AZ kansloos onderuit tegen Ajax (3-0)

By
Updated: april 29, 2018

AZ heeft zondagmiddag het uitduel met Ajax verloren. In de Johan Cruijff ArenA werd het 3-0. Daardoor eindigt AZ definitief als derde in de Eredivisie.

Trainer John van den Brom wacht volgend seizoen een grote uitdaging met AZ. Hij wil dat zijn ploeg ook tegen Ajax, PSV en Feyenoord gaat presteren.

,,We hebben een geweldig seizoen gehad”, zei hij na de kansloze nederlaag bij Ajax (3-0). ,,Maar voor de drie grote clubs waren we opnieuw een maatje te klein. Dat moet beter, daar moeten we aan werken. We verdedigen niet meedogenloos genoeg en leggen ook niet zo veel overtuiging in ons spel als bijvoorbeeld Hakim Ziyech.”

AZ verloor maar liefst 20 van de laatste 22 duels met Ajax, Feyenoord en PSV. ,,De uitdaging is dat het beter moet”, zei Van den Brom. ,,Ook nu hebben we terecht verloren van Ajax. Ze maakten mooie goals en zijn terecht boven ons geëindigd.”

14 Comments

 1. Jay

  29 april 2018 at 18:03

  En zo hebben we dit seizoen een leuk spelend AZ gezien, maar kunnen we ook concluderen dat AZ nog te weinig resultaten boekt als het er echt toe doet of tegen topclubs.

  De vraag is, wordt dat volgend seizoen onder van den Brom nog beter?

  • i.Pjotr

   29 april 2018 at 19:01

   Er vanuit gaande dat Alireza en Weghorst de club verlaten, zal er toch een puike aankoop gescoord moeten worden.
   Vandaag was te zien, als er n aantal STEKHOUDERS niet van de partij zijn.
   Druyff n leuke speler bij jong AZ….maar nog lang niet de topspits , die je nodig hebt om bij de top 5 te spelen.

 2. KeesK in Paraguay

  29 april 2018 at 21:01

  Reality check:
  AZ is dit jaar weer ‘kampioen’ van de subtoppers geworden.
  De top van de Eredivisie bestaat qua resultaten gezien uit twee clubs te weten Ajax en PSV.
  Incidenteel wint eens in de zoveel jaar een subtopper de titel (AZ, Feyenoord en het nu gedegradeerde FC Twente), maar worden de meeste titels verdeeld tussen de top twee.
  Dit zal niet gauw of nooit veranderen. Hooguit dat Feyenoord weer een topclub wordt maar dat proberen ze al jarenlang.
  Dus, ondanks de verloren wedstrijd van vandaag, heeft AZ een buitengewoon seizoen gedraaid door kampioen van de subtoppers te worden. Hulde!
  Clubs als Vitesse en FC Utrecht zouden maar al te graag vandaag AZ willen zijn.
  Als je van ED kampioensfeestjes houdt dan kan je jezelf beter scharen bij een van de top twee clubs. Dan zal je meer winstpartijen zien en praten over betere spelers dan in Alkmaar.
  Dit is de realiteit en die bevalt me best, ondanks de verliespartij van vandaag. Ja, het kan altijd beter maar kijk naar de Tukker club die overkomt wat AZ al eens is gebeurd…

 3. Ruud

  29 april 2018 at 22:07

  Op naar volgend jaar. Daarom nu nog eens:

  Wat het nu wordt we gaan Europa in en dat moet toch een drukke tijd voor Huiberts betekenen. De selectie vraagt uitbreiding en niet alleen vanuit de jeugd. Hoe kijken jullie er tegenaan?

 4. Kaazie87

  29 april 2018 at 22:09

  Wat ook.opvalt is dat midstjo en jahankbaksh ver onder hun kunnen spelen in topwedstrijden, vooral bij midstjo valt dat op

 5. Ruud

  29 april 2018 at 22:46

  Potentiële versterkingen wil ik zien bij AZ. MANNEN. Dat zijn spelers die het elftal dragen, jonge spelers begeleiden (uitschelden) en ook nog hun eigen talenten laten zien.

  • KeesK in Paraguay

   30 april 2018 at 00:38

   Wie zijn die voorbeelden van Mannen die Ajax, Feyenoord en PSV wel zouden hebben die AZ niet heeft?
   Er zijn 7 wedstrijden verloren dit seizoen waarvan 6 tegen het genoemde drietal. Dus wat moet er in huis worden gehaald om niet meer van hen te verliezen? Aangezien bij de resterende 14 clubs geen zodanige mannen zitten dat ze daarmee van AZ wonnen (uitgezonderd Excelsior een keertje).
   AZ is altijd in het nadeel ten opzichte van gerenommeerde clubs met meer geld, historie en hogere salarisplafonds. Zie wat Ajax alleen al voor Ziyech heeft betaald.
   Ik denk dat het grootste gevaar voor AZ is teveel op de eigen kweekvijver te gaan leunen en de Ajax-weg te bewandelen die Ajax nu zelf langzamerhand aan het verlaten is door nu meer van buitenaf te halen.
   Maar goed, wie zijn die èchte mannen die naar Alkmaar moeten komen èn haalbaar zijn?

   • AZ4Altijd

    30 april 2018 at 09:36

    Keiharde Killers voor centraal duo achterin.
    Vlaar moet je afbouwen of eigenlijk nu een stageplek aanbieden voor zijn Trainersdiploma. Hatsi verhuren aan ED club, want hij heeft nog niet het niveau wat we willen zien bij AZ.

    Van Rhijn weer lekker terugsturen naar Belgie.

    Ik ben een fan van Druijf. Ik was altijd van mening dat we met nu 3 spitsen, Druif, Boadu Mihalik geneg spitsen hadden, echter, ik weet niet hoe Boadu terug gaat komen, maar weet niet of het goed genoeg is. Maar goed. We zullen zien wat er uit de hoge hoed getoverd wordt. Met verkoop van Weghorst en Baksie moet er toch wel budget zijn om betere spelers uit het liefst Scandinavie te kopen. Daarnaast salarissen verhogen zodat het ook aantrekkelijk is voor de spelers om bij AZ te blijven.

 6. Brandon

  30 april 2018 at 21:02

  Bacuna moet de allereerste aankoop worden.

  • oma

   1 mei 2018 at 06:45

   leuk man Brandon welkom!

   tja ik zat zo eens te denken,maar is AZ wel toe om de top drie te verslaan?
   als ik kijk naar Ajax hoe die jeugd opleiding er voor staat zijn wel kampioen jong geworden in de eerstedivisie en AZ 16de.
   misschien willen de supporters wel te snel.
   dan heb ik nog een vraag kan v.d Brom AZ wel het laatste zetje daar toe wel geven?

   • Jay

    1 mei 2018 at 11:23

    Het huidige AZ heeft onder leiding van Brom dit seizoen wel progressie geboekt ten opzichte van vorig seizoen, dus waarom zou dat niet nog een stapje beter kunnen? Alles is natuurlijk ook afhankelijk van welke spelers hij tot zijn beschikking krijgt. Ik blijf erbij dat een trainer een minimale invloed heeft en dat bijna alles valt of staat met een goed uitgebalanceerde selectie.

    • Ruud

     1 mei 2018 at 14:56

     Ik vind het goed opgemerkt dat de selectie bepaalt of een trainer kan slagen. Wel vraagt het betere sterkhouders volgend seizoen met Europees voetbal. Kijken of VDB ook nog een stap kan maken of zijn plafond bereikt is nu.

 7. Vincent

  3 mei 2018 at 15:16

  De aller eerste aankoop is er al Vince Gino Dekker linksbuiten 21 jaar tekent voor 3 jaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *