AZ contracteert Dekker

By
Updated: mei 8, 2018
Dekker-9

AZ heeft dinsdag Vince Gino Dekker vastgelegd. De Harderwijker komt deze zomer over van Ajax, waar zijn contract afliep. In Alkmaar tekent de jongeling een overeenkomst tot medio 2020 met een optie voor nog een seizoen. De 21-jarige linkspoot sluit aan bij Jong AZ.

Dekker is de zoon van oud-AZ’er Bennie Dekker. Dekker senior speelde in het seizoen 1994-1995 negentien wedstrijden (2 goals) voor de Alkmaarse hoofdmacht.

Betaald voetbal
Gino Dekker belandde via de amateurs van DVS ’33 op zijn zesde in de jeugdopleiding van Ajax. Op 12 augustus 2016 debuteerde de jeugdinternational in het betaalde voetbal tijdens de Jupiler League-wedstrijd tussen Almere City FC en Jong Ajax.

Wedstrijden
Dit seizoen kwam de jonge aanvaller tot vier invalbeurten voor de Amsterdamse beloften. In totaal speelde Dekker, mede door een veertien maanden durende knieblessure, vijftien wedstrijden voor Jong Ajax. In die Jupiler League-duels scoorde hij drie keer.

Dekker: ‘Kwaliteiten’
“Ik ben een klassieke linksbuiten”, omschrijft Dekker zichzelf. “Ik zoek graag mijn mannetje op en vind het ook fijn om in de diepte te worden gestuurd. Mijn handelsmerk is de voorzet met links, daarnaast heb ik ook een aardige trap met rechts. Dat zijn de kwaliteiten die de fans van me kunnen verwachten.”

Jeugdspelers
Dekker vervolgt: “Veel jongens bij AZ ken ik al, omdat ik sinds de F’jes tegen ze heb gespeeld. Ik vind het mooi om te zien hoeveel jeugdspelers de kans krijgen om door te breken bij AZ. Ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan.”

Huiberts: ‘Ouderwetse linksbuiten’
“We zijn blij dat we opnieuw een talentvolle speler aan ons hebben kunnen binden”, zegt AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Gino kan als voetballer goed bij AZ passen. Een echte ouderwetse linksbuiten. Wij geven hem nu de kans om zich bij Jong AZ verder te ontwikkelen en vervolgens de stap naar het eerste te maken.” Bron: AZ

7 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  8 mei 2018 at 18:09

  Volgens sommige gekleurde brillen niet geschikt bevonden bij hun club. Maar het lijkt mij eerder een gevalletje van we hebben al genoeg linksbuitens en je bent al 21 dus… geen nieuw contract helaas. Zijn langdurige blessure heeft hem parten gespeeld in zijn ontwikkeling en mogelijke doorbraak.
  Hopelijk voor AZ is hij een wonderkind dat met het badwater is weggegooid. Tot nu toe hebben de laatste afdankertjes uit de Bijlmer het in Alkmaar niet kunnen waarmaken.
  Desalniettemin welkom en succes Vince!

 2. i.Pjotr

  8 mei 2018 at 20:46

  Transfervrij……. mooi, geef hem een kans…. wie weet…..
  Belhasani heeft een paar miljoen gekost… en niets gepresteerd.
  Die gok moet je op z’n tijd wagen.
  Hopelijk kunnen we n “ lange neus” maken richting 020

 3. i.Pjotr

  8 mei 2018 at 20:52

  Transfervrij……. mooi, geef hem een kans…. wie weet…..
  Belhasani heeft een paar miljoen gekost… en niets gepresteerd.
  Die gok moet je op z’n tijd wagen.
  Hopelijk kunnen we n “ lange neus” maken richting 020.

 4. Jeroen

  8 mei 2018 at 23:01

  hmmmm we gaan het zien. Verwacht er weinig van.

  • Gerrit Vooijs

   9 mei 2018 at 15:26

   Klopt wel. Het kost niets dus zijn de verwachtingen ook laag. Prima toch ?
   Baksie en Henriksen kostten een smak geld en speelden allebei echt goed in hun laatste jaar.
   Dus duur is niet meteen goed.

 5. woonwagenpower

  10 mei 2018 at 09:01

  Wat is het toch leuk vertoeven in de achter tuin, genaamd de Kalverhoek van de bijlmer. Deze jongen krijgt bij AZ weer een kans, wat hij en zijn familie ongetwijfeld zullen waarderen. Ook de andere talentjes en hun ouders horen of zien dit gebeuren, wat AZ ten goede komt. In de nabije toekomst zouden ouders tegen hun pupillen vertellen dat ze eerst maar bij AZ moeten gaan spelen, omdat Ajax jonge jochie’s soms al met de grond gelijk maakt, dat noemen ze onder andere de Ajax cultuur. In Afrika heeft Ajax een aantal jaren geleden een , laat ik het zo noemen, voetbalschool op willen zetten. Er waren kinderen die in de rij stonden en zogenaamd gekeurd werden. Ze werden gewogen, de schedel werd opgemeten enz, het was zo erg dat zelfs het NOS journaal er verslag van deed en de dienst doende verslaggever er van walgde, ook die moest aan een tijd denken van ongeveer 75 jaar geleden. Ook de Ajax cultuur? Natuurlijk wordt er elk seizoen door geselecteerd, maar bij AZ gaat het mijn inziens er wel menselijker aan toe. Neem bijvoorbeeld Guus Til, had in de jeugd lang niet altijd een basisplaats, zoals hij zelf heeft vertelt, maar AZ bleef hem kansen bieden. AZ geloofde in hem en hij in AZ. Adam Maher is drie keer naar een voetbaldag van Ajax gegaan, drie keer afgewezen, met zoals hij het zelf eens zei, een botte mededeling ONGESCHIKT, klaar. Dat komt voor een kind helemaal bot over, leg zo’n kind uit over het hoe en waarom. Maar Ajax was in 1 woord klaar.Of Ron Beton, hij was bij Feyenoord niet eens meer welkom om te revalideren, het was AZ dat hem wel met open armen in huis haalde om in eerste instantie te revalideren en zijn conditie op peil te houden. Dat siert AZ. Laat Ajax maar zo doorgaan, uiteindelijk zal het merendeel van de ouders van talenten zeggen tegen hun kroost, probeer het eerst maar bij AZ, daar kun je ook een hele mooie loopbaan opbouwen. Ajax is een kil bedrijf , waar de aandeelhouders resultaat in harde cijfers willen zien. AZ is gelukkig een club en niet beurs genoteerd, waar menselijkheid nog aanwezig is. Ouders van nu, denk vier keer na, als Ajax jullie benadert. Bedenk dat AZ vele malen plezieriger voor uw kind is. Marc Overmars en Edwin v/d sar zijn als twee palingen in een emmer snot, glibberig en glad, zie hoe ze met Marcel Keizer zijn omgegaan. Robert en Max zijn echt, zijn puur, menselijk en eerlijk. Gelukkig heeft AZ een andere cultuur als Ajax. trots op AZ.

  • de echte supporter

   10 mei 2018 at 09:50

   woonwagenpower je heb volledig geschreven hoe ik het ook zie. uitstekend verwoord. ik hoop dat AZ ook zo blijft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>