Koen Stam nieuwe trainer Jong AZ

By
Updated: mei 8, 2018

Koen Stam is de nieuwe trainer van Jong AZ. De 31-jarige oefenmeester uit Schagen zette dinsdag op het AFAS Trainingscomplex zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2020 in Alkmaar en Zaanstad houdt.

Stam doorliep in het vorige decennium zelf de AZ Jeugdopleiding, maar aan zijn actieve voetbalcarrière kwam door blessureleed vroegtijdig een einde. De voormalig jeugdinternational richtte zich vervolgens op een loopbaan als trainer. Na één jaar AZ Onder 15 (waarmee hij de landstitel pakte) had hij de voorbije seizoenen AZ Onder 19 onder zijn hoede. Bij deze ploeg werkte de Noord-Hollander met veel toptalenten die uiteindelijk vaste waardes werden in de A-selectie.

Stam: ‘Volgende stap’
“Ik ben heel blij dat ik mijn volgende stap bij AZ kan zetten”, reageert Stam, die binnenkort in het bezit is van de hoogste trainerspapieren. “Het worden ook mijn eerste stappen als coach betaald voetbal. De afgelopen jaren heb ik bij AZ Onder 19 al gewerkt met een leeftijdscategorie waarin de spelers steeds nadrukkelijker toewerken naar AZ 1. Bij Jong AZ tref ik een ploeg waarin het nog meer op finetuning van dat proces aankomt. Daar kijk ik enorm naar uit.”

Brandenburg: ‘Grote meerwaarde’
Ook Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is enthousiast over de contractverlenging van Stam. “Koen treft bij Jong AZ een groep die hij al volledig kent en is een trainer die met name op het veld ijzersterk is. Daar heeft hij een grote meerwaarde in de ontwikkeling van onze toptalenten. Hij kent de details van het profvoetbal uit zijn verleden als voetballer en heeft zich de afgelopen jaren geschoold en ontwikkeld tot een steeds betere coach.”

Koers voortgezet
“Ik ben blij dat we Koen voor twee jaar hebben kunnen binden en dat zijn trainerscarrière een vervolg krijgt in het betaald voetbal”, vervolgt Brandenburg. “Met deze zeer capabele trainer – die in iedere situatie in staat is zich aan te passen – kunnen we bij ons beloftenteam de koers voortzetten die we ingezet hebben. De visie van de club is hiermee bij Jong AZ in goede handen.”

Huiberts: ‘Past bij hoe AZ met mensen omgaat’
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts omschrijft de nieuwe verbintenis van Stam, die sinds 2012 onder contract staat bij AZ, als ‘een mooie volgende stap voor Koen’. “Dit past goed bij hoe AZ met mensen omgaat. Je krijgt hier de ruimte om door te groeien in de organisatie en Koen is daar het volgende voorbeeld van.” Bron: AZ

One Comment

  1. Vincent

    14 mei 2018 at 17:02

    Mooi! Kampioenen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *