen heeft 8 club`s in 8 jaar tijdversleten bij de meeste weg gestuurd,je kan hem na mijn mening beter kwijt dan rijk zijn.

 23. de echte supporter

  18 juli 2018 at 18:55

  Oma wat moet AZ dan me zo’n figuur?

  • hatse

   18 juli 2018 at 19:32

   En toch denk ik dat Pelle van Amersfoort het best goed zou kunnen doen bij AZ. 22 jaar, 1.93 mtr lang en speelt het liefst aanvallend.

  • oma

   18 juli 2018 at 22:14

   dat kan je het beste aan Max vragen ik weet het niet en snap het niet.

 24. Gerrit Vooijs

  20 juli 2018 at 20:34

  Doodstil was het rond Jahanbaksh , daarom gooit zijn zaakwaarnemer zijn naam maar in de media . Er zou concreet gesproken worden met een niet Nederlandse club. Dadelijk gaat hij naar China …….. Zonder dollen, ik geloof er weinig van. De Engelse sportpers zwijgt in alle talen en die hebben overal hun mannetjes. En andere Europese clubs zie ik geen 25 milj. Betalen.

 25. de echte supporter

  23 juli 2018 at 09:48

  ik hoor nu geruchten dat hij voor 25 mln. is verkocht

 26. de echte supporter

  23 juli 2018 at 09:52

  Vanuit het AD

  Update 22.59: Ook het Algemeen Dagblad meldt dat er met de recordtransfer van Jahanbakhsh naar Brighton & Hove Albion maar liefst 25 miljoen euro gemoeid is. De berichtgeving van de ochtendkrant komt overeen met die van journalisten uit Iran, die eveneens melding maakten van dat recordbedrag. Jahanbakhsh is dus spoedig de duurste AZ’er in de clubgeschiedenis als de transfer doorgang vindt. Voor Janssen werd drie miljoen euro minder betaald.

 27. Albert

  23 juli 2018 at 14:12

  AZ breekt transferrecord met overgang Jahanbakhsh naar Brighton
  Met de aanstaande transfer van eredivisietopscorer Alireza Jahanabakhsh naar Premier League-club Brighton en Hove Albion breekt AZ het oude transferrecord dat op naam stond van Vincent Janssen.

  Voor Janssen betaalde Tottenham Hotspur twee jaar geleden ongeveer 22 miljoen euro aan AZ. Voor Jahanbakhsh legt Brighton & Hove Albion naar verwachting nog meer neer.

  De overgang van de Iraniër naar Brighton is op een paar details na rond en zal spoedig officieel worden. Het was voor AZ toch al een lucratieve transferzomer. Eerder werd spits Wout Weghorst voor meer dan tien miljoen euro aan VfL Wolfsburg verkocht.

  Jahanbakhsh werd afgelopen seizoen topscorer van de eredivisie met 21 doelpunten, drie meer dan ploeggenoot Weghorst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>