Leon Bergsma tekent bij AZ

By
Updated: juni 22, 2018

Leon Bergsma heeft donderdagmiddag een vierjarig contract getekend bij AZ. De centrale verdediger komt over van Jong Ajax waar hij afgelopen seizoen aanvoerder was. “Het is fantastisch om bij deze club te mogen tekenen.”

“AZ is gewoon een topclub die in de buurt komt van de top drie. Het geeft de jeugd de kans en speelt mooi en attractief voetbal. Daar hou ik van.”

Leon Bergsma doorliep de jeugdopleiding van Ajax en vierde afgelopen seizoen het kampioenschap in de Jupiler League. In Alkmaar sluit hij aan bij de hoofdselectie van John van den Brom en gaat hij de concurrentie aan met onder meer Ron Vlaar, Pantelis Hatzidiakos en Stijn Wuytens. “Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk hier basisspeler te worden en successen te beleven.”

Zondag staat de 21-jarige Amsterdammer voor het eerst op het trainingsveld van AZ. Deze training begint om 12.00 uur op het trainingsveld naast het AFAS Stadion.

8 Comments

 1. hatse

  22 juni 2018 at 10:57

  Wie volgt….?!

 2. Jay

  22 juni 2018 at 11:46

  Ik denk dat het nog even wachten is op een vertrek van Alireza en/of Weghorst voordat er echte versterking komt.

 3. woonwagenpower

  22 juni 2018 at 19:58

  Zo op de foto te zien is hij nu al trots om bij AZ te voetballen en ik kan me er wel iets bij voorstellen. Van een slangenkuil , waar de ego’s over elkaar heen rollen, naar een club waar ieder gewaardeerd wordt en in alle geledingen positieve energie stroomt. Leon laat maar zien dat Ajax verkeerd bezig is, dat ze verkeerde keuzes maken, dat ze de verkeerde weg inslaan. Leon welkom en heel veel succes bij AZ en met name tegen je oude werkgever.

 4. az woman

  22 juni 2018 at 20:01

  En weer één die ontsnapt en het licht ziet. Weg uit die kuil, weg uit Amsterdam. Ontwikkel je hier verder tot vaste waarde en je zult geen spijt krijgen van je overstap naar de mooiste club van Nederland. SUCCES!

 5. Ruud

  23 juni 2018 at 08:35

  Jong talent wordt gewaardeerd en zeker als het nationaal op topniveau is. Hulde voor AZ maar het wordt meer en meer een opleidingsclub. Toch hoop ik zoals in mijn berichten van april nog op die kerels die het gras opvreten om jongens als Bergsma te vormen en die de EL nog een kans geven naast de competitie. Vergeet niet dat het seizoen nu anders verloopt met 3 wedstrijden in de week als de EL lang doorloopt. Dan schieten de trainingen erbij in en wordt er ook meer van de selectie geëist dan vorig seizoen. Dat heeft dan weer impact op de competitie en dan vliegen de duimen weer omlaag. Kortom, zorg voor die balans in de selectie. Het zal vast allemaal te maken hebben met de verkoop van Jahanbaksh eerst, alvorens iets kan worden uitgegeven aan versterkingen om aan te blijven haken bij de top.

  • woonwagenpower

   23 juni 2018 at 14:45

   Ruud. ik heb alle vertrouwen in Max dat het allemaal goed komt. Max zal zijn lijstje klaar hebben liggen, maar ook meneer Nelissen moet de lichten op groen zetten. Ik weet niet met welk budget Max komend seizoen mag werken. Misschien hangt dat inderdaad mede af van de verkoop van Alireza , wout en misschien Fredrik . Mochten die toch nog een seizoen bij AZ blijven en Max zou nu al opvolgers binnen halen en presenteren, zijn dat onnodige kosten en kunnen de selectie in onbalans brengen. Max heeft genoeg huiswerk te doen om op tijd een volwaardige selectie samen te stellen, die het in de competitie, Beker en Europees goed gaat doen, waarbij het liefst ook nog aan de verwachtingen wordt voldaan.

  • az woman

   23 juni 2018 at 17:55

   Ik denk dat iedereen die verantwoordelijkheid draagt bij AZ, met name de RVC, de algemeen directeur, de technisch directeur, de staf van de selectie en de selectie zelf, de Europa league absoluut serieus neemt en een goede kans van slagen wil geven, daar is immers geld te verdienen. Ik denk dat Max slim genoeg is om dat in goede banen te leiden en een selectie samen te stellen die, en in de competitie, KNVB Beker en Europa league lang blijven mee doen om de prijzen. Max succes toegewenst deze drukke periode.

 6. Kaazie1987

  24 juni 2018 at 08:04

  Ik hoop op 4 versterkingen nog. Timo letschert achterin erbij. Ryan Thomas op het middenveld erbij als vervanger voor van overeem en bel Hassani. En voorin Vincent Janssen een jaar huren en het grootste Australische talent arzani ophalen als opvolger van jahankbaksh

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *