AZ neemt afscheid van Coutinho en Garcia

By
Updated: mei 17, 2018

AZ neemt deze zomer afscheid van Gino Coutinho en Levi Garcia, bij wie de aflopende contracten niet worden verlengd. De huurlingen Marko Vejinovic (Feyenoord) en Ricardo van Rhijn (Club Brugge) keren terug naar hun club.

Linksbuiten Garcia (20) speelde sinds het najaar van 2015 bij AZ en werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Excelsior. Coutinho (35) kwam medio 2015 naar AZ en fungeerde als reservekeeper.

Joris van Overeem werd deze week verkocht aan FC Utrecht. Bron: AZ

15 Comments

 1. woonwagenpower

  17 mei 2018 at 17:45

  Levi had ik graag nog een jaar verhuurd zien worden, maar misschien is het en/en, en het minimum salaris wat AZ moet betalen voor een niet EU speler en de stagnatie in zijn voetbalontwikkeling. Levi is nog jong en zal waarschijnlijk gelukkig voor hem evengoed met zijn hobby zijn brood kunnen verdien Succes in ieder geval Levi.

  • Prins

   18 mei 2018 at 13:27

   Levi wilde alles te mooi doen.

 2. woonwagenpower

  17 mei 2018 at 17:47

  Nu de reserve keeper mag gaan, kan misschien ook de keeperstrainer voor de eerste selectie afscheid nemen, als we toch aan het door selecteren zijn.

  • AZ4Altijd

   22 mei 2018 at 16:54

   Dat zou ik ook graag zien, dat van Aat vertrekt. Helaas zit hij nog tot minstens 2019 bij AZ.

 3. Gerrit Vooijs

  17 mei 2018 at 20:25

  Idd het doorselecteren is begonnen:
  García, Coutinho, Vejinovic en Van Rhijn mogen gaan en Overeem is al vertrokken.
  Stijn Wuytens twijfelt of hij nog door wil gaan,
  Weghorst en Jahanbaksh gaan zeker,
  Ben Rienstra, vd Linden, Dos Santos en Friday staan nog op de loonlijst maar mogen bij een goed/redelijk bod ook gaan.
  Er is dus veel werk aan de winkel voor de TD in Alkmaar.
  Maar misschien vertrekt die naar PSV nu Brands daar vertrokken is.
  Spannende tijden !

  • AZ woman

   17 mei 2018 at 21:01

   Als ik het goed begrepen heb heeft Max een aantal weken geleden aangegeven dat wat er ook gebeurd, hij bij AZ zal blijven. Wat ik zelf ook hoop. Hij haalt misschien meer voldoening uit zijn werk bij AZ, als bij PSV.

   • Gerrit Vooijs

    17 mei 2018 at 22:00

    Max Huiberts heeft het als TR heel
    Goed gedaan. Dat succes heeft ook een keerzijde: er komt i Teresa’s van grotere clubs die een goede TD zoeken.
    Ja hij zal veel voldoening halen uit zijn werk bij AZ , maar wanneer hij het dubbele of meer kan verdienen wordt het wel heel moeilijk m te weigeren.

    • AZ4Altijd

     22 mei 2018 at 16:57

     Billy Beanne had een mega offer van de Red Sox afgewezen en bleef bij de Oakland A’s. Sommige mensen volgen hun hart 😉 .

     In begin was ik sceptisch over Max, maar tot op heden heeft hij toch veel goeds laten zien. Talentvolle spelers op tijd contracten aangeboden en de mindere goden laten gaan.

     En een aantal goede spelers aangetrokken.

 4. Jay

  18 mei 2018 at 11:22

  Voor geld is alles te koop, maar zelf verwacht ik ook dat Huiberts nog zeker een jaar bij AZ blijft.

  Ondertussen zijn ze lekker aan het doorselecteren en contracten aan het verlengen. Het wachten is natuurlijk op de grotere namen die gaan vertrekken en die dan hopelijk ook worden aangetrokken. Van Weghorst en Jahanbakhsh is het wel zeker dat ze gaan. Welke echte versterkingen er zullen worden aangetrokken is nog geheel onduidelijk. Een paar zwakke geruchten, maar verder is het nog angstvallig stil.

 5. Ryan

  18 mei 2018 at 16:28

  AZ denkt aan een terugkeer van Vincent Janssen. De 23-jarige spits heeft geen perspectief bij Tottenham Hotspur en de kans is gering dat Fenerbahçe hem na één seizoen als huurling behoudt. AZ heeft inmiddels een paar keer contact gehad met Tottenham en het management van Janssen, maar van een akkoord is nog geen sprake. (Fanatik)

  • 1AZ1

   19 mei 2018 at 16:53

   Te mooi om waar te zijn. Is veel te duur voor AZ.

   • Gerrit Vooijs

    20 mei 2018 at 15:07

    Idd, zijn salaris ligt een veelvoud hoger als wat er bij AZ betaald wordt. Maar datvwasbook het geval met Altidore…… een dergelijke constructie kan voor alle partijen goed zijn.
    Liefst wil de Spurs hem verkopen voor 10 miljoen euro maar er moet wel een club komen die dat durft te investeren.
    Janssen is op dit moment door omstandigheden geen schim meer van die trefzekere spits die hij een half jaar lang is geweest. Hij is zijn plek in Oranje kwijt geraakt en weet nergens meer een prestatie neer te zetten waardoor hij basisspeler wordt.
    Dat is ook voor Janssen een mokerslag want hij vertrok zeer ambitieus met heel veel geloof in zich zelf.
    Nu is hij dat allemaal kwijt en wanhopig op zoek naar bevestiging.

    Daar zou AZ een rol in kunnen spelen. Die opening zou er toe kunnen leiden dat partijen de handen in elkaar slaan en gezamenlijk proberen om Janssen weer aan de praat te krijgen.

    • AZ4Altijd

     22 mei 2018 at 17:00

     Dit is precies wat ik al zei toen ik vernam dat hij vertrok naar Tottenham. Veel te vroeg vertrekken om vervolgens volledig in het slop te geraken om vervolgens in lugubere vage landjes bij vage clubjes te gaan spelen.

     Het zoveelste bewijs dat als je zo vroeg vertrekt dat het fout gaat.

     Roysten Drenthe was er toendertijd ook een. Daarna is dat zo vaak gebeurt. Sonde. Want vaak goede spelers, anders hadden ze nooit in die instantie bij die clubs terecht gekomen, maar doordat je bij zulke clubs geen tijd krijgt om er te staan verliezen ze hun vertrouwen en raakt carriere in verval.

 6. Ryan

  22 mei 2018 at 01:18

  Tigres zou Roberto Alvarado zoeken Ze melden dat de katachtigen, Cruz Azul en Europese clubs de Mexicaanse middenvelder willen. SAÚL RODRÍGUEZ | @ SAULRDZ1990 / 12 mei, 2018 / 19:12 Na te zijn uitgeschakeld in de kwartfinale, zijn Tigers al op zoek naar versterkingen voor het volgende seizoen en een nieuwe naam is ontstaan ​​in de baan van de kat. En is dat volgens informatie van TDN-journalist Raoul Ortiz, de auriazul-box geïnteresseerd in de Necaxa-middenvelder, Roberto Alvarado. VERBAND Lalo Fernández gaat trouwen Tigres U-20 gaat door naar de finale Volgens de commentator zijn de Regios niet de enigen die hun blik richten op de ‘Piojo’, terwijl Cruz Azul, Az Alkmaar en Sporting de Lisboa ook de Mexicaanse speler volgen. De roggen geven er echter de voorkeur aan het aan een Europese club te verkopen. De afgelopen dagen zei Miguel Angel Garza dat ze het vertrek van sommige spelers niet uitsluiten als er een goede aanbieding komt, dus als er slachtoffers zijn, moeten ze naar de markt gaan om op zoek te gaan naar vervangers. Voorlopig is het hele team van de huidige kampioen van het Mexicaanse voetbal op vakantie en zal op 4 juni weer gaan trainen. SR

  Met hulp van Google translate haha

  Bron:
  http://m.multimedios.com/deportes/futbol/tigres/tigres-buscaria-roberto-alvarado.html

  • AZ4Altijd

   22 mei 2018 at 17:03

   Heerlijk die Google Translator 😀 . Hahaha.

   Maar we hebben genoeg middenvelders. Liever twee vleugelaanvallers , een spits en 2 cv’s. Een fysiek sterke genadeloze verdediger en een technische cv.
   Als we dat alles aantrekken hebben we een hele goede dubbele bezetting op alle posities, want we gaan veel wedstrijden spelen dus moet je ook spelers op de bank hebben zitten die het team niet zwakker maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *