AZ neemt Aalbers over van FC Groningen

By
Updated: juni 1, 2018

AZ heeft Carlos Aalbers aangesteld als nieuwe hoofdscout. De 54-jarige Aalbers komt over van FC Groningen, waar hij twee jaar dezelfde functie had. Als technisch directeur van NEC haalde hij eerder Alireza Jahanbakhsh naar Nederland.

‘Ik kreeg een goed gevoel van de gesprekken die ik met AZ heb gehad’, zegt Aalbers op de clubsite. ‘AZ heeft het goed voor elkaar wat betreft organisatie, mensen en faciliteiten. Dat gaf voor mij de doorslag om de stap van FC Groningen naar AZ te maken.’

Aalbers is bij AZ de opvolger van de naar Ajax vertrekkende Michel Doesburg. Voor zijn tijd bij FC Groningen was hij technisch directeur van Willem II en NEC. Bij de Nijmegenaren speelde hij ook het grootste deel van zijn carrière.

‘Het is jammer dat Doesburg ons na vijftien jaar verlaat’, reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. ‘Met Aalbers hebben we iemand met enorm veel ervaring binnengehaald. Hij heeft dankzij zijn jaren als speler, technisch directeur en hoofdscout een groot netwerk opgebouwd. Zo heeft hij bij NEC onder meer Alireza Jahanbakhsh naar Nederland gehaald.’ Bron: VI

4 Comments

 1. oma

  1 juni 2018 at 10:44

  AZ neemt ook Michel Vonk over van Heereveen.
  waar hij samen met Koen Stam het roer over neemt van jong AZ.

 2. Gerrit Vooijs

  1 juni 2018 at 19:32

  Dit lijkt op een wel doordachte move om het eventuele vertrek van Max naar PSV op te gaan vangen.

 3. Keet

  2 juni 2018 at 11:29

  Het zal gerust een goede keus zijn. Maar waar Groningen in het verleden spectaculaire spelers wist te scouten, hebben ze juist de laatste twee jaar daarin weinig laten zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *