AZ druk bezig op transfermarkt

By
Updated: juni 25, 2018

Het spitsuur bij AZ. Max Huiberts, directeur voetbalzaken in Alkmaar, wil de komende maanen voor nog minimaal vijf posities spelers aantrekken, terwijl het aan de verkopende kant ook druk is.

AZ moet spits Wout Weghorst en rechtsbuiten Alireza Jahanbakhsh vervangen, terwijl de club de zoektocht naar een nieuwe centrumverdediger, rechtsback en middenvelder is begonnen. Voor de laatste positie is Marko Vejinovic in beeld. De komst van de Feyenoord-middenvelder lijkt een kwestie van tijd.

Fred Friday, Iliass Bel Hassani, Ben Rienstra, Rens van Eijden, Dabney dos Santos en Jop van der Linden mogen Alkmaar verlaten. “Je kunt ervan uitgaan dat die jongens elders hun speeltijd gaan zoeken”, aldus Huiberts in De Telegraaf.

Voor Weghorst en Jahanbakhsh is ‘concrete belangstelling’. Huiberts: “We zijn wel bezig met een vervanger van Wout. Dat zal iemand worden van wie we denken dat we hem nog beter kunnen maken, zoals Weghorst en Vincent Janssen. Je hoeft in principe geen gearriveerde naam te verwachten.” Bron: Voetbalprimeur

 

3 Comments

 1. Jay

  25 juni 2018 at 09:17

  Klinkt allemaal vrij logisch. Als alleen Weghorst en Jahanbakhsh vertrekken en je kan de genoemde posities aanvullen met goede spelers, dan kunnen we ons denk ik weer opmaken voor een mooi seizoen.

 2. az woman

  25 juni 2018 at 10:06

  Fred, Iliass, Ben, Rens, Dabney en Jop mogen uitkijken naar een andere club. Dat zijn 6 spelers, plus Alireza en Wout, maakt het totaal op 8 spelers die hun heil waarschijnlijk elders gaan zoeken. Daarvoor is Max opzoek naar 5 vervangers. Waarschijnlijk aangevuld met jongens uit de eigen opleiding. Dat is heel belangrijk, omdat dat toch de grote levensader van AZ is en het naar buiten toe talenten moet overtuigen, dat ze bij AZ een serieuze kans krijgen.
  Samengevat: 8 spelers vertrekken, 5 spelers worden van buiten aangetrokken en bijna de helft (3) wordt aangevuld met eigen jeugd, als de selectie even groot blijft. Afwachten, maar ik ben wel heel benieuwd.

 3. Oud

  25 juni 2018 at 17:10

  Ik zou eerder kijken naar het aantal goals dat je verkoopt dan het aantal spelers. AZ heeft bijna altijd een veldoverwicht, maar als er niemand staat om het af te maken wordt dit lang niet zo’n goed seizoen als de meeste mensen schijnen te denken. Ik hoopte zelf dat het of Weghorst of Jahanbaksh zou worden, niet allebei.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *