‘AZ heeft vervanger Weghorst op het oog’

By
Updated: juli 4, 2018

In de zoektocht naar een opvolger voor Wout Weghorst is AZ uitgekomen bij ADO Den Haag, zo meldt De Telegraaf woensdag. De Alkmaarders hebben het oog namelijk laten vallen op Björn Johnsen. De 26-jarige aanvaller was het afgelopen seizoen goed voor negentien competitiedoelpunten, slechts twee minder dan topscorer Alireza Jahanbakhsh.

De Amerikaanse Noor maakte in de zomer van vorig jaar de overstap van Heart of Midlothian naar ADO Den Haag en kende een succesvol eerste seizoen in de Eredivisie. Hij wordt door de Alkmaarders met zijn ervaring gezien als de ideale speler om de zeventienjarige Myron Boadu te begeleiden. Laatstgenoemde is een veelbelovend talent uit de eigen jeugdopleiding. Het contract van de in New York geboren Noor loopt door tot de zomer van 2020. Bron: Voetbalzone.nl

40 Comments

 1. kaazie1987

  4 juli 2018 at 10:07

  zou een prima aankoop zijn. lang sterk en redelijk snel, en bijna overal waar hij gespeeld heeft scoorde hij 1 uit 2. in de telegraaf stond dat de nieuwe spits boadu moet ondersteunen, ik denk dat je dan aan johnsson met al zijn ervaring een goeie heb. en de laatste jaren hebben alle fysiek sterke spitsen behalve avdic en friday het gewoon goed gedaan bij az, en buiten dat kun je boadu en johnsen ook samen laten spelen

 2. kaazie1987

  4 juli 2018 at 10:10

  alleen schijnt ado den haag 5 miljoen te vragen voor johnsen, als dat zo is moeten ze het niet doen, 2 miljoen plus bel hassani of friday is in mijn ogen meer dan genoeg

 3. kaazie1987

  4 juli 2018 at 10:13

  wie moet de nieuwe rechterspits volgens jullie worden? ikzelf hoop op semedo van fortuna

  • Vincent

   7 juli 2018 at 21:48

   Gaat al weg, was wel een goede geweest, misschien die Turkse Nederlander van NEC. Aangezien groeneveld ook weg is

 4. Gerrit Vooijs

  4 juli 2018 at 10:52

  Weinig nieuws onder de zon. Dit was al bekend. AZ zal proberen de prijs te drukken door een speler ruil + bijbetaling . Friday staat voor een heel stevig salaris in de boeken dus AZ zal blij zijn als die van de loonlijst geschrapt kan worden.
  Het wordt goed onderhandelen maar daarin heb ik alle vertrouwen in Huiberts.
  Het kan ook zo maar zijn dat Huiberts dadelijk met iets heel nieuws komt zoals met onze Duitse aanwinst bv.

 5. Kaazie1987

  4 juli 2018 at 14:18

  Het lijkt erop dat je liever een andere spits ziet komen gerrit dan deze goalgetter. Ik zie liever Johnson komen dan Fran sol die goedkoper schijnt te zijn

  • Gerrit Vooijs

   4 juli 2018 at 21:56

   Kijk, ik snap deze keus wel , 18 goals weg, 19 goals terug. Alleen, hier veranderd AZ van koers. Een succesvolle koers tot nu toe. Door goede scouting goedkoop kunnen inkopen en met goede winst verkopen.

   ADO wil hier 4-5 miljoen voor hebben en dat is voor AZ begrippen een enorm bedrag.
   AZ heeft de transferinkonsten nodig om de gezonde nummer 4 te blijven omdat de inkomsten uit het stadion gewoon onvoldoende zijn.

   Daarom heb ik mijn bedenkingen. AZ moet de groepsfase halen om een dergelijke dure aankoop te compenseren anders teert het in op haar cashflow, het direct beschikbare eigen vermogen.

   Dus hopelijk slaagt Huiberts erin om een goede deal te sluiten.

 6. az woman

  4 juli 2018 at 14:20

  Ik weet niet of ik hier vrolijk van moet worden. Als je serieus de zogenaamde top drie wilt aanvallen en verslaan, dacht ik niet aan Björn Johnsen. Maar misschien heb ik het mis.

 7. Brandon

  4 juli 2018 at 14:31

  Ook van Wolfswinkel staat in de belangstelling, dan lijkt mij de keuze niet zo moeilijk. Met van Wolfswinkel doe je echt een gooi naar de hoogste trede in Nederland.

  • Vincent

   7 juli 2018 at 21:49

   Mag niet weg van Basel

 8. Kaazie1987

  4 juli 2018 at 18:07

  Nee hoor volgens het ad zijn ADO en az in gesprek over johnsen

 9. woonwagenpower

  5 juli 2018 at 06:51

  AZ zou er goed aan doen, om niet van koers te veranderen. Deze koers heeft AZ geen wind eieren gelegd. Het zou mij niet verbazen als het in ieder geval een spits wordt, die statistieken en het profiel bezit die in het money ball concept past. Ik laat mij graag verrassen. Maar van spelers van 29 jaar, of de spits van ADO, lijkt dat korte termijn gedachte.

 10. az woman

  5 juli 2018 at 07:41

  Het blijft een mooie periode, de transfer periode. Wie gaat er weg, wie komt erbij. Voldoet het aan de verwachtingen van supporters, sponsors en andere AZ liefhebbers? Welke doelstelling ligt AZ zichzelf op komend seizoen? AZ zelf, blijft de rust zelve, een mooie eigenschap.
  We zijn ook wel eens zonder echte spits aan het seizoen begonnen. Erik Falkenburg mocht toen van Gert-Jan verbeek die rol zo goed mogelijk vervullen. Ik blijf benieuwd.

 11. az woman

  5 juli 2018 at 07:48

  Wil van Wolfswinkel wel weer naar de eredivisie? Moet ADO Den Haag verkopen? of zitten ze goed bij kas? Ik lees dat er vanuit Spanje interesse is voor Sol, is die dan nog haalbaar? Zou AZ bewust meerde namen in de media gooien, om onderhandelingen meer naar de hand te kunnen zetten? Max succes deze periode.

 12. oma

  5 juli 2018 at 07:58

  wat kan AZ beter doen een van Wolfswinkel binnen halen goed voor ongeveer 20 doeldunten die schijnt 3,5 miljoen te moeten kosten .
  heeft een boel ervaring,of een johnson die zeer beperkt is geen bal vast kan houden en geen man kan passeren.
  waar den haag 5 miljoen voor wil hebben,waar az al een bod op heeft gedaan en is afgewezen door den haag omdat het te laag was.
  den is voor mijn het antwoord simpel.
  vooral dat AZ europees speelt.

 13. Jay

  5 juli 2018 at 12:03

  Van Wolfswinkel zou natuurlijk geweldig zijn, maar ik denk niet dat hij naar AZ komt. En ik vraag me af of die interesse er wel echt is, aangezien Huiberts zelf aangaf dat we geen gearriveerde naam hoeven te verwachten. Wellicht doen ze alsof, om de prijs van Johnsen wat te drukken.

  Maargoed, AZ kennende gaan ze ons nog wel verrassen met een speler die niemand verwacht.

  • KeesK in Paraguay

   5 juli 2018 at 15:06

   Misschien is de aanwezigheid van een ervaren spits/mentor voorwaarde van de onderhandelingen met Boadu? Als Boadu zijn beloften levert dan spreken we over vele miljoenen aan inkomsten voot AZ. Daar mag wat tegenover staan.
   Giswerk mijnerzijds…

 14. Kaazie1987

  5 juli 2018 at 18:35

  Wat zijn jullie negatief over johnsen lieve mensen, de beste man loopt gewoon 1 op 2 overal waar hij gespeeld heeft. Az heeft al jaren een spits op 9 staan die sterk en doelgericht is, wat dat betreft loopt er op kjh en luuk de jong geen beter alternatief dan Johnsen. Ajax Feyenoord en PSV hebben alle 3 een zelfde soort spits, en jullie lijken allemaal wel Ricky van wolfswinkel te willen die redelijk vaak geblesseerd is en redelijk op leeftijd en ook nog is een behoorlijk salaris zal vragen, Johnson zijn beste tijd moet nog komen, max heeft het goed gezien en Johnsen mag wat mij betreft de strijd aangaan met myron boadu

 15. Kaazie1987

  5 juli 2018 at 18:39

  En uit cijfers van OPTA is gebleken dat er vorig seizoen geen spits beter was in de lucht dan bjorn johnsen

  • Gerrit Vooijs

   5 juli 2018 at 18:59

   Die cijfers van OPTA zeggen niet alles……
   Wuytens heeft een hoog % geslaagde passes, maar ja dat zijn 1000 breedte passes over 5 m naar Vlaar of de keeper……
   Elke zeldzame diepe bal gaat fout. Toch zou je op basis van de cijfers denken dat hij sterk is in de opbouw.

   Feit is dat de liquide middelen van AZ beperkt zijn omdat bijna alles in vastgoed zit.
   4-5 miljoen voor Johnsen is dus veel te veel en ADO laat hem niet voor minder gaan.

 16. Kaazie1987

  5 juli 2018 at 19:36

  Nou Gerrit volgens John van Zweden, ADO supporter in hart en nieren heeft az een bod gedaan van 1 miljoen, dus ik denk dat dit nog een hele soap gaat worden

  • Gerrit Vooijs

   6 juli 2018 at 08:47

   Ik denk dat het alleen rond kan komen dmv een spelerruil + kleine bijbetaling.

 17. Woonwagenpower

  5 juli 2018 at 21:36

  Ik kan ADO Den Haag hier heel goed in volgen. Die willen ook niet meer iedereen voor een appel en een ei laten gaan, die willen ook vooruit. Als ADO er flink geld voor wil maken, zouden ze niet spelers in Nederland moeten verkopen, maar in het buitenland proberen te slijten.

 18. Brandon

  6 juli 2018 at 19:43

  Wel of geen Johnson over niet eens drie weken is Europa league, nog steeds geen spits. Dit duurt te lang. Las ook dat er teveel voor Friday wordt gevraag, die moet voor elke prijs weg. Je verlies nemen hoort ook bij handelen.

 19. i.Pjotr

  7 juli 2018 at 00:24

  Ben bang dat Johnson een gevalletje …. vanDuinen wordt. ( ook ooit n topper bij ado)
  Die moest vertrekkend bij ado voor AZ 3,5 miljoen kosten….. AZ heeft niet gehapt.
  Daarna is hij in Duitsland mislukt, en bij Excelsior kwam hij maar matig aan de doelpunten.
  5 miljoen voor een spits die niet in het huidige spel van AZ past….
  Zal AZ zijn tactiek veranderen/ vernieuwen……..

  Een topper bij n middenmoot is nog geen topper bij de subtop……..Belhasani Rienstra .

  Maar eens verder kijken Max….. tover die verrassing uit je hoge hoed

  • Vincent

   7 juli 2018 at 21:52

   Idd, gewoon lekker zo’n onbekende speler laten komen die 2 noren zijn ook een zegen

 20. Keet

  8 juli 2018 at 11:20

  Is Sigthorson geen optie? Lang, sterk en kan afmaken.

  • az woman

   8 juli 2018 at 17:59

   Ik heb altijd begrepen dat zijn fysieke gestel het niet toe laat om veel wedstrijden te spelen. Gert-Jan Verbeek wist dat, maar toen Ajax hem graag hebben wou, heeft AZ en Gert-Jan Verbeek gezwegen over dat feit en Ajax had zijn huiswerk niet goed gedaan, waardoor hij bij Ajax veelvuldig in de lappenmand te vinden was. Ik zou liever voor een ander gaan.

 21. az woman

  8 juli 2018 at 18:57

  Is het voor AZ een belemmering, dat als Max een nieuwe spits of voetballer wil benaderen, dat als ik me niet vergis, komend seizoen 6 clubs in de eredivisie op kunstgras voetballen? Zou dat spelers ervan weerhouden om in Nederland te komen voetballen? En over spitsen gesproken, ik blijf hoop houden op Umar Sadiq. Hij heeft ervaring met kunstgras, maar of dat invloed heeft op zijn eigen keus?

 22. Brandon

  9 juli 2018 at 19:42

  Hoe wil je met deze aanvallers in de A selectie ooit bij de bovenste 6 eindigen?

  Aanvallers: Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi, Vince Gino Dekker, Fred Friday.

  Stengs, Boadu is afwachten, V G Dekker is mij niet bekend maar nog geen eredivisie gespeeld, Fred Friday kan in de Jupiler League geen potten breken dus alleen Idrissi is eredivisie waardig. Nog 17 dagen en de Europa League begint. Slaapt die Technische Staf en TD?

  • Vincent

   10 juli 2018 at 01:11

   Weghorst zijn vervanger komt nog wel. En alireza is nog niet weg

 23. Brandon

  10 juli 2018 at 12:15

  Vincent over twee weken in EL en er zal toch met een spits gespeeld moeten worden die weet hoe AZ speelt. Oftewel ingespeeld is op het team en andersom. Dit had al lang geregeld moeten zijn. Een hele grote blunder van de desbetreffende verantwoordelijken.

 24. Jay

  10 juli 2018 at 16:43

  Van wat ik heb gehoord is Johnsen ook niet de eerste keus van AZ. Als het om welke reden dan ook niet lukt om de bovenste op je lijstje binnen te halen, dan duurt het allemaal wat langer. Reken er maar op dat ze er druk mee bezig zijn.

  • Brandon

   10 juli 2018 at 17:36

   Jay die lijstjes hadden al lang klaar moeten zijn. Dit is gewoon slecht.

 25. Gerrit Vooijs

  10 juli 2018 at 19:40

  Als AZ de volle mep wil betalen is de deal snel rond, maar dat is niet zo.
  Jahanbaksh speelt gewoon bij AZ want niemand heeft nog interesse in hem na zijn povere WK prestaties. Niet voor de prijs die AZ hebben.
  Of dat verstandig is zal komend seizoen blijken.

  Idrissi, Seuntjes, Jahanbaksh kom je een eind mee voorlopig. Boadu, Friday, Dekker, en over een paar maanden Stengs en onze Tsjechische vriend zitten daar nog achter. Logisch dus dat AZ niet bereid is om de hoofdprijs te betalen.
  Ook het EL avontuur dwingt AZ tot niets hoewel ADO dat wel denkt……..

  • Brandon

   10 juli 2018 at 19:49

   Gerrit had van jou een ander antwoord verwacht. Vandaag is de 1e echte transfer beklonken nl Ronaldo naar Juve. Na het WK of misschien na vandaag komt dat pas op gang. Jahanbahksh krijgt echt wel zijn transfer. Het geluk is dat je nu wel een Cup wedstrijd mag spelen en daarna nog een keer voor een andere club. Heeft niets met volle mep te maken. Je zaakjes niet goed voor elkaar hebben AZ heeft helemaal niets aan die Johnson dat is een spits voor een counterploeg waar hij ruimte krijgt. Niets voor AZ waar12 clubs op een punt spelen en hun eigen helft bijna niet verlaten.

   • Gerrit Vooijs

    11 juli 2018 at 17:42

    Brandon, ik denk dat Johnsen echt wel past want hij is beresterk in de lucht terwijl Weghorst daar niets kon winnen ondanks zijn 1.97m.
    Tegen clubs die verdedigen is dat een heel sterk wapen.
    Scoren uit spelhervattingen is tegenwoordig vaak beslissend zoals het WK ook weer aantoont.

    Persoonlijk hoop ik dat Baksie zijn transfer krijgt en AZ de centen want ik denk niet dat hij nog zo’n seizoen zal draaien.

    Dus ik hoop op een transfer maar ben er nu nog niet zo zeker van.

  • Brandon

   10 juli 2018 at 23:50

   Gerrit voor wat het waard is.

   ‘Jahanbakhsh pakt vliegtuig om mooie deal af te ronden’

   op soccernews hij schijnt naar Leicester city te gaan maar ook Brighton en Swansea zijn in de markt.

   • Vincent

    11 juli 2018 at 12:36

    Soccernews is meestal fake. Alleen Leicester city is wel een mooie club voor hem die net een grote zak geld van Man city heeft ontvangen, dus die 20 miljoen wel neer kan leggen

 26. Karel

  14 juli 2018 at 19:38

  ADO en AZ naderen een akkoord. Deal zal worden beklonken voor ongeveer 2.2 miljoen, ADO heeft bedongen dat het zal meedelen in eventuele verdere transfer. Wordt binnenkort bekend gemaakt. Zowel ADO als AZ hebben haast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *