‘Premier League-belangstelling voor Jahanbakhsh: AZ wil minstens 25 miljoen’

By
Updated: juni 14, 2018

Alireza Jahanbakhsh gaat zijn carrière mogelijk vervolgen in de Premier League. AZ zou met Brighton & Hove Albion in onderhandeling zijn over de topscorer van de Eredivsie.

Volgens Voetbal Inside vragen de Alkmaarders 25 miljoen voor de Iraniër. Of de club van Davy Pröpper en Jürgen Locadia bereid is om dit bedrag op tafel te leggen, is vooralsnog onbekend. Locadia is momenteel de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van The Seagulls: de aanvaller kwam een half jaar geleden voor zeventien miljoen euro over van PSV.

Dat Jahanbakhsh na de zomer nog in de Eredivisie te bewonderen is, lijkt zo goed als uitgesloten. De rechtsbuiten werd dit seizoen al gelinkt aan onder meer Napoli en Besiktas en kan zich bovendien tijdens het WK in de kijker spelen. Iran opent vrijdag zijn campagne tegen Marokko en speelt daarna nog tegen Spanje en Portugal. Bron: Voetbalzone

 

11 Comments

 1. Jay

  14 juni 2018 at 09:08

  25 miljoen! Dat zou natuurlijk een geweldig bedrag zijn. Persoonlijk dacht ik dat hij niet voor boven de 20 miljoen verkocht zou worden, maar wie weet lukt het Max om hem voor een record bedrag te verkopen.

 2. az woman

  14 juni 2018 at 14:32

  Max gaat voor de max. Heel goed bezig onze technisch directeur qua verkopen. Nu kijken of Max een selectie bij elkaar krijgt die op drie fronten serieus mee gaat doen en waarbij de balans in het elftal niet verstoord wordt, door blessures, schorsingen of in geval van hele jonge jongens, oververmoeidheid.

 3. woonwagenpower

  14 juni 2018 at 17:16

  Gelukkig zit AZ in de situatie dat het niet eerst hoeft te verkopen voordat er geïnvesteerd kan worden. Ik ben vooral benieuwd wie in het nieuwe seizoen de verdedigers zullen worden, met name in het centrum. Daarbij wil ik wel zeggen dat ik alle vertrouwen in de kwaliteiten van Max heb. wie gaan er daad werkelijk weg en wie wil Max eventueel aantrekken? Daarbij moet diegene ook nog zelf bij AZ willen voetballen en haalbaar zijn. geen makkelijke klus voor Max, zeker omdat we ook weer Europees mee mogen doen, zal de selectie breed genoeg moeten zijn, is mijn mening. Trouwens , als Max 25 miljoen kan beuren voor Alireza is dat grote klasse, al zeg ik het zelf. daarbij gaat geloof ik nog wel een percentage naar N.E.C. Dat hebben de Nijmegenaren bij de verkoop bedongen, maar hoeveel dat is weet ik niet.

 4. az woman

  14 juni 2018 at 17:24

  Het WK voetbal is zo pas begonnen, zouden de AZ scouts ook in Rusland aanwezig zijn?

 5. de echte supporter

  14 juni 2018 at 22:37

  Dat zou een enorm bedrag zijn. een deel investeren en deel opzij leggen voor later

  • az woman

   15 juni 2018 at 08:26

   Als ik goed geïnformeerd ben, investeert AZ één derde deel van de opbrengst van een verkopende transfer, van wat er over blijft onder aan de streep, de rest houdt AZ vast voor andere zaken en onvoorziene uitgaven. Dat was in ieder geval gebruikelijk toen Toon Gerbrands nog de scepter zwaaide in Alkmaar.

 6. Gerrit Vooijs

  16 juni 2018 at 12:18

  Deze deal lijkt pas na het WK rond gemaakt te worden. De prestaties van Alireza op het WK zullen daar belangrijk in zijn. Wat presteert Jahanbaksh in een andere omgeving en zwaardere competitie (WK).?

 7. az woman

  16 juni 2018 at 15:19

  In een groep met Portugal, Spanje, Marokko en Iran staat voorlopig Iran bovenaan, mede door de inzet van onze Alireza. Ik heb genoten van de uitslag gisteren tussen Iran en Marokko. Ik zie nog het verontwaardigde gezicht van Zyech na afloop van de wedstrijd, hij heeft geen assist of goal op zijn naam kunnen schrijven. de leeuwen van de afwas, hadden een te grote mond voor de wedstrijd tegen Iran. Geef mij dan maar de vele malen bescheidenere Alireza. Iran ga zo door, het Knock out systeem halen en misschien met wat geluk de kwartfinale. alireza ik gun het je, om samen met je team genoten te stunten en te genieten.

 8. kaazie1987

  16 juni 2018 at 19:22

  alireza viel gister geblesseerd uit, hopen dat hij de resterende duels wel kan spelen.

  mocht alireza vertrekken zie ik graag lisandro semedo van fortuna deze kant opkomen, geweldige rechtsbuiten en afgelopen seizoen verkozen tot speler van het jaar in de jl.

  heeft wel pas geleden zijn contract verlengd.

  jonathan okota van mvv is een ook een veelbelovende rechtsbuiten

  • Gerrit Vooijs

   17 juni 2018 at 20:01

   Vincent Janseen was een klapper en Midtsjo ook. De anderen hebben de stap naar subtop Eredivisie niet direct kunnen maken.
   Alireza en Henriksen bv hebben top gepresteerd in hun laatste jaar voor AZ. Daarvoor was het redelijk onopvallend en niet goed of zeer goed.

   Ik wil hiernaar mee aangeven dat AZ zeer waarschijnlijk weer en bouwjaar zal moeten incalculeren.
   De spelers die jij aangeeft kunnen rijpen bij Jong AZ maar zijn geen directe versterking. Wil AZ aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen dan zal het weer gedurfd moeten investeren zoals eerder met Midtsjo en Svensson succesvol is gebeurd en geprobeeerd met Friday.

 9. NHN

  21 juni 2018 at 14:22

  Dit zou een fantastisch bedrag zijn. Pakweg 1jaar terug,zou je je handen dichtknijpen voor 5 miljoen. Huiberts speelt ’t spelletje wel als een volleerd zakenman…
  Maar,AZ moet ook snel verder. Voorronde EL staat alweer op het programma,tegen waarschijnlijk een waardeloze tegenstander in alle opzichten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *