Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

By
Updated: mei 4, 2018

Voor het laatst dit seizoen schoof John van den Brom vrijdag aan bij de pers om vooruit te blikken. De trainer sprak over blessuregevallen, het belang van zondag en de tegenstander uit Zwolle. “Niet moeilijk over doen.”

“Ron Vlaar voelt zich niet super fit. Het is dus niet verstandig om hem zondag te laten spelen”, opende Van den Brom, die ook aangaf dat Stijn Wuytens en Oussama Idrissi wegens blessures niet inzetbaar zijn. “Wie de plek in de achterhoede en links voorin gaan overnemen, weet ik nog niet.”

‘Met goed gevoel naar huis’
Van den Brom: “We willen zondag twee dingen: ten eerste winnen en ten tweede goed voetbal laten zien. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen willen we onze supporters een waardige wedstrijd bieden. Een wedstrijd die past bij ons goede seizoen. Het stadion zit bomvol. Mensen moeten zondag met een goed gevoel naar huis gaan.”

Belangen
“En ja, natuurlijk spelen er nog individuele belangen een rol”, vervolgde de AZ-trainer. “Want Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh kunnen topscorer van de Eredivisie worden. En Marco Bizot staat er goed voor wat betreft het aantal clean sheets. En voor de club zou het mooi zijn om het aantal van 71 punten te halen. Dat is al lang niet gebeurd.”

PEC
De opponent van zondag kende een sterke eerste seizoenshelft. Van den Brom: “Maar na de winterstop draaien ze niet goed, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Ze moeten tegen ons een goed resultaat pakken om ze Play-offs te bereiken. Het wordt zondag warm, maar zeker geen zomerwedstrijdje.” Bron: AZ

5 Comments

 1. az woman

  5 mei 2018 at 18:26

  5-0

 2. KeesK in Paraguay

  5 mei 2018 at 22:06

  PEC Zwolle wilden nog de playoffs halen… maar kregen in plaats daarvan een dure voetballes in Alkmaar.

 3. az woman

  6 mei 2018 at 06:13

  Volgens voetbalprimeur zijn AZ en FC Utrecht bezig met een ruil deal. Bij die deal zouden Troupee en van Overeem betrokken worden. Al ben ik altijd zeer gecharmeerd van Joris zijn inzet en werklust, is het voor hem zelf misschien logisch dat hij naar een club wilt, waar hij meer kans op speelminuten heeft. Het huidige AZ midden veld met Til, Koopmeinders en Fredrik, staat dusdanig dat het voor Joris moeilijk is om een basisplaats te veroveren.
  Ook omdat AZ nog de multifunctionele Mats Seuntjes in huis heeft. Troupee is geloof ik 20 jaar en die keren dat ik hem zag spelen, maakte hij wel indruk op me. Zou het in plaats van v Rijn zijn ? Of verwacht Max dat Svensson verkocht gaat worden? Ik wacht het af. Eerst vanmiddag tegen PEC Zwolle, ik denk 5-0 een mooie afsluiter van het seizoen.

 4. AZ4Altijd

  6 mei 2018 at 14:23

  Je hebt overal een goede dubbele bezetting nodig. We spelen Competitie, EL en Beker. Dan heb je een brede spelersgroep nodig die weinig voor elkaar onderdoet. Verschil tussen bank en basis moet klein zijn, want anders kun je je doelen wel vergeten. Europees spelen en knappe prestatie in ED.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *