AZ legt Vejinovic vast voor vier jaar

By
Updated: juni 29, 2018
Marko Vejinovic speelt de komende vier seizoenen voor AZ. De 28-jarige middenvelder was afgelopen seizoen door de Alkmaarders gehuurd van Feyenoord. Door een zware knieblessure kwam Vejinovic niet verder dan zeven duels. Toch heeft de clubleiding voldoende vertrouwen in de verdedigende middenvelder. ,,Marko is een speler met extra kwaliteiten”, zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts.

De geboren Amsterdammer was tijdens het kampioensjaar van AZ (2008-2009) ook onderdeel van het team, al speelde hij nauwelijks. Daarna vertrok Vejinovic naar Heracles Almelo en via Vitesse kwam hij bij Feyenoord terecht. Hij vierde in zijn tweede seizoen bij Feyenoord het landskampioenschap, maar kwam slechts in twee competitiewedstrijden in actie.

Feyenoord verhuurde Vejinovic daarop aan AZ. Uitgerekend tegen de Rotterdammers scheurde hij zijn voorste kruisband. ,,De revalidatie verloopt voorspoedig en ik verwacht binnen enkele maanden mijn rentree te kunnen maken”, zegt Vejinovic. Bron: ANP

8 Comments

 1. hatse

  29 juni 2018 at 15:50

  Goed gedaan Max

 2. Gerrit Vooijs

  30 juni 2018 at 10:32

  Het is een aanname maar ik denk dat Huiberts, dus AZ, hier niet teveel voor betaald heeft. Vejinovic had nog een 1 jarig contract met een marktwaarde van ca. 2,5 milj. Maar door zijn lange blessure periode en nog altijd niet volledig hersteld heeft Feyenoord de prijs zo laten zakken dat Huiberts hier naar eigen zeggen niet lang over hoefde na te denken. Een prima breedte versterking dus voor AZ dat op 3 fronten lang wil meedoen. Dan heb je een brede selectie nodig. Prima gedaan !

  • AZ’67

   1 juli 2018 at 00:07

   Als Marco fit is heb je een bovengemiddeld goede voetballer in je selectie, dus absoluut een prima zet van AZ!

 3. Brandon

  30 juni 2018 at 10:52

  Helemaal top. Prioriteit nr.1 is nu een goede spits halen en wel dit weekend anders kan het weel eens helemaal fout gaan in Europa en ook in competitieverband. Wat er nu staat kan niet. Fran Sol halen betekent in een beter team dan W II doelpunten en dat is wat je nodig hebt.

 4. de echte supporter

  30 juni 2018 at 15:14

  ik ben er wel blij mee

 5. woonwagenpower

  3 juli 2018 at 06:57

  Marko zal misschien niet voor de basis zijn, maar is met zijn 28 jaar en kwaliteiten toch heel bruikbaar voor AZ, denk ik. In de AZ selectie hoor je met 28 jaar tot de oudere spelers, zoals de selectie nu nog samengesteld is, dat kan de groep goed gebruiken. Tevens laat AZ met deze verbintenis zien, dat AZ je niet zomaar laat vallen. Kijk maar naar spelers die niet bij AZ op de loonlijst staan, die hun conditie bij AZ op peil mogen houden. Dat komt de beeldvorming van AZ alleen maar ten goede, naar gearriveerde spelers, maar ook naar jonge talenten. Nou heb ik het woord selectie laten vallen. Ik las van de week, dat FC Twente de voorbereiding is begonnen met 14 contractspelers. IK kan me er iets bij voorstellen hoe dat voor de Twente supporter aanvoelt. AZ heeft ook tijden meegemaakt dat het niet eens een amateur mocht laten meedoen, omdat AZ geen centen had om de verplichte vergoeding aan de amateurclub te voldoen. Toch iedere keer naar de Hout gaan, denken aan tijden van weleer en hopen op andere tijden. Al zaten er ongeveer 3000 mensen in de Hout, thuis tegen bijvoorbeeld Veendam, de schemering boven de Alkmaarderhout, de pismuurtjes, de zeecontainers, de mensen die je gewoon gedag zeiden en waarmee je een praatje begon, zelfs toen had AZ zijn charme. Het hopen op betere tijden bleef in het achterhoofd rondspelen en er kwamen betere tijden, daar weten we alles van. Nu staan we er goed voor, al hing er 8 jaar geleden ongeveer ook veel onzekerheid boven ons hoofd. De ene situatie is de ander niet, maar zoals Twente er nu voorstaat, is wel heel belabberd. Ze hebben momenteel geloof ik wel 18 of 20 000 seizoenkaarten verkocht en gaan in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Ted van leeuwen kan misschien bij Manchester City één of twee spelers willen huren, maar dan moet hij het volgen meedelen: Your players can play in the Kitchen Champion League. De periode kampioenen krijgen misschien wel een bronzen aanrechtblad. AZ heeft gelukkig deze zorgen niet, AZ moet zich zorgen maken dat er een volwaardige selectie komt te staan. Zo heeft iedere club zijn eigen zorgen, maar wel met dag en nacht verschil.

  • az woman

   3 juli 2018 at 07:35

   Ja het kan verkeren, maar AZ heeft van het verleden geleerd en bij Twente heb ik daar grote vraagtekens bij.

 6. az woman

  3 juli 2018 at 07:53

  AZ mag het komend seizoen onder andere opnemen tegen Emmen, Fortuna Sittard en we mogen weer tegen de super boeren. Daar ligt natuurlijk een uitdaging, maar de oude Meerdijk is wel iets anders dan de Grolschveste. Niets ten nadelen van FC Emmen, ze hebben er voor gewerkt en mogen trots zijn op hun promotie. IK heb zin in het nieuwe seizoen, ben heel benieuwd hoe het gaat verlopen en hoe het elftal zich gaat ontwikkelen. Ik zal FC Twente niet missen, zeker zoals ze afgelopen seizoen voetbalden, was het geen sieraad voor de Eredivisie. mag ik vragen of jullie FC Twente gaan missen in de Eredivisie?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *