Zoektocht naar nieuwe spits in volle gang

By
Updated: juli 11, 2018

De komst van een spits heeft momenteel prioriteit in Alkmaar. AZ is na de verkoop van Wout Weghorst aan VfL Wolfsburg op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts is de zoektocht in volle gang.

“We hebben voor elke positie een profiel. Gebaseerd op onze manier van spelen. In zijn algemeenheid kun je zeggen: je hebt spitsen die puur goalgetter zijn en verder weinig inbreng hebben in het combinatiespel of niet meedoen aan het verdedigend druk zetten. Je hebt spitsen die minder vaak scoren, maar assists leveren of helpen tegengoals te voorkomen met defensief werk voorin”, legt Huiberts uit aan Voetbal International. “Dat laatste type past het best bij AZ.”

“Het liefst heb je natuurlijk een spits die álles in zijn spel herbergt. Maar dan kom je al snel terecht in een categorie die voor ons niet haalbaar is. Ook hier geldt dat we onze financiële grenzen niet gaan overschrijden. Wij doen geen gekke dingen. We geloven in de weg die AZ is ingeslagen. Op de korte én de lange termijn is dat het beste voor deze club.”

De afgelopen weken werden onder meer Bjorn Johnsen (ADO Den Haag) en Ricky van Wolfswinkel (FC Basel) genoemd als mogelijke Weghorst-opvolgers. Bron: Voetbalprimeur

 

10 Comments

 1. Jay

  11 juli 2018 at 16:39

  Als je Huiberts zo hoort, dan past Johnsen niet echt in het profiel wat AZ voor ogen heeft. Volgens mij gaan ze ons straks gewoon weer verrassen met een speler die door niemand wordt verwacht.

 2. Gerrit Vooijs

  11 juli 2018 at 17:27

  Precies, Johnsen past wel maar de prijs niet……..

 3. Brandon

  11 juli 2018 at 18:55

  Johnson past niet, een spits die op countervoetbal is aangewezen.

 4. hatse

  11 juli 2018 at 23:31

  We gaan het zien….!

 5. woonwagenpower

  12 juli 2018 at 08:03

  Max heeft tot nu toe keurig werk geleverd, mijn inziens.
  daarom heb ik alle vertrouwen in Max. Ik weet dat het kort dag is voor de eerste officiële wedstrijd en dat weten de andere marktpartijen, maar ook al te goed. Ik krijg het idee dat Max op verschillende borden aan het schaken is. Maar zoals gezegd weten de andere partijen dat bij AZ de tijd gaat dringen en willen het onderste uit de kan. Gelukkig wekt Max de indruk dat hij niet in paniek raakt, evenals John v/d Brom. Al hoorde ik liever gisteren als vandaag welke spelers AZ weet te contracteren. Ik denk dat na het WK de transfercarrousel op volle toeren gaat draaien en dan kan het snel gaan.

  • Vincent

   12 juli 2018 at 11:07

   Precies goed verwoord

  • Brandon

   12 juli 2018 at 12:24

   Niemand zal ontkennen dat Max het niet goed doet, zelfs uitstekend. Alleen hadden er nu al spijkers met koppen geslagen moeten zijn en er een lijstje met spitsen klaar moeten zijn. Dit duurt echt te lang. Hoe gaan we reageren als AZ uitgeschakeld wordt in Kazachstan omdat we geen goals maken? Voor de rest eens hoor, maar dit had echt anders gekund en gemoeten.

   • Vincent

    12 juli 2018 at 16:45

    Lijkt mij een piece of cake

    • AZ woman

     12 juli 2018 at 17:15

     Vincent, vertel, als je wilt?

 6. Ruud

  27 juli 2018 at 08:42

  Dit is mijn app bij ‘AZ kansloos onderuit tegen Ajax (3-0)’ op 29 april 2018 22;46

  Potentiële versterkingen wil ik zien bij AZ. MANNEN. Dat zijn spelers die het elftal dragen, jonge spelers begeleiden (uitschelden) en ook nog hun eigen talenten laten zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *