Weghorst vertrekt naar VfL Wolfsburg

By
Updated: juni 25, 2018

Wout Weghorst zet zijn carrière voort in de Bundesliga. De 25-jarige spits van AZ gaat naar VfL Wolfsburg.

Weghorst nam maandagochtend op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer afscheid van zijn collega’s van AZ. Hij wilde nog geen commentaar geven op zijn transfer, omdat nog niet alles volledig is afgerond.

Maar duidelijk is wel dat het om Wolfsburg gaat en dat Weghorst daarmee zijn gedroomde stap naar de Duitse competitie maakt. De spits had er de laatste maanden geen geheim van gemaakt dat hij dolgraag naar de Bundesliga wilde.

Die competitie vindt hij goed passen bij zijn manier van spelen en bij de wijze waarop hij tijdens wedstrijden ’tekeer’ kan gaan. ’Daar wordt dat wél gewaardeerd’, zei hij onlangs.

In Nederland miste hij die waardering weleens. Zo was er onlangs nog ophef toen hij bij het Nederlands elftal met zijn ogen dicht en een hand op zijn hart het Wilhelmus zong. Veel te overdreven, vonden criticasters.

Weghorst speelde twee jaar voor AZ en had bij de Alkmaarse club nog een contract tot 2020. Eerder speelde hij twee jaar voor Emmen en twee jaar voor Heracles. Afgelopen seizoen was zijn definitieve doorbraak.

Hij was de onomstreden spits van AZ, dat derde werd in de Eredivisie, hij werd er aanvoerder en kwam met achttien doelpunten dicht bij de topscorerstitel van de Eredivisie.

Bij Wolfsburg komt hij binnen als Nederlands international. In maart werd Weghorst voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Hij debuteerde vervolgens tegen Engeland en kreeg daarna eind mei, begin juni ook speeltijd tegen Slowakije en Italië. Bron: N-H Dagblad

28 Comments

 1. az woman

  25 juni 2018 at 19:10

  volgens de Telegraaf voor 11 miljoen .

  • Gerrit Vooijs

   25 juni 2018 at 19:52

   En AZ heeft een bod uitgebracht op Björn Johnsen van ADO. 1e bod is afgeslagen want ADO vraagt 3,5 miljoen
   26 jaar, 1.95m, kan wel heel goed koppen.
   Lijkt mij een goede opvolger voor 1-2 jaar zodat AZ hem nog een goede transfer kan laten maken en Boadu is klaar gestoomd.

   Kuwas lijkt mij een perfecte opvolger voor Alireza. Kan links en rechts uit de voeten. 5 goals en 14 assists het afgelopen seizoen.

 2. Gerrit Vooijs

  25 juni 2018 at 20:04

  Fred Friday, Iliass Bel Hassani, Ben Rienstra, Rens van Eijden, Dabney dos Santos en Jop van der Linden mogen Alkmaar verlaten. “Je kunt ervan uitgaan dat die jongens elders hun speeltijd gaan zoeken”, aldus Huiberts in De Telegraaf
  Prima keuze die in lijn is met eerdere uitspraken van Max Huiberts.
  3 Talenten bij de buurman, Vejinovic via huurconstructie, Stengs, Boadu en dus nog 2 aanvallers ( Johnsen en Kuwas? ) moeten deze 6 gaan vervangen.

 3. Urdal

  25 juni 2018 at 23:41

  Je hebt ook mihalik nog die terug komt.
  Johnsen is volgens mij zo’n eendagsvlieg en al wat ouder en 3,5 miljoen is veel te veel, dus denk ik dat er een ander konijn uit de hoed komt.
  Blijf maar kijken in scandinavie,.
  Die gadten doen het bijna overal goed, en hebben een geweldige mentaliteit.
  Misschien nog die jonge australier.

  • Vincent

   26 juni 2018 at 03:36

   Mee eens, wordt een Vlemicks van NEC geval.. 1 topseizoen in zijn hele carrière.
   Ik hoop ook dat Daniel Arzani naar AZ komt zou echt een stunt zijn

 4. az woman

  26 juni 2018 at 05:46

  Kan iemand mij vertellen, waar de Nigeriaan Umar Sadiq komend seizoen voetbalt? Afgelopen seizoen werd hij gehuurd door NAC van AS Roma. Zeer interessante jonge (geboren 1997) talentvolle spits, als ik hem bij NAC zag voetballen. Het leek mij een poging waard om hem over te nemen van AS Roma. Bij Björn Johnsen heb ik behoorlijke twijfels, gezien zijn leeftijd, kan ik me haast niet voorstellen dat AZ voor hem gaat. 26 jaar, dus zal voor AZ begrippen, qua salaris bovenin mee doen , als het flopt, wat is dan nog zijn transferwaarde?

 5. woonwagenpower

  26 juni 2018 at 06:08

  Als ik Max was zou ik gaan voor Marc Cardona. Deze zomer loopt zijn contract af. Hij is momenteel nog voetballer bij Barcelona, oké wel in Barcelona B. Hij wordt volgende maand 23 jaar en volgens Transfermarkt.nl vertegenwoordigt hij op dit moment een marktwaarde van 1 miljoen Euro.

 6. woonwagenpower

  26 juni 2018 at 06:38

  Ik kreeg een bijzonder mailtje en dacht laat ik het hier maar plaatsen.
  Buen día todo AZ fanatícos, por favor querer yo en AZ Alkmaar venir fútbol, pero entonces volentad Max bien contacto debe registro con mío corriente club Barcelona. yo volentad tu metas dar, como agua fuera un tocar. yo esperanza eso AZ yo querer hacerse cargo, eso el clubes hay salir. Porque puede yo en el mas hermoso club jugar.
  Con amigable y deportivo saludos, Marc.
  Helaas berust dit niet op waarheid, wat wel op waarheid berust, is dat ik hoop dat Max een serieuze poging gaat ondernemen om deze knul binnen te hengelen.

  • KeesK in Paraguay

   26 juni 2018 at 15:10

   Slechte vertaler gebruikt amigo!

   • woonwagenpower

    26 juni 2018 at 16:07

    Misschien is dit wel een dialect of streektaal.

 7. Jay

  26 juni 2018 at 16:41

  Nou, ook AZ zelf heeft het eindelijk toegegeven. Ruim 11 miljoen vangen ze voor Weghorst, dat heeft Huiberts weer prima gedaan.

  Nu hopen op een echte spits, die nog meer kansen weet te benutten.

 8. Gerrit Vooijs

  26 juni 2018 at 18:20

  Inderdaad heel goed gedaan van Max Huiberts. Hij heeft het glazen plafond van 10 miljoen hiermee definitief geslecht en dat is goed nieuws voor AZ bij toekomstige uitgaande transfers!

  Nu op zoek naar een nieuwe spits. Supporters van ADO melden eerder op internetfora dat AZ een bod zou hebben uitgebracht op hun spits Björn Johnsen.

  Sadiq zou beter in het profiel passen zoals Max dat omschreef.
  Afwachten maar, want een opvolger zal er snel moeten komen met de voorronden EL al in het zicht.

  Jahanbaksh zal nu ook wel snel gaan maar ik zou het bijzonder knap van Huiberts vinden als hij daar 20 miljoen of meer voor weet te krijgen na zijn anonieme WK optredens.

  • az woman

   26 juni 2018 at 19:25

   Een duim naar boven Gerrit. Ik denk dat alle AZ liefhebbers benieuwd zijn. Eerlijk toegegeven moet ik zeggen dat ik nooit had verwacht dat Wout ons AZ zoveel geld zou nalaten, toen hij twee seizoenen geleden werd aangetrokken. De scouting heeft met Wout zijn werk weer goed gedaan. Wout bedankt voor alles, het ga je goed in Duitsland.

 9. Kaazie1987

  26 juni 2018 at 21:19

  In mijn ogen zou Bjorn Johnsson de ideale opvolger van weghorst zijn. Fysiek sterke spitsen doen het altijd goed in Alkmaar, denk aan altidore Janssen en weghorst. Meeste azers zien Fran sol het liefst komen maar dat is een zelfde soort spits boadu, alle bij opputinistische spitsen, nu kunnen we meerdere kanten op en je zou ze ook alle bij laten spelen. Vergeet niet dat Johnson ook een balletje vast kan houden zodat de rest bij kan sluiten

 10. Kaazie1987

  26 juni 2018 at 22:04

  Mijn gevoel zegt ook dat namli de opvolger gaat worden vanbjahankbaksh. Stengs en namli moeten het dan op recht uit gaan vechten. En boadu en idrisdi op links

 11. Brandon

  26 juni 2018 at 22:48

  Het wordt een naam waaraan niemand denkt zegt Max. Ik raas Arsenio Valport van Almere.

 12. woonwagenpower

  27 juni 2018 at 07:29

  Misschien Humphrey Spearpoint?

 13. Kaazie1987

  27 juni 2018 at 16:45

  Nee max heeft geroepen dat az geen gearriveerde speler zal gaan halen, dat was gewoon een sneer naar sommige media die beweerden dat Vincent Janssen een jaar gehuurd zou worden, maar dat kunnen we dus vergeten. Nog steeds denk ik aan namli als vervanger voor jahankbaksh en Johnson als vervanger voor weghorst. Kuwas gaat het zeker niet worden, Heracles vroeg afgelopen winter nog 5 miljoen voor hem terwijl hij al tegen de 30 loopt

  • Gerrit Vooijs

   28 juni 2018 at 14:40

   Geschatte marktwaarde Kuwas is idd 4,5 miljoen.
   Leeftijd 25 jaar.
   Maar mocht Jahanbaksh verkocht worden dan moet daar wel kwaliteit tegenover staan.
   Boadu en Stengs zijn op dit moment geen zekerheidjes na hun lange afwezigheid ivm hun blessures.
   AZ moet 3 voorrondes spelen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de EL.
   Lukt dat dan is die investering al terugverdiend.

 14. Kaazie1987

  28 juni 2018 at 18:23

  Vindt ik was een goede voetballer hoor heb prachtige doelpunten van hen gezien en is de beste speler bij Heracles. Maar is gewoon te veel een momenten voetballer, en bovendien past hij niet in het profielschets van az, jong talentvol nog niet uitgeleerd en het liefst de nationale selecties doorlopen. Wat dat betreft past namli beter in die profielschets

  • Gerrit Vooijs

   28 juni 2018 at 19:43

   Klopt Namli is bijna 2 jaar jonger.
   Maar op kwaliteit legt hij het duidelijk af tegen Kuwas.
   Allebei 6 goals, maar 15 assists tegen 5 assists.
   Na
   Namli met 24 jaar is geen talent meer maar een gearriveerde speler die het in een beter team duidelijk minder presteert als Kuwas.

   Kost 2 miljoen minder qua vraagprijs maar is ook minder. Zeg maar een 2e IBH.

   Zoals je in je laatste post terecht opmerkt moet AZ bij vervanging kijken naar kwaliteit.

 15. Kaazie1987

  28 juni 2018 at 18:28

  En voor de spits positie zou kaj sierhuis van Ajax de beste optie zijn wat mij betreft. Sierhuis is een speler die bij Ajax nog maar een 1 jarig contract heeft, zal vanwege huntelaar en dolberg niet veel spelen, zal ook niet al teveel moeten kosten, maar heeft bij jong Ajax vorig jaar 14 goals in 20 wedstrijden gemaakt in zijn 1e jaar. Is met zijn 20 jaar nog redelijk jong, en het is een fysiek sterke spits net zoals Vincent Janssen dat is en heeft de nationale selecties doorlopen

 16. Kaazie1987

  28 juni 2018 at 18:33

  Elk jaar laat az zien wat de begroting is voor het seizoen op az.nl en daarin is gebleken dat az een eigen vermogen heeft van rond de 30 miljoen wat mij betreft, met de verkoop van wout en alireza zal dat bedrag op gaan lopen richting de 50 miljoen, wat mij betreft mag ik er dit jaar gerust even wat meer uitgegeven worden voor de opvolging van wout en alireza

  • AZanoniem

   1 juli 2018 at 13:01

   Kaazie, zojuist opgezocht jaarrekening zegt 23 miljoen eigen vermogen, echter heeft AZ maar 4,5 miljoen aan liquide middelen op de balans staan. Dit is dus niet bijzonder veel. Al het vermogen is namelijk geïnvesteerd in het trainingscomplex. Ook te zien aan de stijging van materiële vaste activa van 11,7 naar 28,7 miljoen.

 17. Vincent

  29 juni 2018 at 01:01

  @bovenstaande Sadiq heeft al een nieuwe club gevonden. En Semedo ook al bijna.. Erg jammer vond dat een zeer goede speler voor 22 jaar! Ben niet zo van spelers van Heracles, maar ik denk wel dat Kuwas een goede aankoop is.
  als spits liever iemand anders dan die lange Jan van Ado.. @kaazie Sierhuis gaat ajax never nooit verkopen wij krijgen alleen de afdankertjes

  • Gerrit Vooijs

   30 juni 2018 at 10:42

   Vincent, ik heb tot nu toe alleen gelezen, Dailey Record, dat de Rangers hem willen huren.
   Maar er is nog niets rond. Vreemd, want hij kost 1,8 miljoen en past daarmee precies in de doelgroep AZ, Rangers e.d.
   Als AZ zijnde, Max lees even mee 🙂 , zou ik een serieuze poging wagen.

 18. Kaazie1987

  29 juni 2018 at 18:07

  Het schijnt dat Ajax bezig is met die moise kean megatalent van juventus, als die komt dan heeft sierhuis 3 spitsen voor zich en dan zal hij zelf ook wel weg willen neem ik toch aan, als je 20 bent wil je ook wel is een keer spelen

 19. Kaazie1987

  29 juni 2018 at 18:12

  Sadiq is pas een lange jan, en die spits van ADO is wel bijna topscorer van Nederland geworden , en is echt wel een behoorlijk stukkie doeltreffender dan onze wout. Fran sol moeten we niet hebben l, is in mijn ogen geen az spits

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *