AZ wint met 6-0 van Zwolle, Jahanbakhsh topscorer

By
Updated: mei 6, 2018

AZ heeft zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 6-0 gewonnen van PEC Zwolle. Een hattrick van Alireza Jahanbakhsh bezorgde de Iraniër de topscorerstitel van de Eredivisie (21 goals). Fredrik Midtsjø & Wout Weghorst (2x) maakten de andere doelpunten.

Eigen jeugdspelers Myron Boadu en Mees Hoedemakers en Tijjani Reijnders maakten hun debuut in de Alkmaarse hoofdmacht.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – PEC Zwolle 6-0 (1-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Rens van Eijden (75. Mees Hoedemakers), Pantelis Hatzidiakos, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (85. Tijjani Reijnders), Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Mats Seuntjens (67. Myron Boadu).
Opstelling PEC Zwolle: Diederik Boer; Kingsley Ehizibue, Sepp van den Berg (46. Terell Ondaan), Dirk Marcellis, Nicolás Freire, Bram van Polen; Rick Dekker (70. Erik Israelsson), Philippe Sandler, Queensy Menig, Mustafa Saymak; Youness Mokhtar (61. Shaquile Woudstra).

Scoreverloop: 13. Jahanbakhsh 1-0, 52. Jahanbakhsh 2-0, 63. Midtsjø 3-0, 76. Weghorst 4-0, 77. Weghorst 5-0, 88. Jahanbakhsh 6-0.
Gele kaarten: Marcellis (PEC Zwolle)
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 16.532

9 Comments

 1. Jay

  6 mei 2018 at 17:17

  Mooi einde van het seizoen. Jammer dat AZ het goede seizoen niet kon belonen met een prijs, maar als dit elftal op een aantal plaatsen versterkt kan worden, dan zou dat volgend seizoen zomaar eens kunnen gebeuren.

 2. KeesK in Paraguay

  6 mei 2018 at 19:24

  Voetballes voor PEC Zwolle! Dachten halverwege de competitie zich al rijk te rekenen, zowel financieel als sportief. Achteraf kijk je een koe in haar kont en hadden ze beter uitverkoop kunnen houden in de winterstop want de prestaties erna waren ontluisterend en vandaag was het bittere toetje.
  Van ’t Schip is nog geen Van den Brom en de bekritiseerde trainert zal zwaar gezakt zijn op het schaduwlijstje van ’t achterbakse Bijlmerse branieclubje, alwaar de fans al druk zagend zijn aan de stoelpoten van judas Ten Hag.
  Het successeizoen van AZ zal de penningmeester weer blij maken als de topscorers worden afgerekend bij de uitgang. We zullen zien wat er nog meer in de spelerscarrousel gebeurt.

 3. Jeroen

  7 mei 2018 at 08:33

  Prachtige prestatie van AZ.

  Ben benieuwd hoe we het volgend jaar gaan doen. We zullen een hoop doelpunten verliezen (Alireza en Weghorst), als we het de top 3 moeilijk willen maken, dan moeten we spelers kopen die er gelijk kunnen staan.

  Wie zien jullie het liefst komen?

  • woonwagenpower

   7 mei 2018 at 12:48

   Als centrum spits erbij zou ik gaan voor Emiliano Maracondes. Een Deen van 23 als ik het goed heb.
   Max misschien heb je hem al op de radar en anders heb je gratis deze tip.

 4. az woman

  7 mei 2018 at 11:36

  Umar SadiQ overnemen van AS Roma. Myron Boadu definitief naar A-selectie en Fred Fiday terug halen.

 5. az woman

  7 mei 2018 at 13:11

  Spitsen die er gelijk staan zouden die haalbaar voor AZ zijn? Aangezien Wout al naar het schijnt in Duitsland op het hoogste niveau zijn brood kan verdienen. Overigens niets ten nadelen van Wout, want hij heeft dat voor het grootste gedeelte zelf bereikt. Ik denk dat het realistischer is dat AZ zoekt in de categorie spelers die nog moeten rijpen en bij AZ die kans krijgen. We werken met een beperkte begroting, wat de prestatie misschien juist wel groter maakt.

  • AZ4Altijd

   7 mei 2018 at 18:08

   Nee woman, we moeten geen spelers halen die moeten rijpen. Dan kun je net zo goed je eigen jeugd gebruiken. Anders zitten die ontwikkeling van jeugd in de weg. Met opbrengsten van Alireza en Wout moet je wel een paar spelers kunnen scoren van MINSTENS het niveau wat Midtsjo en Svensson lieten zien. Geld hoort niet op de bank maar op het veld en uiteraard een goed deel op de bank. Maar stel je hengelt rond de 30-40 mio binnen met WW en Alireza mag er best ingekocht worden voor 10-12 mio. Wil je de top 3 eens echt willen aanvallen en eindelijk eens zulke potten willen winnen dan moet je spelers van niveau halen die er direct staan en daarachter jeugd laten rijpen.

   • az woman

    8 mei 2018 at 08:07

    AZ4altijd, daar heb je een punt.
    Maar wie?

 6. Gerrit Vooijs

  8 mei 2018 at 10:53

  Een prachtige voetbalshow als afsluiting van een succesvol jaar.
  Na het vertrek van Janssen en Henriken ( 40 goals) zullen opnieuw 40 goals vertrekken : Weghorst en Jahanbaksh .
  Er moeten nieuwe talenten worden gehaald. Spelers die er al staan zullen net als Weghorst en Alireza een smak geld kosten.
  Fran Sol is een optie maar die scoorde al weer wat minder. Sadiq past helemaal in de AZ filosofie: jong , talentvol en nog wat te bewijzen. Daardoor betaalbaar en zorgen voor een positieve betalingsbalans.
  Als opvolger van Alireza zou ik gaan voor Kuwas. Heeft alles wat Alireza ook heeft maar moet nog goed worden afgesteld .
  Leuke tijden breken dus weer aan waarin wij filosoferen en Max beslist.
  Gegroet vanuit een mooi Barcelona !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *